Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σας. εχω 1 συνδεση ιντερνετ κοσμοτε 100 και θελω να δημιουργησω 2 ξεχωριστα ενσυρματα δικτυα που δεν θα βλεπει το ενα το αλλο. Μπορω να γινει αυτο μεσω του ρουτερ που δινει κοσμοτε? μπορω να  κουμπωσω καποιο δευτερο παλιο ρουτερ που εχω πανω στο κεντρικο ρουτερ και ετσι να δημιουργησω ενα δευτερο δικτυο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δώσε λίγο ποιο αναλυτικά την κατάσταση και το setup του δικτύου σου, πόσες θύρες χρειάζεσαι κτλ.

Σε γενικές γραμμές, αυτό θέλει vlan, οπότε managed switch για να γίνει σωστή δουλειά και δε νομίζω τα modem/router των πάροχων να δίνουν τέτοια λειτουργία. Εκτός αν έχεις κανένα παλιό linksys wrt να του αλλάξεις fiirmware και να το κάνεις ένα αξιόλογο managed switch.

https://dd-wrt.com/

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στον ενα χωρο πανω στο ρουτερ ειναι κουμπωμενο ενα 5aαρι switch που απο εκει ειναι κουμπωμενα διαφορα pc και ασυρματα παιρνει ο χωρος απο το ρουτερ της κοσμοτε. Στον αλλο χωρο επισης το ιδιο, ειναι κουμπωμενο ενα 5αρι switch που συνδεεται με καλωδιο απευθειας πανω στο ρουτερ καθως και 1 DECO M4 συνδεμενο στο switch για να δινει ασυρματα σε κινητα λαπτοπ.Τα switch ειναι απλα 1000ρια. Μηπως μπορει να κανει το Deco αυτην την δουλεια?Να συνδεθει πανω στο ρουτερ και μετα πανω του να συνδεθει το switch ? απο ρουτερ εχω διαφορα,  US9108, archer w600,linksys wag 200 και πολλα αλλα παρόχων περισια

Επεξ/σία από bebakos11
Δημοσ.

κάποια cosmote routers έχουν να φτιάξεις διαφορετικά Wifi όπου το καθένα έχει το δικό του δίκτυο. έχει την επιλογή να μην βλέπονται οι συσκευλες μεταξυ τους. Σε κανενα δικτυο, καμία συσκευή.
αν όμως θέλεις να έχεις 2 δίκτυα Α κ Β όπου όλες οι συσκευές του Α θα βλέπονται μεταξυ τους, αλλά δεν θα βλέπουν τις συσκευές του Β, αλλά κ το αντίθετο, τότε χρειάζεσαι επιπλέον router.

θα πάρεις ένα mikrotik/openwrt/pfsense/ipfire/etc κ θα χωρίσεις τα δίκτυα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς το wag200 δεν υποστηρίζεται από το dd-wrt και από τα archer μόνο οι σειρές C και AC.

To managed στο link που έβαλα πριν υποστηρίζει vlans οπότε θα μπορείς να χωρίσεις τις πόρτες και πάνω στην καθεμία να συνδέσεις από ένα router και να είναι όλα απομονωμένα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
7 ώρες πριν, bebakos11 είπε

καλημερα σας. εχω 1 συνδεση ιντερνετ κοσμοτε 100 και θελω να δημιουργησω 2 ξεχωριστα ενσυρματα δικτυα που δεν θα βλεπει το ενα το αλλο. Μπορω να γινει αυτο μεσω του ρουτερ που δινει κοσμοτε? μπορω να  κουμπωσω καποιο δευτερο παλιο ρουτερ που εχω πανω στο κεντρικο ρουτερ και ετσι να δημιουργησω ενα δευτερο δικτυο?

Απο το ενα ρουτερ θα εχεις εσυ ιντερνετ και θα βγαλεις ενα καλωδιο σε ενα microtik ρουτερακι ~30€ το πιο απλο οπου και χωρις καμια ρυθμιση βαζεις απο εκει ενα καλωδιο και το στελνεις στο αλλο δυκτιο. Και λεω να το κανεις διπλα απο το ρουτερ σου, γιατι αν το κανεις στο 2ο χωρο τοτε το καλωδιο που θα του στελνεις θα ειναι το ιδιο τοπικο δυκτιο. Οποτε καλυτερα να πηγαινει εκει διαφορετικο και να το κανουν οτι θελουν. 

Με vlans και διαφορα δεν νομιζω οτι αξιζει να ασχοληθείς αν δε θες κατι παραπανω.

Δημοσ.

αυτό που μπορείς να κάνεις μιας και διαθέτεις παλιά router είναι pppoe passthrough:

Στο modem/router που είναι συνδεμένο στη γραμμή συνδέεις ενα παλιό router.

Δημιουργείς μια δεύτερη κλήση ppoe από αυτό με τα στοιχεία της cosmote που θα έχει άλλη ip.

Δημοσ.

καποιο σαν αυτο ? MikroTik hEX RB750Gr3 Router

9 ώρες πριν, elio_1 είπε

αυτό που μπορείς να κάνεις μιας και διαθέτεις παλιά router είναι pppoe passthrough:

Στο modem/router που είναι συνδεμένο στη γραμμή συνδέεις ενα παλιό router.

Δημιουργείς μια δεύτερη κλήση ppoe από αυτό με τα στοιχεία της cosmote που θα έχει άλλη ip.

δεν θα κανει conflit με το βασικο ρουτερ ή στην κοσμοτε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...