Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βάλε μια εγκατάσταση linux και δες αν στο κανει δούλεψε το

το πρωτο πράγμα ειναι να δεις αν ειναι hw η software το πρόβλημα τα w11 είναι πολύ ευαίσθητα με τους drivers

• Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανε το προβλημα και πριν το φορματ.

Αρα ποια πιθνοτητα είναι να είναι, drivers;

Δεν ξέρω να βάλω linux, δεν το έχω ξανακάνει.Να κάνω ξαναχεγκατασταση drivers της μητρικης;

Επεξ/σία από drapanakis
Δημοσ.

Φίλε, σόρυ που παραμβένω, μπορείς να μου πεις αν έχεις αλλάξει το τροφοδοτικό σε όλη την πορεία να βρεις το πρόβλημα; Από όσο είδα στο νήμα δεν έχει προβεί σε αυτή την αλλαγή, κάνω λάθος;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, drapanakis είπε

Μετά το φορμάτ, έβαλες απευθείας τα προγράμματα σου; Drivers έβαλες εσύ ή το άφησες με ότι βρήκαν τα windows;

Θα έλεγα να του τραβήξεις ένα ακόμα φορμάτ (αφού είναι ήδη φρέσκο) και να μην βάλεις τίποτε άλλο πέρα από τον browser που θέλεις. Έστο να πάρει ότι ενημερώσει έχει και δούλεψε το λίγο έτσι να δεις αν στο κάνει πάλι.

• Like 2
Δημοσ.

Η ερωτηση κλειδι ειναι οτι αν το προβλημα προυπηρχε η εμφανιστηκε μετα το καθαρισμα που εκανες στον υπολογιστη.
Απο τη στιγμη που αποκλεισαμε το δισκο και τις μνημες εσυ το μονο που μπορεις να δεις ειναι αν εχεις σωστες θερμοκρασιες και να κουνησεις ελαφρα τις επαφες των καλωδιων (με κλειστο το PC).
Οπως πολυ σωστα ειπωθηκε, πριν κανεις αυτα ξανακανε ενα φορματ για να αποκλεισουμε και τους drivers.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, drapanakis είπε

Αρα ποια πιθνοτητα είναι να είναι, drivers;

Δεν ξέρω να βάλω linux, δεν το έχω ξανακάνει.Να κάνω ξαναχεγκατασταση drivers της μητρικης;

Αρκετά μεγάλη χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός. 1/2 πελάτες που πηγαίνω γιατί δεν τους δουλεύει καλά ο υπολογιστής, είναι επειδή κάποιος τους έκανε format με 15€ και άφησε τα windows να περάσουν drivers χωρίς να κάνει εκείνος καμία ενέργεια. Όχι πως λένε τα λεφτά κάτι αλλά τα 15€ κάνουν μπαμ. 

Οπότε ναι τα windows μπορεί να σου περνάνε κάποιον generic driver όπου να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και έτσι να έχεις το παραπάνω αποτέλεσμα.

Σε έχουμε βομβαρδίσει στις πληροφορίες αλλά αν θες να ασχοληθεί με το άθλημα έτσι είναι. Δεν καταπονεί μυς αλλά εγκέφαλο.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε, στο εγραψα και παραπάνω.Είχες έναν υπολογιστή που λειτουργούσε χωρίς προβλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα  και χωρίς να κάνεις κάποια πρόσφατη αλλαγή στο hardware, άρχισε ξαφνικά να σου κάνει θέματα. Ξαναέβαλες τα windows και πάλι τα ίδια. Αν και δεν αποκλείω κάποιο από τα τελευταία update των windows να δημιουργεί κάποιο θέμα (δες παρακάτω...), νομίζω ότι το πρόβλημα σου είναι το τροφοδοτικό. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο άλλο από κανένα φίλο; Παρόμοια θέματα είχα στο παρελθόν με 2-3 υπολογιστές (και ακόμα πιο κουλά από τα δικά σου..), τα οποία ώς δια μαγείας λύθηκαν με μία απλή αλλαγή του τροφοδοτικού. 

Παρεπιπτόντως μετά από ένα αθροιστικό update των win11 τον Σεπτέμβριο, ο υπολογιστής μου αρνιόνταν να εκκινίσει από το uefi του ssd που είχα στα 11. Για καλή μου τύχη είχα πάνω στο μηχάνημα και το παλίο δίσκο με τα win10, έκκανα boot εκεί, έκανα update του bios της μητρικής και έπειτα όλα καλά. Μεταγενέστερα είδα ότι το συγκεκριμένο update δημιούργησε πολλά παρόμοια προβλήματα σε πλήθος χρηστών...

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. 

Θα κάνω φορματ ξανά αν χρειαστεί για να αποκλειστεί η πιθανότητα λάθους στα προγράμματα.

Μετά θα μείνει μόνο το τροφοδοτικό, το οποίο αν και καινούργιο,  θα αλλαχθεί.

Έχει όμως 48 ώρες που δεν μου το έχει παρουσιάσει...

Περίεργο..  Μόλις το ξανακάνει θα γίνουν αυτές οι ενέργειες.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, drapanakis είπε

Θα κάνω φορματ ξανά αν χρειαστεί για να αποκλειστεί η πιθανότητα λάθους στα προγράμματα.

Με τους drivers να τους κατεβάσεις και να τους εγκαταστήσεις εσύ.

Δεν μπορώ να σου δώσω συγκεκριμένες οδηγίες γιατί δεν βρίσκω την σύνθεση του υπολογιστή σου κάπου στα μηνύματα. Το μόνο που έχω συμπεράνει είναι ότι έχεις ASROCK μητρική.

Οπότε κάνεις τα εξής. Γράφεις το μοντέλο στο Google πχ "Asrock b450 pro4"

Πατάς support

image.png.991399f3b14c808ab10e16f79253d26b.png

Μετά Download

image.png.670d7355f8f4e298b45b1e8c6c76313c.png

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τα όσα δεν έχω κυκλώσει. Κατά βάση είναι bloatware ή διάφορα προγράμματα που ρυθμίζουν τα RGB φωτάκια της μητρικής σου μέσω των windows.

Αν θέλεις βρες μου το μοντέλο της μητρικής σου να σου δώσω και πιο συγκεκριμένες οδηγίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, drapanakis είπε

Ευχαριστώ.

Η μητρική είναι η H610M-H2/M.2. D5

Ακριβώς τα ίδια βήματα. Τα υπόλοιπα δεν είναι απαραίτητα :

image.png.e9f197d60f54cfdaf201efe53b8b0db3.png

Αν έχεις και κάποια GPU βρες αντίστοιχα τους drivers απ' την αντίστοιχη σελίδα του κατασκευαστή. Αν δυσκολεύεσαι και εκεί ενημέρωσε.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H μη εγκατασταση των ενημερωσεων και το σφαλμα 0x800705b9, που μου βγαζει  τωρα 3-4 μερες ειναι απο την ιδια ριζα ; 

Tα εγκατέστησα όλα που μου ειπες απο την Αsrock πλυν αυτού.

Που πατάω σε αυτό;

Screenshot_20241022_151902_Gallery.jpg

Επεξ/σία από drapanakis
Δημοσ.
Στις 22/10/2024 στις 2:58 ΜΜ, drapanakis είπε

H μη εγκατασταση των ενημερωσεων και το σφαλμα 0x800705b9, που μου βγαζει  τωρα 3-4 μερες ειναι απο την ιδια ριζα ; 

Tα εγκατέστησα όλα που μου ειπες απο την Αsrock πλυν αυτού.

Που πατάω σε αυτό;

Screenshot_20241022_151902_Gallery.jpg

Αγνόησε τον συγκεκριμένο οδηγό. Είναι για τις περιπτώσεις που δεν διαβάζεται ο δίσκος κατά την εγκατάσταση των windows αν δεν κάνω λάθος. Μου έχει φανεί χρήσιμος μια φορά.

Κάνε και ένα τελευταίο έλεγχο αφού πλέον έχεις περάσει όλους τους οδηγούς.

Δεξί κλικ κουμπί έναρξης -> Διαχείριση Συσκευών. Σου εμφανίζει κάποιο τριγωνάκι με θαυμαστικό σε κάποια συσκευή;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...