Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με σκαλώνει λίγο μεταπτυχιακό από Ευελπίδων από την άλλη σκέφτομαι ίσως να ναι και προσεγμένο. Βλέπω στις καητογορίες των εισακτέων ότι δέχεται τους πάντες βασικά από θετικές και ιατρικές σχολές 

Δικαίωμα αίτησης έχουν απόφοιτοι όλων ελληνικών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), απόφοιτοι των αντίστοιχων και ισότιμων Στρατιωτικών Σχολών της αλλοδαπής, πτυχιούχοι των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών ... Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών)

Αυτό σημαίνει ότι για έναν βιολόγο ή έναν γιατρό που από τις σχολές τους δεν έχουν background σε μαθηματικά και πληροφορική θα είναι βατό;

https://master.sse.gr/html/?page_id=9

Δημοσ.
2 hours ago, skoulas said:

Δικαίωμα αίτησης λέει...

Το αν γίνουν δεκτοί είναι άλλο θέμα...😉😉😉

ναι οκ αλλά λογικά δεν τρολλάρουν. Αναφέρει πτυχία τα οποία μπορούν να κάνουν αίτηση

Δημοσ.
1 minute ago, Gingerbread said:

ναι οκ αλλά λογικά δεν τρολλάρουν. Αναφέρει πτυχία τα οποία μπορούν να κάνουν αίτηση

So what. Κάτι μου λέει ότι η αίτηση δεν είναι δωρεάν ..! Κλασικό scam.

Επίσης, η το μεταπτυχιακό θα είναι της πλάκας, ώστε να μπορεί να το βγάλει ακόμα και ένας βιολόγος (είναι σαν να βάζεις Η/Μ να κάνει Master στην ανατομία του σώματος) ή θα είναι σοβαρό, και δεν πρόκειται να το βγάλει ποτέ. 

Ρε φίλε τι διαβάζω ... Πώς θα πάνε άτομα να κάνουν Master σε cyber security, χωρις να έχουν γράψει μια γραμμή κώδικα και δεν έχουν ανοίξει terminal στη ζωή τους ....

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, filip123go said:

So what. Κάτι μου λέει ότι η αίτηση δεν είναι δωρεάν ..! Κλασικό scam.

Επίσης, η το μεταπτυχιακό θα είναι της πλάκας, ώστε να μπορεί να το βγάλει ακόμα και ένας βιολόγος (είναι σαν να βάζεις Η/Μ να κάνει Master στην ανατομία του σώματος) ή θα είναι σοβαρό, και δεν πρόκειται να το βγάλει ποτέ. 

Ρε φίλε τι διαβάζω ... Πώς θα πάνε άτομα να κάνουν Master σε cyber security, χωρις να έχουν γράψει μια γραμμή κώδικα και δεν έχουν ανοίξει terminal στη ζωή τους ....

Ακριβως αυτο μου κανει εντυπωση. Και δεν ξερω ποσο χρεοαζεται σε εναν γεωπονο πχ cyberscurity

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, σε καμία τω περιπτώσεων. Αποτελεί μια τεράστια σπατάλη χρόνου.

Είμαι στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό από τον Οκτώβριο του 2021. Βαριέμαι να κάνω την πτυχιακή παρότι έχω τελειώσει τα μαθήματα από τον Απρίλιο του 2023.

Πρόκειται για ένα σιχαμερό συνονθύλευμα άσχετων γνωστικών πεδίων, που έχει αμυδρά σχέση με την Κρυπτογραφία και ούτε κατ' επίφαση σχέση με την Κυβερνοασφάλεια.

Έχει κατευθύνσεις που δε σχετίζονται μεταξύ τους, απλά ικανοποιούν τις ανάγκες μάλλον των στελεχών για παραπάνω τίτλους με σκοπό ενδεχομένως τις μεταθέσεις ή τις εσωτερικές αλλαγές.

Στη βάση του είναι ένα εκτεταμένο πτυχίο της Επιστήμης των Υπολογιστών. Δεν εμβαθύνει, βλέπει επιδερμικά ενότητες, απλά για να τις δει.

Όλα αυτά τα λέω προερχόμενος από σχολή ΗΜΜΥ. Αν μπορούσα να πάρω τα 2800 πίσω, ευχαρίστως να έκαιγα το χαρτί στον κλίβανο.

Μην σπαταλήσεις τα χρήματα σου, ειδικά αν δεν σου περισσεύουν, για κάτι τέτοιο. Θα προτιμούσα το αντίστοιχο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επίσης, το γεγονός πως δέχεται άτομα από διαφορετικά background είναι άκρως ανησυχητικό για την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών.

ΥΓ. Αν όμως χρειάζεσαι ένα χαρτί απλά για να το έχεις, προχώρα το και έλα σε pm για να σου δώσω ότι υλικό υπάρχει μέχρι στιγμής. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο βέβαια, γιατί τα έχω στείλει στον κάλαθο των αχρήστων όλα, αλλά θα βρεθούν από συμφοιτητές.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 1
Δημοσ.

Όσα μεταπτυχιακά του κλαδου δεχονται ατομα από ολες τις σχολές είναι στην ουσία για αποφοιτους ασχετων σχολών που θελουν να το γυρισουν στην πληροφορική. Συνηθως ο τίτλος είναι γενικός για πληροφορική και δίκτυα. Εδω βλέπουμε εναν ειδικό τιτλο με γενικό περιεχόμενο. Αν θυμαμαι καλά από άλλα ποστ σου εχεις και διδακτορικό οπότε δεν ειναι κατι που θα μετρήσει καπου.

Δημοσ.
9 minutes ago, velociraptoras said:

Όσα μεταπτυχιακά του κλαδου δεχονται ατομα από ολες τις σχολές είναι στην ουσία για αποφοιτους ασχετων σχολών που θελουν να το γυρισουν στην πληροφορική. Συνηθως ο τίτλος είναι γενικός για πληροφορική και δίκτυα. Εδω βλέπουμε εναν ειδικό τιτλο με γενικό περιεχόμενο. Αν θυμαμαι καλά από άλλα ποστ σου εχεις και διδακτορικό οπότε δεν ειναι κατι που θα μετρήσει καπου.

Καλά θυμάσαι. Μια σκέψη ήταν βασικά για να αποκτήσω λίγο περισσότερη επαφή με την πληροφορική και θα μου άρεσε ένα μαστερ (που να μπορώ να ανταπεξέλθω). Δεν με ενδιαφέρει να αλλάξω κλάδο και ούτε πιστεύω θα μου χρειαστεί άμεσα. Στα νιάτα μου μου άρεσε το μεταπτυχιακό της βιοπληροφορικής αλλά πίστευα ότι δεν θα πάει καλά (φοβερό μαστερ αλλά ίσως πολύ δύσκολο).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...