Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμηση PC

Modesta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα
Λογο θεματων που εχω με τις ραμ και επειδη μαλλον το θεμα ερχετε απο την μητρικη ( εχω ανοιξει θεμα εδω -->

αναγκαστηκα πρεπει να κανω μια αναβαθμηση
Καρτα γραφικων και επεξεργαστη δεν θελω να αλλαξω ακομα.Ελπιζω να με πανε κανα 2-3 χρονια ακομα (θα πανε?)
Μητρικη να παρω ιδια και απλα να παω σε 32gb Ram η να παρω κατι αλλο?Σκεφτηκα μηπως πηγαινα σε ddr5 αλλα δεν ξερω αν αξιζει να το κανω τωρα η οταν αλλαξω επεξεργαστη και καρτα γραφικων
αυτο ειναι το συστημα μου http://speccy.piriform.com/results/blR4SCFivBpLDsQzmxw5liM
Το pc το θελω για medium gaming
Τι προτεινετε?
Ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ryzen 5 5600!

Βάλε τις μνήμες στα slot 2 και 4 (από τον επεξεργαστή προς δεξιά) όπως σου είπαν. Και ενεργοποίησε το XMP μέσα από το BIOS για να πάνε οι μνήμες στα 3200Mhz (από το στάνταρ 2133Mhz που είναι τώρα).

4 hours ago, Modesta said:

Καλησπερα
Λογο θεματων που εχω με τις ραμ και επειδη μαλλον το θεμα ερχετε απο την μητρικη ( εχω ανοιξει θεμα εδω -->

αναγκαστηκα πρεπει να κανω μια αναβαθμηση
Καρτα γραφικων και επεξεργαστη δεν θελω να αλλαξω ακομα.Ελπιζω να με πανε κανα 2-3 χρονια ακομα (θα πανε?)
Μητρικη να παρω ιδια και απλα να παω σε 32gb Ram η να παρω κατι αλλο?Σκεφτηκα μηπως πηγαινα σε ddr5 αλλα δεν ξερω αν αξιζει να το κανω τωρα η οταν αλλαξω επεξεργαστη και καρτα γραφικων
αυτο ειναι το συστημα μου http://speccy.piriform.com/results/blR4SCFivBpLDsQzmxw5liM
Το pc το θελω για medium gaming
Τι προτεινετε?
Ευχαριστω πολυ

Κοιτα, αρχικα μην παρεις τιποτα.

Α)Βαλε σταθερο παλιο bios που να ειναι σιγουρο οτι υποστηριζει τον 2600 σου

Β)Εαν και υποθετω πως θα τα εχεις κανει αυτα που ειπε και ο Topclr, ξανατσεκαρε τα.

Επιπλεον βγαλε τις μνημες και φυσα τα dimm slots και επιπλεον παρε ενα χαρτι/μπατονετα με οινοπνευμα και καθαρισε τις επαφες στις ram(χρυσες ακιδες).Περιμενε να στεγνωσουν καλα πριν τις ξαναβαλεις στο μηχανημα!! Και μετα ξαναδοκιμασε ολη την διαδικασια απο την αρχη->Μια-μια τις μνημες.

Β)Ανεφερες πως τις μνημες τις εβαλες σε αλλο Pc και δουλευανε, super.Δοκιμασες τις αλλες μνημες απο αλλο μηχανημα στο δικο σου Pc?Εαν οχι κανε το και αυτο να δεις εαν εμφανιζοντε σωστα.

Τα παραπανω τα αναφερω γιατι υπαρχουν τουλαχιστων 3 περιπτωσεις

α)Να φταινε οι ram

β)Να φταει η μητρικη

γ)Να φταει ο επεξεργαστης(στραβωμενο pin)

Οποτε οτι απο τα 3 και να παρεις μεμονομενα ισως να παει στον "βροντο".Για αυτο πρεπει να εντοπισεις σιγουρα το προβλημα πριν κανεις καποια αγορα.

15 ώρες πριν, @topos είπε

Κοιτα, αρχικα μην παρεις τιποτα.

Α)Βαλε σταθερο παλιο bios που να ειναι σιγουρο οτι υποστηριζει τον 2600 σου

Β)Εαν και υποθετω πως θα τα εχεις κανει αυτα που ειπε και ο Topclr, ξανατσεκαρε τα.

Επιπλεον βγαλε τις μνημες και φυσα τα dimm slots και επιπλεον παρε ενα χαρτι/μπατονετα με οινοπνευμα και καθαρισε τις επαφες στις ram(χρυσες ακιδες).Περιμενε να στεγνωσουν καλα πριν τις ξαναβαλεις στο μηχανημα!! Και μετα ξαναδοκιμασε ολη την διαδικασια απο την αρχη->Μια-μια τις μνημες.

Β)Ανεφερες πως τις μνημες τις εβαλες σε αλλο Pc και δουλευανε, super.Δοκιμασες τις αλλες μνημες απο αλλο μηχανημα στο δικο σου Pc?Εαν οχι κανε το και αυτο να δεις εαν εμφανιζοντε σωστα.

Τα παραπανω τα αναφερω γιατι υπαρχουν τουλαχιστων 3 περιπτωσεις

α)Να φταινε οι ram

β)Να φταει η μητρικη

γ)Να φταει ο επεξεργαστης(στραβωμενο pin)

Οποτε οτι απο τα 3 και να παρεις μεμονομενα ισως να παει στον "βροντο".Για αυτο πρεπει να εντοπισεις σιγουρα το προβλημα πριν κανεις καποια αγορα.

Από στραβωνενο pin επεξεργαστή μπορεί να υπάρξει αυτό το πρόβλημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Modesta said:

Θα μπορουσε υποθέτω.Γενικα είναι μπέρδεμα το που μπορεί να επηρεάσει ένα στραβωνενο pin(είτε εάν είναι στο cpu/είτε -σε άλλες πλατφορμες- στην μητρική).

Τσεκαρε το με μεγενθυντικο φακό ή με το macro φακό του κινητού σου να δεις εάν κάτι δεν πάει καλά.

Εάν βρεις καποιο στραβωνενο -με βάση την δική μου εμπειρια- είναι να χρησιμοποιήσεις μηχανικό μολύβι (χωρίς την μύτη μέσα προφανως- και να το ισιωσες πολύ προσεκτικά. Εάν είναι εντελώς "αχταρμας" δοκίμασε να τα σηκώσεις με βελόνα και μετά να χρησιμοποιήσεις το μηχανικό μολύβι.Παντα με προσοχή γιατί κόβουν σχετικά ευκολα

Εάν σε μπερδεύουν τα παραπανω->

Plan b δοκιμάζεις τον επεξεργαστή σε άλλο am4 σύστημα για να δεις(και "αχταρμας" να είναι τα pin, άλλη ζημιά δεν μπορείς να κάνεις σε μητρική am4 οπότε δεν χάνεις κάτι) εάν συμπεριφέρεστε το ίδιο.

Πάντως ξεκινά με τα πιο εύκολα και πήγαινε στα πιο δυσκολα->

Α)Σιγουρεψου για το σωστό bios

B)Καθάρισε/φυσηξε τα dimm slots και τις μνήμες όπως σου είπα και στο προηγούμενο ποστ(αυτό με το οινόπνευμα μπορεί και να είναι placebo, αλλά μου έχει τύχει 4-5 φορες.Τωρα έκανε δουλειά?Έτυχε που μπηκανε-βγηκανε και κάτσαμε πιο σωστα?Όπως και να έχει εγώ το κάνω)

Όμως σε κάθε περίπτωση όλα αυτά με το pc εκτός μπριζας και πάτημα μια το power button να ξεφορτωθεί το κύκλωμα και εννοείτε καλό στεγνωμα-μην τις κάνεις λούτσα δλδη και τις ξανατοποθετησεις κατευθείαν στην μητρικη-

Γ)Δοκίμασε τις σε όλες τις θέσεις μια-μια(ώστε να δεις εάν σκοντάφτει στο slot -1 έως 4- η εάν έχει θέμα κάποιο από τα 2 dimm.

Και μετά ασχολεισε με τα πιο δύσκολα.

Επεξ/σία από @topos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Modesta said:

Εννοείται! Αν έχει στραβωσει κάποιο ή κάποια pins που αφορούν το memory controller

Είχα πάθει ακριβώς το ίδιο με τον 2600 που είχα. Εβλεπαν τα win 10, τα 8 από τα 16 gb μνήμης και δεν έκανε xmp όταν είχα και τις 2 μνήμες σε dual. Πήγαινε στα default (2x1066 αντί 2x1466) Μόνη της την μία μνήμη, την έκανε xmp στα 2933

Οταν τον πήγα σ' εναν φίλο να ισιώσει τα 2 στραβά pins, έσπασε το 1 και το πέταξε. Πήγα κι' εγώ και πήρα τον 5600 που είναι χάρισμα καιρό τώρα

Την μνήμη της 2060 την βλέπει 2 το speccy. Βάλε το GPU-Z και θα την δεί 6

Επεξ/σία από Coscas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...