Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τις RAM

Modesta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα
Έχω 16gb ram και μου λεει 7,9 χρησιμοποιησημη
Έχω κανει τα παντα απο αυτα που βρηκα στο ιντερνετ (αλλαξα θεσεις με οτι δυνατη πιθανοτητα υπαρχει τις 2 ραμ με τις 4 υποδοχες,και δεν βοηθησε τιποτα
Εχω τρεξει το memtest86 και δεν μου βρηκε σφαλματα σε καμια απο τις ραμ.Εχω τικαρει-ξετικαρει την μεγιστη μνημη και τον αριθμο επεξεργαστων με διαφορους σθνδιασμους μεταξυ τους απο msconfig αλλα τιποτα.Εχω μπει στα bios και εχω βαλει παλια και καινουρια Versions και εχω κανει επιλογες που βρηκα στο ιντερνετ αλλα τιποτα.Το πηγα μεχρι και σε τεχνικο και δεν μπορεσε να βρει ακρη ουτε αυτος (οι ραμ μου σε αλλο pc δουλευουν κανονικα αλλα οτι ραμ και να βαλω στο δικο μου,λεει το ιδιο γιατι δοκιμασα αλλες 2χ8 ραμ και εβγαζε ακριβως το ιδιο)
Οποτε καταληγω οτι μπορει να φταιει η μητρικη (μπορει να φταιει ο επεξεργαστης??)
Υπαρχει τροπος να δω αν στην μητρικη μου δουλευουν ολα σωστα?Μην παρω αλλη και συνεχισω να εχω το ιδιο προβλημα.
Κατα τα αλλα θεματα στο pc δεν εχω....μονο αυτο με τις RAM
Ευχαριστω πολυ

Εχω αυτο το συστημα http://speccy.piriform.com/results/blR4SCFivBpLDsQzmxw5liM

Επεξ/σία από Modesta
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι που ίσως βοηθήσει:

α) Καθάρισε με προσοχή τα slot της μνήμης από τυχόν σκόνη ή βρωμιά. Καθάρισε και τις επαφές από τις μνήμες (αν και όπως ανέφερες λειτουργούν κανονικά σε άλλο pc).

β) Βγάλε τον επεξεργαστή, έλεγξε τον για τυχόν κομμένα/στραβά pin, και επανατοποθέτησε τον.

Και κάτι offtopic: Κάρτα γραφικών MSI RTX 2060 με 2GB (2047MB) πως γίνεται;! Η RTX 2060 έχει 6GB!!!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Slot 2 και slot 4 πρέπει να μπουν καταρχήν οι μνήμες, το speccy αναφέρει ότι είναι στα 1 και 2 που εκ των πραγμάτων δεν λειτουργούν σωστά.

Επίσης το μπόρντ σου έχει BIOS την έκδοση  10.31 η οποία αφενώς είναι ΒΕΤΑ και η Asrock αναφέρει ξεκάθαρα να ΜΗΝ χρησιμοποιηθεί αν έχεις επάνω επεξεργαστές Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU.
Ο 2600 ανήκει στην οικογένεια των Pinnacle Ridge.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι δεν πάει καλά με όλο το σύστημα.

Το report στο specky, μαζί με όλα τα άλλα που αναφέρθηκαν, παρουσιάζει τον επεξεργαστή 1core/2thread.

Είτε το πρόγραμμα(αναφορά) είναι gtp, είτε έχεις θέμα με κάποιο hardware του υπολογιστή.

Η παρατήρηση του dpolal είναι σωστή, πιθανά χρειάζεται να πας χαμηλότερα σε κατάλληλο bios (εφόσον σου επιτρέπεται)

Επεξ/σία από nickol-us

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/10/2024 στις 6:23 ΜΜ, Modesta είπε

Καλησπέρα
Έχω 16gb ram και μου λεει 7,9 χρησιμοποιησημη
Έχω κανει τα παντα απο αυτα που βρηκα στο ιντερνετ (αλλαξα θεσεις με οτι δυνατη πιθανοτητα υπαρχει τις 2 ραμ με τις 4 υποδοχες,και δεν βοηθησε τιποτα
Εχω τρεξει το memtest86 και δεν μου βρηκε σφαλματα σε καμια απο τις ραμ.Εχω τικαρει-ξετικαρει την μεγιστη μνημη και τον αριθμο επεξεργαστων με διαφορους σθνδιασμους μεταξυ τους απο msconfig αλλα τιποτα.Εχω μπει στα bios και εχω βαλει παλια και καινουρια Versions και εχω κανει επιλογες που βρηκα στο ιντερνετ αλλα τιποτα.Το πηγα μεχρι και σε τεχνικο και δεν μπορεσε να βρει ακρη ουτε αυτος (οι ραμ μου σε αλλο pc δουλευουν κανονικα αλλα οτι ραμ και να βαλω στο δικο μου,λεει το ιδιο γιατι δοκιμασα αλλες 2χ8 ραμ και εβγαζε ακριβως το ιδιο)
Οποτε καταληγω οτι μπορει να φταιει η μητρικη (μπορει να φταιει ο επεξεργαστης??)
Υπαρχει τροπος να δω αν στην μητρικη μου δουλευουν ολα σωστα?Μην παρω αλλη και συνεχισω να εχω το ιδιο προβλημα.
Κατα τα αλλα θεματα στο pc δεν εχω....μονο αυτο με τις RAM
Ευχαριστω πολυ

Εχω αυτο το συστημα http://speccy.piriform.com/results/blR4SCFivBpLDsQzmxw5liM

μπορεις να βαλεις ενα screenshot απο το task manager στην καρτελα performance?

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...