Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Lucifer είπε Ναι. Αλλά δε θα το πλήρωνα έτσι κι αλλιώς. Δε θα βλέπανε λεφτά από εμένα. Δε θα είχαν έσοδα εξαιτίας μου. Δεν έχουν ούτε έξοδα εξαιτίας μου. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το πω. Αυτό λέμε: εξαρχής ήθελες να το κλέψεις, επειδή μπορείς. Άρα αυτό που κάνεις είναι παράνομο και ανήθικο. Αν υπήρχε και κάποιος τρόπος να μηδενιστεί τελείως η δυνατότητα να το κατεβάσεις δωρεάν, τότε θα το πλήρωνες. Τώρα που μπορείς, δεν το πληρώνεις. Θα πρόσεχες τί θα αγόραζες; Δεκτό. Θα πλήρωνες λιγότερα ή θα περίμενες κάποια προσφορά; Δεκτό, αλλά ότι θα ήθελες πραγματικά να καταναλώσεις, θα το πλήρωνες. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Tlykog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, Tlykog είπε Αυτό λέμε: εξαρχής ήθελες να το κλέψεις, επειδή μπορείς. Άρα αυτό που κάνεις είναι παράνομο και ανήθικο. Ναι. 4 λεπτά πριν, Tlykog είπε Αν υπήρχε και κάποιος τρόπος να μηδενιστεί τελείως η δυνατότητα να το κατεβάσεις δωρεάν, τότε θα το πλήρωνες. Τώρα που μπορείς, δεν το πληρώνεις. Όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Lucifer είπε Όχι. ...νομίζεις... όλοι ζούμε και καταναλώνουμε. Δεν υπάρχει εξαίρεση. Μπορείς να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, αλλά αν πραγματικά δε σε νοιάζει τόσο, τότε αυτό θα έκανες και τώρα: δε θα το κατανάλωνες. Το καταναλώνεις γιατί σου αρέσει, άρα θα το πλήρωνες αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Καλά ναι ειδικά όταν μιλάμε για πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης όπως videogames και σειρές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Lucifer είπε Καλά ναι ειδικά όταν μιλάμε για πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης όπως videogames και σειρές. Τότε γιατί καταφεύγεις στο να κάνεις κάτι παράνομο, από τη στιγμή που δεν καίγεσαι κιόλας; Γιατί σου αρέσουν videogames και σειρές. Τελικά "καίγεσαι", αλλά δεν το παραδέχεσαι.. Ξαναλέω: τον εαυτό σου κοροϊδεύεις. Δεν το γράφω ειρωνικά ή προσβλητικά ή όπως αλλιώς το πάρεις. Ρεαλιστικά το γράφω: Τον εαυτό σου κοροϊδεύεις. Αν θέλεις, κάντο. Δικαίωμα σου κι αυτό. Αλλά δεν αλλάζει αυτό που γράψαμε εξαρχής: είναι παράνομο και ανήθικο. Αυτό παραδέχτηκες και στο προηγούμενο ποστ σου. Αρχικά έγραφες ότι δεν είναι. Τουλάχιστον πήγαμε μέχρι εκεί... Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Tlykog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Αν θέλεις, κάντο. Δικαίωμα σου κι αυτό. Αλλά δεν αλλάζει αυτό που γράψαμε εξαρχής: είναι παράνομο και ανήθικο. Αυτό παραδέχτηκες και στο προηγούμενο ποστ σου. Αρχικά έγραφες ότι δεν είναι. Τουλάχιστον πήγαμε μέχρι εκεί... Μπορείς να μου παραθέσεις και το bold; Ενδεχομένως η αποτυχία σου να το βρεις σου διδάξει κάτι για το εύρος και τις πολλές παραλλαγές της ανηθικότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 7 ώρες πριν, Tlykog είπε Μπορείς να αγοράσεις μια φυσική κόπια σε μορφή blue-ray από εταιρείες όπως πχ Amazon. Δεν διαφωνώ ότι μπορώ να αγοράσω φυσική μορφή. Αυτό ειναι δεδομένο. Το πρόβλημα είναι με τα ψηφιακά αρχεία. Μέχρι πριν λίγο μου έλεγες ότι μπορείς να κατεβάσεις το ψηφιακό αρχείο και να το αντιγράψεις κλπ Αναφορά σε κείμενο όποιος έχει αγοράσει ηλεκτρονικά μια ταινία μπορεί άνετα να την έχει στον δίσκο του Όπως είπα το πρόβλημα μου είναι στο διαφορά που υπάρχει μεταξύ της αγοράς του DVD και του ψηφιακού αρχειου και στην έννοια της ιδιοκτησίας που διέπει και τα δύο. Από την στιγμή που η εταιρεία "ΠΟΥΛΑΕΙ" το αντίτυπο θέλω να το έχω 100% στην διάθεση εφόσον το "ΑΓΟΡΑΖΩ". Αν τώρα η εταιρεία βγει και πει δεν "ΠΟΥΛΑΩ" αλλά με αυτό το ποσό στο νοικιάζω απεριόριστα και θα στο πάρω πίσω όποτε μου κατέβει τότε θα συμπεριφερθώ και εγώ διαφορετικά. Για να το θέσω αλλιώς θεωρώ οτι πειρατεία είναι ένα αναγκαίο κακό για να συγκρατεί λίγο τις εταιρείες από την τέλεια ασυδοσία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 5/10/2024 στις 2:53 ΜΜ, Lucifer είπε Δεν κατάλαβα. Τι εννοείς δε θα δημιουργήσουν καμία έλλειψη; Αν εγώ τη νύχτα σου κλέψω όλα τα ψωμιά, το πρωί εσύ έχεις απώλεια κεφαλαίου (χρόνος και χρήμα για κάθε ένα ψωμί) και απώλεια κέρδους (κανείς δε θα αγοράσει ψωμιά γιατί δεν έχεις). Αν όμως τη νύχτα κατεβάσω όλους τους δίσκους που πουλάς, την επόμενη μέρα εσύ δε θα το έχεις καταλάβει καν στο πορτοφόλι σου. Εδώ προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί δε στερείς κάτι από κάποιον. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει απώλεεια χρημάτων, από τη στιγμή που δεν έχει καμία αξία, άρα δεν υπάρχει κλοπή και πρόβλημα. Μπορω να παραθέσω και άλλα ακόμα που κάνεις ακριβώς το ίδιο: προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις στο ότι δεν υπάρχει ηθικό και νομικό πρόβλημα, δεν στερείς τίποτα από κανένα, δε θα αγόραζες ποτέ με χρήματα, άρα είσαι εντάξει να το κάνεις. Μετά συμφωνείς στο ότι είναι ηθικα και νομικά λάθος και τώρα μου λες ότι είναι δύσκολο να βρω και να παραθέσω κείμενο που το υποστήριζες; 5 ώρες πριν, Lucifer είπε Μπορείς να μου παραθέσεις και το bold; Ενδεχομένως η αποτυχία σου να το βρεις σου διδάξει κάτι για το εύρος και τις πολλές παραλλαγές της ανηθικότητας. Καθόλου δύσκολο δε μου είναι να το βρω. Όλα τα τελευταία post σου έχουν ακριβώς το ίδιο ύφος. Προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Ναι μεν αναφέρεις αρχικά ότι δεν υποστηρίζεις την πειρατεία, αλλά στη συνέχεια φέρνεις όι επιχείρημα μπορείς για να αποδείξεις ότι είναι οκ. Άρα την υποστηρίζεις. Προσπάθησες να συνδέσεις ότι αφου δεν λείπει σε κανέναν δεν είναι και πρόβλημα, άρα και αδίκημα. Προφανώς και σε πείραξε η ανηθικότητα που ανέφερα, αλλά έτσι είναι. Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι απίστευτο λογικό άλμα και παράλληλα δεν απαντάς σε κάτι από αυτά που έγραψα στα τελευταία post μου. Γεγονός που βρίσκω απόλυτα λογικό. Το ξέρεις και εσύ ότι έχεις λάθος. 1 ώρα πριν, ovidius80 είπε Δεν διαφωνώ ότι μπορώ να αγοράσω φυσική μορφή. Αυτό ειναι δεδομένο. Το πρόβλημα είναι με τα ψηφιακά αρχεία. Μέχρι πριν λίγο μου έλεγες ότι μπορείς να κατεβάσεις το ψηφιακό αρχείο και να το αντιγράψεις κλπ Εγώ δεν το έγραψα ποτέ αυτό. Εγώ σου γράφω ότι μπορείς να το αγοράσεις σε φυσική μορφή και να είναι δικό σου για πάντα. Ανεξαρτητα από streaming και πλατφόρμες. Σου έγραψα ότι ο λόγος που οι πλατφόρμες δε θα σου δώωσουν ένα ελεύθερο ψηφικαό αρχείο είναι ότι δε διασφαλίζονται οι όροι χρήσης, δηλαδή ότι θα το έχεις για εσένα. Να προσθέσω ότι ένας άλλος βασικός λόγος είναι η πειρατεία: δε θα το κυκλοφορήσουν και έτοιμο για ανέβασμα σε πειρατικά sites. Μπορεί μεν το φυσικό αρχείο να μπορείς να το δώσεις σε όποιον θέλεις και να το δει, χωρίς να έχει πληρώσει, αλλά δε μπορείς να το μοιραστείς με όλο τον πλανήτη, όπως με ένα ψηφιακό αρχείο. 1 ώρα πριν, ovidius80 είπε Όπως είπα το πρόβλημα μου είναι στο διαφορά που υπάρχει μεταξύ της αγοράς του DVD και του ψηφιακού αρχειου και στην έννοια της ιδιοκτησίας που διέπει και τα δύο. Από την στιγμή που η εταιρεία "ΠΟΥΛΑΕΙ" το αντίτυπο θέλω να το έχω 100% στην διάθεση εφόσον το "ΑΓΟΡΑΖΩ". Αν τώρα η εταιρεία βγει και πει δεν "ΠΟΥΛΑΩ" αλλά με αυτό το ποσό στο νοικιάζω απεριόριστα και θα στο πάρω πίσω όποτε μου κατέβει τότε θα συμπεριφερθώ και εγώ διαφορετικά. Για να το θέσω αλλιώς θεωρώ οτι πειρατεία είναι ένα αναγκαίο κακό για να συγκρατεί λίγο τις εταιρείες από την τέλεια ασυδοσία. Καμία εταιρεία παραγωγής ταινιων δε σου πουλάει το αντίγραφο. Σου πουλάει το δικαίωμα να προβάλεις την ταινία απεριόριστα για προσωπική χρήση. Όπως ξαναέγραψα: μπορείς να αγοράσεις το φυσικό αντίγραφο και να το προβάλεις όσο θέλεις. Είναι 100% δικό σου. Το άλλο που γράφεις δεν το καταλαβαίνω. Τί ζητάς; Να σου δώσουν τα δικαιώματα της ταινίας; Το συμπέρασμα που βγάζεις για την πειρατεία είναι εντελώς άστοχο. Καμία εταιρεία δε συγκρατεί. Ίσα ίσα που τις ανάγκασε να γίνουν πιο αυστηρές. Οι ψηφιακές πλατφόρμες γι αυτό το λόγο αυξάνονται και πληθύνονται: γιατί θέλουν να καταπολεμήσουν την πειρατεία. Οι τιμές που δίνουν τις ταινίες είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτές της φυσικής κόπιας, ακριβώς γιατί σου δίνουν το δικαίωμα να δεις την ταινία με μικρότερο κόστος. Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν και σε πολλές μορφές. Πχ κάποτε υπήρχαν τα video club, όπου σου έδιναν το δικαίωμα να ενοικιάσεις την ταινία και να την δεις, με χρέωση ανά ημέρα. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Tlykog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Να ρωτησω κατι εγω σοβαρα γιατι και σε αυτο τότε παλιά ειχαν υποθει πολλά Κανω συλλογη ναι ακομα απο DVD, εχω πανω απο 200DVD γιατι ειμαι αυτος που αν δω μια ωραια ταινια και ειναι στην λιστα του "θα την ξαναδω" τοτε την αγοραζω για να την εχω. Ολες πλεον που εχω μετα απο μηνες δουλειας εχουν γινει απο το DVD rip στο NAS και της εχω στο KODI. Δεν της δανειζω, δεν τις κανω seed δεν τις πουλαω δεν τις δινω σε USB. ειμαι παράνομος; 10 hours ago, Tlykog said: Ακόμα και αν έγινε αυτό, το να παίρνεις μία εξαίρεση για να την κάνεις κανόνα είναι μια συνηθισμένη μέθοδος σοφιστείας. Ο κανόνας και με πολύ μεγάλη διαφορά, είναι ότι η πειρατεία δεν βοηθάει. Ο κανόνας εχει δειξει+αποδείξει οτι χωρις την πειρατεια η Microsoft θα ηταν ακόμα στο γκαράζ της μανας του (βλεπε πρωτο μου ποστ). Ο ιδιος ο Gates το εχει δηλώσει. Και επισης εγινε αυτο με το "Man from Earth" Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από great Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oKoBoko Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου "είμαι της ταξικής ιδεολογίας γιατί είμαι τσαμπατζής" Απλό λιτό, απέριτο και ειλικρινές και πάμε παρακάτω σύντροφοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Εγω παιδια που καποτε μικρος που δεν επαιζε money ειχα κατεβασει 20-30 παιχνιδια και εδω και μια δεκαετια εχω ριξει 4-5 χιλιαρικα σε παιχνιδια στο steam με μια συλλογη 1000+ παιχνιδιων περνω αφεση αμαρτιων η θα καιγομαι 100 χρονια στην κολαση? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, great είπε Να ρωτησω κατι εγω σοβαρα γιατι και σε αυτο τότε παλιά ειχαν υποθει πολλά Κανω συλλογη ναι ακομα απο DVD, εχω πανω απο 200DVD γιατι ειμαι αυτος που αν δω μια ωραια ταινια και ειναι στην λιστα του "θα την ξαναδω" τοτε την αγοραζω για να την εχω. Ολες πλεον που εχω μετα απο μηνες δουλειας εχουν γινει απο το DVD rip στο NAS και της εχω στο KODI. Δεν της δανειζω, δεν τις κανω seed δεν τις πουλαω δεν τις δινω σε USB. ειμαι παράνομος; Ο κανόνας εχει δειξει+αποδείξει οτι χωρις την πειρατεια η Microsoft θα ηταν ακόμα στο γκαράζ της μανας του (βλεπε πρωτο μου ποστ). Ο ιδιος ο Gates το εχει δηλώσει. Και επισης εγινε αυτο με το "Man from Earth" ναι, είσαι παράνομος. Κάθε αντιγραφή ή αναπαραγωγή της ταινίας χωρίς να πληρούνται οι όροι είναι παράνομη. Για την αντιγραφή θα πρέπει να πάρεις την άδεια της εταιρείας. Έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις αντίγραφο αν αυτό που έχεις έχει φθαρεί λόγο παλαιότητας και όχι από κακή χρήση. Μου έχει τύχει περίπτωση φίλου στο παιχνίδι Icewind Dale 2. Η εταιρεία είχε κλείσει και το cd του είχε φθαρεί λόγω ηλικίας. Παρόλα αυτά λειτουργούσε το τμήμα support. Του έδωσαν σύνδεσμο να το κατεβάσει δωρεάν και του έδωσαν exe όχι πειρατικό, απλά χωρίς προστασία. Για τη MS ήταν θέμα στρατηγικής σημασία (έλεγχος της αγορά του desktop OS). Ήταν επιλογή της να το αφήσει ελεύθερο. Σε κάθε περίπτωση ούτε αυτή δεν τόλμησε να το κάνει φανερά. Ανεπίσημα το άφηνε και το αφήνει. Αν αυτό που γράφεις ήταν κανόνας δε θα υπήρχαν τόσο εξελιγμένα συστήματα προστασίας από αντιγραφή. Προφανώς και τους πειράζει και χάνουν χρήματα. Δε χρειάζεται πολύ σκέψη. 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγω παιδια που καποτε μικρος που δεν επαιζε money ειχα κατεβασει 20-30 παιχνιδια και εδω και μια δεκαετια εχω ριξει 4-5 χιλιαρικα σε παιχνιδια στο steam με μια συλλογη 1000+ παιχνιδιων περνω αφεση αμαρτιων η θα καιγομαι 100 χρονια στην κολαση? Παίρνεις άφεση. Ήσουν μικρός, δεν ήξερες. Υπηρεσίες της προκοπής δεν υπήρχαν να σε ενημερώσουν και να σε περιορίσουν, οπότε έκανες ότι ήθελες. Τώρα που ξέρεις, κάνεις το σωστό. και εγώ σαν μικρός, αλλά και λίγο μετά τα 18 έκανα το ίδιο. Όταν άρχισα να δουλεύω, τότε άρχισα να εκτιμάω τον κόπο του κάθε εργαζόμενου. Εκεί στη δουλειά μου είδα ανθρώπους, που δούλευαν ημερομίσθιο, να παρακαλάν τον εργοδότη να τους βάζει το ρεπό τις μέρες των αργιών για να μην χάνουν το μεροκάμματο. Είχαν οικογένεια και υποχρεώσεις. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε ναι είσαι παράνομος. Κάθε αντιγραφή ή αναπαραγωγή της ταινίας χωρίς να πληρούνται οι όροι είναι παράνομη. Μου έχει τύχει περίπτωση φίλου στο παιχνίδι Icewind Dale 2. Η εταιρεία είχε κλείσει και το cd του είχε φθαρεί λόγω ηλικίας. Του έδωσαν σύνδεσμο να το κατεβάσει δωρεάν και του έδωσαν exe όχι πειρατικό, απλά χωρίς προστασία. Για τη MS ήταν θέμα στρατηγικής σημασία (έλεγχος της αγορά του desktop OS). Ήταν επιλογή της να το αφήσει ελεύθερο. Σε κάθε περίπτωση ούτε αυτή δεν τόλμησε να το κάνει φανερά. Ανεπίσημα το άφηνε και το αφήνει. Αν αυτό που γράφεις ήταν κανόνας δε θα υπήρχαν τόσο εξελιγμένα συστήματα προστασίας από αντιγραφή. Προφανώς και τους πειράζει και χάνουν χρήματα. Δε χρειάζεται πολύ σκέψη. Παίρνεις άφεση. Ήσουν μικρός, δεν ήξερες. Τώρα που ξέρεις, κάνεις το σωστό. Ισως να μην ηταν τοσο το δεν ηξερα οσο το δεν επαιζε χρημα. Δηλαδη προσωπικα δικαιολογω καποιον που θα δει τη μπαλα του πειρατικα να περασει ομορφα γιατι δεν εχει τη δυνατοτητα να πληρωσει εχει κοσμο που πραγματικα δεν τα βγαζει περα και ο μηνας βγαινει με το ζορι και εχει και αυτος δικαιωμα να περασει χαλαρωτικα καποιες στιγμες αυτον τον καταλαβαινω. Εχω φιλους που οταν εχουν θα βαλουν netflix disney και θα δουν οταν δεν εχουν γιατι δεν φτανουν θα κατεβασουν. Για αυτο τιποτα δεν θεωρω ασπρο-μαυρο αλλα ειναι μια γκριζα ζωνη. Υπαρχουν δηλαδη και εταιριες που ζητανε πολλα λεφτα και ταυτοχρονα υπαρχουν και φτωχοι ανθρωποι που εχουν και αυτοι δικαιωμα στη διασκεδαση αλλα οι συνθηκες δεν τους επιτρεπουν να πανε με τη νομιμη οδο. Και σιγουρα δεν θα μπει μεσα ο Ronaldo η ο καθε Messi αν ενας μεροκαματιαρης δει καποιον αγωνα τους στην αλλη ακρη της γης. Δεν δικαιολογω οσους οπως ειπες και σε αλλο ποστ σου αγοραζουν πχ 4090 και ακριβο hardware και παιζουν σπασμενα αυτοι ειναι τζαμπατζηδες παλι δεν θα ζημιωσουν την καθε εταιρια αλλα αυτοι και 10 λεπτα να βαλεις ενα παιχνιδι δεν θα το παρουν εκει παμε στο τζαμπατζιλικι και δεν ειναι συνετο απο καμια αποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Ισως να μην ηταν τοσο το δεν ηξερα οσο το δεν επαιζε χρημα. Δηλαδη προσωπικα δικαιολογω καποιον που θα δει τη μπαλα του πειρατικα να περασει ομορφα γιατι δεν εχει τη δυνατοτητα να πληρωσει εχει κοσμο που πραγματικα δεν τα βγαζει περα και ο μηνας βγαινει με το ζορι και εχει και αυτος δικαιωμα να περασει χαλαρωτικα καποιες στιγμες αυτον τον καταλαβαινω. Εχω φιλους που οταν εχουν θα βαλουν netflix disney και θα δουν οταν δεν εχουν γιατι δεν φτανουν θα κατεβασουν. Για αυτο τιποτα δεν θεωρω ασπρο-μαυρο αλλα ειναι μια γκριζα ζωνη. Υπαρχουν δηλαδη και εταιριες που ζητανε πολλα λεφτα και ταυτοχρονα υπαρχουν και φτωχοι ανθρωποι που εχουν και αυτοι δικαιωμα στη διασκεδαση αλλα οι συνθηκες δεν τους επιτρεπουν να πανε με τη νομιμη οδο. Και σιγουρα δεν θα μπει μεσα ο Ronaldo η ο καθε Messi αν ενας μεροκαματιαρης δει καποιον αγωνα τους στην αλλη ακρη της γης. Δεν δικαιολογω οσους οπως ειπες και σε αλλο ποστ σου αγοραζουν πχ 4090 και ακριβο hardware και παιζουν σπασμενα αυτοι ειναι τζαμπατζηδες παλι δεν θα ζημιωσουν την καθε εταιρια αλλα αυτοι και 10 λεπτα να βαλεις ενα παιχνιδι δεν θα το παρουν εκει παμε στο τζαμπατζιλικι και δεν ειναι συνετο απο καμια αποψη. Πόσο φτωχός να είσαι που ενώ έχεις χρηματα για κινητό ή ταμπλετ ή υπολογιστή ή συνδυασμους των και χρήματα για να πληρώνεις σύνδεση internet, δεν έχεις 6-11€/μήνα για μία συνδρομη amazon prime ή netflix ή Disney plus. Όλοι μας ξέρουμε ότι το οικονομικό είναι πολύ φθηνή δικαιολογία. Εγώ, εσύ και όλοι μας έχουμε δικαίωμα στη διασκέδαση. Αν δεν έχεις χρήματα διασκεδάζεις με άλλα πράγματα που δεν κοστίζουν ή κοστίζουν φθηνότερα. Σε μία χώρα, που δεν είναι μπανανία, θα έτρωγαν από 1000€ για κάθε παράνομη κόπια και ως εκ θαύματος θα έβρισκαν τα χρήματα να πληρώσουν από εκεί και μετά... Ανέλυσα παραπάνω ότι η εταιρεία χάνει ακόμα και από αυτούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Πόσο φτωχός να είσαι που ενώ έχεις χρηματα για κινητό ή ταμπλετ ή υπολογιστή ή συνδυασμους των και χρήματα για να πληρώνεις σύνδεση internet, δεν έχεις 6-11€/μήνα για μία συνδρομη amazon prime ή netflix ή Disney plus. Όλοι μας ξέρουμε ότι το οικονομικό είναι πολύ φθηνή δικαιολογία. Εγώ, εσύ και όλοι μας έχουμε δικαίωμα στη διασκέδαση. Αν δεν έχεις χρήματα διασκεδάζεις με άλλα πράγματα που δεν κοστίζουν ή κοστίζουν φθηνότερα. Σε μία χώρα, που δεν είναι μπανανία, θα έτρωγαν από 1000€ για κάθε παράνομη κόπια και ως εκ θαύματος θα έβρισκαν τα χρήματα να πληρώσουν από εκεί και μετά... Ανέλυσα παραπάνω ότι η εταιρεία χάνει ακόμα και από αυτούς. Βρε ξερω ατομα που κοβουν ακομα και το ιντερνετ γιατι δεν εχουν μερικους μηνες αλλα οπως λες πριν κατι μερες μιλουσα με μια θεια και ενω βγαζουν πανω απο 100 χιλιαρικα καθαρα το χρονο με ελεγε θα βαλουμε IPTV με 10 ευρω το μηνα να βλεπουμε τα παντα της λεω εγω εχω cosmote tv δινω 12 το μηνα και πιανω ολα τα cinema και λεει ναι αλλα αφου με 10 μπορεις να εχεις ολα τα καναλια nova ote γιατι να πληρωσεις παραπανω. Και λεω για να εισαι νομιμη και με κανει εχουν ολοι στο χωριο που ειμαι και λεμε να βαλουμε. Καπως ετσι συνεχιστηκε η κουβεντα οποτε ναι εχει και τετοιους πολλους μαλιστα για αυτο κυνηγανε τo streaming το οποιο οντως μπορει να καταστρεψει κοσμο. Καποτε επι filmnet εδινε ο πατερας μου 10 χιλιαρικα το μηνα για 3 καναλια εγω ημουν 7-8 ktv/filmnet 1/supersport επειτα πηγα σε nova/cosmote tv/netflix/appletv. Την περιοδο που η nova βαρουσε 70αρες αν θυμασαι γιατι το ειχε μονοπωλιο το ειχα κοψει γιατι η τιμη απλα ειχε ξεφυγει και πηγα σε ote μετα απο κατι μηνες που ειχε δωσει το full pack στο 25αρι επειτα εριξε τις τιμες και η nova. Τι θελω να πω. Οτι και οι εταιριες ειδικα σε χωρες οπως η Ελλαδα εφοσον τις αφησεις ανεξελεγκτες απλα βαρανε στο ψαχνο και η αισχροκερδεια ειναι απιστευτη. Δες τι εγινε τωρα που συγχωνευσαν τα αθλητικα καναλια και με +3 ευρω το μηνα απο τα 28 που ειχε το cosmote full pack μπορεις να εχεις τα παντα. Αρκετοι εκοψαν iptv που εβλεπαν εκει μπαλα και εκαναν συνδρομη. Σου λεει αλλο να δινεις 30 και να εχεις τα μισα και αλλο να τα εχεις ολα. Ο κοσμος με λιγα λογια θελει τιμες που να μπορει να ανταπεξελθει η πλειοψηφια τουλαχιστον γιατι οπως ειπαμε εχει και αυτους που και 1 ευρω να παει δεν θα πληρωσουν τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα