Προς το περιεχόμενο

Η Nintendo εντείνει τις προσπάθειες κατά των emulators με στόχο τον Ryujinx

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επικαλούνται όλοι τη νόμιμη χρήση του emulator λες και υπάρχει έστω και μισός άνθρωπος στον πλανήτη που κάνει dump τα παιχνίδια του σε νόμιμη rom. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

28 minutes ago, kgkaudi said:

Και κάτι που ξεχνάνε όλοι. Τότε έπαιζε μόνη της μπάλα. Τώρα έχει Steamdeck, Asus rog ally και πιθανόν Xbox handheld. Αν όλοι αυτοί ρίχνουν πολύ στο κεφάλι του Switch 2, τα αποκλειστικά, πόσο πολύ να κουβαλήσουν;

Αυτά που υπάρχουν και είναι πιο δυνατά από το Switch που κυκλοφορεί πουλάνε περισσότερο? 

7 minutes ago, NickTG said:

Αυτά που υπάρχουν και είναι πιο δυνατά από το Switch που κυκλοφορεί πουλάνε περισσότερο? 

Για το Steamdeck, πουλά μια χαρά ικανοποιητικά.
https://www.gamingonlinux.com/2024/03/steam-deck-had-a-strong-end-to-2023-and-a-great-start-for-2024/
Για το Asus rog ally, και αυτό τα πάει πολύ καλά, για να έχει διάδοχο.
https://in.ign.com/asus-rog-ally/201099/news/asus-rog-ally-2-to-arrive-sometime-in-2024-says-vice-president
Μην ξεχνάς ότι η Ninty είναι στον χώρο από το 80. Κανείς δεν πουλά καλύτερα από αυτούς. Τελεία.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαγοράστηκε ο dev πίσω από τον emu. Κατέβασε  public και github dowloads.

Με τον yuzu ήδη "ιστορία", δεν έχει απομείνει switch emu εν ενεργεία.

Επεξ/σία από seithan

30 minutes ago, kgkaudi said:

Για το Steamdeck, πουλά μια χαρά ικανοποιητικά.
https://www.gamingonlinux.com/2024/03/steam-deck-had-a-strong-end-to-2023-and-a-great-start-for-2024/
Για το Asus rog ally, και αυτό τα πάει πολύ καλά, για να έχει διάδοχο.
https://in.ign.com/asus-rog-ally/201099/news/asus-rog-ally-2-to-arrive-sometime-in-2024-says-vice-president
Μην ξεχνάς ότι η Ninty είναι στον χώρο από το 80. Κανείς δεν πουλά καλύτερα από αυτούς. Τελεία.

Άρα δεν πουλάνε περισσότερο από το Switch και ας είναι πιο δυνατά. 

Γιατί να αλλάξει αυτό με το επόμενο Switch? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, NickTG said:

Άρα δεν πουλάνε περισσότερο από το Switch και ας είναι πιο δυνατά. 

Γιατί να αλλάξει αυτό με το επόμενο Switch? 

Για να μην πάθει τα του WiiU.
Που όλοι απλά νόμιζαν ότι είναι απλά μια αναβάθμιση, και η καινοτομία με 2 οθόνες δεν δούλεψε.
Όπου πάλι καλά που είχε το handheld τότε.
Τουλάχιστον η Ninty, μαθαίνει από το παρελθόν. Ένα συν.

Επεξ/σία από kgkaudi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Vlad27 said:

Επικαλούνται όλοι τη νόμιμη χρήση του emulator λες και υπάρχει έστω και μισός άνθρωπος στον πλανήτη που κάνει dump τα παιχνίδια του σε νόμιμη rom. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.

Dump όχι αλλά σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχω σε emulator τα είχα πληρώσει κάποτε. Και δεν είμαι ο μόνος.

Οι περισσότεροι που κατεβάζουν κάτι σε emulator είναι για να παίξουν παιχνίδια που είχαν κάποτε αγοράσει και παίζανε. Δύσκολα θα πει κάποιος το 2024 ας παίξω για πρώτη φορά αυτό το παιχνίδι του 1992 σε snes ή σε game boy ή του 2000 σε PS1. Σχεδόν πάντα κίνητρο είναι η νοσταλγία και όχι νέες εμπειρίες σε αρχαία παιχνίδια. Τουλάχιστον όσο αφορά εμένα αυτά.

Βέβαια αυτά γενικά για τους emulator,  το Switch είναι ειδική περίπτωση λόγο του ότι είναι η τρέχουσα γενιά της Nintendo. Αλλά και εδώ δεν νομίζω να είναι τόσο παράνομο να κατεβάσεις μια κόπια παιχνιδιού που έχεις στην κατοχή σου νόμιμα, αντί να κάνεις εσύ το dump.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 2

2 λεπτά πριν, fast8 είπε

Dump όχι αλλά σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχω σε emulator τα είχα πληρώσει κάποτε. Και δεν είμαι ο μόνος.

Οι περισσότεροι που κατεβάζουν κάτι σε emulator είναι για να παίξουν παιχνίδια που είχαν κάποτε αγοράσει και παίζανε. Δύσκολα θα πει κάποιος το 2024 ας παίξω για πρώτη φορά αυτό το παιχνίδι του 1992 σε snes ή σε game boy ή του 2000 σε PS1. Σχεδόν πάντα κίνητρο είναι η νοσταλγία και όχι νέες εμπειρίες σε αρχαία παιχνίδια. Τουλάχιστον όσο αφορά εμένα αυτά.

Βέβαια αυτά γενικά για τους emulator,  το Switch είναι ειδική περίπτωση λόγο του ότι είναι η τρέχουσα γενιά της Nintendo. Αλλά και εδώ δεν νομίζω να είναι τόσο παράνομο να κατεβάσεις μια κόπια παιχνιδιού που έχεις στην κατοχή σου νόμιμα. 

Πραγματικά για παλαιά παιχνίδια άντε να το καταλάβω… για μια κονσόλα που κυκλοφορεί, τι δικαιολογία μπορεί να υπάρχει πλην την πειρατίας???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, AtiX said:

Πραγματικά για παλαιά παιχνίδια άντε να το καταλάβω… για μια κονσόλα που κυκλοφορεί, τι δικαιολογία μπορεί να υπάρχει πλην την πειρατίας???

Ηδη το έχει εξηγήσει αναλυτικά φίλος στην αρχή της συζήτησης. Γραφικά 10 χρόνια νεότερα. Upscaling σε 4Κ 120FPS και με άλλες παρεμβάσεις στα γραφικά, πχ με το Reshade.

Επεξ/σία από fast8
  • Like 1

1 λεπτό πριν, fast8 είπε

Ηδη το έχει εξηγήσει αναλυτικά φίλος στην αρχή της συζήτησης. Γραφικά 10 χρόνια νεότερα. Upscaling σε 4Κ 120FPS και με άλλες παρεμβάσεις στα γραφικά, πχ με το Reshade.

Αρα αν εγώ πάρω μια ταινία ή ένα τραγούδι ή ένα βιβλίο και το βελτιώσω τα τεχνικά του στοιχεία, είναι μια καλή δικαιολογία ότι δεν κάνω κάτι παράνομο?

• Like 1
  • Confused 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, AtiX said:

Αρα αν εγώ πάρω μια ταινία ή ένα τραγούδι ή ένα βιβλίο και το βελτιώσω τα τεχνικά του στοιχεία, είναι μια καλή δικαιολογία ότι δεν κάνω κάτι παράνομο?

Κουβέντα θέλεις; 

Επεξ/σία από fast8
  • Confused 1

Αυτά να τα βλέπουν οι εταιρειολατρες που αναφέρονται στην κάθε Νιντεντο ως "μαμά" , "εταιρεία καρδιάς"κτλ άλλο να εκτιμας/νοσταλγείς/έχεις καλές αναμνήσεις για παιχνίδια στις κονσόλες τους κι άλλο να κάνεις τον οπαδό.

Η ίδια εταιρεία προσπαθεί εδώ και χρόνια (μαζί με άλλους αλλά η ίδια ακραία πιο έντονα) να κινηθεί νομικά ενάντια και του archive ελέω roms.

• Thanks 1

To να φτιάξει λίγο δυνατότερη κονσόλα ας πούμε είναι εκτός πραγματικότητας ? Δεν ζητάει κανείς να τρέξει κάτι απίστευτο. Τα παιχνίδια της δεν είναι απαιτητικά. Το να παίζω όμως και με υποδεέστερα γραφικά αλλά και με κακά frame rates είναι τραγικό.

Παίζουμε με την μικρή Little NIghtmares 2 αυτές τις μέρες και έχει άπειρα frame drops.....το Little Nightmares.....

Εννοείται πως το Tears Of The Kingdom το έπαιξα στο PC. Δεν ψήνομαι να νιώθω σαν να έχω πρεσβυωπία στην κονσόλα. Έπαιξα το Breath Of the Wild τότε στην κονσόλα και ακόμα έχω τραύματα απο Korok Forest. Blurry Slide Show.

Πέραν αυτού , η ιστορία με την πειρατεία είναι λίγο ξεπερασμένη. Έχουμε λίγο πολύ καταλήξει πως στη πλειοψηφία όποιος δεν θα το αγόραζε ούτος ή άλλως , είναι και αυτός που θα το παίξει πειρατικό.

Πέραν αυτού 2 απο τις πιο εμπορικές κονσόλες όλων τον εποχών Playstation 1-2 είχαν τέρμα πειρατεία και δεν βλέπω να απέτυχαν.Θα μου πεί κανείς ναι μα η Nintendo είναι και publisher κτλ κτλ και την ενδιαφέρει να πουλάει και παιχνίδια.Η απάντηση σε αυτό είναι στη προηγούμενη μικρή παράγραφο. 

4 ώρες πριν, anifiend είπε

Πόσοι από αυτούς που χρησιμοποιούν τον Χ emulator έχουν αγορασμένα τα παιχνίδια που παίζουν; Κάπου στο 1% και αν. Πολύ καλά κάνει η Nintendo και προστατεύει την πνευματική της ιδιοκτησία και το προϊόν της. Σε όσους δεν αρέσει ας πάνε σε άλλη πλατφόρμα.

Δεν είμαι fanboy και δεν με νοιάζει και η Nintendo, αλλά μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο όταν φτάνουμε να λέμε ότι είναι κακή η τάδε εταιρεία επειδή απαιτεί το νόμιμο;

Δεν θα αγόραζαν την κονσόλα και το παιχνίδι ακόμα και αν δεν υπήρχε emulator.

• Thanks 1

Χάρη στην πειρατεία και το corporate greed καταλήξαμε στο σκουπιδαριό μισοτελειωμένα games με in-app purchases.

Αν όντως οι emulators έτρεχαν αγορασμένα rom που δεν πωλούνται πια με οποιδήποτε τρόπο, η κάθε Nintendo δεν θα ασχολιόταν καν.

• Thanks 1
  • Haha 1

7 hours ago, AtiX said:

Οι roms είναι παράνομες, πραγματικά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν στο αντίθετο

Ναι, είναι παράνομες και δε νομίζω να είπε κάποιος το αντίθετο.

Ο emulator όμως ΔΕΝ είναι παράνομος. Και μη μου πεις ότι είναι το μέσο ή ότι τι να τον κάνει κάποιος χωρίς rom.

Είναι κρίμα να υπερασπιζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Θυμίζω και την περίπτωση του youtube-dl.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...