Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, micos000 είπε

Αντε να δούμε τώρα και το σφάλμα.

Τον γκαντέμιασες τον άνθρωπο :P

2 ώρες πριν, drapanakis είπε

Δεν θυμάμαι τόσο καιρό τι έχουμε γράψει και ελπίζω να μην γράφω χαζομαρούλες. Απ΄ όσο θυμάμαι είχαμε ελέγξει την υγεία του δίσκου και ήταν μια χαρά. Τις μνήμες τις ελέγξαμε μέσα απ' τα windows αν δεν κάνω λάθος, είχαμε δει και θερμοκρασίες σε CPU και GPU και ήταν εντάξει τρέχοντας Fumark και CPU-Z. Σωστά μέχρι εδώ;

Stress test στον δίσκο έχουμε κάνει;

Είναι εύκολο να φτιάξουμε ένα bootable φλασάκι με ventoy και να βάλουμε το σύστημα να κάνει εκκίνηση από εκεί βάζοντας μέσα ένα image του OBCD

Όταν θα το ανοίξεις θα σου φέρει ένα munu. Το memory έχει μέσα τα πιο δημοφιλή test μνημών όπως το memtest86 και memtest86+. Διάλεξε ένα προσωπικά όσες φορές το έχω δοκιμάσει αν μου φέρει σφάλμα το ένα μου φέρνει και το άλλο.

Στο menu HDD /Diagnosis δεν θυμάμαι πιο tool χρησιμοποιώ για να κάνω stress test στον δίσκο. Αν είναι θα το ψάξω αργότερα.

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω τέτοιες γνώσεις υπολογιστών, αλλά τι συμβαίνει εδώ;

Επεξ/σία από drapanakis
Δημοσ.
3 ώρες πριν, drapanakis είπε

Δεν έχω τέτοιες γνώσεις υπολογιστών, αλλά τι συμβαίνει εδώ,

Οι διεργασίες(processes) τρέχουν στην RAM και καμιά φορά το λειτουργικό σύστημα τις βάζει στον σκληρό δίσκο συνήθως όταν η RAM πάει να γεμίσει. Συνεπώς αυτό που σου ζητάω πρακτικά παραπάνω είναι να κάνεις ένα σωστό έλεγχο για να δούμε αν λειτουργούν αυτά τα δύο.

Βέβαια και σφάλμα να μας βγάλουν ίσως πρέπει να τα βάλουμε σε άλλο PC γιατί το σφάλμα μπορεί να προκαλείται από κάτι άλλο (πχ τροφοδοτικό ή μητρική).

Ας ξεκινήσουμε όμως και βλέπουμε. Θα προσπαθήσουμε να σε καθοδηγήσουμε στα βασικά. Έχουμε ένα φλασάκι διαθέσιμο από 4GB και πάνω που να μπορούμε να το σβήσουμε;

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι κύριοι, 

Μάλλον λύθηκε το θέμα.

Όπως σας είχα γράψει εξ αρχής, το θέμα,ξεκίνησε με την αλλαγή της οθόνης.

Έβαλα την παλιά παλι και από τότε, 8 μέρες, τίποτα

Όλα ρολόι.

• Λύση
Δημοσ.

Τι λες τώρα;

Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ ότι μπορεί να φταίει είναι κάποια εφαρμογή για την οθόνη που προσπαθεί να ανοίξει και κρεμάει/

• Like 1
Δημοσ.

Με Critical precess died και εμένα κάτι τέτοιο μου μοιάζει.

Η σύνδεση των οθονών παλιάς και νέας γίνεται με τα ίδια καλώδια;

• Like 2
Δημοσ.

Περιμενα 15 μέρες μέχρι να σιγουρευτώ και να σας το αναφέρω.

Το είχα συσχετίσει από την αρχή και το είχα αναφέρει αλλά και εμένα, αν και δεν έχω τις γνώσεις σας, μου φαινονταν κατανοητό.

On 07/12/2024 at 21:11, micos000 said:

Τι λες τώρα;

Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ ότι μπορεί να φταίει είναι κάποια εφαρμογή για την οθόνη που προσπαθεί να ανοίξει και κρεμάει/

Δεν υπάρχει κάποια,εφαρμογή από ότι γνωρίζω. Δεν μπορώ να καταλάβω.

On 09/12/2024 at 08:58, manolis940 said:

Με Critical precess died και εμένα κάτι τέτοιο μου μοιάζει.

Η σύνδεση των οθονών παλιάς και νέας γίνεται με τα ίδια καλώδια;

Μσ τα ίδια , εκτός του ότι στην παλια, μπαίνει και κάποιος μετατροπέας στο καλώδιο σύνδεσης επιπλέον. Αν είναι αυτό, δεν θα έπρεπε να παίζει η παλιά από στην καινούργια αφαιρείται.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, drapanakis είπε

Περιμενα 15 μέρες μέχρι να σιγουρευτώ και να σας το αναφέρω.

Το είχα συσχετίσει από την αρχή και το είχα αναφέρει αλλά και εμένα, αν και δεν έχω τις γνώσεις σας, μου φαινονταν κατανοητό.

Δεν υπάρχει κάποια,εφαρμογή από ότι γνωρίζω. Δεν μπορώ να καταλάβω.

Μσ τα ίδια , εκτός του ότι στην παλια, μπαίνει και κάποιος μετατροπέας στο καλώδιο σύνδεσης επιπλέον. Αν είναι αυτό, δεν θα έπρεπε να παίζει η παλιά από στην καινούργια αφαιρείται.

Πια είναι η παλιά και πια η καινούργια; Πια βγάζει το σφάλμα η παλιά ή η καινούργια ; 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής, αλλά είχα αναφέρει ότι, το πρόβλημα ενεφανισθει όταν έκανα καθαρισμό και άλλαξα την οθόνη. Από μια 17αρα παλιά αγόρασα και συνέδεσα μια ,μεταχειρισμενη 3ετιας 24αρα.

Η παλιά ήθελε μετατροπέα στο καλωδιο σύνδεσης. Η καινούργια όχι.

Έκανα όλα όσα μου προτείνατε,  τίποτα.

Δεν έμενε τίποτε αλλο από το να επιστρέψω στην παλιά οθονη.

Το έκανα και τελος το πρόβλημα, τουλάχιστον για 13 μέρες.

Επεξ/σία από drapanakis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, drapanakis είπε

Συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής, αλλά είχα αναφέρει ότι, το πρόβλημα ενεφανισθει όταν έκανα καθαρισμό και άλλαξα την οθόνη. Από μια 17αρα παλιά αγόρασα και συνέδεσα μια ,μεταχειρισμενη 3ετιας 24αρα.

Η παλιά ήθελε μετατροπέα στο καλωδιο σύνδεσης. Η καινούργια όχι.

Έκανα όλα όσα μου προτείνατε,  τίποτα.

Δεν έμενε τίποτε αλλο από το να επιστρέψω στην παλιά οθονη.

Το έκανα και τελος το πρόβλημα, τουλάχιστον για 13 μέρες.

Στο παρελθόν έχω δει προβλήματα και από οθόνη και από καλώδιο, τα οποία όμως έβγαιναν στην αρχή της Εκκίνησης, όπως το να μην ανοίγει καθόλου το PC ή και το πιο κουφό να σταματάνε όλα τα fans. Τώρα bsod και ειδικά το συγκεκριμένο το οποίο βγαίνει τυχαία δεν το έχω δει αλλά μάλλον για να είσαι 13 μέρες με τα ίδια καλώδια και να μην έχεις κάνει κάποια άλλη αλλαγή, μάλλον η οθόνη θα φταίει.

Ένα ίσως τελευταίο που θα κοίταζα είναι το καλώδιο τροφοδοσίας τους. Θέλουν και οι δύο γείωση;

Και τέλος; Μήπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον μετατροπέα και να συνδέσεις σε άλλη θύρα της καινούργιας; Ίσως είσαι τυχερός και το πρόβλημα βγαίνει μόνο στην συγκεκριμένη που φαντάζομαι είναι hdmi ενώ ο μετατροπέας vga;

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν και οι δύο το ίδιο καλωδιο τροφοδοσίας.

Η δε καινούργια δεν χρειάζεται τον μετατροπέα αφού πάει σε hdmi κατευθείαν.

Αν είναι χαλασμένη η θύρα στην καινούργια που συνδέεται με τον υπολογιστή,μπορώ να το βρω; Αν ναι, αλλάζει η πάει για πέταμα η οθόνη;

Επεξ/σία από drapanakis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, drapanakis είπε

Έχουν και οι δύο το ίδιο καλωδιο τροφοδοσίας.

Ναι αλλά το καλώδιο τροφοδοσίας έχει 2 ή 3 pins; Από κει μπορείς να καταλάβεις αν χρειάζεται γείωση. Αν πχ η καινούργια θέλει γείωση ενώ η παλιά όχι, ίσως να οφείλεται και σε πρόβλημα που σχετίζεται με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού.

Αν έχει πρόβλημα μια θύρα, μπορεί να είναι από την ίδια την θύρα ή τον ελεγκτή της ή το κύκλωμα γύρω από αυτόν. Μπορείς να πεις ότι όλα φτιάχνουν αλλά το ζήτημα είναι το πόσο κοστίζουν. Μία αλλαγή θύρας αν φταίει μόνο εκείνη μπορεί να κοστίσει από 40 μέχρι 80 ανάλογα την θύρα, την οθόνη και φυσικά και τις χρεώσεις του επισκευαστή. Για όλα τα άλλα  θα πρέπει να γίνει διάγνωση πάνω στην πλακέτα. Κάποιοι την κάνουν τσάμπα αλλά θεωρώ ότι δεν δίνουν επαρκή χρόνο στο να βρουν το πρόβλημα λόγο αυτού, κάποιοι την χρεώνουν και αν συμφωνείς πληρώνεις και το ανάλογο ποσό της επισκευής αν σε συμφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...