Προς το περιεχόμενο

Το νέο Microsoft Office 2024 προσφέρει εναλλακτική στη συνδρομητική υπηρεσία Microsoft 365

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Vlad27 είπε

Το 365 απλά δεν έχει αντίπαλο.

Σκουπίδι είναι αλλά έχει χάρη που δεν έχουμε κάτι καλύτερο

(Εγώ τα έχω με το Excel που όταν το αρχείο είναι βαρύ ανεβάζω πίεση)

Επεξ/σία από logistoulis
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Δεν αξίζει τα λεφτά του το Office κατά την άποψη σου;

1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Δεν το ήξερες; Οτιδήποτε και αν πρέπει να πληρώσεις, δεν αξίζει! Μόνο το τζάμπα αξίζει για τον μέσο insomniac.

Χωρίς υπερβολές όμως με την τρέχουσα τιμολογιακή πολιτική δεν αξίζει το office όχι για τον μέσο insomniac αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων και αρκετών επαγγελματιών (αυτό βέβαια και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο ότι δεν είμαστε τεχνολογικά εξοικειωμένοι αλλά και προηγμένοι πχ ένα λογιστικό γραφείο ναι οκ θα χρησιμοποιεί excel αλλά τα περισσότερα στο σημείο που απλά θα βάζουν τιμές στα κελιά και άντε και κάνα πίνακα VB ή python διαδραστικά interface ή συγχρονισμό με άλλα APIs κτλ παίζει -στην ελλάδα- να μην κάνει και κανένας άντε εγώ -απλά λόγω ελπίδας-- να υποθέσω ότι ίσως μεγάλα λογιστικά γραφεία να κάνουν κάτι παραπάνω) βασικά τώρα που το γράφω... θυμάμαι παλιά η infoquest είχε ένα excel που μιλούσε σε μια βάση δεδομένων για να εμφανίζει κωδικούς προϊόντων και τιμές (τα έδινε στους συνεργάτες εμπόρους λιανικής) αλλά πολύ βασικά και απλά πράματα και μιλάμε για infoquest τον μεγαλύτερο εισαγωγέα hardware στην ελλάδα... 

Με google docs δηλαδή κάνουν την δουλειά τους. 

150 ευρώ (άδεια για 1 PC μόνο, 300 ευρώ για οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις δλδ 6 PC max -άσε τι λέει το άρθρο το κατάστημα της ms αλλα λέει..-  *) ειναι περίπου το 2,5% (και 5% αντίστοιχα)  του ετήσιου μισθού του μέσου έλληνα...  το value σε σχέση με την δωρεάν online πρόσβαση αντίστοιχων εφαρμογών (αλλά και της microsoft) 

* και ένας λόγος παραπάνω που ειναι κοροϊδία ειναι γιατί το άρθρο λέελι 249 δολάρια γιατί ειναι μάλλον copy paste απο κάποιο αμερικάνικό και ο μέσος αμερικανός βγάζει στην ξεφτίλα 60.000 δολάρια τον χρόνο και μιλάμε για εργάτες οχι επιστήμονες δημόσιους υπάλληλους κτλ που παίρνουν κοντά ή και πολύ παραπάνω απο 100.000 δολάρια ανάλογα την περίπτωση...  και όμως εμας που βγάζουμε 8400 περίπου τον χρόνο οι περισσότεροι μας το χρεώνουν 300 ευρώ.. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και το MAS που ενεργοποιεί και Office εκτός απο windows σε ούτε 10 δευτερόλεπτα.

Είχα όλη την καλή διάθεση να πληρώνω 5-10€ σε κλειδάδικα για indows αλλά μετά από κάνα χρόνο μου απενεργοποιούνταν και αφού πλήρωσα κάνα 50αρι σύνολο νευρίασα και τα ενεργοποίησα μόνιμα έτσι.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1

1 hour ago, doubleh said:

Για μένα, για προσωπική χρήση το πακέτο που δίνει στα 99 ευρώ το χρόνο με 5 άδειες χρήσης και 5 Χ 1ΤΒ OneDrive, είναι τέλειο. Δεν υπάρχει ουσιαστικός ανταγωνισμός.

Οι προσωπικοί υπολογιστές έχουν office κανονικά. Εγώ, η σύζυγος, η μάνα κ ένας αδερφός επίσης, μαζί με 1ΤΒ αποθηκευτικό χώρο ο καθένας. Και οι φώτο ανεβαίνουν από το κινητό.

Τώρα για εταιρικά περιβάλλοντα, οι λόγοι που μου έχουν τύχει είναι ανούσιοι, πχ να έχει το έγγραφο συγκεκριμένη δομή και εμφάνιση, σύμφωνα με πρότυπο φτιαγμένο σε word. Δηλαδή είμαι δεσμευμένος στο word γιατί και οι άλλοι έχουν το ίδιο, κ αυτοί με τη σειρά τους το ίδιο και πάει λέγοντας.

Όχι γιατί μου χρειάζονται λειτουργίες που δεν υπάρχουν αλλού.

Κάθε τόσο αυτή η οικογενειακή έκδοση βγαίνει γύρω στα 50 ευρω, από το Amazon.de. Μπορείς να αγοράσεις 4 η 5 πακέτα και να κατοχυρώσεις την τιμή αυτή για 5 χρόνια 

4 λεπτά πριν, kirileman είπε

To συνδρομητικό μαζί με 1TB αποθηκευτικό χώρο στο Onedrive; Μια χαρά αξίζει.

κοίτα παίζουμε με τις λέξεις τι εννοείς "αξίζει";  αν εννοείς "δεν θα με πείραζε να δώσω τόσα" τότε οκ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αξίζει πχ κάποιος δεν θα τον πείραζε να δώσει 100.000 για μια μαϊμού NFT ... 

Απο θέμα value όμως τι παίρνεις  και κυρίως τι χρειάζεσαι  πχ τι κάνεις (δεν μιλάω προσωπικά γενικά λέω) καθημερινά ; 

Δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά που κάνεις me google docs ή το δωρεάν Online office? 

Μπορείς; = δεν αξίζει

Μπορείς αλλά όχι όλα; τότε πρέπει να αναρωτηθείς αυτα τα 1,2 πράματα που δεν μπορείς αξίζει να δώσεις 70 ευρώ τον χρόνο για να τα έχεις; 

Βάλε υπόψιν ότι πχ σε 5 χρόνια πόσες φορές θα χρησιμοποιήσεις αυτα τα 1,2 πράγματα; σε 5 χρόνια θα έχεις δώσει 350€ και αν σταματήσεις να δίνεις δεν θα έχεις πια πρόσβαση ... δεν ειναι όπως το 2024 που το παίρνεις και το έχεις για πάντα δικό σου. 

Όσο για το cloud storage καταρχήν εγώ δεν θα συμβούλευα σε κανέναν να δίνει τα δεδομένα του σε τέτοιες εταιρείες αλλά και πάλι το αν αξίζει ειναι σχετικό πχ τι τιμές δίνουν άλλες υπηρεσίες όπως το MEGA κτλ; αλλά κυρίως δεν συμφέρει αν κάνεις το καλύτερο δηλαδή self hosted server που θα έχεις το 100% του ελέγχου εσύ (πχ δες https://syncthing.net/,  https://immich.app/ , https://jellyfin.org/ , https://www.proxmox.com/en/ , https://www.dynu.com/ , https://www.noip.com/integrate/request  αναφορικά, πλήρης set and forget "κλάουντ" λύση για τα πάντα απο το σπίτι σου με λίγα κατοστάρικα σε κάνα mini PC και μερικούς σκληρούς μόνιμα δικό σου και 100% υπο τον έλεγχο σου εφ'όρου ζωής

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Soulseeker said:

το 99% κανει την δουλεια του με τις παλιες εκδοσεις επειδη δεν ξερει τι μπορει να κανει με τις νεες. H παραγωγικοτητα με τις νεες φορμουλες στο excel παει σε αλλο level

Μα κανείς σχεδόν στην Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτές τις νεες φόρμουλες που λες.. Πριν 10 χρόνια δουλεύα σε μεγάλη εταιρεία.  Άρχισα να  φτιαχνω το ενα excell μετα το αλλο με macro.  Ειχα φυλο excel που παταγες κουμπί macro και τελειωνε σε μιση ωρα. Περίπου ήταν επιστημονική φαντασία αυτα που έκανα , γι αυτο με φώναζαν Αϊνστάιν, και απλα εκπαιδευα τους υπολοιπους να δουλεύουν έτοιμα φύλλα που είχαν macro, οχι να τις δουλεύουν κιόλας.  Το 99% στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί ουτε το 1% των δυνατοτήτων του excell 2003. Δε γνωριζανε καν οτι το excel παίρνει macro, και ειχανε προϊστάμενο πληροφορικής υποτίθεται.. Φεύγοντας απο εκει πεθανε οτι ειχα φτιάξει γιατι κανείς δεν ήξερε να πειραξει τις macro. Ουτε σήμερα ξερουν. Και μιλαμε για επιχείρηση με 300+ εργαζόμενους.  Ξέρω οτι το παράδειγμα που δινω δεν είναι ο κανόνας.  Υπάρχουν και ποιο εξελιγμένες επιχειρήσεις,  αλλά ποσες είναι αυτες και ποσοι χρειάζονται πραγματικά τα νεα στοιχεία του office? Μετρημένοι στα δάχτυλα των 2 χεριων. 

Για την ιστορία,πηρα απόλυση στο τέλος γιατί μονο το βύσμα μετράει.  Δε με πειραξε, θα έφευγα μονος μου,, ειχα βρει τροπο να βγαζω τα 3πλασια,  αλλά είναι πραγματικά αστείο.

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 2
  • Thanks 1

21 λεπτά πριν, Silverage είπε

Υπάρχει και το MAS που ενεργοποιεί και Office εκτός απο windows σε ούτε 10 δευτερόλεπτα.

Είχα όλη την καλή διάθεση να πληρώνω 5-10€ σε κλειδάδικα για indows αλλά μετά από κάνα χρόνο μου απενεργοποιούνταν και αφού πλήρωσα κάνα 50αρι σύνολο νευρίασα και τα ενεργοποίησα μόνιμα έτσι.

x0ax0a0x0ax0a θυμήθηκα αυτό το αστείο με το ποστ σου +1 👍

• Haha 1

ας φτιάξουν τους shared folders στο onedrive που δεν μπορείς να τους βλέπεις σε φάκελο στον υπολογιστή, αλλά μόνο μέσω browser και μετά ας βγάλουν νέα office. Μιλάμε για πρόβλημα 6 μηνών σε υπηρεσία με συνδρομή.

8 minutes ago, Dr_Pepper said:

αναφορικά, πλήρης set and forget "κλάουντ" λύση για τα πάντα απο το σπίτι σου με λίγα κατοστάρικα σε κάνα mini PC και μερικούς σκληρούς μόνιμα δικό σου και 100% υπο τον έλεγχο σου εφ'όρου ζωής

Το self-hosting δεν είναι απαραίτητα πιο φθηνό. Ξεχνάς να αναφέρεις το ρεύμα που θα καίει το PC/NAS που θα βάλεις, ξεχνάς να βάλεις τους δίσκους που θα αγοράσεις γιατί θα πρέπει να έχεις raid + extra backup προφανώς και πολύ καλό upload speed στο σπίτι σου για να μπορείς να τα τραβάς όταν είσαι εκτός. Θα πρέπει εν τέλη να έχεις ένα καλό και ασφαλές ρούτερ για να δώσεις τις απαραίτητες προσβάσεις από την στιγμή που θα κάνεις expose services στο ίντερνετ. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει να έχεις και την τεχνογνωσία για να υλοποιήσεις όλα τα παραπάνω.

36 minutes ago, Dr_Pepper said:

Χωρίς υπερβολές όμως με την τρέχουσα τιμολογιακή πολιτική δεν αξίζει το office όχι για τον μέσο insomniac αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων και αρκετών επαγγελματιών (αυτό βέβαια και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο ότι δεν είμαστε τεχνολογικά εξοικειωμένοι αλλά και προηγμένοι πχ ένα λογιστικό γραφείο ναι οκ θα χρησιμοποιεί excel αλλά τα περισσότερα στο σημείο που απλά θα βάζουν τιμές στα κελιά και άντε και κάνα πίνακα VB ή python διαδραστικά interface ή συγχρονισμό με άλλα APIs κτλ παίζει -στην ελλάδα- να μην κάνει και κανένας άντε εγώ -απλά λόγω ελπίδας-- να υποθέσω ότι ίσως μεγάλα λογιστικά γραφεία να κάνουν κάτι παραπάνω) βασικά τώρα που το γράφω... θυμάμαι παλιά η infoquest είχε ένα excel που μιλούσε σε μια βάση δεδομένων για να εμφανίζει κωδικούς προϊόντων και τιμές (τα έδινε στους συνεργάτες εμπόρους λιανικής) αλλά πολύ βασικά και απλά πράματα και μιλάμε για infoquest τον μεγαλύτερο εισαγωγέα hardware στην ελλάδα... 

...

Το σχόλιό μου ήταν ειρωνικό κυρίως για τα άτομα εδώ μέσα που δεν δέχονται να πληρώσουν για τίποτα και θεωρούν ότι όλα πρέπει να είναι δωρεάν.

Βέβεια το Office πλέον δεν νομίζω να το παίρνει κανένα ιδιώτης. Εδώ εταιρίες πλέον γυρνάνε σε 365. Το Office υποτίθεται η MS το σταματάει από την έκδοση του 2016.

• Like 3

12 minutes ago, KostasKri said:

Το self-hosting δεν είναι απαραίτητα πιο φθηνό. Ξεχνάς να αναφέρεις το ρεύμα που θα καίει το PC/NAS που θα βάλεις, ξεχνάς να βάλεις τους δίσκους που θα αγοράσεις γιατί θα πρέπει να έχεις raid + extra backup προφανώς και πολύ καλό upload speed στο σπίτι σου για να μπορείς να τα τραβάς όταν είσαι εκτός. Θα πρέπει εν τέλη να έχεις ένα καλό και ασφαλές ρούτερ για να δώσεις τις απαραίτητες προσβάσεις από την στιγμή που θα κάνεις expose services στο ίντερνετ. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει να έχεις και την τεχνογνωσία για να υλοποιήσεις όλα τα παραπάνω.

συν την ευκολία χρήσης που παρέχει ο ventorας , π.χ. icloud ,

1 minute ago, goliathv92 said:

συν την ευκολία χρήσης που παρέχει ο ventorας , π.χ. icloud ,

Ναι προφανώς. Και οι εφαρμογές τους σε σχέση πχ με την εφαρμογή της Synology που χρησιμοποιώ.

50 minutes ago, Silverage said:

Υπάρχει και πολύ καλύτερο... Πιο γρήγορο ακόμα κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, KostasKri είπε

1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

image.png.c9d97e66f7eec8e52e02996d0dc41141.png

Αυτό μπορείς να το κάνεις με 200-300 ευρώ (πρόσεξε έχει και OOBM!! ) και θα έχει  παραπάνω χώρο απο το 1ΤΒ της microsoft και θα κάνει ότι το one drive και πολλά που δεν μπορεί το onedrive όπως πχ DLNA/streaming  0 ευρώ κάθε μήνα πέρα απο το αρχικό κόστος (εκτός απο το πάγιο για το internet που θα το πλήρωνες έτσι και αλλιώς) 

Όσο για το ρεύμα το mainPC ειναι ένα mini pc dell μεταχειρισμένο Dell 7050 Micro που καίει 3.5 watt..(*24*30/1000= 2,5kwh τον μήνα με 50 λεπτά πες -που ειναι ΠΟΛΥ ακριβή τιμή αλλά ελλάντα είμαστε δεν ξέρεις πότε ο κάθε εφοπλιστής ιδιοκτήτης PSP θα θελήσει να σηκώσει τιμές :P μιλάμε για 1,25 ευρώ τον μήνα )  αλλά και κανονικό desktop να έχεις (και δει λαπτοπ )   αν το χρησιμοποιείς μόνο για την απο πάνω χρήση σου εγγυώμαι ότι δεν θα πληρώνεις 19.99 τον μήνα σε ρεύμα  (που χρεώνει η microsoft για 1ΤΒ cloud) βασικά ούτε 5 ευρώ.

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, KostasKri said:

Ναι προφανώς. Και οι εφαρμογές τους σε σχέση πχ με την εφαρμογή της Synology που χρησιμοποιώ.

Πρεπει να ειναι πανω απο 7 χρόνια που έχω σβηστό μέσα στη ντουλάπα ένα HP Microserver + software raid λύση που δεν θυμάμαι καν το όνομά της που είχα αγοράσει για να εχω inhouse data , κομπλέ με 1τβ δίσκους, ευτυχώς ειναι κλειστό ντουλάπι και δεν σκονίζεται...

Επεξ/σία από goliathv92

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...