Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Καλημερα, θέλω να ανεβάσω την RAM του συστήματος μιας και τα 16GB είναι πλεον οριακα για παιχνιδια. Η σκέψη είναι η εξής, βάζω αλλα 16GB (2 modules) και φτανω συνολικα στα 4 ή να παρω 2 Modules των 16GB για να παιξω dual? Η διαφορα είναι γυρω στα 40 ευρό. Θα έχω μείωση αποδοσης που δικαιολογεί τα έξτρα λεφτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Dual channel θα έχεις και στις δύο περιπτώσεις. Το προτιμότερο είναι 2 στικ μνήμης καθώς έτσι είναι πιο εύκολο να ανεβάσεις συχνότητα(xmp) χωρίς σφάλματα. Μπορείς να πουλήσεις το παρόν Κιτ και να μειώσεις τη χασούρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Dual channel θα έχεις και στις δύο περιπτώσεις. Δικιο εχεις, εγω μπερδευτηκα. Καπου διαβαζα οτι αν βαλεις 4 ραμ πεφτει η ταχυτητα και για αυτο προτιμαμε παντα διπλα kits. 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Μπορείς να πουλήσεις το παρόν Κιτ και να μειώσεις τη χασούρα. ειναι και αυτο μια λυση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blitzNikos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Με τέσσερις μνήμες αυξάνονται οι απαιτήσεις σε ρεύμα και δυσκολεύεται ο ελεγκτής μνήμης να πιάσει τις ανώτερες δυνατές επιδόσεις. Όλες οι μετρήσεις για την καλύτερη δυνατή ταχύτητα/timings μνημών γίνονται με ένα ζευγάρι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Γιατί λες ότι τα 16 GB είναι οριακά; Δες πόσες καρτέλες έχω chrome αυτή την στιγμή στο λαπιτόπι και ειμαι στα 12,5GB Θέλω να πω αν δεν χρειάζεσαι όντως την παραπάνω μνήμη μην ξοδεύεσαι καλύτερα βάλτα αλλού τα λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δεν ειναι μονο το Chrome σαν χρηση ομως. Τυχαινει να παιζω παιχνιδια, να εχω Chrome ανοιχτα tabs, να ακουω spotify και να μιλαω και disc. Αυτη μαλιστα ειναι σχεδον μια μια καθημερινη χρηση για μενα που σου περιγραφω. Οποτε τα 16 ηταν λιγα εδω και καιρο ουσιαστικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) φίλε μου σχεδόν δεν υπάρχει game που να χρησιμοποιεί πάνω απο 8-9 GB και τα περισσότερα κάτω απο 4GB εσύ δηλαδή όντως έχεις δει το σύστημα σου να κολλάει όταν παίζεις και να μην ξέρεις τι συμβαίνει να ανοίγεις taskmanager και να βλέπεις ότι χρησιμοποιείς στο 100% την μνήμη; Με ποιο παιχνίδι έχεις πρόβλημα; Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε φίλε μου σχεδόν δεν υπάρχει game που να χρησιμοποιεί πάνω απο 8-9 GB και τα περισσότερα κάτω απο 4GB εσύ δηλαδή όντως έχεις δει το σύστημα σου να κολλάει όταν παίζεις και να μην ξέρεις τι συμβαίνει να ανοίγεις taskmanager και να βλέπεις ότι χρησιμοποιείς στο 100% την μνήμη; Με ποιο παιχνίδι έχεις πρόβλημα; Απο τα τελευταια που επαιξα και ειπα θελω μνημη, ειναι το Throne and Liberty. Κολλημενο στο 95% ηταν το συστημα. Γενικα ομως τα 16 ηταν καλα για καποτε. Δες πλεον, ολα τα παιχνιδια εχουν σαν minimum τα 16GB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Απο τα τελευταια που επαιξα και ειπα θελω μνημη, ειναι το Throne and Liberty. Κολλημενο στο 95% ηταν το συστημα. Γενικα ομως τα 16 ηταν καλα για καποτε. Δες πλεον, ολα τα παιχνιδια εχουν σαν minimum τα 16GB Μερικά παιχνίδια χρησιμοποιούν πολύ RAM πχ cache για shaders που δεν την χρειάζονται άμεσα όμως απλά αν βρουν ελεύθερο χώρο τον καλύπτουν πχ και 8 GB να είχες μόνο εγώ πιστεύω πάλι θα έπαιζε στα ίδια FPS (αν είχες τον ίδιο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ) Υποθέτω μιλάμε για το σύστημα της υπογραφής σωστά; τι FPS έχεις ; Αυτός έχει λίγο καλύτερη CPU απο εσένα και λίγο χειρότερη GPU αν έχεις παρόμοια FPS είσαι μια χαρά Πρόσεξε ότι εδω χρησιμοποιεί 14GB και παίζει μια χάρα (για τα spec του laptop με 3050 ti ) και εδώ ίδια FPS με 3050 (non ti) και έχει κοντά στα 20 GB (γιατί έχει 32GB μνήμη) αλλά όπως βλέπεις δεν επηρεάζει κάτι τα FPS μάλιστα ειναι χαμηλότερα γιατί η κάρτα γραφικών ειναι λίγο χειρότερη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Ολα τα παραπανω βιντεο που μου εστειλες, ειτε ειναι στα 14-15GB είτε στα 16+...Οποτε υποθετω καταλαβαινεις γιατι ηθελα τα παραπανω GB. Για να ειμαι ανετος να κανω και οτι αλλο θελω, δεν ανοιγεις ενα παιχνιδι και παιζεις απλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Ολα τα παραπανω βιντεο που μου εστειλες, ειτε ειναι στα 14-15GB είτε στα 16+...Οποτε υποθετω καταλαβαινεις γιατι ηθελα τα παραπανω GB. Για να ειμαι ανετος να κανω και οτι αλλο θελω, δεν ανοιγεις ενα παιχνιδι και παιζεις απλα. Ναι και σου λέω ότι δεν τα χρειάζεται αν τα FPS σου δεν πέφτουν είσαι μια χαρά απλά γεμίζει (σαν buffer στο youtube η γκρί γραμμή που γεμίζει δεν χρειάζεται ειναι εκει σε περίπτωση που κολλήσει κάτι στιγμιαία με το internet να μην κολλήσει και το βίντεο ετσι κάπως παρόμοια το συγκεκριμένο προφορτώνει assets να υπάρχουν εφόσον τα FPS σου ειναι ίδια με αυτό (βρήκα άλλο που έχει ίδιο επεξεργαστή και κάρτα Non ti αλλά νταξ μικρή διαφορά) είσαι μια χαρά. Τέσπα αν με το ζόρι θέλεις δικά σου ειναι τα λεφτά εγώ απλα σου λέω ότι αν δεν σου περισσεύουν λεφτά μην αγοράζεις πράματα με τα οποία δεν θα δεις διαφορά ουσιαστική. Με λίγα κάνε αυτό που θες (πχ άνοιξε chrome κτλ ) και τσέκαρε αν το παιχνίδι που θες (όχι μονο το throne of liberty και άλλα αν θες) παίζει στα FPS με άτομα που έχουν ιδιο PC και ίδια ανάλυση και settings. Αν λοιπόν δεν χάνεις σε FPS μην περιμένεις με την εξτρα μνήμη να πετάξει το σύστημα. Έξτρα μνήμη αγοράζεις μόνο αν υπάρχει πρόβλημα και δεν δουλεύει κάτι που θες αλλιώς διαφορά δεν θα δεις με επιπλέον GB. Να στο πω αλλιώς έχεις 2χ8gb βγάλε το 1 και δες πως παίζει (αν και είναι λίγο παρατραβηγμένο γιατί τώρα 8GB OS+ chrome +game αλλά έστω και έτσι νομίζω δεν θα δεις τεράστια διαφορά σε games ) πες μας τις εντυπώσεις σου καλύτερα να πουλήσεις την κάρτα γραφικών ή τον επεξεργαστή και να δώσεις +60 ευρώ (όσο κάνει ένα σετ DDR4 32gb) και να πάρεις ένα λιγο πιο γρήγορο μοντέλο απο αυτό που έχει πχ i7 10900 ή 3070 ti ή 6700 κατι τέτοιο αυτή την διαφορά θα την καταλάβεις αρκετά παραπάνω απότι αν πας απο τα 16 στα 32 που θα ειναι πρακτικά το ίδιο. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από Dr_Pepper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα