Rattlehead Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το mini pc σε προσφορά για την barebone έκδοση και τον δυνατο επεξεργαστή για τα χρήματα που πωλείται Μέχρι πρόσφατα Ελλάδα η τιμή με τα ίδια χαρακτηριστικά ήταν στα 860€(?) https://www.skroutz.gr/s/47486772/Beelink-SER-6-Max-Mini-PC-Ryzen-7-7735HS-16GB-DDR5-1TB-SSD-W11-Pro.html Για να λάβετε την έκπτωση, στο αντίστοιχο πεδιο συμπληρώνετε τον κωδικό UM773Offer https://store.minisforum.de/products/um773-lite Μοντέλο Minisforum Venus Series UM773 Lite / UM773 SE/UM773 ME CPU AMD Ryzen™ 7 7735HS, 8 πυρήνες/16 νήματα GPU Γραφικά AMD Radeon™ 680M (συχνότητα γραφικών 2200 MHz) Συμβατότητα συστήματος Windows 11 μνήμη DDR5 διπλού καναλιού (υποδοχές SODIMM ×2, έως 64 GB) αποθήκευση M.2 2280 PCIe4.0 SSD Επέκταση μνήμης Υποδοχή σκληρού δίσκου SATA 1×2,5 ιντσών (SATA 3.0 6.0 Gb/s) Ασύρματη συνδεσιμότητα M.2 2230 Υποστήριξη WIFI (Wi-Fi, BlueTooth) Έξοδος βίντεο HDMI x 2 (4K@60Hz); USB4×1 Έξοδος ήχου HDMI ×2 3,5mm combo jack ×1 Θύρα & κουμπιά 1 * RJ45 Θύρα Ethernet 2,5 Gigabit 1 * USB3.2 Gen2 Type-C (μεταφορά δεδομένων, δεξιά) 2 * USB3.2 Gen2 Type-A 2 * USB2.0 Type-A 1 * USB4 Type-C (αριστερά) 2*HDMI 1 * Εκκαθάριση CMOS 1*DMIC 1 * 3,5 mm combo jack Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2024 από Rattlehead 1 1
turbat0s Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Για βάλτε και ένα link ρε αγόρια με μια πρόταση για μνήμες και δίσκο
Despotas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) RAM 32GB: https://www.skroutz.gr/s/42812310/G-Skill-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-5600-gia-Laptop-F5-5600S4040A16GX2-RS.html SSD 1TB: https://www.skroutz.gr/s/42580954/Lexar-NM790-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-LNM790X001T-RNNNG.html Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2024 από Despotas 1
manolis940 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Despotas είπε RAM 32GB: https://www.skroutz.gr/s/42812310/G-Skill-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-5600-gia-Laptop-F5-5600S4040A16GX2-RS.html SSD 1TB: https://www.skroutz.gr/s/42580954/Lexar-NM790-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-LNM790X001T-RNNNG.html Άντε ο δίσκος οκ αλλά αξίζει να δώσεις στην RAM τόσα; Αξίζουν επίσης τα 2 dimms; Νομίζω δεν αξίζει να δώσεις τρελά λεφτά στην RAM για ταχύτητες οπότε η παρακάτω fury, μία απ' τις πιο οικονομικές SODDIMM DDR5 its ok https://www.skroutz.gr/s/34710829/Kingston-Fury-Impact-32GB-DDR5-RAM-me-Tachytita-4800-gia-Laptop-KF548S38IB-32.html 1
Despotas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Πάντα 2 DIMM για Dual Channel. Ορίστε πιο φτηνή επιλογή: https://www.skroutz.gr/s/40401258/Crucial-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-5600-gia-Laptop-CT2K16G56C46S5.html
alekout Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, turbat0s είπε Για βάλτε και ένα link ρε αγόρια με μια πρόταση για μνήμες και δίσκο Εγώ έχω βάλει αυτές αλλά δεν έχω καταφέρει να τρέξουν στα 5600 https://www.skroutz.gr/s/40300029/Kingston-Fury-Impact-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-5600-gia-Desktop-KF556S40IBK2-32.html Edit : Τώρα το πρόσεξα οτι λέει για desktop , είναι λάθος για laptop είναι . Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2024 από alekout 1
manolis940 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 47 λεπτά πριν, Despotas είπε Πάντα 2 DIMM για Dual Channel. Ορίστε πιο φτηνή επιλογή: https://www.skroutz.gr/s/40401258/Crucial-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-5600-gia-Laptop-CT2K16G56C46S5.html Ίσως να το άφηνα για μελοντική αναβάθμιση το ένα slot για μελοντική αναβάθμιση στα 64GB για όταν πέσουν οι τιμές. Θεωρώ για τις χρήσεις που προορίζεται το συγκεκριμένο PC το dual channel δεν θα έχει κάποια διαφορά.
laxanoulis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Ερώτηση, γενική, σχετική με τα mini PCs και άσχετη με την αγγελία. Κατά πόσο ένα τέτοιο μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό desktop? Πχ εγώ έχω ένα PC 7-8 ετών. Τα specs του είναι 7700k, 1050 ti, 16gb ram ddr4 και SSD m.2 500gb. Εάν πάω σε ένα τέτοιο, θα δω διαφορά? Το PC το χρησιμοποιώ για photo editing και ίσως μελλοντικά για χαλαρό video editing.
Innersense Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 7 minutes ago, laxanoulis said: Ερώτηση, γενική, σχετική με τα mini PCs και άσχετη με την αγγελία. Κατά πόσο ένα τέτοιο μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό desktop? Πχ εγώ έχω ένα PC 7-8 ετών. Τα specs του είναι 7700k, 1050 ti, 16gb ram ddr4 και SSD m.2 500gb. Εάν πάω σε ένα τέτοιο, θα δω διαφορά? Το PC το χρησιμοποιώ για photo editing και ίσως μελλοντικά για χαλαρό video editing. Ναι μπορεί να αντικαταστήσει desktop, αλλά όχι καλό είναι να μην πας να αντικαταστήσεις rendering workstation. Θα είσαι άψογα για photo editing, αλλά καλό θα ήταν να μην το ζορίζεις με πολύωρα rendering σε video. Από specs θα ανταπεξέλθει μια χαρά, αλλά η ψύξη σε αυτά τα μηχανήματα δεν ενδείκνυται για πολύωρα compute loads με το ανεμηστηράκι να δουλεύει στο full συνέχεια. Οπότε η λέξη κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι το "χαλαρό" 🤔?
manolis940 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 10 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Ερώτηση, γενική, σχετική με τα mini PCs και άσχετη με την αγγελία. Κατά πόσο ένα τέτοιο μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό desktop? Πχ εγώ έχω ένα PC 7-8 ετών. Τα specs του είναι 7700k, 1050 ti, 16gb ram ddr4 και SSD m.2 500gb. Εάν πάω σε ένα τέτοιο, θα δω διαφορά? Το PC το χρησιμοποιώ για photo editing και ίσως μελλοντικά για χαλαρό video editing. Ανάλογα την περίπτωση σου και για τι PC μιλάμε. Αν θες απαιτητικές gaming επιδόσεις στο συγκεκριμένο μηχάνημα, μάλλον θα απογοητευτείς! Βέβαια δεδομένου ότι έχεις μία 1050ti ίσως όχι και τόσο. Το video editing έχει σημασία τώρα το πως κάνει render το κάθε σου πρόγραμμα. Με cpu ή gpu ; Συγκρίνοντας cpu και gpu στο passmark θα δεις ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο cpu οπότε εκεί θα δεις τρομερή διαφορά αλλά η GPU παίζει πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δεις και benchmark πάνω στα συγκεκριμένα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Αν σε ενδιαφέρει όμως το gpu rendering σίγουρα χρειάζεσαι κάτι πολύ καλύτερο της 1050ti έτσι κι αλλιώς. 1
Innersense Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Επίσης τώρα που έριξα μια ματιά στη cpu μάλλον παρασύρθηκα με το 7 και περίμενα περισσσότερα. Απ ότι βλέπω υπολείπεται αρκετά σε επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με 7840HS - 7940HS Και το ερώτημα μου εφόσον ισχύει αυτό, είναι αν δε θέλει να πολυψάχνεται κανείς με μνήμες και nvme για να το στήσει, γιατί να μην πάει σε έτοιμο 6900ΗΧ? https://acemagic.eu/products/am08pro-minipc?variant=45312917766456
laxanoulis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Innersense είπε Ναι μπορεί να αντικαταστήσει desktop, αλλά όχι καλό είναι να μην πας να αντικαταστήσεις rendering workstation. Θα είσαι άψογα για photo editing, αλλά καλό θα ήταν να μην το ζορίζεις με πολύωρα rendering σε video. Από specs θα ανταπεξέλθει μια χαρά, αλλά η ψύξη σε αυτά τα μηχανήματα δεν ενδείκνυται για πολύωρα compute loads με το ανεμηστηράκι να δουλεύει στο full συνέχεια. Οπότε η λέξη κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι το "χαλαρό" 🤔? Εγώ με την σκέψη ότι παλιότερα έψαχνα και Mac mini, σκέφτηκα μήπως κάτι σαν αυτό το μηχάνημα θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά αλλά με λιγότερα χρήματα, προφανώς. Όσο το σκέφτομαι, τώρα που το λες, έχει δίκιο για το ότι δεν θα πρέπει να το πιέζω πολλες ώρες. Για photo editing σίγουρα θα πήγαινε μια χαρά. Αλλά για video editing, επειδή το software που χρησιμοποιώ χρησιμοποιεί της GPU, πιστεύω δεν θα δω πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το μηχάνημα που έχω. Όσο για το χαλαρό video editing εννοώ βίντεο τύπου 1080p 60fps διάρκειας 10-20 λεπτών. Εάν θυμάμαι καλά, ένα τέτοιο βίντεο το δικό μου pc το κάνει edit σε περίπου 20 λεπτά. Έχω χρόνια να κάνω video editing άρα αν κάνω λάθος, μην με σταυρώσεται. 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Ανάλογα την περίπτωση σου και για τι PC μιλάμε. Αν θες απαιτητικές gaming επιδόσεις στο συγκεκριμένο μηχάνημα, μάλλον θα απογοητευτείς! Βέβαια δεδομένου ότι έχεις μία 1050ti ίσως όχι και τόσο. Το video editing έχει σημασία τώρα το πως κάνει render το κάθε σου πρόγραμμα. Με cpu ή gpu ; Συγκρίνοντας cpu και gpu στο passmark θα δεις ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο cpu οπότε εκεί θα δεις τρομερή διαφορά αλλά η GPU παίζει πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δεις και benchmark πάνω στα συγκεκριμένα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Αν σε ενδιαφέρει όμως το gpu rendering σίγουρα χρειάζεσαι κάτι πολύ καλύτερο της 1050ti έτσι κι αλλιώς. Gaming δεν κάνω στο PC. Βέβαια έτσι όπως πάνε οι τιμές στις κονσόλες ίσως να αρχίσω να το σκέφτομαι. Χαχαχα. Αλλά πέρα από την πλάκα τώρα, για gaming έχω την κονσόλα. Το pc είναι για web browsing, photo editing, office usage, κάποιες φορές για remote εργασία και ίσως στο εγγύς μέλλον και για live streaming(το έκανα παλιότερα, το σταμάτησα και σκέφτομαι να το ξεκινήσω και πάλι). Video editing, εάν κάνω, το software μου χρησιμοποιεί GPU. Άρα ίσως εκεί θέλω όντως κάτι πολύ δυνατότερο και από την 1050 ti και από την 680M που είναι στα ίδια επίπεδα. Τα συγκριτικά τα είδα κ εγώ. Απλά ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει χειροπιαστά στοιχεία. Δηλαδή κάποιος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μηχάνημα για productivity να μου πει την άποψη του. Άρα, απ' ότι καταλαβαίνω, πάω για καινούργιο tower ή σε κάποιο laptop με νέας γενιάς CPUs και GPUs και δεν κοιτάζω mini PCs για την χρήση που θέλω να κάνω το PC μου. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2024 από laxanoulis 1
manolis940 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, laxanoulis είπε Εγώ με την σκέψη ότι παλιότερα έψαχνα και Mac mini, σκέφτηκα μήπως κάτι σαν αυτό το μηχάνημα θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά αλλά με λιγότερα χρήματα, προφανώς. Όσο το σκέφτομαι, τώρα που το λες, έχει δίκιο για το ότι δεν θα πρέπει να το πιέζω πολλες ώρες. Για photo editing σίγουρα θα πήγαινε μια χαρά. Αλλά για video editing, επειδή το software που χρησιμοποιώ χρησιμοποιεί της GPU, πιστεύω δεν θα δω πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το μηχάνημα που έχω. Όσο για το χαλαρό video editing εννοώ βίντεο τύπου 1080p 60fps διάρκειας 10-20 λεπτών. Εάν θυμάμαι καλά, ένα τέτοιο βίντεο το δικό μου pc το κάνει edit σε περίπου 20 λεπτά. Έχω χρόνια να κάνω video editing άρα αν κάνω λάθος, μην με σταυρώσεται. Gaming δεν κάνω στο PC. Βέβαια έτσι όπως πάνε οι τιμές στις κονσόλες ίσως να αρχίσω να το σκέφτομαι. Χαχαχα. Αλλά πέρα από την πλάκα τώρα, για gaming έχω την κονσόλα. Το pc είναι για web browsing, photo editing, office usage, κάποιες φορές για remote εργασία και ίσως στο εγγύς μέλλον και για live streaming(το έκανα παλιότερα, το σταμάτησα και σκέφτομαι να το ξεκινήσω και πάλι). Video editing, εάν κάνω, το software μου χρησιμοποιεί GPU. Άρα ίσως εκεί θέλω όντως κάτι πολύ δυνατότερο και από την 1050 ti και από την 680M που είναι στα ίδια επίπεδα. Τα συγκριτικά τα είδα κ εγώ. Απλά ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει χειροπιαστά στοιχεία. Δηλαδή κάποιος που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μηχάνημα για productivity να μου πει την άποψη του. Άρα, απ' ότι καταλαβαίνω, πάω για καινούργιο tower ή σε κάποιο laptop με νέας γενιάς CPUs και GPUs και δεν κοιτάζω mini PCs για την χρήση που θέλω να κάνω το PC μου. Δεν μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία δυστηχώς. Κάτι ακόμα το οποίο ισχύει σε laptops αλλά και σε τέτοια μηχανήματα είναι ότι το σύστημα ψύξης τους είναι αρκετά υποδιέστερο από ένα desktop pc. Αν τα render σου είναι συχνά και κρατάνε ώρα, καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες λύσεις γιατί θα τα πάρεις σύντομα στο χέρι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα