Προς το περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ PC 1200€ - 1500€

jmav93
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από tzavardin,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποσό που διαθέτουμε :

1500€

Χρήση υπολογιστή :

Καθημερινή χρήση και gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Όχι έχω για την ώρα μια AOC 27''.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

OXI

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

ΑΘΗΝΑ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

ΑΠΟ ΕΝΑ.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

W11.

ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΩΤΑΚΙΑ RGB ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ PC ΣΤΑ 1400€. ΑΞΙΖΕΙ; 

https://www.e-lenovo.gr/ideacentre-and-gaming/lenovo-loq-i7-14700f-32gb-ssd1tb-rtx4060ti-8gb-w11-lunagrey.html#thnk_specifications

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, jmav93 είπε

Ποσό που διαθέτουμε :

1500€

Χρήση υπολογιστή :

Καθημερινή χρήση και gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Όχι έχω για την ώρα μια AOC 27''.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

OXI

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

ΑΘΗΝΑ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

ΑΠΟ ΕΝΑ.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

W11.

ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΩΤΑΚΙΑ RGB ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ PC ΣΤΑ 1400€. ΑΞΙΖΕΙ; 

https://www.e-lenovo.gr/ideacentre-and-gaming/lenovo-loq-i7-14700f-32gb-ssd1tb-rtx4060ti-8gb-w11-lunagrey.html#thnk_specifications

Screenshot_6.jpg.84333abc6a93a2b2b6d8738943eb5e9c.jpg

Σύνθεση από eshop με βάση τους περιορισμούς που έβαλες. Πατάς eshop innovator pc configurator και βάζεις τα παραπάνω. 

Αν η 7900xt γίνει μια 7800xt (500 ευρώ), ή 7900GRE(570 αν θυμάμαι καλά), το pc θα γίνει αντίστοιχα φτηνότερο. Από nvidia έχεις μία σοβαρή επιλογή, και είναι η 4070 ti super από 835 και πάνω. 4060ti και 4070 super είναι no go αυτή τη στιγμή. Ειδικά η πρώτη είναι πεταμένα λεφτά. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο τροφοδοτικού είναι καλό και θα σε καλύψει. Μην κάνεις ευρεσιτεχνίες όμως με μικρότερα από την ίδια εταιρεία, δεν ισχύει για όλο το line up της. Βασικά μόνο με πιο ακριβό, το be quiet pure power 12 850w θα το άλλαζα από αυτά που έχει το eshop, αν και αντικειμενικά είναι ισάξια τροφοδοτικά αν δεν είναι και καλύτερο το συγκεκριμένο thermaltake, βάσει reviews και απόδοση από cybenetics. 

Windows θα πάρεις μια άδεια από κλειδάδικο με 10 ευρώ (μπορείς να ψάξεις στο site εδώ για πληροφορίες, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω Link). Αλλιώς μπορείς να μπεις σε ένα ελληνικό κανάλι τεχνολογίας όπως το Pc steps, ή το hardware busters, ή στους techlads (αυτοί έχουν πιο σπάνια), και να πατήσεις από εκεί. Σχεδόν σε κάθε video έχουν referall links με εκπτώσεις σε σχετικά κλειδάδικα τέτοια κανάλια. 

Ό,τι ερώτηση άλλη έχεις, εδώ είμαστε. Το αν αξίζει το παραπάνω pc που έστειλες, μπορείς να το καταλάβεις από τον πίνακα που θα συγκρίνει τις κάρτες των δύο συστημάτων που θα παραθέσω παρακάτω. Αυτό χωρίς να πάρουμε υπόψη τα χρέπια υποσυστήματα (τροφοδοτικό, cpu), που σίγουρα θα έχει το Lenovo. 

Screenshot_7.jpg.8825ad792e1cdc8cf19f13c427c0dfdf.jpg

80% παραπάνω απόδοση στα γραφικά. Συν ότι τα 8gb της 4060 ti δεν φτάνουν, οπότε αρκετά games δεν θα τα παίζεις καθόλου, όχι απλά χειρότερη απόδοση δηλαδή, 0 απόδοση στα 1440p. (Μια σημείωση. Το σύστημα αυτό είναι για οθόνη 1440p. Αν η 27άρα οθόνη σου είναι 1080p, θα σύστηνα να την πουλήσεις άμεσα, να πάρεις μια 1440p στα 250-300 ευρώ, και να προχωρήσεις σε σύστημα με 7800 xt- 7900 GRE για να σε πάρει το μπάτζετ. Δεν υπάρχει νόημα να βάλεις τόσα λεφτά σε 1080p σύστημα).

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
  • Thanks 1

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για την πρόταση σου.

Όντας ψιλοάσχετος με το κομμάτι πραγματικά αν πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο δυνατό σε αυτό το budget θα το προχωρήσω. 

H οθόνη που έχω είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/23904665/AOC-C27G2ZE-VA-Curved-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-240Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, jmav93 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και για την πρόταση σου.

Όντας ψιλοάσχετος με το κομμάτι πραγματικά αν πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο δυνατό σε αυτό το budget θα το προχωρήσω. 

H οθόνη που έχω είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/23904665/AOC-C27G2ZE-VA-Curved-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-240Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Παίζεις fps παιχνίδια; pubg, cs κλπ; Ή γενικά esports που θελουνε πολλα hz; Ή η χρηση θα ειναι για aaa gaming. Ρωτάω για να διαλέξουμε αντίστοιχα οθόνη. 

Σίγουρα καλό θα είναι να αλλάξεις. Χαραμίζεται η κάρτα στα 1080p.

Επεξ/σία από tzavardin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jmav93 είπε

Παίζω fifa πολύ online και μετά λίγο από όλα. Έχεις κάποια καλή πρόταση;

Απλά να είναι >= από 27''

Πρώτο μοντέλο lg 

Δεύτερο lg

Τρίτο dell

32αρι hp

32αρι lg

Εβαλα καποιες ενδεικτικα, προσωπικα θα επαιρνα την πρωτη lg στα 230 και θα το αφηνα εκει. Πριν παρεις οποιαδηποτε απο τις παραπανω, ή οποια αλλη δεις, σύγκρινέ τες στο rtings να παρεις παραπανω πληροφοριες. Σιγουρα θελουμε 1ms αποκριση, και 144 ή 165hz, και τυπο πανελ ips, όχι va.

Κοίτα, οι οθόνες είναι πονεμένη περίπτωση. Αυτό γιατί αφενός είναι λίγο υποκειμενικό το τι είναι ωραίο και τι όχι στα χρώματα και στην εικόνα. 

Αφετέρου γιατί οι εταιρείες έχουν αλλά μοντέλα για την Ευρώπη και άλλα για τις ΗΠΑ και είναι δύσκολο να βρεις σωστά reviews. 

Το τρίτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είμαστε μικρή αγορά και έχουμε πολύ λίγα μοντέλα, και συνηθως παλιότερες σειρές. Είμαστε στο έλεος του κάθε εισαγωγέα. 

Για παράδειγμα τώρα είδα ελάχιστες aoc, που είναι καλή μάρκα, και κακά μοντέλα. Δεν ξέρω τι έχει γίνει με αυτόν που τις εισάγει. 

Ίσως να ήταν καλή ιδέα να περιμένεις black friday το επόμενο διάστημα θα βγουν σιγά σιγά τα πρώτα.  Τοτε μεγάλα μαγαζιά όπως public, Κωτσος, πλαίσιο κάνουν παραγγελία αυτόνομη κάποια μοντέλα και βγαίνουν κάποιες καλές τιμές αν είσαι έτοιμος να τις χτυπήσεις. Θα έχουμε και στο νήμα των προσφορών γάτους που τα βλέπουνε και ρίχνουμε σύρμα. 

Θα έλεγα ή να πάρεις την φτηνη lg στα 230, ή την hp 32αρα στα 280, ή να κρατήσεις τη δικιά σου και τον επόμενο μήνα να χτυπήσεις μόλις βρεις καλύτερη προσφορά.

Αλλά να μην το αφήσεις. Είναι συνολικά αρκετά καλύτερη εμπειρία το 2k, αξίζει.

Επεξ/σία από tzavardin

3 hours ago, jmav93 said:

Παίζω fifa πολύ online και μετά λίγο από όλα. Έχεις κάποια καλή πρόταση;

Απλά να είναι >= από 27''

Εγω δεν θα πιεζα για αλλαγη οθονης, ειδικα εαν ειναι να μεινεις στις 27ιντσες.

Και αυτο γιατι παρολο που το pixel density ειναι πολυ μικρο (εγω δεν μπορω καν να χρησιμοποιησω οθονη σαν την δικη σου για εργασια, αλλα αυτο ειναι εντελως υποκειμενικο), εσενα προφανως δεν σε ενοχλει.

Επιπλεον το fifa δεν ειναι τοσο τρομερο σε γραφικα και fidelity για να πεις οτι "χαλας" την εμπειρια σου με μικρο pixel density(και γενικα σε κινουμενη εικονα/gamming δεν με ενοχλει ιδιαιτερα "οτι" αναλυση και να ειναι-αλλα ομολογω πως σπανια παιζω πλεον-) και εαν το va panel σου ειναι γενικα οκ και παραλληλα καθεσαι απεναντι απο την οθονη οταν παιζεις παιχνιδια (η νορμα θαρρω εαν παιζεις με πληκτρολογιο/ποντικι) δεν θεωρω οτι θα εχεις αλλοιωση στα χρωματα λογο γωνιων θεασης.

Τωρα εαν εισαι ανετος με το budget και βρεις και πουλησεις την δικη σου οθονη το να πας σε 32αρα 2κ ips (δεν εχω να προτεινω εγω καποια, δες τις προτασεις του tzavardin) θα ειναι ενα αντικειμενικα "nice to have"  upgrade.

1. To PC του φίλου σου είναι απαίσιο. 

2. Το PC που σου προτάθηκε πάνω θα κάνει μεγάλο bottleneck από τον επεξεργαστή στα 1080p. Ακόμη και στα 1440p θα έχεις CPU bottleneck, αλλά αν μείνεις στα 1080p, τότε δεν είμαι σίγουρος. Ίσως καλύτερα να βελτιώσεις τον επεξεργαστη και να χειροτερέψεις την κάρτα γραφικών, κάτι που σπάνια προτείνω γιατί σπάνια βλέπω 1080p builds. 

3. To budget σου είναι αρκετά υψηλό για 1080p. Αν πραγματικά θες να μείνεις στα 1080p δεν αξίζει να τα βάλεις αυτά τα χρήματα. Μπορείς να τρέξεις στα 1080p high fps με αρκετά κατώτερη κάρτα γραφικών. 

4 ώρες πριν, Babis_allos είπε

2. Το PC που σου προτάθηκε πάνω θα κάνει μεγάλο bottleneck από τον επεξεργαστή στα 1080p. Ακόμη και στα 1440p θα έχεις CPU bottleneck, αλλά αν μείνεις στα 1080p, τότε δεν είμαι σίγουρος. Ίσως καλύτερα να βελτιώσεις τον επεξεργαστη και να χειροτερέψεις την κάρτα γραφικών, κάτι που σπάνια προτείνω γιατί σπάνια βλέπω 1080p builds. 

Πόσο % και σε ποια games στα 1440p ultra έχει ο 7600 bottleneck με την 7900xt, και ποιος ειναι ο αντικαταστάτης σε build 1200 me 1500;

Επίσης αυτό που του προτάθηκε είναι να πάει σε 1440p build, όχι σε 1080.

4 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Πόσο % και σε ποια games στα 1440p ultra έχει ο 7600 bottleneck με την 7900xt, και ποιος ειναι ο αντικαταστάτης σε build 1200 me 1500;

Επίσης αυτό που του προτάθηκε είναι να πάει σε 1440p build, όχι σε 1080.

To ξέρω ότι του πρότεινες να πάει 1440p αλλά ο ίδιος έχει οθόνη 1080p και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θ' αλλάξει ή όχι. 

Αν δε σκοπεύεις να αλλάξεις οθόνη πάρε αυτό: 

image.png.117ef256320837d938f829b7f07ce747.png

Αν σκοπεύεις να αλλάξεις οθόνη, πάρε του @tzavardin

Πάντως για να παίζεις FIFA δε χρειάζεσαι και κάτι πολύ τρελό όπως η 7900ΧΤ

Πραγματικά δεν έχει νόημα 1500ευρώ για 1080p φίλε μου. Αν δεν αλλάξεις οθόνη πες να γλιτώσεις κάποια χρήματα τουλάχιστον. Φτιάχνεις ωραίοτατο 1080p build με 1000ευρώ.

Στις 3/10/2024 στις 2:37 ΜΜ, tzavardin είπε

Screenshot_6.jpg.84333abc6a93a2b2b6d8738943eb5e9c.jpg

Σύνθεση από eshop με βάση τους περιορισμούς που έβαλες. Πατάς eshop innovator pc configurator και βάζεις τα παραπάνω. 

Αν η 7900xt γίνει μια 7800xt (500 ευρώ), ή 7900GRE(570 αν θυμάμαι καλά), το pc θα γίνει αντίστοιχα φτηνότερο. Από nvidia έχεις μία σοβαρή επιλογή, και είναι η 4070 ti super από 835 και πάνω. 4060ti και 4070 super είναι no go αυτή τη στιγμή. Ειδικά η πρώτη είναι πεταμένα λεφτά. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο τροφοδοτικού είναι καλό και θα σε καλύψει. Μην κάνεις ευρεσιτεχνίες όμως με μικρότερα από την ίδια εταιρεία, δεν ισχύει για όλο το line up της. Βασικά μόνο με πιο ακριβό, το be quiet pure power 12 850w θα το άλλαζα από αυτά που έχει το eshop, αν και αντικειμενικά είναι ισάξια τροφοδοτικά αν δεν είναι και καλύτερο το συγκεκριμένο thermaltake, βάσει reviews και απόδοση από cybenetics. 

Windows θα πάρεις μια άδεια από κλειδάδικο με 10 ευρώ (μπορείς να ψάξεις στο site εδώ για πληροφορίες, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω Link). Αλλιώς μπορείς να μπεις σε ένα ελληνικό κανάλι τεχνολογίας όπως το Pc steps, ή το hardware busters, ή στους techlads (αυτοί έχουν πιο σπάνια), και να πατήσεις από εκεί. Σχεδόν σε κάθε video έχουν referall links με εκπτώσεις σε σχετικά κλειδάδικα τέτοια κανάλια. 

Ό,τι ερώτηση άλλη έχεις, εδώ είμαστε. Το αν αξίζει το παραπάνω pc που έστειλες, μπορείς να το καταλάβεις από τον πίνακα που θα συγκρίνει τις κάρτες των δύο συστημάτων που θα παραθέσω παρακάτω. Αυτό χωρίς να πάρουμε υπόψη τα χρέπια υποσυστήματα (τροφοδοτικό, cpu), που σίγουρα θα έχει το Lenovo. 

Screenshot_7.jpg.8825ad792e1cdc8cf19f13c427c0dfdf.jpg

80% παραπάνω απόδοση στα γραφικά. Συν ότι τα 8gb της 4060 ti δεν φτάνουν, οπότε αρκετά games δεν θα τα παίζεις καθόλου, όχι απλά χειρότερη απόδοση δηλαδή, 0 απόδοση στα 1440p. (Μια σημείωση. Το σύστημα αυτό είναι για οθόνη 1440p. Αν η 27άρα οθόνη σου είναι 1080p, θα σύστηνα να την πουλήσεις άμεσα, να πάρεις μια 1440p στα 250-300 ευρώ, και να προχωρήσεις σε σύστημα με 7800 xt- 7900 GRE για να σε πάρει το μπάτζετ. Δεν υπάρχει νόημα να βάλεις τόσα λεφτά σε 1080p σύστημα).

Καλησπέρα ξανά φίλε και καλή εβδομάδα,

Τήρησα κατά γράμμα την συμβουλή σου και πήρα το ανωτέρω σύστημα.

Επίσης αγόρασα και οθόνη την https://www.skroutz.gr/s/44427660/HP-OMEN-32q-IPS-HDR-Gaming-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Δυστυχώς δεν έχουν την ram στο eshop.gr μπορείς να μου βρεις μια εναλλακτική από το στοκ τους αντίστοιχης ποιότητας;

Σε ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jmav93 είπε

Καλησπέρα ξανά φίλε και καλή εβδομάδα,

Τήρησα κατά γράμμα την συμβουλή σου και πήρα το ανωτέρω σύστημα.

Επίσης αγόρασα και οθόνη την https://www.skroutz.gr/s/44427660/HP-OMEN-32q-IPS-HDR-Gaming-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

Δυστυχώς δεν έχουν την ram στο eshop.gr μπορείς να μου βρεις μια εναλλακτική από το στοκ τους αντίστοιχης ποιότητας;

Σε ευχαριστώ πολύ!

Εννοείς ότι δεν έχουν αυτές.  

Μπορείς να βάλεις αυτές, ή αυτές που είναι ίδιες χωρίς rgb. 

Επεξ/σία από tzavardin

3 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Εννοείς ότι δεν έχουν αυτές.  

Μπορείς να βάλεις αυτές, ή αυτές που είανι ίδιες χωρίς rgb. 

Aυτήν είχαμε βάλει https://www.e-shop.gr/ram-kingston-kf560c36bwe-32-fury-beast-white-32gb-ddr5-6000mhz-cl36-amd-expo-p-PER.578851

Την αλλάζω με μια απτίς 3 παραπάνω που μου έβαλες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...