KostasKri Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 6 minutes ago, Dr_Pepper said: Αυτό μπορείς να το κάνεις με 200-300 ευρώ (πρόσεξε έχει και OOBM!! ) και θα έχει παραπάνω χώρο απο το 1ΤΒ της microsoft και θα κάνει ότι το one drive και πολλά που δεν μπορεί το onedrive όπως πχ DLNA/streaming 0 ευρώ κάθε μήνα πέρα απο το αρχικό κόστος (εκτός απο το πάγιο για το internet που θα το πλήρωνες έτσι και αλλιώς) Όσο για το ρεύμα το mainPC ειναι ένα mini pc dell μεταχειρισμένο Dell 7050 Micro που καίει 3.5 watt.. αλλά και κανονικό desktop να έχεις (και δει λαπτοπ ) αν το χρησιμοποιείς μόνο για την απο πάνω χρήση σου εγγυώμαι ότι δεν θα πληρώνεις 19.99 τον μήνα σε ρεύμα (που χρεώνει η microsoft για 1ΤΒ cloud) βασικά ούτε 5 ευρώ. Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά εξήγησέ μου πώς θα τα έκανε αυτά κάποιος που δεν ξέρει. Γιατί προσωπικά για να έκανα ότι έχω σπίτι μου αυτή την στιγμή δεν θα ζητούσα κάτω από 300€. Και παρόλα αυτά έχω και onedrive μέσω του 365(δεν το χρησιμοποιώ, απλά είναι πακέτο με το 365) και icloud 2TB family sharing. Δυστυχώς την ευκολία των έτοιμων εφαρμογών δεν μπορείς να την matchάρεις και στην ουσία αυτό πληρώνεις κατά κύριο λόγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, KostasKri είπε Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά εξήγησέ μου πώς θα τα έκανε αυτά κάποιος που δεν ξέρει. Γιατί προσωπικά για να έκανα ότι έχω σπίτι μου αυτή την στιγμή δεν θα ζητούσα κάτω από 300€. Και παρόλα αυτά έχω και onedrive μέσω του 365(δεν το χρησιμοποιώ, απλά είναι πακέτο με το 365) και icloud 2TB family sharing. Δυστυχώς την ευκολία των έτοιμων εφαρμογών δεν μπορείς να την matchάρεις και στην ουσία αυτό πληρώνεις κατά κύριο λόγο. Κοίτα όλα ειναι σχετικά, η μάνα μου ναι δεν μπορεί να το σετάρει, αλλά η μάνα μου δεν ξέρει να χρησιμοποιεί και το onedrive. Αν ξέρεις αρκετά απο τηλέφωνα υπολογιστές για να ξέρεις/θες cloud storage (πχ να συνδέσεις το onedrive με τον filemanager του κινητού σου ) ξέρεις αρκετά, ή έστω είσαι σε θέση σχετικά εύκολα να μάθεις, για να τα σετάρεις όλα αυτά πχ το immich ειναι κυριολεκτικά 5 λεπτά υπόθεση λιγότερο απο 5 λεπτά. μετά κατεβάζεις και το app στο κινητό και τύφλα να έχει το google photos (που σου κοπιάρει όλες τις φωτό για να τις ταίσει σε διαφημιστές και για να βελτιώσει την AI του) Βασικά copy paste κάνει τις εντολές στον πλήρη οδηγό της επίσημης σελίδας https://immich.app/docs/install/docker-compose https://immich.app/docs/developer/setup/ και βασικά υπάρχει και script που με αυτό γλυτώνεις τα 4,5 copy paste λολ https://immich.app/docs/install/script Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από Dr_Pepper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 1 hour ago, Dr_Pepper said: κοίτα παίζουμε με τις λέξεις τι εννοείς "αξίζει"; αν εννοείς "δεν θα με πείραζε να δώσω τόσα" τότε οκ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αξίζει πχ κάποιος δεν θα τον πείραζε να δώσει 100.000 για μια μαϊμού NFT ... Απο θέμα value όμως τι παίρνεις και κυρίως τι χρειάζεσαι πχ τι κάνεις (δεν μιλάω προσωπικά γενικά λέω) καθημερινά ; Δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά που κάνεις me google docs ή το δωρεάν Online office? Μπορείς; = δεν αξίζει Μπορείς αλλά όχι όλα; τότε πρέπει να αναρωτηθείς αυτα τα 1,2 πράματα που δεν μπορείς αξίζει να δώσεις 70 ευρώ τον χρόνο για να τα έχεις; Βάλε υπόψιν ότι πχ σε 5 χρόνια πόσες φορές θα χρησιμοποιήσεις αυτα τα 1,2 πράγματα; σε 5 χρόνια θα έχεις δώσει 350€ και αν σταματήσεις να δίνεις δεν θα έχεις πια πρόσβαση ... δεν ειναι όπως το 2024 που το παίρνεις και το έχεις για πάντα δικό σου. Όσο για το cloud storage καταρχήν εγώ δεν θα συμβούλευα σε κανέναν να δίνει τα δεδομένα του σε τέτοιες εταιρείες αλλά και πάλι το αν αξίζει ειναι σχετικό πχ τι τιμές δίνουν άλλες υπηρεσίες όπως το MEGA κτλ; αλλά κυρίως δεν συμφέρει αν κάνεις το καλύτερο δηλαδή self hosted server που θα έχεις το 100% του ελέγχου εσύ (πχ δες https://syncthing.net/, https://immich.app/ , https://jellyfin.org/ , https://www.proxmox.com/en/ , https://www.dynu.com/ , https://www.noip.com/integrate/request αναφορικά, πλήρης set and forget "κλάουντ" λύση για τα πάντα απο το σπίτι σου με λίγα κατοστάρικα σε κάνα mini PC και μερικούς σκληρούς μόνιμα δικό σου και 100% υπο τον έλεγχο σου εφ'όρου ζωής) Buy Microsoft Office 365 Personal 1-User 1-Year Cd Key EU (gamers-outlet.net) 39 ευρώ (έχουμε στακάρει στο παρελθόν και με τιμές προσφορών όπως 20 ευρώ, 28 ευρώ κλπ) για Office 365 + 1 TB Onedrive αξίζει και παρααξίζει, όπως και να το δεις. Έχω και nextcloud σε Truenas. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis1988 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, l_kostas είπε ας φτιάξουν τους shared folders στο onedrive που δεν μπορείς να τους βλέπεις σε φάκελο στον υπολογιστή, αλλά μόνο μέσω browser και μετά ας βγάλουν νέα office. Μιλάμε για πρόβλημα 6 μηνών σε υπηρεσία με συνδρομή. What? Μια χαρά βλέπω shared folders και σε windows-11 και σε ubuntu! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Μπράβο στην MS που έβγαλε επιτέλους office μετα απο χρονια χωρις συνδρομή αλλά να πω ότι είμαι με open office μια 2ετια και δεν μου λείπει τίποτα από τα ms office. Εχω γυρισει τα πάντα σε open source και ησύχασα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, kirileman είπε Buy Microsoft Office 365 Personal 1-User 1-Year Cd Key EU (gamers-outlet.net) 39 ευρώ (έχουμε στακάρει στο παρελθόν και με τιμές προσφορών όπως 20 ευρώ, 28 ευρώ κλπ) για Office 365 + 1 TB Onedrive αξίζει και παρααξίζει, όπως και να το δεις. Έχω και nextcloud σε Truenas. Δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που σου έγραψα όμως βασικά αλλάζει στο κομμάτι που προτείνω να αναρωτηθεί κάποιος αν αξίζει κάθε χρόνο να δίνεις 70 ευρώ για αυτά τα 1/2 πράματα που δεν μπορείς να κάνεις με googledocs ή δωρεάν office online apps Αλλάζει σε "αξίζει να δίνει κάποιος 40 ευρώ -γιατί τέτοιες σελίδες έχουν και κρυφά fees στο checout παίζει να βγεί και πάνω απο 40 πχ 43 κτλ - το χρόνο για αυτά τα 1, 2 πράματα που ίσως κάνει κάποια στιγμή ρισκάροντας παράλληλα να του κλείσει το account πριν τελειώσει ο χρόνος -παράλληλα να χάσεις τα δεδομένα στο onedrive- γιατί δεν ειναι νόμιμες αυτές οι άδειες αλλά προϊόν μαζικών αδειών που δίνει η ms σε επιχειρήσεις για ιδιοχρησία στην επιχείρηση όμως και όχι για να τις πουλάνε δεξιά αριστερά και κάθε τόσο πέφτει hammerban; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 35 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Αυτό μπορείς να το κάνεις με 200-300 ευρώ (πρόσεξε έχει και OOBM!! ) και θα έχει παραπάνω χώρο απο το 1ΤΒ της microsoft και θα κάνει ότι το one drive και πολλά που δεν μπορεί το onedrive όπως πχ DLNA/streaming 0 ευρώ κάθε μήνα πέρα απο το αρχικό κόστος (εκτός απο το πάγιο για το internet που θα το πλήρωνες έτσι και αλλιώς) Όσο για το ρεύμα το mainPC ειναι ένα mini pc dell μεταχειρισμένο Dell 7050 Micro που καίει 3.5 watt..(*24*30/1000= 2,5kwh τον μήνα με 50 λεπτά πες -που ειναι ΠΟΛΥ ακριβή τιμή αλλά ελλάντα είμαστε δεν ξέρεις πότε ο κάθε εφοπλιστής ιδιοκτήτης PSP θα θελήσει να σηκώσει τιμές μιλάμε για 1,25 ευρώ τον μήνα ) αλλά και κανονικό desktop να έχεις (και δει λαπτοπ ) αν το χρησιμοποιείς μόνο για την απο πάνω χρήση σου εγγυώμαι ότι δεν θα πληρώνεις 19.99 τον μήνα σε ρεύμα (που χρεώνει η microsoft για 1ΤΒ cloud) βασικά ούτε 5 ευρώ. Εξαρτάται γιατί τον θες τον NAS. Αν μιλάμε για οικιακή χρήση είναι αλλιώς. Θέλει τεχνογνωσία & υποδομές ανάλογα με τις ανάγκες. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που NAS χακαρίστηκαν. Αν φας καμία ήττα στο δίκτυο ή διακοπή ρεύματος ή καεί κάποιο switch θα έχεις downtime Αν σου σκάσει δίσκος θα έχεις downtime και επιπλέον κόστος. Και αυτό αν δεν έχεις κάνει καμία βλακεία να έχεις JBOD. Αν καεί ο NAS ή κάποιο switch θα έχεις downtime downtime και επιπλέον κόστος Θες καλή συμμετρική γραμμή Internet και σοβαρό εξοπλισμό ώστε να μην μπουκώνει από τα Connections. Αν πας να συνδεθείς από πελάτη το πιο πιθανό είναι να μην σου ανοίξει πρόσβαση. Το Onedrive ακόμα και σε τράπεζα με ένα request στο ανοίγουν εφόσον χρειάζεται έστω και προσωρινά. Το Microsoft 365 έχει 99,9% uptime και πέρα από το Office είναι και οι υπήρεσίες που σου προσφέρει. Δεν είναι το ίδιο με NAS , απλά έχουν κάποιες κοινές υπηρεσίες. Επίσης σου λύνει όλα αυτά που σε NAS πρέπει να στήσεις και να συντηρείς μόνος σου. Ενώ μετά από κάποια χρόνια είναι πιθανόν να πρέπει να αλλάξεις τον NAS για λόγους vulnerability. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, Dr_Pepper said: Δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που σου έγραψα όμως βασικά αλλάζει στο κομμάτι που προτείνω να αναρωτηθεί κάποιος αν αξίζει κάθε χρόνο να δίνεις 70 ευρώ για αυτά τα 1/2 πράματα που δεν μπορείς να κάνεις με googledocs ή δωρεάν office online apps Αλλάζει σε "αξίζει να δίνει κάποιος 40 ευρώ -γιατί τέτοιες σελίδες έχουν και κρυφά fees στο checout παίζει να βγεί και πάνω απο 40 πχ 43 κτλ - το χρόνο για αυτά τα 1, 2 πράματα που ίσως κάνει κάποια στιγμή ρισκάροντας παράλληλα να του κλείσει το account πριν τελειώσει ο χρόνος -παράλληλα να χάσεις τα δεδομένα στο onedrive- γιατί δεν ειναι νόμιμες αυτές οι άδειες αλλά προϊόν μαζικών αδειών που δίνει η ms σε επιχειρήσεις για ιδιοχρησία στην επιχείρηση όμως και όχι για να τις πουλάνε δεξιά αριστερά και κάθε τόσο πέφτει hammerban; Δε με ενδιαφέρει η συζήτηση για το αν αξίζει κανείς να έχει cloud ή όχι, αν είναι ασφαλές να επικοινωνείς μέσω ίντερνετ ή αν πρέπει να ανταλλάσσεις πληροφορίες μόνο από κοντά, σε σκοτεινά σοκάκια μετά τα μεσάνυχτα. Γενικά, δε με ενδιαφέρουν οι offtopic συζητήσεις. Από όλες τις cloud υπηρεσίες, το πακέτο 365 (που το χρειάζομαι, όπως θα δείτε παρακάτω) + Onedrive 1TB είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Όσο για το Office online... Και από google docs, ίδιο αρχείο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από kirileman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Θέλει τεχνογνωσία & υποδομές ανάλογα με τις ανάγκες. 37 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Κοίτα όλα ειναι σχετικά, η μάνα μου ναι δεν μπορεί να το σετάρει, αλλά η μάνα μου δεν ξέρει να χρησιμοποιεί και το onedrive. Αν ξέρεις αρκετά απο τηλέφωνα υπολογιστές για να ξέρεις/θες cloud storage (πχ να συνδέσεις το onedrive με τον filemanager του κινητού σου ) ξέρεις αρκετά, ή έστω είσαι σε θέση σχετικά εύκολα να μάθεις, για να τα σετάρεις όλα αυτά πχ το immich ειναι κυριολεκτικά 5 λεπτά υπόθεση λιγότερο απο 5 λεπτά. μετά κατεβάζεις και το app στο κινητό και τύφλα να έχει το google photos (που σου κοπιάρει όλες τις φωτό για να τις ταίσει σε διαφημιστές και για να βελτιώσει την AI του) Βασικά copy paste κάνει τις εντολές στον πλήρη οδηγό της επίσημης σελίδας https://immich.app/docs/install/docker-compose https://immich.app/docs/developer/setup/ και βασικά υπάρχει και script που με αυτό γλυτώνεις τα 4,5 copy paste λολ https://immich.app/docs/install/script 3 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που NAS χακαρίστηκαν. Λίγο δύσκολο εκτός αν κάνεις κάτι εφιαλτικά χαζό πχ να ενεργοποιήσεις DMZ στο router να ανοίξεις πόρτες να έχεις τα βασικά username και pass που έχει όταν το αγοράζεις (βέβαιο έχει μπει νόμος στην αμερική και τελείωσε αυτό στις περισσότερες συσκευές δικτύωσης και έχουν random pass τώρα) κτλ ή αν είσαι κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος πολιτικός εφοπλιστής κτλ και έχει κάποιος λόγο να ξοδέψει πολλά λεφτά και χρόνο για να χακάρει το lan σου. Ένας τέτοιος σημαντικός άνρωπος επιχείρηση ειναι η microsoft όμως και να δεις στρατός απο επιστημονικού επιπέδου χακερ που συγκροτούν και ομάδες και σπαταλάνε και χιλιάδες ευρώ για να την χακάρουν https://fortune.com/europe/2023/06/18/microsoft-confrims-outlook-onedrive-outage-was-hack-cybersecurity-anonymous-sudan-russia/ https://www.virtru.com/blog/industry-updates/microsoft-data-breaches-2024 Και το πιο τρομακτικό ειναι ότι αυτά ειναι αυτά που μας λέει φαντάσου πόσες φορές έχει συμβεί κάτι και δεν το ξέρουμε γιατί έχουν συμφέρον να το κρύψουν αν μπορούν (επίσης κλασική τακτική χάκερ ειναι να χακάρουν να δείξουν στην εταιρεία τι χάκαραν και να τους πούν "πλήρωσε μας τόσα και κάνω το κορόιδο αλλιώς σε κάνω βούκινο ότι έγινες σουρωτήρι" ) Τουλάχιστον εσύ δεν έχεις μυστικά απο τον εαυτό σου 13 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Αν φας καμία ήττα στο δίκτυο ή διακοπή ρεύματος ή καεί κάποιο switch θα έχεις downtime Ε οκ αν έχεις κάτι σουπερκριτικαλ δεδομένα τότε πληρώνεις για και για backup switch και για γεννήτρια ρεύματος και έχει διπλά και τριπλά backup σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία κτλ Αν όμως απλά έχεις φωτό της γάτας και της γκόμενας σου αν πέσει το ρεύμα μια στο τόσο δεν πειράζει ή παίρνεις ένα UPS 40 ευρώ Αν χαλάσει το switch πάρε ένα παλιό ρούτερ που έχεις απο παλιό ISP απενεργοποίησε το DCHP και έχε το για switch να γίνει η δουλειά σου μέχρι να πάρεις ανταλλακτικό. 17 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Θες καλή συμμετρική γραμμή Internet και σοβαρό εξοπλισμό ώστε να μην μπουκώνει από τα Connections. Δεν ξερω αν κατάλαβα τι εννοείς αλλά ρουτερ ΟΤΕ δεν θα μπουκώσει αν κάνεις sync τις φωτό στο κινητό σου ταυτόχρονα εσύ και τα πχ 4 υπόλοιπα άτομα της οικογένειας σου και αν μπουκώσει (που δεν πιστεύω) σίγουρα δεν θα μπουκώσει ένα TP-LINK του 20 εύρου κουμπωμένο σε ένα mini PC με επεξεργαστής N100 ή βασικά και σε pi ...τώρα αν εσύ θες να ανταγωνιστείς την Microsoft και να το προσφέρεις σαν υπηρεσία σε 100αδες άτομα ή εστω σε όλη την γειτονιά/χωριό αλλάζει το θέμα 23 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Αν πας να συνδεθείς από πελάτη το πιο πιθανό είναι να μην σου ανοίξει πρόσβαση. Το Onedrive ακόμα και σε τράπεζα με ένα request στο ανοίγουν εφόσον χρειάζεται έστω και προσωρινά. Εδώ σίγουρα δεν κατάλαβα τι εννοείς, απο πελάτη τι εννοείς απο την εφαρμογή; Η τράπεζα τι ρόλο παίζει; τι ανοίγει δηλαδή με ποιο request; Πάντως με ddns κτλ (που ουσιαστικά επειδή δεν έχεις στατική IP αλλά ο ISP σου την αλλάζει που και που αυτό που γίνεται είναι να βάζεις τον σέρβερ σου μιλάει που και που με την ddns υπηρεσία και να ανακοινώνει την καινούργια IP αν έχει αλλάξει έτσι μετά βάζοντας ένα συγκεκριμένο Url που έχεις βάλει να αντιστοιχεί σε εσένα (σαν αυτά που ειναι πάνω πάνω στο γράφημα που ανάρτησα) έχεις πρόσβαση σε στον server σου για sync φωτογραφιών κτλ σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου αρκεί να έχεις internet στο κινητό (και στο σπίτι ) είτε απο τον πάροχο σου πχ 4g είτε μέσω wifi απο hotspot Κάποιου φίλου κτλ. 24 λεπτά πριν, kirileman είπε Δε με ενδιαφέρει η συζήτηση για το αν αξίζει κανείς να έχει cloud ή όχι, αν είναι ασφαλές να επικοινωνείς μέσω ίντερνετ ή αν πρέπει να ανταλλάσσεις πληροφορίες μόνο από κοντά, σε σκοτεινά σοκάκια μετά τα μεσάνυχτα. Γενικά, δε με ενδιαφέρουν οι offtopic συζητήσεις. Από όλες τις cloud υπηρεσίες, το πακέτο 365 (που το χρειάζομαι, όπως θα δείτε παρακάτω) + Onedrive 1TB είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Όσο για το Office online... Και από google docs, ίδιο αρχείο. Δεν ξέρω γιατί μου το δείχνεις αυτό είπα απο την πρώτη μου απάντηση σε εσένα ότι μιλάω γενικά όχι σε εσένα συγκεκριμένα οπότε δεν αλλάζει κάτι που μου δείχνεις ότι θες να κάνεις κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με δωρεάν τρόπο δεν σου είπα να μην πληρώσεις με το ζόρι είπα γενικά (για όλους όχι εσύ μονο) για να κρίνουμε αν αξίζει κάτι πρέπει να βάλουμε τα πράματα κάτω όπως είπα δηλαδή αν μπορείς να κάνεις αυτά που θες χωρίς να πληρώνεις τότε δεν αξίζει. Εσύ αν δεν μπορείς τότε ειναι δική σου υπόθεση να αποφασίσεις αν αξίζει να δώσεις τα λεφτά ή αν θες/μπορείς να παρακάμψεις κάτι προκειμένου να μην τα δώσεις. Εφόσον κρίνεις ότι αξίζει για εσένα τότε μεγειά σου με χαρά σου. Κουμάντο ο καθένας κάνει στην τσέπη του δεν ήρθα να πω σε κάποιον να μην αγοράσει αν κρίνει πως θέλει απλά κουβέντα κάνουμε και είπα πως νομίζω ότι ειναι σωστό να ορίσουμε τι σημαίνει η λέξει "αξίζει" όταν λέμε "το office αξίζει τα λεφτά του" Y.Γ έχοντας πει αυτό αρχεία XLSX ανοίγουν με Αpple Numbers, OpenOffice, LibreOffice Calc κ.α αλλά οκ αν δεν μπορείς ή δεν θες ξαναλέω δική σου υπόθεση απλά το είπα και αυτό σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cumulus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Πριν από χρόνια πάντως χακαριστηκαν παρα πολλα Nas qnap Στο φορουμ είχε γίνει χαμός Ούτε τα αρχικά password είχαν ούτε dmz ανοιχτό. Απλά βρήκαν κάποια τρύπα στο πρόγραμμα που σου έδινε πρόσβαση από παντού στο Nas. Μην θεωρούμε λοιπόν αμέσως χαζούς αυτούς που τους χακαρουν και εμείς είμαστε τσακάλια και και δεν παθαίνουμε τίποτα. Για να προλάβω κάποιους έχω 4 Nas qnap . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, cumulus είπε Πριν από χρόνια πάντως χακαριστηκαν παρα πολλα Nas qnap Στο φορουμ είχε γίνει χαμός Ούτε τα αρχικά password είχαν ούτε dmz ανοιχτό. Απλά βρήκαν κάποια τρύπα στο πρόγραμμα που σου έδινε πρόσβαση από παντού στο Nas. Μην θεωρούμε λοιπόν αμέσως χαζούς αυτούς που τους χακαρουν και εμείς είμαστε τσακάλια και και δεν παθαίνουμε τίποτα. Για να προλάβω κάποιους έχω 4 Nas qnap . Αυτό είναι το ίδιο με το να χακαριστεί η microsoft δεν χακαρίστηκε το λαν κάποιου η υπηρεσία/κλειστό software του κατασκευαστή χακαρίστηκε και έτσι οι δύσκοι που είχε πρόσβαση αυτή η υπηρεσία τρεξανε ransomware... Πήρες δηλαδή κάτι έτοιμο σαν υπηρεσία και οι χάκερ είχαν κίνητρο να το χακάρουν όπως έγραψα ήδη 17 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε ή αν είσαι κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος πολιτικός εφοπλιστής κτλ και έχει κάποιος λόγο να ξοδέψει πολλά λεφτά και χρόνο για να χακάρει το lan σου. Ένας τέτοιος σημαντικός άνρωπος επιχείρηση ειναι η microsoft όμως και να δεις στρατός απο επιστημονικού επιπέδου χακερ που συγκροτούν και ομάδες και σπαταλάνε και χιλιάδες ευρώ για να την χακάρουν εντάξει η qnap δεν ειναι το ίδιο μεγάλος στόχος με την microsoft (απο την άλλη δεν έχει και το ίδιο ισχυρές άμυνες σαν εταιρεία ) αλλά ειναι στην ίδια κατηγορία. Αν είχες δικό σου NAS όχι της qnap με το δικό της software/hardware δεν θα είχες χακαριστεί αν δεν έκανες κάτι τέρμα τραγικό (ή και να είχες qnap απλά να έτρεχες κάποιο opensource OS ) εκτός πάλι αν εισαι σημαντικός άνθρωπος με την έννοια ότι έχει κάποιος να κερδίσει πολλά απο τα δεδομένα σου ή έστω απο το να καταφέρει να σε χακάρει και κάποια ομάδα πολύ ειδικών χάκερ βάλει φράγκα και ιδρώτα για να τα καταφέρει αλλά εσύ και εγώ δεν θα έχουμε να φοβηθούμε απο αυτά αρκει να κάνουμε τα βασικά (δεν ανοίγουμε άγνωστα / περίεργα PDF σε email που λένε ότι η τράπεζα μας ακυρώνει την βίζα κτλ δεν ανοίγουμε exe απο torrent κτλ δεν πατάμε yes σε ότι παράθυρο βγει ειδικά σε σελίδες για ενηλίκους κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cumulus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Dr_Pepper said: Αυτό είναι το ίδιο με το να χακαριστεί η microsoft δεν χακαρίστηκε το λαν κάποιου η υπηρεσία/κλειστό software του κατασκευαστή χακαρίστηκε και έτσι οι δύσκοι που είχε πρόσβαση αυτή η υπηρεσία τρεξανε ransomware... Πήρες δηλαδή κάτι έτοιμο σαν υπηρεσία και οι χάκερ είχαν κίνητρο να το χακάρουν όπως έγραψα ήδη εντάξει η qnap δεν ειναι το ίδιο μεγάλος στόχος με την microsoft (απο την άλλη δεν έχει και το ίδιο ισχυρές άμυνες σαν εταιρεία ) αλλά ειναι στην ίδια κατηγορία. Αν είχες δικό σου NAS όχι της qnap με το δικό της software/hardware δεν θα είχες χακαριστεί αν δεν έκανες κάτι τέρμα τραγικό (ή και να είχες qnap απλά να έτρεχες κάποιο opensource OS ) εκτός πάλι αν εισαι σημαντικός άνθρωπος με την έννοια ότι έχει κάποιος να κερδίσει πολλά απο τα δεδομένα σου ή έστω απο το να καταφέρει να σε χακάρει και κάποια ομάδα πολύ ειδικών χάκερ βάλει φράγκα και ιδρώτα για να τα καταφέρει αλλά εσύ και εγώ δεν θα έχουμε να φοβηθούμε απο αυτά αρκει να κάνουμε τα βασικά (δεν ανοίγουμε άγνωστα / περίεργα PDF σε email που λένε ότι η τράπεζα μας ακυρώνει την βίζα κτλ δεν ανοίγουμε exe απο torrent κτλ δεν πατάμε yes σε ότι παράθυρο βγει ειδικά σε σελίδες για ενηλίκους κτλ Το ίδιο πράγμα λέμε. Αυτό το έγραψα γιατί κάποιος ειπε οτι αν προσέχεις δεν άνοιγες πόρτες κλπ είσαι οκ . Άμα βρεθεί τρύπα ότι και να έχεις κάνει εσύ πάει άπατο. Εξάλλου όπως έγραψα και εγώ χρησιμοποιώ τα qnap ,απλά τότε που έγινε ο χαμός ήμουν διακοπές και το είχα κλειστό, άσε που τα υπόλοιπα 3 τρέχουν ως backup συσκευές με σχεδόν κλειστά όλα τα services . Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από cumulus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, cumulus είπε Το ίδιο πράγμα λέμε. Αυτό το έγραψα γιατί κάποιος ειπε οτι αν προσέχεις δεν άνοιγες πόρτες κλπ είσαι οκ . Άμα βρεθεί τρύπα ότι και να έχεις κάνει εσύ πάει άπατο. Ναι το θέμα ειναι ότι δεν βρίσκεται έτσι μια τρύπα αν το σπίτι ειναι δικό σου. Πως να στο πω ειναι σαν μια δημόσια τουαλέτα, εμπιστεύεσαι κάποιον (πχ την QNAP) ότι θα την καθαρίζει και θα την προσέχει... αλλά μπαίνει βγαίνει μιλιούνια κόσμος εννοείται ότι ειναι πολύ πιθανό να γίνει η στραβή έτσι. Στην δική σου τουαλέτα όμως μπαίνεις μόνο εσύ εκτός αν ξέχασες τα κλειδιά του σπιτιού σου μπροστά στην πόρτα σου και αποφασίσει κάποιος τυχαία να τσεκάρει και να μπεί (που κολλάει εδώ τέλεια και το ότι αυτό θα γινόταν μόνο αν ήσουν σημαντικό πρόσωπο γιατί αλλιώς ποιος θα περάσει απο την γειτονιά σου + όροφο σου + θα δώσει σημασία στην πόρτα σου, μόνο πχ αν ήσουν κάνας διάσημος θα είχε παπαράτσι και λοιπούς περίεργος και μπουκαδόρους να φιλάνε καρτέρι πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις :P) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cumulus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2 minutes ago, Dr_Pepper said: Ναι το θέμα ειναι ότι δεν βρίσκεται έτσι μια τρύπα αν το σπίτι ειναι δικό σου. Πως να στο πω ειναι σαν μια δημόσια τουαλέτα, εμπιστεύεσαι κάποιον (πχ την QNAP) ότι θα την καθαρίζει και θα την προσέχει... αλλά μπαίνει βγαίνει μιλιούνια κόσμος εννοείται ότι ειναι πολύ πιθανό να γίνει η στραβή έτσι. Στην δική σου τουαλέτα όμως μπαίνεις μόνο εσύ εκτός αν ξέχασες τα κλειδιά του σπιτιού σου μπροστά στην πόρτα σου και αποφασίσει κάποιος τυχαία να τσεκάρει και να μπεί (που κολλάει εδώ τέλεια και το ότι αυτό θα γινόταν μόνο αν ήσουν σημαντικό πρόσωπο γιατί αλλιώς ποιος θα περάσει απο την γειτονιά σου + όροφο σου + θα δώσει σημασία στην πόρτα σου, μόνο πχ αν ήσουν κάνας διάσημος θα είχε παπαράτσι και λοιπούς περίεργος και μπουκαδόρους να φιλάνε καρτέρι πότε μπαίνεις και πότε βγαίνεις :P) Άργησα αλλά το έπιασα το σκεπτικό σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
invisiblesurfer Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 5 hours ago, oldnew said: Το 99% στην Ελλάδα, θα κάνει τη δουλειά του και με παλαιοτερες εκδόσεις. Και φαντάζομαι ολοι ηδη έχουν κάποια έκδοση. Στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό οι νεες εκδόσεις. Το 1% που χρειάζεται κατι απο τα νεα στοιχεία, άξιζει να το πληρώσει. Το υπόλοιπο 99% οχι. Τα ποσοστά δικά μου, αλλά δεν πιστεύω να έχουν μεγάλη διαφορά απ την πραγματικότητα. Ποιος ο λόγος για να δώσεις τοσα λεφτά? Τι το σημαντικό πιστεύεις οτι πρόσθεσαν? Ο φίλος του οποίου το ποστ έκανα quote έγραφε για άλλες λύσης απόκτησης του office. Προσωπικά αγοράζω όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, συγκεκριμένα για το office 2024 δε το έχω ψάξει και δε ξέρω αν οι έξτρα λειτουργίες αξίζουν το κόστος, αν όχι απλά πάμε για αγορά προηγούμενης έκδοσης που θα έχει λογικά χαμηλότερη τιμή όπως γράφεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα