Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή αντικειμένου - Εύρεση εργασίας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Εδώ και 2 μήνες περίπου αναγκάστηκα για προσωπικούς λόγους να αφήσω την εδώ και 5μισι χρόνια δουλειά μου. Δούλευα στον τομεα της ενεργειας. Η αληθεια είναι ότι ήθελα καιρό να αποχωρήσω καθως οι συνθήκες ήταν άσχημες με πνευματική φθορά, οι μισθοί εξαιρετικά χαμηλοί για την εποχη ενω δεν υπηρχε καμια προοπτική εξέλιξης. Ακομα το βύσμα πηγαινε σύννεφο αν και δεν με πείραζε, γιατί ηξερα ότι παντου γινονται αυτά. Ωστόσο, δεν ειχα φύγει και για καποια προβληματα υγειας που αντιμετώπισα τα τελευταία χρόνια, ενω η αποχώρηση μου τωρα έγινε χωρίς να έχω βρει κατι άλλο και με μεγαλη ανάγκη να είμαι εκτος Αθηνών για ένα διαστημα.

Πλεον, γύρισα και ψάχνομαι για δουλειά αλλά έχω σοβαρο προβλημα. Έχω 7 χρόνια προϋπηρεσίας σε πωλήσεις και δυσκολεύομαι πολύ να βρω κατι διαφορετικο σε άλλο αντικείμενο. Ψάχνομαι μέσω LinkedIn, αλλά πάντα καταλήγω βάση προσόντων να μου πεταει προτεινόμενες θέσεις σε πωλήσεις, κατι που δεν το θελω. Απ την άλλη ομως για να παω σε άλλη θέση ζητάνε προσόντα που εγω δεν τα εχω(είμαι απόφοιτος ΑΕΙ θεωρητικών επιστημών + χρόνια προϋπηρεσίας).

Εχω απογοητευτεί καπως, γιατί δεν είμαι μικρος κιολας(30χρ) και ουσιαστικά ολα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι δουλεύοντας μονο σε πωλήσεις εκανα μια τρυπα στο νερο. Δυσκολεύομαι να βρω τομεα η αντικείμενο που να μου ταιριάζει και τα βρισκω σκούρα. Επίσης, με πειραζει που γνωριζω ατομα με πτυχίο ακριβως σαν το δικο μου και με πολύ λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας να απασχολούνται σε πολύ εξειδικευμένα επαγγέλματα και «χωρίς γνωστό» οπως λένε. Κατι κάνω λαθος σαφως αλλά δεν ξέρω τι. 

Δεκτη καθε συμβουλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, 

Αρχικά το πωλήσεις στον τομέα της ενέργειας είναι από "είμαι από την elpedison για μια έκπτωση που δικαιούστε" εως την πώληση B2B φωτοβολταϊκών σε εταιρίες για κατασκευή ηλιακών πάρκων. Αν είσαι στην 2η κατηγορία είμαι σίγουρος θα βοηθήσει πολύ ότι και να επιλέξεις για τη συνέχεια. Στην πρώτη πάλι, ανοίγει λιγότερες πόρτες, but still πωλήσεις ήταν και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. 

Αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν ξέρεις ακόμα τον τομέα που σου ταιριάζει. Οπότε ξεκινάς από εκεί. Το "ήρθα για συνέντευξη γιατί δεν μου άρεσε η προηγούμενη δουλειά μου" δεν είναι καλό. Και μπορεί να μην υπάρχει λεκτικά στην συνέντευξη αλλά θα φαίνεται. Βρες που θες να πας πριν ξεκινήσεις να περπατάς. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλημέρα, 

Αρχικά το πωλήσεις στον τομέα της ενέργειας είναι από "είμαι από την elpedison για μια έκπτωση που δικαιούστε" εως την πώληση B2B φωτοβολταϊκών σε εταιρίες για κατασκευή ηλιακών πάρκων. Αν είσαι στην 2η κατηγορία είμαι σίγουρος θα βοηθήσει πολύ ότι και να επιλέξεις για τη συνέχεια. Στην πρώτη πάλι, ανοίγει λιγότερες πόρτες, but still πωλήσεις ήταν και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. 

Αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν ξέρεις ακόμα τον τομέα που σου ταιριάζει. Οπότε ξεκινάς από εκεί. Το "ήρθα για συνέντευξη γιατί δεν μου άρεσε η προηγούμενη δουλειά μου" δεν είναι καλό. Και μπορεί να μην υπάρχει λεκτικά στην συνέντευξη αλλά θα φαίνεται. Βρες που θες να πας πριν ξεκινήσεις να περπατάς. 

Ασφαλως και δεν τα λες αυτά σε συνεντεύξεις 😅 Ίσα ίσα τους λέω τα καλύτερα. Οχι δεν εκανα παντως τηλεφωνικές πωλήσεις παρά μονο στην αρχη και για πολύ λιγο ( μια 7ετια πριν), retailer ημουν . Το προβλημα μαλλον εγγυται στο τι αντικείμενο μου ταιριάζει. Κ εκεί δυσκολεύομαι.

προσπαθησε να βρεις κατι που να σου αρεσει ή να ξερεις πολυ καλα. Η τακτικη της πωλησης σπανια αλλαζει ανα προιον. Για παραδειγμα μπορει να μη σου αρεσει η ενεργεια αλλα να γουσταρεις αυτοκινητα (οποτε μπορεις να πας προς τα εκει) ή αθλητισμο (σε καποιο καταστημα ή σε b2b) κτλ

Σιγουρα εισαι σε περιοδο απογοητευσης αλλα μη τα παρατας

• Like 1

Στις 2/10/2024 στις 12:04 ΜΜ, BakariosG13 είπε

Ασφαλως και δεν τα λες αυτά σε συνεντεύξεις 😅 Ίσα ίσα τους λέω τα καλύτερα. Οχι δεν εκανα παντως τηλεφωνικές πωλήσεις παρά μονο στην αρχη και για πολύ λιγο ( μια 7ετια πριν), retailer ημουν . Το προβλημα μαλλον εγγυται στο τι αντικείμενο μου ταιριάζει. Κ εκεί δυσκολεύομαι.

γιατι δεν κανεις ενα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/10/2024 στις 11:04 ΠΜ, BakariosG13 είπε

από καθαρή περιέργεια, τι είναι ο "retailer" στις πωλήσεις ενέργειας?

Μπορείς να το περιγράψεις σαν να το περιγράφεις σε έναν 14χρονο ?

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...