Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Arkin είπε Βρε ξερω ατομα που κοβουν ακομα και το ιντερνετ γιατι δεν εχουν μερικους μηνες αλλα οπως λες πριν κατι μερες μιλουσα με μια θεια και ενω βγαζουν πανω απο 100 χιλιαρικα καθαρα το χρονο με ελεγε θα βαλουμε IPTV με 10 ευρω το μηνα να βλεπουμε τα παντα της λεω εγω εχω cosmote tv δινω 12 το μηνα και πιανω ολα τα cinema και λεει ναι αλλα αφου με 10 μπορεις να εχεις ολα τα καναλια nova ote γιατι να πληρωσεις παραπανω. Και λεω για να εισαι νομιμη και με κανει εχουν ολοι στο χωριο που ειμαι και λεμε να βαλουμε. Καπως ετσι συνεχιστηκε η κουβεντα οποτε ναι εχει και τετοιους πολλους μαλιστα για αυτο κυνηγανε τo streaming το οποιο οντως μπορει να καταστρεψει κοσμο. Καποτε επι filmnet εδινε ο πατερας μου 10 χιλιαρικα το μηνα για 3 καναλια εγω ημουν 7-8 ktv/filmnet 1/supersport επειτα πηγα σε nova/cosmote tv/netflix/appletv. Την περιοδο που η nova βαρουσε 70αρες αν θυμασαι γιατι το ειχε μονοπωλιο το ειχα κοψει γιατι η τιμη απλα ειχε ξεφυγει και πηγα σε ote μετα απο κατι μηνες που ειχε δωσει το full pack στο 25αρι επειτα εριξε τις τιμες και η nova. Τι θελω να πω. Οτι και οι εταιριες ειδικα σε χωρες οπως η Ελλαδα εφοσον τις αφησεις ανεξελεγκτες απλα βαρανε στο ψαχνο και η αισχροκερδεια ειναι απιστευτη. Δες τι εγινε τωρα που συγχωνευσαν τα αθλητικα καναλια και με +3 ευρω το μηνα απο τα 28 που ειχε το cosmote full pack μπορεις να εχεις τα παντα. Αρκετοι εκοψαν iptv που εβλεπαν εκει μπαλα και εκαναν συνδρομη. Σου λεει αλλο να δινεις 30 και να εχεις τα μισα και αλλο να τα εχεις ολα. Ο κοσμος με λιγα λογια θελει τιμες που να μπορει να ανταπεξελθει η πλειοψηφια τουλαχιστον γιατι οπως ειπαμε εχει και αυτους που και 1 ευρω να παει δεν θα πληρωσουν τιποτα. Αν είναι ακριβό ή δε σου αρέσει το κόβεις. Ειναι δικαίωμά σου και τους δίνεις και το μήνυμα. Με τα μονοπώλια, δυστυχώς, συμβαίνει οι τιμές να ξεφεύγουν. Γι αυτό και θα πρέπει να δίνονται μηνύματα από τα κράτη και τους καταναλωτές. Οι τιμές, βέβαια, πέφτουν όχι όταν αυξάνεται η πειρατεία, αλλά όταν υπάρχει ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες. Πιστεύω ότι το όλοι όσοι έχουν για κινητό/σταθερο/λαπτοπ κτλ έχουν να δώσουν και πχ 6€/μήνα να βάλουν amazon prime να δουν ταινίες και σειρές. Αυτό γιατί όσοι δεν έχουν, δεν καταναλώνουντα χρήματά τους σε προϊόντα τεχνολογίας. Βρίσκουν άλλα, πιο οικονομικά, χόμπυ. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScorpioX777 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο What is pirating addiction? Well, when you’ve queued up 15 torrents and snatched the torrent for Radiohead’s “pay whatever you feel like” album before you even realized you could’ve downloaded it legally for free on their website, then you probably have a little bit of Pirating Addiction. Εγω πιστευω τα παιδια δεν ειναι κλεφτες αλλα εχουν εθισμο, μηπως ειναι λιγα τα 15...😄 Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από ScorpioX777 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Tlykog είπε Αν είναι ακριβό ή δε σου αρέσει το κόβεις. Ειναι δικαίωμά σου και τους δίνεις και το μήνυμα. Μα τα μονοπώλια, δυστυχώς, συμβαίνει οι τιμές να ξεφεύγουν. Γι αυτό και θα πρέπει να δίνονται μηνύματα από τα κράτη και τους καταναλωτές. Οι τιμές, βέβαια, πέφτουν όχι όταν αυξάνεται η πειρατεία, αλλά όταν υπάρχει ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες. Πιστεύω ότι το όλοι όσοι έχουν για κινητό/σταθερο/λαπτοπ κτλ έχουν να δώσουν και πχ 6€/μήνα να βάλουν amazon prime να δουν ταινίες και σειρές. Αυτό γιατί όσοι δεν έχουν, δεν καταναλώνουντα χρήματά τους σε προϊόντα τεχνολογίας. Βρίσκουν άλλα, πιο οικονομικά, χόμπυ. Τωρα το ειπες σωστα. Ανταγωνισμος και να υπαρχει και ενα πλαφον απο το κρατος ωστε να μην δημιουργουνται τα καρτελ. Κυριως θα δεις πειρατεια στα streaming αθλητικων αυτο καιει την πλειοψηφια των Ελληνων και οπως βλεπουμε τα ιδια συμβαινουν και Ιταλια οπου ο γερουσιαστης προεδρος ομαδας βαζει χερι σε ολο αυτο για να μην βλεπει ο κοσμος την ομαδα του τσαμπα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Παίδες έχουμε ξεφύγει από το θέμα το οποίο είναι οι παράνομες υπηρεσίες IPTV και των πλατφορμών streaming… Αυτό ελπίζω να μην το θεωρεί, κάποιος, ως κάτι νόμιμο… Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από AtiX 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 1 hour ago, Tlykog said: ναι, είσαι παράνομος. Κάθε αντιγραφή ή αναπαραγωγή της ταινίας χωρίς να πληρούνται οι όροι είναι παράνομη. Για την αντιγραφή θα πρέπει να πάρεις την άδεια της εταιρείας. Έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αντίγραφο αν αυτό που έχεις έχει φθαρεί λόγο παλαιότητας και όχι από κακή χρήση. https://www.avvo.com/legal-answers/can-i-legally-make-a-digital-copy-of-a-dvd-to-add--5667785.html Θεωρω οτι ειναι γεματο το internet απο αυτά, gray area Θα το έλεγα, ισως πιο νομιμος απο οτι νομιζει καποιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, Tlykog είπε Εδώ προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί δε στερείς κάτι από κάποιον. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει απώλεεια χρημάτων, από τη στιγμή που δεν έχει καμία αξία, άρα δεν υπάρχει κλοπή και πρόβλημα. Μπορω να παραθέσω και άλλα ακόμα που κάνεις ακριβώς το ίδιο: προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις στο ότι δεν υπάρχει ηθικό και νομικό πρόβλημα, δεν στερείς τίποτα από κανένα, δε θα αγόραζες ποτέ με χρήματα, άρα είσαι εντάξει να το κάνεις. Μετά συμφωνείς στο ότι είναι ηθικα και νομικά λάθος και τώρα μου λες ότι είναι δύσκολο να βρω και να παραθέσω κείμενο που το υποστήριζες; Καθόλου δύσκολο δε μου είναι να το βρω. Όλα τα τελευταία post σου έχουν ακριβώς το ίδιο ύφος. Προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Ναι μεν αναφέρεις αρχικά ότι δεν υποστηρίζεις την πειρατεία, αλλά στη συνέχεια φέρνεις όι επιχείρημα μπορείς για να αποδείξεις ότι είναι οκ. Άρα την υποστηρίζεις. Προσπάθησες να συνδέσεις ότι αφου δεν λείπει σε κανέναν δεν είναι και πρόβλημα, άρα και αδίκημα. Προφανώς και σε πείραξε η ανηθικότητα που ανέφερα, αλλά έτσι είναι. Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι απίστευτο λογικό άλμα και παράλληλα δεν απαντάς σε κάτι από αυτά που έγραψα στα τελευταία post μου. Γεγονός που βρίσκω απόλυτα λογικό. Το ξέρεις και εσύ ότι έχεις λάθος. Πολλά λόγια, αυθαίρετα συμπεράσματα και γενικά κούραση. Από τη μία screenshot, από την άλλη ερμηνείες. Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ καμία πειρατεία. Δε με νοιάζει αν ο ένας πληρώνει ενώ ο άλλος όχι. Και προφανώς ποτέ δε θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι η πειρατεία είναι νόμιμη -το ηθικό κομμάτι είναι συζητήσιμο, αλλά δε τη βρίσκω ούτε ηθική. Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αναφέρθηκε ότι "αν έρθω και σου κλέψω το καρβέλι/τη μπύρα/το αμάξι" και γενικά ψυχροπολεμικά επιχειρήματα του τύπου "you wouldn't download a car". Με αυτό τον παραλληλισμό διαφώνησα και εξήγησα γιατί. Δεν είναι το ίδιο, λογικά, λειτουργικά, οικονομικά. Σε κάποιο άλλο θρεντ μπορεί να πω "το χαστούκι και το να προσπαθείς να πατήσεις κάποιον με το αμάξι δεν είναι και τα δύο απόπειρα ανθρωποκτονίας". Θα προσπαθήσεις και εκεί με λάσπες και λογικά άλματα να μου πεις ότι βρίσκω τα χαστούκια ηθικά και νόμιμα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AtiX είπε Παίδες έχουμε ξεφύγει από το θέμα το οποίο είναι οι παράνομες υπηρεσίες IPTV και των πλατφορμών streaming… Αυτό ελπίζω να μην το θεωρεί, κάποιος, ως κάτι νόμιμο… Απλά η κουβέντα πήγε γενικά στην πειρατεία. Παρόλα αυτά στις streaming πλατφόρμες υπάγονται και οι ταινίες, όπως και οι αγώνες. Το αν το θεωρούν νόμιμο... δες το από τα παραπάνω σχόλια... 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Πολλά λόγια, αυθαίρετα συμπεράσματα και γενικά κούραση. Από τη μία screenshot, από την άλλη ερμηνείες. Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ καμία πειρατεία. Δε με νοιάζει αν ο ένας πληρώνει ενώ ο άλλος όχι. Και προφανώς ποτέ δε θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι η πειρατεία είναι νόμιμη -το ηθικό κομμάτι είναι συζητήσιμο, αλλά δε τη βρίσκω ούτε ηθική. Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αναφέρθηκε ότι "αν έρθω και σου κλέψω το καρβέλι/τη μπύρα/το αμάξι" και γενικά ψυχροπολεμικά επιχειρήματα του τύπου "you wouldn't download a car". Με αυτό τον παραλληλισμό διαφώνησα και εξήγησα γιατί. Δεν είναι το ίδιο, λογικά, λειτουργικά, οικονομικά. Σε κάποιο άλλο θρεντ μπορεί να πω "το χαστούκι και το να προσπαθείς να πατήσεις κάποιον με το αμάξι δεν είναι και τα δύο απόπειρα ανθρωποκτονίας". Θα προσπαθήσεις και εκεί με λάσπες και λογικά άλματα να μου πεις ότι βρίσκω τα χαστούκια ηθικά και νόμιμα; Αυτό δεν το κάνω. Γράφεις κάτι, το πας αλλού και μετά καταλήγεις αλλού. Διάβασε τα δικά σου μηνύματα. Τα screenshots τα κάνω για να αποφεύγω τις παρεξηγήσεις. Για κανένα άλλο λόγο. Σκέψου πόσο κουραστικό είναι, για κάποιον που προσπαθεί να μιλήσει μαζί σου, όλο αυτό το μπρος-πίσω της λογικής σου. Παράλληλα δεν απάντησες ευθέως σε κανένα επιχείρημα που σου έγραψα. Στη καλύτερη απομόνωσες μία φράση και απάντησες παγίως πάνω σε αυτή. Σου εξήγησα ότι η κλεψιά δεν έχει σχέση με το αν το αγαθό έχει υλική υπόσταση. Η αξία που αντιστοιχεί σε αυτό είναι και η κλεμμένη αξία του. Παρόλα αυτά έγραψες ότι εσύ δε θα το αγόραζες σε κάθε περίπτωση, άρα δεν είχαν να πάρουν κάτι από εσένα υπονοώντας ότι για τη δική σου περίπτωση δεν είναι κλοπή ή ότι είναι μικρότερη κλοπή. Σου εξήγησα ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Είναι ακριβώς το ίδιο. Προφανώς και η αξία έχει σχέση με το μέγεθος της κλοπής. Δεν παύει να είναι κλοπή σε κάθε περίπτωση. Εκτός αυτού όταν γίνεται μαζικά και κατ' εξακολούθηση από κάποιον είναι μεγαλύτερη κλοπή. Δεν αντιπροσωπεύει μόνο την κλοπή, αλλά και έλλειψη μεταμέλειας. Είναι εντελώς ανήθικο, εκτός από παρανομο. Δεν σου ρίχνω λάσπη, απλά σε θέματα κλοπής είμαι κάθετος. Τί να κάνω; Να δέχομαι το ότι υπάρχει κλοπή και "κλοπή", που προσπαθείς να στηρίξεις; Αφού εξαρχής και τελικώς έγραψες ότι είναι ανήθικο και παράνομο, ενδιάμεσα τί προσπαθείς να αποδείξεις; Ότι τελικά ίσως να μην είναι και τόσο λάθος. Αυτό κάνεις. Σε αυτό σου απαντώ. Δεν έχω στόχο να σε κάνω να νοιώσεις άβολα. Απλά να κουβεντιάσουμε με ειλικρίνεια. 1 ώρα πριν, great είπε https://www.avvo.com/legal-answers/can-i-legally-make-a-digital-copy-of-a-dvd-to-add--5667785.html Θεωρω οτι ειναι γεματο το internet απο αυτά, gray area Θα το έλεγα, ισως πιο νομιμος απο οτι νομιζει καποιος. Αν δεν αναφέρεται ρητά στους όρους χρήσης της ταινίας (οι οποίες αναφέρουν ξεκαθαρα ότι απαγορεύεται κάθε δημιουργία αντιγράφου χωρίς άδεια της εταιρείας), ότι απαγορεύεται, τότε απαγορεύεται. Είναι ξεκάθαρο. Αν δεν αναφέρεται, τότε ίσως να μπορείς. Δεν είναι grey area. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Tlykog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, Tlykog είπε Αυτό δεν το κάνω. Γράφεις κάτι, το πας αλλού και μετά καταλήγεις αλλού. Διάβασε τα δικά σου μηνύματα. Τα screenshots τα κάνω για να αποφεύγω τις παρεξηγήσεις. Για κανένα άλλο λόγο. Σκέψου πόσο κουραστικό είναι, για κάποιον που προσπαθεί να μιλήσει μαζί σου, όλο αυτό το μπρος-πίσω της λογικής σου. Παράλληλα δεν απάντησες ευθέως σε κανένα επιχείρημα που σου έγραψα. Στη καλύτερη απομόνωσες μία φράση και απάντησες παγίως πάνω σε αυτή. Σου εξήγησα ότι η κλεψιά δεν έχει σχέση με το αν το αγαθό έχει υλική υπόσταση. Η αξία που αντιστοιχεί σε αυτό είναι και η κλεμμένη αξία του. Παρόλα αυτά έγραψες ότι εσύ δε θα το αγόραζες σε κάθε περίπτωση, άρα δεν είχαν να πάρουν κάτι από εσένα υπονοώντας ότι για τη δική σου περίπτωση δεν είναι κλοπή ή ότι είναι μικρότερη κλοπή. Σου εξήγησα ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Είναι ακριβώς το ίδιο. Προφανώς και η αξία έχει σχέση με το μέγεθος της κλοπής. Δεν παύει να είναι κλοπή σε κάθε περίπτωση. Εκτός αυτού όταν γίνεται μαζικά και κατ' εξακολούθηση από κάποιον είναι μεγαλύτερη κλοπή. Δεν αντιπροσωπεύει μόνο την κλοπή, αλλά και έλλειψη μεταμέλειας. Είναι εντελώς ανήθικο, εκτός από παρανομο. Δεν σου ρίχνω λάσπη, απλά σε θέματα κλοπής είμαι κάθετος. Τί να κάνω; Να δέχομαι το ότι υπάρχει κλοπή και "κλοπή", που προσπαθείς να στηρίξεις; Αφού εξαρχής και τελικώς έγραψες ότι είναι ανήθικο και παράνομο, ενδιάμεσα τί προσπαθείς να αποδείξεις; Ότι τελικά ίσως να μην είναι και τόσο λάθος. Αυτό κάνεις. Ρε αγάπη, πάλι μου λες τι "υπονοώ" και τι "κάνω" ενώ έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς ποιο ήταν το point μου και δεν έχει να κάνει ούτε με την καταδίκη της πειρατείας, ούτε με το ξέπλυμά της. Είναι παράνομη, ναι. Είναι ανήθικη; Για μένα ναι, αλλά καταλαβαίνω και κάποιον που θα έχει κάποιο φιλοσοφικό αντεπιχείρημα. Με νοιάζει τίποτα από αυτά; Μίλησα για ηθική και νομιμότητα σε κάποιο ποστ μου; Χωρίς να υπονοώ κάτι, λέω ότι η κλοπή πεπερασμένου αριθμού υλικού αγαθού και η κλοπή άυλου αγαθού, απείρως αναπαραγόμενου, δεν έχει τις ίδιες επιπτώσεις στον πωλητή των δύο επιμέρους αγαθών. Δε λέω αν είναι καλύτερο, χειρότερο, πιο νόστιμο ή πιο άγευστο, πιο παράνομο ή λιγότερο παράνομο, ηθικότερο ή πιο ανήθικο. Λέω πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα και η εξίσωση ή παρομοίωση των δύο είναι λογικά εσφαλμένη. Μπορούμε να δεχτούμε αυτό ως δεδομένο, no strings attached; Ή πρέπει ντε και καλά να χρωματιστώ λες και προσπαθώ να μιλήσω για πολιτική με κομματόσκυλα ή γενικά για μπαλίτσα με hool; Δε θεωρώ ότι λέω κάτι παράλογο, ούτε κηρύττω κάποια ηθική θέση που σηκώνει συζήτηση. Λέω ότι το Α με το Β έχουν μετρήσιμη, απτή, λογικά τεκμηριώσιμη (sic) διαφορά. Λέω μόνο αυτό, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν τώρα κατ' εσέ από αυτό προκύπτει ότι πάω μπρος-πίσω, τι να πω. Θα με διευκόλυνε να καταλάβω αν έχω διατυπώσει κάτι λάθος εγώ, αλλά ακόμα δεν έχεις παραθέσει πού λέω κάτι άλλο, στηριζόμενος μόνο στην ερμηνεία σου όσων έχω γράψει. Ε η ερμηνεία σου είναι λάθος. Ούτε πήγα να πω ότι κάτι είναι "΄λιγότερο λάθος" ούτε υπονοώ ότι μια κλοπή είναι "μη-κλοπή ή μικρότερη κλοπή". Αυτά είναι δικές σου υποθέσεις για κάποιο δεύτερο επίπεδο που πάλι ανυπόστατα υποθέτεις ότι υπάρχει στα γραφόμενά μου. tldr, εξάγεις συμπεράσματα από τα γραφόμενά μου που ουδέποτε έχω πει και, πολύ αναμενόμενα, ουδέποτε μπόρεσες να αποδείξεις ότι έχω πει, και μου βάζεις λόγια στο στόμα. Πλιζ μην. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Επισης θυμαστε που λεγαν πριν ξεκινησει η ταινια οτι ειναι αποκλειστικά για ιδιωτική προβολή; Οποτε εαν εβγαζες projectora ή τηλεοραση στο μπαλκονι και ερχοτανε και η παρεα σου και έβγαινε και κανας γείτονας στο μπαλκόνι και έβλεπε ήσουν παράνομος. copyright madness. Και τους υποτίτλους παρανομους τους κανανε btw. ασχέτος εαν εβλεπες ταινια στο STAR ή ALTER και ελεγε απο κατω υπότιτλοι τελεια συγχρονισμένοι απο τους ypotitlousforever.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ne0n Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Η Πειρατεία βαφτίζεται άλλοτε παράνομη και ανήθικη και άλλοτε νόμιμη και ηθική, ανάλογα από ποιους εξασκείται.... Σε κράτη όπου υπάρχει ευνομία και ισονομία, η Πειρατεία σημαίνει ξεκάθαρα ανηθικότητα και κλεψιά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε κράτη όπου η διαφθορά ξεκινάει από την κορυφή και προς τα κάτω! Για παράδειγμα όταν η Πειρατεία γίνεται από τους ίδιους τους κυβερνώντες και τις τράπεζες (με τα διάφορα εμπορικά καρτέλ) προς τον λαό, η ξεκάθαρή κλεψιά "βαφτίζεται" αυτόματα σε "νόμιμοι φόροι" και "βασικές τραπεζικές κρατήσεις", ή "τιμολογιακή πολιτική ελεύθερης αγοράς" , ενώ η αντίστοιχη αντίδραση του λαού σε τέτοιες πρακτικές βαφτίζεται ως "φοροδιαφυγή" και "μαύρο" χρήμα , ή στεγνά "πειρατεία"... Μήπως όταν αναφερόμαστε σε τέτοιες σοβαρές έννοιες να βάζουμε και τον παράγοντα της διαφθοράς που υπάρχει σε μία χώρα στην εξίσωση πριν αρχίσουμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις? Η μήπως η Ελλάδα και η Ιταλία είναι το ίδιο με την Ελβετία και την Σουηδία; Μην μπερδεύουμε την βούρτσα με κάτι άλλο! Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου από Ne0n 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 16 ώρες πριν, Lucifer είπε Ρε αγάπη, πάλι μου λες τι "υπονοώ" και τι "κάνω" ενώ έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς ποιο ήταν το point μου και δεν έχει να κάνει ούτε με την καταδίκη της πειρατείας, ούτε με το ξέπλυμά της. Είναι παράνομη, ναι. Είναι ανήθικη; Για μένα ναι, αλλά καταλαβαίνω και κάποιον που θα έχει κάποιο φιλοσοφικό αντεπιχείρημα. Με νοιάζει τίποτα από αυτά; Μίλησα για ηθική και νομιμότητα σε κάποιο ποστ μου; Χωρίς να υπονοώ κάτι, λέω ότι η κλοπή πεπερασμένου αριθμού υλικού αγαθού και η κλοπή άυλου αγαθού, απείρως αναπαραγόμενου, δεν έχει τις ίδιες επιπτώσεις στον πωλητή των δύο επιμέρους αγαθών. Δε λέω αν είναι καλύτερο, χειρότερο, πιο νόστιμο ή πιο άγευστο, πιο παράνομο ή λιγότερο παράνομο, ηθικότερο ή πιο ανήθικο. Λέω πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα και η εξίσωση ή παρομοίωση των δύο είναι λογικά εσφαλμένη. Μπορούμε να δεχτούμε αυτό ως δεδομένο, no strings attached; Ή πρέπει ντε και καλά να χρωματιστώ λες και προσπαθώ να μιλήσω για πολιτική με κομματόσκυλα ή γενικά για μπαλίτσα με hool; Δε θεωρώ ότι λέω κάτι παράλογο, ούτε κηρύττω κάποια ηθική θέση που σηκώνει συζήτηση. Λέω ότι το Α με το Β έχουν μετρήσιμη, απτή, λογικά τεκμηριώσιμη (sic) διαφορά. Λέω μόνο αυτό, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν τώρα κατ' εσέ από αυτό προκύπτει ότι πάω μπρος-πίσω, τι να πω. Θα με διευκόλυνε να καταλάβω αν έχω διατυπώσει κάτι λάθος εγώ, αλλά ακόμα δεν έχεις παραθέσει πού λέω κάτι άλλο, στηριζόμενος μόνο στην ερμηνεία σου όσων έχω γράψει. Ε η ερμηνεία σου είναι λάθος. Ούτε πήγα να πω ότι κάτι είναι "΄λιγότερο λάθος" ούτε υπονοώ ότι μια κλοπή είναι "μη-κλοπή ή μικρότερη κλοπή". Αυτά είναι δικές σου υποθέσεις για κάποιο δεύτερο επίπεδο που πάλι ανυπόστατα υποθέτεις ότι υπάρχει στα γραφόμενά μου. tldr, εξάγεις συμπεράσματα από τα γραφόμενά μου που ουδέποτε έχω πει και, πολύ αναμενόμενα, ουδέποτε μπόρεσες να αποδείξεις ότι έχω πει, και μου βάζεις λόγια στο στόμα. Πλιζ μην. Έγραψες ότι έγρραψες και ο καθένας κατάλαβε ότι κατάλαβε. Το αφήνω εκεί. Κάθε υλικό αγαθό έχει κόστος παραγωγής. Βάσει οικονομικών Γ' Λυκείου, υπάρχουν αγαθά που βρίσκονται σε πληθώρα στη φύση και δεν αποτελούν προϊόντα οικονομικής συναλλαγής (πχ αέρας, ήλιος κτλ) και αυτά που αποτελούν προϊόντα οικονομικής συναλλαγής ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί δεν βρίσκονται σε πληθώρα. Όσα αποτελούν προϊόντα οικονομικής συναλλαγής έχουν περιορισμούς στην παραγωγή τους. Η δημιουργία άυλων προϊόντων χρησιμοποιεί παραγωγικούς συντελεστές (προσωπικό, εξοπλισμό κτλ) οι οποίοι θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε μία πιο επικερδή απασχόληση αν όχι στην ταινία που κατέβασες. Άρα το να στερείς το έσοδο από την εταιρεία,αν αυτό συμβεί σε μεγάλη κλίμακα, μειώνει τα έσοδα άρα και το budget επένδυσης για την επόμενη ταινία ή για να το πω πιο γενικά το κίνητρο δημιουργίας ταινίας. Έχει ακριβώς την ίδια και χειρότερη επίπτωση. Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση περιμένει το έσοδο για να καλύψει τα κόστη παραγωγής, προώθησης, μισθούς κτλ, είτε υλικό, είτε άυλο αγαθό. Οπότε έχει ακριβώς την ίδια επίπτωση για τον πωλητή-εταιρεία. Είμαι στον τομέα των οικονομικών χρόνια. Είμαι λογιστής με δικό μου λογιστικό γραφείο. Αν θέλεις πιο προσωπικές πληροφορίες για να πειστείς στείλε pm να σου δώσω και ακριβεί στοιχεία. Αυτό δε στο γράφω για να σε πείσω ότι έχω πάντα δίκιο. Σου παραθέτω επιχειρήματα για τη θέση μου. Στο γράφω για να ξέρεις στην απάντησή σου ότι ξέρω, ώστε να μη δω καμία μπαρούφα ή επίχειρήματα ότι να ναι. Όταν έχεις μία θέση πχ "η πειρατεία είναι ανήθικη και παράνομη", στη συνέχεια λες "βέβαια από εμένα δε θα έπαιρναν ούτε ευρώ έτσι κι αλλιώς", παρόλο που και οι δύο ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι... Μετά γράφεις: "εκτός αυτού δεν στερώ τίποτα και από κανένα, αφού είναι άυλο αγαθο", το οποίο είναι επίσης λανθασμένο, και μετά "βέβαια η πειρατεία είναι ανήθικη και παράνομη και δε λέω ότι πιο παράνομη ή λιγότερο παράνομη", τότε πάρε και κατάλαβε τί συμπέρασμα βγαίνει... Τέλος, αφού έχεις προσπαθήσει να επιχειρηματολογήσεις ότι, αφού είναι σε άυλο αγαθό και εφόσον ποτέ δε θα τους πλήρωνες έτσι και αλλιώς επιμένεις ότι δεν εννοούσες τίποτα και ότι η πειρατεία είναι ανήθικη και παράνομη και παρεξηγήθηκες... Κοινώς: μας έδωσες τα μυαλά στα χέρια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Tlykog είπε Η δημιουργία άυλων προϊόντων χρησιμοποιεί παραγωγικούς συντελεστές (προσωπικό, εξοπλισμό κτλ) οι οποίοι θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε μία πιο επικερδή απασχόληση αν όχι στην ταινία που κατέβασες. Άρα το να στερείς το έσοδο από την εταιρεία,αν αυτό συμβεί σε μεγάλη κλίμακα, μειώνει τα έσοδα άρα και το budget επένδυσης για την επόμενη ταινία ή για να το πω πιο γενικά το κίνητρο δημιουργίας ταινίας. Έχει ακριβώς την ίδια και χειρότερη επίπτωση. Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση περιμένει το έσοδο για να καλύψει τα κόστη παραγωγής, προώθησης, μισθούς κτλ, είτε υλικό, είτε άυλο αγαθό. Οπότε έχει ακριβώς την ίδια επίπτωση για τον πωλητή-εταιρεία. Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω μετά το παραπάνω "δηλαδή θα βλέπω με το ζόρι ταινίες για να έχουν έσοδα οι εταιρείες" και να ξαναγυρίσω στο "τι να μην πληρώσω και να μη τη δω, τι να μην πληρώσω και να την κατεβάσω" αλλά εφόσον μου λες ότι ξέρεις (κατ' ελάχιστον και όχι μόνο) λογιστική, καταλαβαίνω ότι ο πυρήνας της διαφωνίας μας είναι άλλος: 3 ώρες πριν, Tlykog είπε Όταν έχεις μία θέση πχ "η πειρατεία είναι ανήθικη και παράνομη", στη συνέχεια λες "βέβαια από εμένα δε θα έπαιρναν ούτε ευρώ έτσι κι αλλιώς", παρόλο που και οι δύο ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι... Απλώς δεν πιστεύεις ότι δε θα εξαναγκαστώ να αγοράσω κάτι αν δε μπορέσω να το κατεβάσω. Καταλαβαίνω να μη με πιστεύεις, δε με ξέρεις και δε σε ξέρω. Αλλά όλο το σκεπτικό σου βασίζεται στο ότι "αν δε το βρει σπασμένο, αναγκαστικά θα το πληρώσει και η εταιρεία δε χάνει". Εμένα το σκεπτικό μου βασίζεται "αν πάω να το βρω σπασμένο, πάει να πει δε θα το αγόραζα ποτέ". Μία εξαίρεση έχει υπάρξει αλλά από την ανάποδη: ένα indie παιχνίδι που πραγματικά απόλαυσα και πλήρωσα τόσο το ίδιο (αφού το είχα παίξει σπασμένο) όσο και το επόμενο της σειράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου Η ειρωνεία ειναι οτι συζητάμε εδω για copyright και πειρατεία και αν ειναι νομιμο να δεις την ταινια στην ταρατσα και διπλα εχει thread 42 σελίδες για το πως να παρεις απο αλλη χωρα με VPN περισσότερο περιεχόμενο σε streaming. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Engimek Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Εγώ θέλω να σχολιάσω το εξής Στις 3/10/2024 στις 5:15 ΜΜ, nchatz είπε Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, οι πάροχοι υπηρεσιών VPN και DNS, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής τους θέσης, θα υποχρεούνται να μπλοκάρουν περιεχόμενο που έχει επισημανθεί ως πειρατικό από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων Οι υπηρεσίες VPN διαφημίζονται ως "no logs" και υπογραμμίζουν την ανωνυμότητα ως το προιόν που πουλάνε. Το να συνεργάζονται επι μονίμου βάσεως με τη κυβέρνηση μιας χώρας για να γίνει κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλη δυσφήμηση για αυτούς. Θεωρώ πολύ πιο πιθανόν να σταματήσουν να εξυπηρετούν ιταλικές ip παρά να συμμορφωθούν. Πολλοί κολλάτε και σχολιάζετε στο ότι η πειρατεία είναι παράνομη κλπ. Ναι οκ ας καταπολεμήσουν την πειρατεία αλλά με τον σωστό τρόπο. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε πιο πριν για να το καταφέρεις αυτό προσφέρεις καλύτερο service. Αντιθέτως η τακτική που ακολουθούν ανοίγει πόρτες για πολύ χειρότερες καταστάσεις και δεν πιστεύω ούτε στιγμή ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ατζέντα. Σήμερα είναι τα πειρατικά stream. Αύριο είναι κάτι άλλο που δεν αρέσει στη κυβέρνησή τους. Όλα φυσικά για την προστασία μας. Με λίγα λόγια ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στη λογική της λογοκρισίας του internet όπως κάποιες χώρες που έχουν βάλει "μεγάλα τείχη" στο internet (όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Τόση κουβέντα για το τίποτα Η πειρατεία πνευματικής ιδιοκτησίας είναι: ανήθικη, παράνομη και λάθος, και εδώ τελειώνει η κουβέντα. Δεν είναι κλοπή με την ακριβή έννοια του ορισμού "κλέβω", εκτός κι αν το εννοούμε με την μεταφορική έννοια όπως π.χ. "έκλεψε στο παιχνίδι"... έκανε ζουντσιά δηλαδή ένα πράγμα πως το λένε! Προσωπικά ότι βρίσκω παράνομα είναι γιατί δεν το χρειάζομαι, π.χ. δεν χρειάζομαι Photoshop για επαγγελματική χρήση, το ανοίγω μία φορά την εβδομάδα που λέει ο λόγος. Αν δεν υπήρχε σπασμένο (από την σχολή παρακαλώ) δεν θα το αγόραζα και θα έβρισκα κάποιο άλλο να κάνω τα πέντε πράγματα που κάνω εκεί. Αν κάτι το θέλω πολύ γιατί απλά μου αρέσει και είναι σκυλο-πανάκριβο θα το βρω σπασμένο, αν δεν το έβρισκα σπασμένο δεν θα είχα την οικονομική δυνατότητα καν να το αγοράσω. Αν κάτι το βρω σπασμένο και μου αρέσει ή σκεφτώ ότι αξίζει τότε το αγοράζω είτε κάνω donate (ειδικά αν είναι 100% δωρεάν), όπως έχω κάνει σε κάτι adblockers, στο video download helper και σε άλλα καλούδια. Αποφεύγω συνδρομές και προτιμώ single-time-purchase, εκτός κι αν η συνδρομή είναι "πάμφθηνη" και βλέπω ότι για το χρονικό διάστημα που θα την χρειαστώ θα βγάλει τα λεφτά της. ~~~ Παραδεχόμεθα ομόφωνα ότι η πειρατεία είναι παράνομη, δηλώνω ευθαρσώς πως είμαι γάιδαρος τέντιμποϋς. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα