Προς το περιεχόμενο

Η αποτίμηση της OpenAI εκτοξεύεται στα 157 δισ. δολάρια μετά από εντυπωσιακό επενδυτικό γύρο

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αποτίμηση της OpenAI εκτοξεύεται στα 157 δισ. δολάρια μετά από εντυπωσιακό επενδυτικό γύρο 

Δεν έχω χοντρές τσέπες να τα βάλω. 

Σημείωση: 

Να μου τα φέρεται σε container. 

Επεξ/σία από alexpap
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, vonnabe7 said:

Ειμαι ο μονος που δεν βλεπω που μας εχει βοηθησει το ΑΙ? Δεν μας εχει προσφερει τπτ

Τότε απλά δεν σου χρειάζεται. Υπάρχουν τομείς που έχει βοηθήσει πάρα πολύ.!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, vonnabe7 είπε

Αυτο ρωταω, σαν τι ας πουμε;

Πρώτα από όλα να αποτιμηθεί η openAI στα 157 δις δολάρια, μετά να αποτιμηθούν και οι υπόλοιπες εταιρίες που ασχολούνται με ΑΙ το ίδιο υψηλά, μετά να πουλήσουν ότι σαβούρα έχουν στην αποθήκες τους οι εταιρίες, …., …., …., ….., και στο τέλος κάποιου επιστήμονες…

image.png.b6e79323c488d3efa802db8071394393.png

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3

Είμαι σίγουρος ότι η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι η σωστή κατεύθυνση (για την μετεξέλιξη του Homo Sapiens).

Είμαι αισιόδοξος ότι στην πορεία θα επιταχύνει την έρευνα σε καίριους τομείς της ανθρώπινης φύσης και δραστηριότητας (π.χ. ιατρική).

Είμαι απαισιόδοξος (τώρα και στο άμεσο μέλλον) σχετικά με τον τρόπο συλλογής των δεδομένων και εκπαίδευσης των μοντέλων της.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλα αυτά γίνονται / θα γίνουν για το καλό (όλης) της ανθρωπότητας..

Υ.Γ: φίλοι/ες καθηγητές/τριες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ξοδεύουν πλέον περισσότερο χρόνο για να εξακριβώσουν αν οι εργασίες που παίρνουν στα χέρια τους είναι γραμμένες από την ΑΙ, παρά για να τις αξιολογήσουν..

Υ.Γ2: όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει το ChatGPT για τη σύνταξη ενός πολύ απλού επιστημονικού κειμένου, καταλήγω πάντα να διπλο-διασταυρώνω όλα όσα μου προτείνει. Και σχεδόν πάντα υπάρχουν ένα ή περισσότερα λάθη. Κάποιοι λένε ότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε φάει τόσο deep fake που μπορεί και να επιστρέψουμε στα παλιά, καλά βιβλία (αυτά με το χαρτί..) ως μία βασική πηγή εξακρίβωσης. Ρομαντικοί..;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, vonnabe7 said:

Αυτο ρωταω, σαν τι ας πουμε;

Θα σου μιλήσω για τον τομέα μου (software engineer) . Και θα σου μιλήσω σαν senior. 

Προσωπικά με έχει γλυτώσει απο πάρα πολύ επαναλαμβανόμενο κώδικα που θα έπρεπε να γράψω.

Μου κάνει templates για οποιοδήποτε τεστ θέλω να κάνω. 

Του πετάω ένα java object και μου βγάζει ένα json response.

Επίσης πλέον με το AI μπορώ να σου κάνω ένα μικρό / μέτριο πρότζεκτ σε όποια γλώσσα θέλεις. Οι βασικές αρχές είναι ίδιες σε ολόκληρη την επιστήμη. Το μόνο που αλλάζει είναι η σύνταξη της γλώσσας, το οποίο, με το ΑΙ πλέον τουλάχιστον για εμένα δεν αποτελεί σοβαρό εμπόδιο.

(Για να μην παρεξηγηθω, ήμουν senior, πριν βγει το ΑΙ, οπότε είχα ήδη γράψει μερικά εκατομμύρια γραμμές κώδικα και ήξερα 3 γλώσσες) .

Επεξ/σία από filip123go

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Πρώτα από όλα να αποτιμηθεί η openAI στα 157 δις δολάρια, μετά να αποτιμηθούν και οι υπόλοιπες εταιρίες που ασχολούνται με ΑΙ το ίδιο υψηλά, μετά να πουλήσουν ότι σαβούρα έχουν στην αποθήκες τους οι εταιρίες, …., …., …., ….., και στο τέλος κάποιου επιστήμονες…

image.png.b6e79323c488d3efa802db8071394393.png

I want AI to do Art and Writing so i can do my Laundry and dishes. I want AI to enslave me

Σημείωση:

Μαζέψτε την.

Επεξ/σία από alexpap

16 λεπτά πριν, AtiX είπε

αρα οπως ειπα...σε τπτ δεν μας βοηθα

1 λεπτό πριν, vonnabe7 είπε

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ναι, δες πχ το internet που οι οφειλόμενοι από αυτό είναι οι διαφημίστες και τα social media…

12 λεπτά πριν, alexpap είπε

I wand AI to do Art and Writing so i can do my Laundry and dishes. I wand AI to enslave me

Σημείωση:

Μαζέψτε την.

Και γιατί δεν πας εσύ? 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ναι, δες πχ το internet που οι οφειλόμενοι από αυτό είναι οι διαφημίστες και τα social media…

Και γιατί δεν πας εσύ? 

Δεν γνωρίζω διαβαθμιζόμενες πληροφορίες όπως η τοποθεσία της εικονιζόμενης. Επίσης θα συναντήσω οικονομικές δυσκολίες στο να τη βρω να τη χειραγωγήσω και να τη μεταπείσω οπότε θα χρειαστώ τη βοήθεια σας και μιας και είστε καλύτεροι από μένα σας την αφήνω όλη δικιά σας.

Σημείωση:

Τη Δουλειά.

Επεξ/σία από alexpap
  • Haha 1

53 minutes ago, vonnabe7 said:

Το ότι δεν έχει βοηθήσει εσένα προσωπικά στην καθημερινότητα σου δεν σημαίνει ότι δε βοηθάει γενικότερα την ανθρωπότητα. Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν ως εργαλείο πλέον την AI για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων η για τη ανακάλυψη νέων εξωπλανητων. Μπορεί να σου δώσει ένα νέο φάρμακο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικα από τη μια πλευρά και να σου φέρει νωρίτερα μια τεχνολογία που μπορεί να έπαιρνε δεκαετίες για να την δεις. Γενικά τα οφέλη ή τις επιπτώσεις δεν μπορείς να τα προβλέψεις στην επιστήμη και την τεχνολογία στον τρόπο και στον χρόνο που τελικά θα έρθουν σε εσένα. Τώρα αν μιλάς για εμένα και για εσενα στην καθημερινότητα μας, τότε ναι καταλαβαίνω το point σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μάγκες αυτοί δεν υποτίθεται ότι είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πως λέγεται, και επειδή ο <δεν θυμάμαι το όνομά του> ήθελε να την μετατρέψει τον σουτάρανε και μετά τον επανάφερε η μικρομαλάκη.

Αν ισχύει το παραπάνω τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα του νομοθετικού πλαισίου που τα επιτρέπει. Ακου εκεί δις.

Επεξ/σία από atypicalcoder

Αποφάσισαν όλοι οι ειδικοί του insomnia ότι το ΑΙ είναι φούσκα. Λογικά όλοι αυτοί μιλούν ακόμη με κινητά ΝΟΚΙΑ αρνούμενοι να παραδεχθούν την τεχνολογική εξέλιξη, πιστεύουν ότι η Apple έχει χρεωκοπήσει επειδή δεν μπορείς να στείλεις ringtone με bluetooth και επειδή το iPhone δεν έχει κεραία ραδιοφώνου, ενώ αρνούνται να ψωνίσουν από το Internet εμπιμένοντας ότι όλα είναι ένα .com bubble.

Μόλις χάσετε τη δουλειά σας από το ΑΙ, θα κλαίγεστε ότι η ανθρωπότητα δεν έκανε τίποτε για εσάς.

Ξυπνήστε, έρχεται πιο γρήγορα από όσο πιστεύετε. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikosgalis είπε

Αποφάσισαν όλοι οι ειδικοί του insomnia ότι το ΑΙ είναι φούσκα. Λογικά όλοι αυτοί μιλούν ακόμη με κινητά ΝΟΚΙΑ αρνούμενοι να παραδεχθούν την τεχνολογική εξέλιξη, πιστεύουν ότι η Apple έχει χρεωκοπήσει επειδή δεν μπορείς να στείλεις ringtone με bluetooth και επειδή το iPhone δεν έχει κεραία ραδιοφώνου, ενώ αρνούνται να ψωνίσουν από το Internet εμπιμένοντας ότι όλα είναι ένα .com bubble.

Μόλις χάσετε τη δουλειά σας από το ΑΙ, θα κλαίγεστε ότι η ανθρωπότητα δεν έκανε τίποτε για εσάς.

όπως είπα και παραπάνω φίλε μου, το ΑΙ σήμερα είναι ότι το internet στα τέλη της δεκαετίας του 90…

επανάσταση μεν, λάθος κατεύθυνση και κακή χρήση δε…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1

2 ώρες πριν, nikosgalis είπε

Καλά ντε ποιός σου είπε ότι θέλουμε να δουλεύουμε. Θα δουλεύει η ΑΙ για μας και εμείς θα δουλεύουμε την ΑΙ χαριτολογόντας θα την επεξεργαζόμαστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...