Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετά από πολλές αποτυχίες κοιτάω την πιθανότητα μιας επαγγελματικής επανεκκίνησης. 

Είμαι στα 46, με πτυχίο φιλολογία με το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει πουθενά ως τώρα. 

Το ποιο εφικτό και ελπιδοφόρο αυτή την στιγμή μου φαίνεται μια ανακατεύθυνση προς τους υπολογιστές και τον προγραμματισμό. Έχω κάποιες γνώσεις πάνω σε βασικές αρχές υπολογιστών και προγραμματισμού, όπως επίσης είχα προχωρήσει κάποια στιγμή αρκετά και στην προετοιμασία για CCNA. Οπότε δεν θα ξεκινάω από το 0. 

Πιστεύετε ότι θα έχει πιθανότητες να καρποφορήσει μια τέτοια επιλογή σε αυτή την ηλικία? 

Θα έπρεπε ίσως να κοιτάξω προς κάποια άλλη κατεύθυνση, όπως data analytics?

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Η πληροφορική δεν χωράει όλους τους άνεργους ή όσους θέλουν να κάνουν αλλαγή καριέρας και βλέπουν εκεί ένα πεδίο και μια δουλειά γραφείου που δεν απαιτούνται σπουδές. Οι απόφοιτοι πληροφορικής υπερκαλύπτουν την ζήτηση και ο κορεσμός θα οδηγήσει σε μείωση αποδοχών.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, rain-man είπε

Η πληροφορική δεν χωράει όλους τους άνεργους ή όσους θέλουν να κάνουν αλλαγή καριέρας και βλέπουν εκεί ένα πεδίο και μια δουλειά γραφείου που δεν απαιτούνται σπουδές. Οι απόφοιτοι πληροφορικής υπερκαλύπτουν την ζήτηση και ο κορεσμός θα οδηγήσει σε μείωση αποδοχών.

Αποτι κατάλαβα μου λες να μην πάω προς τα εκεί για να μην κορεστεί το επάγγελμα και πέσουν οι μισθοί. Οκ. Δεκτό.

• Moderators
Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω, η αγορά για juniors δεν είναι όσο εύκολη ήταν μερικά χρόνια πριν. Το βασικότερό σου πρόβλημα όμως είναι ότι κοιτάς τον κλάδο έχοντας στο μυαλό σου μια πιο καλοπληρωμένη/εύκολη/σταθερή δουλειά. Αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος σκεπτικό, αλλά αν ο κλάδος δε σου αρέσει (δηλαδή δεν κάνεις αυτή τη δουλειά από αγάπη προς το αντικείμενο), θα σου είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι μόνο να ξεκινήσεις αλλά και να εξελιχθείς. Θα θεωρήσω ότι μιλάμε για web, μιας και είναι από τους κλάδους με το χαμηλότερο barrier to entry. Έχεις δοκιμάσει να δεις βιντεάκια στο youtube ή να κάνεις κάποιο μικρό course; Τι έχεις προσπαθήσει μέχρι τώρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πιστεύω ότι παρεξηγήθηκα σε κάποιο τουλαχιστον βαθμό, όπως ανέφερα έχω μια γενική ιδέα για το αντικείμενο, αφού ήταν ένα από τα χόμπι μου από μικρή ηλικία.

Κοιτάω προς τα εκεί

1ον γιατί έχω μια σχετική εμπειρία και δεν αρχίζω από το 0. Κατανοώ έννοιες και το να φτάσω σε κάποιο καλό επίπεδο με την python πχ δεν θα είναι κάποιο βουνό. Θα μπορέσω να μπω αξιόλογα στο χώρο σε 2 πχ χρόνια.

2ον είναι ένας τομέας που θα μου αρέσει να δουλεύω.Εκανα προσπαθειες στο παρελθόν (βλέπε CCNA) αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω.

3ον. Φαίνεται απέξω να υπάρχει κάποια πιθανότητα να μπει κάποιος στην ηλικία μου στον χώρο, με δυνατή βεβαίως προσπάθεια. 

Αυτά έφερα στην κουβέντα με την ελπίδα να μου πει κάποιος μία αντικειμενική άποψη. Να μου πει πχ την άποψη του για τις πιθανότητες που έχω να μπω στο χώρο σε τέτοια ηλικία, ή ποια κατεύθυνση στο χώρο θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσω. 

Το ότι το Web έχει το χαμηλότερο barrier ας πούμε είναι μια χρήσιμη πληροφορία.

Επεξ/σία από Yannis35
Δημοσ.

Ξεκίνησα την αλλαγή στα 30κατι μου με σπουδές κλπ και καταφερα να βρω σχετική δουλεια πρόσφατα, αφού πήρα πτυχίο και κοντα στα 40 μου. και πάλι βρηκα στα δίκτυα κι όχι σε προγραμματσμό/data που μου αρεσε περισσότερο. βεβαια στη δική μου περίπτωση ειχα 3 αρνητικα, γυναικα, επαρχια, οικογενειακές υποχρεώσεις. remote εντελώς δεν προσλαμβανουν αρχαριους, στην επαρχία δεν εχει καν θεσεις παρα μόνο σε κάποιες μεγάλες πόλεις, λόγω οικογενειας δυσκολο να πάω αλλου και φυσικά ακόμα πολλοί το θεωρούν αντρικό επάγγελμα. 

Εφόσον εχεις ασχολθεί με δίκτυα καλύτερα επικεντρώσου σε πιστοποιήσεις, παρε το CCNA για αρχή και μετά ξεκίνα να στελνεις βιογραφικά. στη δουλειά που είμαι τωρα οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν εχουν πτυχίο πανεπιστημίου, εχουν ΕΠΑΛ ή ΙΕΚ και πιστοποιήσεις (και μεταξύ μας ξερουν πολύ περισσότερα από μενα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...