Προς το περιεχόμενο

Η Nintendo εντείνει τις προσπάθειες κατά των emulators με στόχο τον Ryujinx

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jimmy213 είπε

Ναι, είναι παράνομες και δε νομίζω να είπε κάποιος το αντίθετο.

Ο emulator όμως ΔΕΝ είναι παράνομος. Και μη μου πεις ότι είναι το μέσο ή ότι τι να τον κάνει κάποιος χωρίς rom.

Είναι κρίμα να υπερασπιζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Θυμίζω και την περίπτωση του youtube-dl.

Πριν πείτε οτιδήποτε, μπορεί κάποιος να μου πει εκτός από το switch τι άλλο μπορεί να εξομοιώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα…?

πραγματικά τώρα, μου βάζεται μια κατηγορία όπως οι emulators που είναι νόμιμοι για συγκεκριμένες κατηγορίες προγραμμάτων και ξεχνάμε την στεγνή κλεψιά και καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων???

και το μαχαίρι είναι νόμιμο αλλά δεν έχω δει κανέναν να λέει ότι για αυτό και ο φόνος πρέπει να είναι νόμιμος….

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

5 minutes ago, AtiX said:

ξεχνάμε την στεγνή κλεψιά και καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων???

Εξήγησε μας την κλεψιά και την καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων που κάνει ο emulator ως software.

6 minutes ago, AtiX said:

και το μαχαίρι είναι νόμιμο αλλά δεν έχω δει κανέναν να λέει ότι για αυτό και ο φόνος πρέπει να είναι νόμιμος….

Για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου, ο emulator είναι το μαχαίρι κι όχι ο φόνος. Τελευταία φορά που κοίταξα, πωλούνται κανονικά τα μαχαίρια και παραμένει παράνομος ο φόνος.

• Like 2

2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Εξήγησε μας την κλεψιά και την καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων που κάνει ο emulator ως software.

γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, κάποιος να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που να παίζει σπασμένα παιχνίδια μιας κονσόλας που είναι ενεργή στην αγορά…

6 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου, ο emulator είναι το μαχαίρι κι όχι ο φόνος. Τελευταία φορά που κοίταξα, πωλούνται κανονικά τα μαχαίρια και παραμένει παράνομος ο φόνος.

Ναι συμφωνώ ότι το emulator είναι το μαχαίρι, δεν είπα κάτι διαφορετικό, ξεχνάς όμως ότι ο ίδιος ο δημιουργός του το διαφήμισε ως το μέσο για να κάνεις μόνο φόνους…

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1

22 minutes ago, AtiX said:

γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, κάποιος να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που να παίζει σπασμένα παιχνίδια μιας κονσόλας που είναι ενεργή στην αγορά…

Οπότε αφού δεν υπάρχει λόγος, ας πούμε ότι καταπατάει πνευματικά δικαιώματα κι ας τον αφανίσουμε. Nice.

23 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ναι συμφωνώ ότι το emulator είναι το μαχαίρι, δεν είπα κάτι διαφορετικό, ξεχνάς όμως ότι ο ίδιος ο δημιουργός του το διαφήμισε ως το μέσο για να κάνεις μόνο φόνους…

Χωρίς παρεξήγηση αλλά μια ερώτηση. Έχεις προσωπική εμπειρία με το αντικείμενο η απλά γράφεις για να γράφεις. Έχω switch v1 και Oled. Έχω δει το Zelda tears of the kingdom και στο ένα, και στο άλλο, και στα 4κ στο PC όπου και κατέληξα να περάσω πάνω από 200 ώρες. Υπόψιν αγορασμένο κανονικά day one. Από προσωπική εμπειρία ξεκάθαρα, αν έχω την δυνατότατη να παίξω ένα παιχνίδι και να μην αισθάνομαι λες και κάποιος έχει πασαλείψει βαζελίνη στην οθόνη μου, η να πέφτουν τα καρέ στα 10fps όταν ανοίγεις το craft mechanism, τότε θα διαλέξω το προφανές PC emulation. Όποιος δεν συμφωνεί με αυτό ή το βαφτίζει πειρατεία, άπλα δεν έχει ιδέα για τη χαοτική διαφορά εμπειρίας μεταξύ τους.

• Like 2
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Οπότε αφού δεν υπάρχει λόγος, ας πούμε ότι καταπατάει πνευματικά δικαιώματα κι ας τον αφανίσουμε. Nice.

Μα αυτό επικαλείται η Nintendo… Από την αντίδραση του, το ήξερε και ο ίδιος και για αυτό απέσυρε το emulator…

πραγματικά, γιατί θα πρέπει να συζητάμε τα αυτονόητα?

2 λεπτά πριν, animedono είπε

Χωρίς παρεξήγηση αλλά μια ερώτηση. Έχεις προσωπική εμπειρία με το αντικείμενο η απλά γράφεις για να γράφεις. Έχω switch v1 και Oled. Έχω δει το Zelda tears of the kingdom και στο ένα, και στο άλλο, και στα 4κ στο PC όπου και κατέληξα να περάσω πάνω από 200 ώρες. Υπόψιν αγορασμένο κανονικά day one. Από προσωπική εμπειρία ξεκάθαρα, αν έχω την δυνατότατη να παίξω ένα παιχνίδι και να μην αισθάνομαι λες και κάποιος έχει πασαλείψει βαζελίνη στην οθόνη μου, η να πέφτουν τα καρέ στα 10fps όταν ανοίγεις το craft mechanism, τότε θα διαλέξω το προφανές PC emulation. Όποιος δεν συμφωνεί με αυτό ή το βαφτίζει πειρατεία, άπλα δεν έχει ιδέα για τη χαοτική διαφορά εμπειρίας μεταξύ τους.

Άρα δικαιολογείς ότι λόγο βελτίωσης των τεχνικών προδιαγραφών, μπορεί κάποιος χρησιμοποιεί παράνομες rom?

Ρωτάω γιατί αύριο, μπορεί, κάποιος, να επικαλεστεί βελτίωση εικόνας σε ταινία, ήχου σε τραγούδια ή ποιότητα χαρτιού σε βιβλίο και να κλέψει και να τα κυκλοφορίσει στο εμπόριο έτσι απλά…

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 1

5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Άρα δικαιολογείς ότι λόγο βελτίωσης των τεχνικών προδιαγραφών, μπορεί κάποιος χρησιμοποιεί παράνομες rom?

Ρωτάω γιατί αύριο, μπορεί, κάποιος, να επικαλεστεί βελτίωση εικόνας σε ταινία, ήχου σε τραγούδια ή ποιότητα χαρτιού σε βιβλίο και να κλέψει και να τα κυκλοφορίσει στο εμπόριο έτσι απλά…

H απάντηση μου αφορούσε αυτό. ¨γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, κάποιος να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που να παίζει σπασμένα παιχνίδια μιας κονσόλας που είναι ενεργή στην αγορά… ¨ Σου έδωσα τον λόγο και σου έδωσα και το προσωπικό παράδειγμα της νόμιμης χρήσης του. Άλλα εσύ επιμένεις στο παράνομο κομμάτι. Με την ίδια λογική του μαχαιριού, κάθε τι στο κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρανομία πρέπει να καταργηθεί. Αν το emulator είναι παράνομο και προγραμματίστηκε σε PC να καταργήσουμε και τα PC που επιτρέπουν την δημιουργία παράνομου λογισμικού τότε.

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, animedono είπε

H απάντηση μου αφορούσε αυτό. ¨γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, κάποιος να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που να παίζει σπασμένα παιχνίδια μιας κονσόλας που είναι ενεργή στην αγορά… ¨ Σου έδωσα τον λόγο και σου έδωσα και το προσωπικό παράδειγμα της νόμιμης χρήσης του. Άλλα εσύ επιμένεις στο παράνομο κομμάτι. Με την ίδια λογική του μαχαιριού, κάθε τι στο κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρανομία πρέπει να καταργηθεί. Αν το emulator είναι παράνομο και προγραμματίστηκε σε PC να καταργήσουμε και τα PC που επιτρέπουν την δημιουργία παράνομου λογισμικού τότε.

Συγνώμη βρε φίλε μου που δεν στέκομαι στις εξαιρέσεις και βλέπω το 95% της πραγματικής του χρήση…

αλλά να, κάπως έτσι, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Confused 1

19 minutes ago, AtiX said:

Μα αυτό επικαλείται η Nintendo… Από την αντίδραση του, το ήξερε και ο ίδιος και για αυτό απέσυρε το emulator…

πραγματικά, γιατί θα πρέπει να συζητάμε τα αυτονόητα?

Ξέρεις ας πούμε εσύ ότι δεν χρηματίστηκε για παράδειγμα κι ότι το κατέβασε για νομικούς λόγους. Και γιατί δεν πήρε η Nintendo απευθείας τη νομική οδό; Μήπως γιατί δεν θα κέρδιζε κάτι;

Αυτονόητο είναι (ή θα έπρεπε να είναι) πώς τέτοιες συμπεριφορές (όπως της Nintendo) θα έπρεπε να κατακρίνονται. Θυμίζω ξανά ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει με το youtube-dl περί DMCA, το κατέβασε για λίγο το GitHub (βλακωδώς) και μετά άνοιξε πάλι γιατί, άκουσον άκουσον, δεν ήταν παράνομη η ύπαρξή του.

Τέλος, πάντων. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στην κουβέντα και ίσως δεν έχει και νόημα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Ξέρεις ας πούμε εσύ ότι δεν χρηματίστηκε για παράδειγμα κι ότι το κατέβασε για νομικούς λόγους. Και γιατί δεν πήρε η Nintendo απευθείας τη νομική οδό; Μήπως γιατί δεν θα κέρδιζε κάτι;

Θεωρίες συνομωσίας μπορούμε να εκφράσουμε άπειρες… πάντως καμία εταιρία με το καλημέρα δεν κάνει μήνυση, αυτό είναι το τελευταίο στάδιο όταν και εφόσον δεν συμμορφώνεται ο άλλος…

18 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Αυτονόητο είναι (ή θα έπρεπε να είναι) πώς τέτοιες συμπεριφορές (όπως της Nintendo) θα έπρεπε να κατακρίνονται. Θυμίζω ξανά ότι κάτι παρόμοιο είχε γίνει με το youtube-dl περί DMCA, το κατέβασε για λίγο το GitHub (βλακωδώς) και μετά άνοιξε πάλι γιατί, άκουσον άκουσον, δεν ήταν παράνομη η ύπαρξή του.

Το αυτονόητο θα ήταν να υποστηρίξουμε την εταιρία που το παράγει… τώρα αν η εταιρία παρανομεί ή εκμεταλλεύεται την θέση ισχύος της, τότε να κινηθούμε μέσα σε νομικό πλαίσιο και όχι με παράνομες τακτικές…

Τέλος για το παράδειγμα του youtube-dl είναι κάτι τελείως διαφορετικό…

δες σαν παράδειγμα αν θα μπορούσε να σταθεί κάπως ένα Netflix-dl και αν θα έβγαινε η ίδια απόφαση σε αυτή την περίπτωση…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Confused 2

10 ώρες πριν, poulinos είπε

δεν θες μην αγορασεις. Πχ δεν εχω Nintendo switch και γενικα δεν αγοραζω τετοια πραγματα. Απο εκει και περα ο καθενας σε αυτην την ζωη κανει οτι θελει. Η Ninty σαν εταιρεια κοιταει το συμφερον της και εννοειται θα προσπαθησει να κανει οτι μπορει για να το υπερασπιστει οπως θα εκανες και εσυ αν ειχες εταιρεια .

Αν τωρα ειναι ακριβες οι τιμες στο χερι του κοσμου ειναι να μην αγοραζει μεχρι να πεσουν. τις θεωρω ακριβες και δεν αγοραζω.

Αυτό κάνουμε. Δεν αγοράζουμε, πειρατεύουμε. Αν δεν σου αρέσει, δε μας αφορά ούτε μας.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια έξυπνη κίνηση θα ήταν να προσλάβει αυτές τις ομάδες που έφτιαξαν όλα αυτά τα επιτυχημένα και καλογραμμένα roms και να τα εισάγει στην πλατφόρμα της με χαμηλό κόστος και κάποια πολιτική ώστε να μην κάνει ζημιά στην πώληση των διαθέσιμων τίτλων της. Λύσεις υπάρχουν απλά θέλει να κερδίσει χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη, που με την παρούσα τακτική της χάνει περισσότερο παρά κερδίζει σε ανοιχτό "πόλεμο".

Επεξ/σία από Ne0n

9 hours ago, giannisg33 said:

Αυτό κάνουμε. Δεν αγοράζουμε, πειρατεύουμε. Αν δεν σου αρέσει, δε μας αφορά ούτε μας.

μα δεν εχω κανενα θεμα. γιαυι να εχω? αλλα μην βγαινει ο καθενας να γκρινιαζει που η  nintendo υπερασπιζεται το προιον της λες.και ειναι υποχρεωμενη να πουλαει χαμηλα ή να αφηνει την πειρατεια να δρα ανεξελεγκτα.

• Like 1

12 ώρες πριν, AtiX είπε

Συγνώμη βρε φίλε μου που δεν στέκομαι στις εξαιρέσεις και βλέπω το 95% της πραγματικής του χρήση…

αλλά να, κάπως έτσι, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…

Δεν ξέρω απο που προκύπτει το 95% που γράφεις. Αν υπάρχει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό καλώς , δεν το λέω ειρωνικά δεν έχω ασχοληθεί ούτε καν απλή αναζήτηση online δεν έχω κάνει. Έχω όμως τις αμφιβολίες μου πάνω σε αυτό το νούμερο. Ήδη βλέπω απο αυτό το thread πως είμαστε αρκετά τα άτομα τα οποία έχουν την κονσόλα , έχουν και το παιχνίδι και απλά παίζουμε στο PC τα βαριά παιχνίδια τύπου Zelda.

Γενικά νομίζω πως κάποιος που θα το παίξει εντελώς τσάμπα , δεν θα αγόραζε την κονσόλα και το παιχνίδι ούτως ή άλλως.Οπότε δεν χάνει κάτι η Nintendo. Ακόμα και αυτοί οι λίγοι που θα αγόραζαν ολόκληρη κονσόλα για να παίξουν 1-2 άντε 3 παιχνίδια θα την πουλούσαν μετά απο αυτό άρα η Nintendo θα είχε -1 πώληση νέου. Αν τα βάλεις και κάτω το switch εκεί που κυριαρχεί είναι στα multiplayer/party/family games και δεν κάθεται κανείς να κάνει emulate τέτοια παιχνίδια. Emulator θα μπούν μόνο τα βαριά single player.

Το μόνο ίσως πρόβλημα εδώ είναι πως σε αντίθεση με άλλες κονσόλες που είχαν θέματα πειρατείας , εδώ έχουμε ένα πάρα πολύ αδύναμο hardware που ίσως να μεγαλώνει λίγο την ψαλίδα..

Θα ξαναπώ βέβαια πως κονσόλες όπως PS-PS2 είχαν πειρατεία και πούλησαν τρελά.

Καταλαβαίνω πως η Nintendo είναι και publisher και έχει τρομερά έσοδα και απο εκεί φυσικά.

Στην τελική όμως επιμένω πως αυτός που παίζει rip δεν θα αγόραζε ούτως ή άλλως.

Τώρα η Nintendo σαν εταιρία κάνει ότι μπορεί για να το πολεμήσει και σεβαστό.

1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Δεν ξέρω απο που προκύπτει το 95% που γράφεις. Αν υπάρχει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό καλώς , δεν το λέω ειρωνικά δεν έχω ασχοληθεί ούτε καν απλή αναζήτηση online δεν έχω κάνει. Έχω όμως τις αμφιβολίες μου πάνω σε αυτό το νούμερο. Ήδη βλέπω απο αυτό το thread πως είμαστε αρκετά τα άτομα τα οποία έχουν την κονσόλα , έχουν και το παιχνίδι και απλά παίζουμε στο PC τα βαριά παιχνίδια τύπου Zelda.

Γενικά νομίζω πως κάποιος που θα το παίξει εντελώς τσάμπα , δεν θα αγόραζε την κονσόλα και το παιχνίδι ούτως ή άλλως.Οπότε δεν χάνει κάτι η Nintendo. Ακόμα και αυτοί οι λίγοι που θα αγόραζαν ολόκληρη κονσόλα για να παίξουν 1-2 άντε 3 παιχνίδια θα την πουλούσαν μετά απο αυτό άρα η Nintendo θα είχε -1 πώληση νέου. Αν τα βάλεις και κάτω το switch εκεί που κυριαρχεί είναι στα multiplayer/party/family games και δεν κάθεται κανείς να κάνει emulate τέτοια παιχνίδια. Emulator θα μπούν μόνο τα βαριά single player.

Το μόνο ίσως πρόβλημα εδώ είναι πως σε αντίθεση με άλλες κονσόλες που είχαν θέματα πειρατείας , εδώ έχουμε ένα πάρα πολύ αδύναμο hardware που ίσως να μεγαλώνει λίγο την ψαλίδα..

Θα ξαναπώ βέβαια πως κονσόλες όπως PS-PS2 είχαν πειρατεία και πούλησαν τρελά.

Καταλαβαίνω πως η Nintendo είναι και publisher και έχει τρομερά έσοδα και απο εκεί φυσικά.

Στην τελική όμως επιμένω πως αυτός που παίζει rip δεν θα αγόραζε ούτως ή άλλως.

Τώρα η Nintendo σαν εταιρία κάνει ότι μπορεί για να το πολεμήσει και σεβαστό.

είναι η ίδια κουβέντα που γίνεται εδώ μέσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πειρατεία με αφορμή πότε για την μουσική, πότε για τις ταινίες, πότε για τις σειρές κλπ κλπ κλπ…

Αν γουστάρετε μαζί με εσάς να δικαιολογούνται και να συνυπάρχουν και άλλοι, πολλοί περισσότεροι, που παίζουν παράνομα τα παιχνίδια που εσείς έχετε πληρώσει κανένα πρόβλημα…

Αυτά από εμένα… 🙂

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...