Προς το περιεχόμενο

Αγορά Monitor 2κ η 4κ; AW3423DW Alienware??

spartiangr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

θε ήθελα την γνώμη σας για αγορά μόνιτορ. 

το χαρακτηριστικά του πς είναι:

i9 14900k

nvidia 4080 super 16gb

ram 32gb σε 7200 xmp1

Παρακάτω θα αναφέρω 3 μονιτορ που έχω βάλει στο μάτι θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ή και ακομα αν έχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι άλλο. 

1)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/dell-monitor-34-aw3423dw-alienware_4112628

2)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/dell-monitor-32-aw3225qf_4596730

3)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/lg-monitor-34-34gs95qe-b_4412931

4)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/lg-monitor-32-ultragear-32gs95ue-b_4409159

Ένας γνωστός μου μου είπε να πάω στην πρώτη επιλογή που είναι 2κ σε 170HZ και είναι ultimate gsync με την nvidia κάρτα γραφικών  

ενώ εγώ ήμουν στην επιλογή 2η που είναι 4κ 240hz απλά είναι compatible gsync με nvidia. Και έχω μπερδευτεί  

σας ευχαριστώ πολύ   

Επεξ/σία από spartiangr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αγορά Monitor 2κ η 4κ; AW3423DW Alienware??
10 hours ago, spartiangr said:

Καλημέρα σας,

θε ήθελα την γνώμη σας για αγορά μόνιτορ. 

το χαρακτηριστικά του πς είναι:

i9 14900k

nvidia 4080 super 16gb

ram 32gb σε 7200 xmp1

Παρακάτω θα αναφέρω 3 μονιτορ που έχω βάλει στο μάτι θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ή και ακομα αν έχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι άλλο. 

1)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/dell-monitor-34-aw3423dw-alienware_4112628

2)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/dell-monitor-32-aw3225qf_4596730

3)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/lg-monitor-34-34gs95qe-b_4412931

4)

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/lg-monitor-32-ultragear-32gs95ue-b_4409159

Ένας γνωστός μου μου είπε να πάω στην πρώτη επιλογή που είναι 2κ σε 170HZ και είναι ultimate gsync με την nvidia κάρτα γραφικών  

ενώ εγώ ήμουν στην επιλογή 2η που είναι 4κ 240hz απλά είναι compatible gsync με nvidia. Και έχω μπερδευτεί  

σας ευχαριστώ πολύ   

αντι για την aw3423dw απο πλαίσιο προτείνω aw3423dwF  απο αμαζον γερμανιας,  στα 850+ μεταφορικά.  ήταν δωρεάν αλλα για κάποιο λογο πήγαν 90+ και εντελώς τυχαία οταν ξαναμπήκαν τα μεταφορικά. στα exlusive stores απο 915 πήγε 970....    εγώ το πήρα απο amazon Μέσω forwarding service. υπολογίζω να βγει 25€ αλλά θα σιγουρευτώ οταν φτάσει. 

η διαφορά στα 2 Monitor ειναι οτι το f μοντέλο δεν έχει το gsync module Που θεωρητικά δεν χρειάζεται  και η βάση είναι μαυρη. επίσης στο F μοντέλο τα hz ειναι 10 λιγότερα αλλα σύμφωνα με τις συγκρίσεις έχει ελαφρά βελτιωμένη εικόνα . 

δες εδώ: 

γενικά το λένε σαν το καλύτερο Monitor αυτή τη στιγμή. 

τα 2 απο τα 4 που εβαλες ειναι ultrawide και τα αλλα 2 4k , εκει τώρα εσύ πρέπει να δεις τι προτιμάς. και σε aspect ratio και πόσο Performance θα έχεις. 4k> ultrawide 1440p . περισσότερα pixel σημαίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις. τώρα θα εισαι οκ με την κάρτα σου και σε 4k αλλα σίγουρα θα χρειαστείς νορίτερα αναβάθμιση σε σχέση με την άλλη ανάλυση. μεταξύ Lg και DELL θα πήγαινα σε DELL γιατί έχει καλύτερη εγγύηση .  

Αν το μονιτορ το κρατας χρονια τοτε για εμενα καλυτερα καποιο 4k. Καλυτερο text clarity ,καλυτερο ppi ,ανωτερη εικονα γενικα.

Τωρα μεταξυ lg και dell ειναι και αναλογα τα γουστα.

Στο lg εχεις matte antiglare στο dell semi - glossy antiglare. Αναλογως τι προτιμας ειναι αυτα αλλα το semi glossy θα σου δωσει καλυτερη αισθηση με μειονεκτημα τις αντανακλασεις αν εχεις καποιο παραθυρο ανοιχτο πχ απο πισω. 

Το μαυρο στο lg θα ειναι παντα μαυρο ,στο dell αν εχεις καποια πηγη φωτος μεγαλη να χτυπαει στο μονιτορ θα στο κανει λιγο γκρι. Δλδ καποιο παραθυρο απεναντι που μπαινει πολυ φως. 

Με το gsync δεν εχεις καποιο θεμα σε κανενα ,μια χαρα θα παιζει η καρτα σου ολα τα μονιτορ που κοιτας.

Προσωπικα θα διαλεγα  το aw3225qf.

Καλυτερο support απο  την lg αν το χρειαστεις ποτε, πιο φθηνο απο το lg  ,καλυτερα καλιμπραρισμενο απο το εργοστασιο και με semi glossy  panel. 

• Like 2

12 ώρες πριν, virginkiller είπε

αντι για την aw3423dw απο πλαίσιο προτείνω aw3423dwF  απο αμαζον γερμανιας,  στα 850+ μεταφορικά.  ήταν δωρεάν αλλα για κάποιο λογο πήγαν 90+ και εντελώς τυχαία οταν ξαναμπήκαν τα μεταφορικά. στα exlusive stores απο 915 πήγε 970....    εγώ το πήρα απο amazon Μέσω forwarding service. υπολογίζω να βγει 25€ αλλά θα σιγουρευτώ οταν φτάσει. 

η διαφορά στα 2 Monitor ειναι οτι το f μοντέλο δεν έχει το gsync module Που θεωρητικά δεν χρειάζεται  και η βάση είναι μαυρη. επίσης στο F μοντέλο τα hz ειναι 10 λιγότερα αλλα σύμφωνα με τις συγκρίσεις έχει ελαφρά βελτιωμένη εικόνα . 

δες εδώ: 

γενικά το λένε σαν το καλύτερο Monitor αυτή τη στιγμή. 

τα 2 απο τα 4 που εβαλες ειναι ultrawide και τα αλλα 2 4k , εκει τώρα εσύ πρέπει να δεις τι προτιμάς. και σε aspect ratio και πόσο Performance θα έχεις. 4k> ultrawide 1440p . περισσότερα pixel σημαίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις. τώρα θα εισαι οκ με την κάρτα σου και σε 4k αλλα σίγουρα θα χρειαστείς νορίτερα αναβάθμιση σε σχέση με την άλλη ανάλυση. μεταξύ Lg και DELL θα πήγαινα σε DELL γιατί έχει καλύτερη εγγύηση .  

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου. 
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πρόβλημα στην τιμή και θα προτιμούσα κάτι πιο καινούργιο και μάλλον θα πάω στην αρχική μου επιλογή στο 4κ σε 32in. 
Αλλά έχω άλλη μια ερώτηση πάνω σε αυτό που είπες ότι θεωρητικά δεν χρειάζεται το gsync. 
Το gsync δεν είναι αυτό που έχεις καλύτερη και ομαλή εικόνα ; 
και όταν λες θα χρειαστώ νωρίτερα αναβάθμιση τι εννοείς σε τι θα χρειαστώ αναβάθμιση νωρίτερα ;

σε ευχαριστώ πολύ. 

48 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν το μονιτορ το κρατας χρονια τοτε για εμενα καλυτερα καποιο 4k. Καλυτερο text clarity ,καλυτερο ppi ,ανωτερη εικονα γενικα.

Τωρα μεταξυ lg και dell ειναι και αναλογα τα γουστα.

Στο lg εχεις matte antiglare στο dell semi - glossy antiglare. Αναλογως τι προτιμας ειναι αυτα αλλα το semi glossy θα σου δωσει καλυτερη αισθηση με μειονεκτημα τις αντανακλασεις αν εχεις καποιο παραθυρο ανοιχτο πχ απο πισω. 

Το μαυρο στο lg θα ειναι παντα μαυρο ,στο dell αν εχεις καποια πηγη φωτος μεγαλη να χτυπαει στο μονιτορ θα στο κανει λιγο γκρι. Δλδ καποιο παραθυρο απεναντι που μπαινει πολυ φως. 

Με το gsync δεν εχεις καποιο θεμα σε κανενα ,μια χαρα θα παιζει η καρτα σου ολα τα μονιτορ που κοιτας.

Προσωπικα θα διαλεγα  το aw3225qf.

Καλυτερο support απο  την lg αν το χρειαστεις ποτε, πιο φθηνο απο το lg  ,καλυτερα καλιμπραρισμενο απο το εργοστασιο και με semi glossy  panel. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου. Και εμένα η αρχική επιλογή ήταν και είναι η aw3225qf. 
Νομίζω πως δεν θα δω μεγάλη διαφορά με το Gsync που λένε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, spartiangr είπε

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου. 
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πρόβλημα στην τιμή και θα προτιμούσα κάτι πιο καινούργιο και μάλλον θα πάω στην αρχική μου επιλογή στο 4κ σε 32in. 
Αλλά έχω άλλη μια ερώτηση πάνω σε αυτό που είπες ότι θεωρητικά δεν χρειάζεται το gsync. 
Το gsync δεν είναι αυτό που έχεις καλύτερη και ομαλή εικόνα ; 
και όταν λες θα χρειαστώ νωρίτερα αναβάθμιση τι εννοείς σε τι θα χρειαστώ αναβάθμιση νωρίτερα ;

σε ευχαριστώ πολύ. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου. Και εμένα η αρχική επιλογή ήταν και είναι η aw3225qf. 
Νομίζω πως δεν θα δω μεγάλη διαφορά με το Gsync που λένε. 

Κανονικα δουλευει το gsync ρε συ ,απλα το μονιτορ  δεν εχει gsync module της nvidia. Βασικα μην σε απασχολει καν αυτο και μην κουραζεις το μυαλο σου ,το gsync θα δουλευει κανονικα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Το gsync module έχει απλώς μεγαλύτερο range συγκριτικά από το via software gsync. To vrr module range στα high end monitors μπορεί να ξεκινήσει από τα 30hz εως και τα 144hz ενώ στο non module one αρχίζει από τα 60hz+.

Yπάρχει διαφορά δηλαδή για αυτό και το πληρώνεις παραπάνω. 

Ούτως ή άλλως η nvidia δεν θα ξαναβγάλει monitor με gsync module, το καταργούν επισήμως.

Αφού αναφερόμαστε στο DWF της Alienware, συμφέρει περισσότερο από κάθε άποψη από το DW, το οποίο είναι not updatable. You get what you get and that's it.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Dw παιρνει update και μαλιστα εχει βγει ενα εδω και καιρο,καλο ειναι να μην γραφουμε πραγματα που δεν ισχυουν..

Οσο για το module το εχω γραψει και στο νημα του DWF η διαφορα δεν ειναι μονο στο gsync range αλλα και στην κινηση.

Επεξ/σία από optimus prime

Το gsync εχει καλυτερη κινηση σε ολα τα monitor εκτος oled που ειναι ολοιδιο με το vrr freesync. 

Το gsync module αυτο που εκανε παραπανω συγκριτικα με το freesync ηταν το χαμηλοτερο vrr range και οτι ρυθμιζε το overdrive αναλογικα με τα hertz της οθονης. Δηλαδη εγω στο ips/va εβαζα overdrive medium high low αναλογα τι προτειναν για καλυτερο αλλα πχ στα πιο χαμηλα hz μπορει να ηθελε high overdrive απο medium. Στις oled δεν υπαρχει overdrive. Απλα με gsync εχει χαμηλοτερο range απο το αντιστοιχο vrr freesync μοντελο η κινηση ειναι ακριβως ιδια οσο βρισκομαστε μεσα στο vrr range ειτε gsync module ειτε freesync ειναι το ιδιο ακριβως στις oled. 

• Like 1

11 hours ago, optimus prime said:

To Dw παιρνει update και μαλιστα εχει βγει ενα εδω και καιρο,καλο ειναι να μην γραφουμε πραγματα που δεν ισχυουν..

Οσο για το module το εχω γραψει και στο νημα του DWF η διαφορα δεν ειναι μονο στο gsync range αλλα και στην κινηση.

Mην βαράς, δεν είναι δημοσιογραφικό blog εδώ😜, τόσα γράφονται, όλο και κάτι θα ξεφύγει.

Κάνε και ένα reply, στην τύχη το είδα το σχόλιο σου. Όχι τίποτα άλλο θα το έχανα και είναι κρίμα διότι δεν το γνώριζα.

Όντως actually μπορείς να το αναβαθμίσεις το monitor κανονικά. Οταν το είχα αγοράσει θυμάμαι και συζητήσεις που κάναμε στο topic του, πως δεν γινόταν update πάρα μόνο στο dwf. Το έδωσα μια τώρα να γίνει το firmware update. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...