Προς το περιεχόμενο

Αγορά ups

airtrelomike13
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω ένα πολύ καλό ups.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο? Από το διαδίκτυο είδα ότι προτείνουν το Tescom Leo Plus LCD 2000AP UPS Line-Interactive 2000VA 1200W , αλλά έχω ακούσει και για την APC πολύ καλά λόγια. 

Το μπάτζετ που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 250 ευρώ, αρκεί να πάρω ένα πολύ καλό ups

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω κάτι για να σε βοηθήσω. Σκέφτομαι όμως ότι ίσως να είχες καλύτερη τύχη σε απαντήσεις ανοίγοντας το θέμα στο τμήμα "hardware" του φόρουμ αντί για το "μπλα μπλα"

2 hours ago, airtrelomike13 said:

Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω ένα πολύ καλό ups.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο? Από το διαδίκτυο είδα ότι προτείνουν το Tescom Leo Plus LCD 2000AP UPS Line-Interactive 2000VA 1200W , αλλά έχω ακούσει και για την APC πολύ καλά λόγια. 

Το μπάτζετ που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 250 ευρώ, αρκεί να πάρω ένα πολύ καλό ups

Ευχαριστώ

α.λαθος κατηγορια.β.πολυ καλο ups με 250 ευρω ....

ειδικα για apc

https://www.skroutz.gr/s/36304728/Tescom-Leo-Plus-LCD-2000AP-UPS-Line-Interactive-2000VA-1200W.html

Πας εδώ και παραπάνω να διαθέσεις δεν θα δεις απολύτως καμια διαφορα για αυτο που το θες εσυ, Πολυ Σημαντικό στο UPS θα συνδέσεις μονο ( PC / Monitor ) ανεμιστήρες , ψυγεία, φορτιστες κιν κλπ και οτι αλλο φανταζεσαι πανε στην μπρίζα.

Μετά αν θες κατι καλύτερο πας σε Online UPS και ξεκινας απο 350€ και πανω.

Σημαντικό.. το οτι έχεις UPS δεν σημαίνει πως θα σε προστατέψει 100% και οτάν γίνει διακοπή φυσικά τα σβήνεις όλα και κάθε 1,5 - 2 χρόνια αλλαγή της μπαταρίες.

2 hours ago, panos.del said:

https://www.skroutz.gr/s/36304728/Tescom-Leo-Plus-LCD-2000AP-UPS-Line-Interactive-2000VA-1200W.html

Πας εδώ και παραπάνω να διαθέσεις δεν θα δεις απολύτως καμια διαφορα για αυτο που το θες εσυ, Πολυ Σημαντικό στο UPS θα συνδέσεις μονο ( PC / Monitor ) ανεμιστήρες , ψυγεία, φορτιστες κιν κλπ και οτι αλλο φανταζεσαι πανε στην μπρίζα.

Σημαντικό.. το οτι έχεις UPS δεν σημαίνει πως θα σε προστατέψει 100% και οτάν γίνει διακοπή φυσικά τα σβήνεις όλα και κάθε 1,5 - 2 χρόνια αλλαγή της μπαταρίες.

α.και να βαλεις φορτιστη απο κινητο πανω σε Ups δεν θα εχει θεμα.γενικως μπορει να βαλει οτιδηποτε αρκει να μην ξεπερασει τα max watt.  τα καλα ups συνηθως σε ειδοποιουν για το ποτε η μπαταρια θελει αλλαγη. σε απλες μαρκες μπορει να ειναι 1-2 χρονια σε καλα ups με καλες μπαταριες μπορει να ειναι 3-4 χρονια

Στις 10/10/2024 στις 9:44 ΜΜ, panos.del είπε

https://www.skroutz.gr/s/21307337/APC-Back-UPS-850-Off-Line-850VA-520W-me-8-Schuko-Prizes.html#specs

Και αυτό εδώ μου είπαν ότι είναι πολύ καλό

• Like 1

10 hours ago, airtrelomike13 said:

https://www.skroutz.gr/s/21307337/APC-Back-UPS-850-Off-Line-850VA-520W-me-8-Schuko-Prizes.html#specs

Και αυτό εδώ μου είπαν ότι είναι πολύ καλό

μια χαρα .απλα βγαζει 520watt. δεν ειναι λιγα εκτος αν εχεις καμια 4080 😛 ή θες να ριξεις πανω και ηχεια,playstation κτλ

https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-BACK-UPS-950-Line-Interactive-950VA-480W-me-4-Schuko-Prizes.html το έχω 3 χρόνια άψογη κατάσταση ότι καλύτερο αγόρασα ποτέ σε UPS και είχα πάνω κυρίως PC, Ρούρερ, Τηλεόραση, θα το δώσω μισή τιμή γιατί δεν χρησιμοποιείται πλέον θα το βάλω σε αγγελία σήμερα το βράδυ όταν με αφήσει το σύστημα

Στις 12/10/2024 στις 3:08 ΠΜ, panos.del είπε

πολυ μικρο σε VA

δηλαδή από πόσα VA και πάνω πρέπει να βλέπουμε σε ups?

Στις 11/10/2024 στις 12:24 ΠΜ, poulinos είπε

α.και να βαλεις φορτιστη απο κινητο πανω σε Ups δεν θα εχει θεμα.γενικως μπορει να βαλει οτιδηποτε αρκει να μην ξεπερασει τα max watt.  τα καλα ups συνηθως σε ειδοποιουν για το ποτε η μπαταρια θελει αλλαγη. σε απλες μαρκες μπορει να ειναι 1-2 χρονια σε καλα ups με καλες μπαταριες μπορει να ειναι 3-4 χρονια

ισχύει. Πάντως αυτό το tescom το εχω δει να το χρησιμοποιουν και σε αρκετά επαγγελματικά μαγαζιά πχ πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ

6 minutes ago, airtrelomike13 said:

δηλαδή από πόσα VA και πάνω πρέπει να βλέπουμε σε ups?

ισχύει. Πάντως αυτό το tescom το εχω δει να το χρησιμοποιουν και σε αρκετά επαγγελματικά μαγαζιά πχ πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ

το ποσα va θα παρεις εχει να κανει με τις αναγκες σου.τοσο απλα.

6 λεπτά πριν, poulinos είπε

το ποσα va θα παρεις εχει να κανει με τις αναγκες σου.τοσο απλα.

σωστά. Εγώ το θέλω για τη τηλεόρασση, το λαπτοπ, το πολυμηχανημά μου και τον αφυγραντήρα. Για το ψυγείο θα πάρω 2ο ups που θα συνδεθεί σε αυτο πανω μονο το ψυγειο

• Λύση

υπολογιζεις ποσο καταναλωνουν και αγοραζεις αντιστοιχο ups.δεν το παιρνεις οριακα.παντα να ειναι παραπανω σε περιπτωση που χρειαστει να μπει κατι  new ή να αλλαξεις κατι με πιο ενεργοβορο. καποια ups apc εδιναν και  surge only υποδοχες για συσκευες που δεν χρειαζεται να ειναι on battery.στην περιπτωση σου ο αφυγραντηρας. αν μπουν σε  surge only τοτε δεν τα προσμετρας στο συνολικο φορτιο

7 minutes ago, airtrelomike13 said:

σωστά. Εγώ το θέλω για τη τηλεόρασση, το λαπτοπ, το πολυμηχανημά μου και τον αφυγραντήρα. Για το ψυγείο θα πάρω 2ο ups που θα συνδεθεί σε αυτο πανω μονο το ψυγειο

για τα tescom δεν εχω αποψη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/10/2024 στις 10:46 ΠΜ, airtrelomike13 είπε

Για το ψυγείο ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις είτε true sine wave είτε online, τα "απλά" stand-by ή offline ή PWM ΔΕΝ κάνουν για επαγωγικά (aka πηνία/κινητήρες στην προκειμένη) φορτία. Το ίδιο ισχύει και για τους κυκλοφορητές στους καυστήρες και στα laser εκτυπωτικά/πολυμηχανήματα :)

Επεξ/σία από sidewalker1702

On 16/10/2024 at 13:43, sidewalker1702 said:

Για το ψυγείο ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις είτε true sine wave είτε online, τα "απλά" stand-by ή offline ή PWM ΔΕΝ κάνουν για επαγωγικά (aka πηνία/κινητήρες στην προκειμένη) φορτία. Το ίδιο ισχύει και για τους κυκλοφορητές στους καυστήρες και στα laser εκτυπωτικά/πολυμηχανήματα :)

κανονικα και στα active pfc τροφοδοτικα που ειναι ολα πλεον πρεπει να εισαι με true sinewave. ΚΑΝΟΝΙΚΑ.τωρα στην πραξη ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...