Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το έχω αναφέρει μέχρι στιγμής. Είναι το Ζyxel vmg8623-t50b.

Ευτυχώς μέχρι να βρεθεί λύση, έχω βάλει ένα ZTE H108N που είχα κρατήσει παλιά. Αλλά κι αυτό, κάθε μισή ώρα, "πέφτει" το WiFi του και ξαναέρχεται μετά απο κανα 5 λεπτο.

Επεξ/σία από Sorath
Δημοσ.

Στο Zyxel έχεις δοκιμάσει να κάνεις hard reset κρατώντας πατημένο το διακόπτη reset μέχρι να ανάψουν όλα τα λαμπάκια του router?

Δημοσ.

Επειδή έχω ένα ίδιο που του χάλασα τη flash rom, αν θελήσεις να το πετάξεις, μπορώ να σου στείλω ένα κωδικό boxnow αν έχεις τη δυνατότητα να μου το στείλεις μπας και επαναφέρω το δικό μου.

Δημοσ.
On 03/11/2024 at 23:22, Sorath said:

Δεν το έχω αναφέρει μέχρι στιγμής. Είναι το Ζyxel vmg8623-t50b.

Ευτυχώς μέχρι να βρεθεί λύση, έχω βάλει ένα ZTE H108N που είχα κρατήσει παλιά. Αλλά κι αυτό, κάθε μισή ώρα, "πέφτει" το WiFi του και ξαναέρχεται μετά απο κανα 5 λεπτο.

αυτο ειναι για πεταμα εκ κατασκευης.

On 03/11/2024 at 23:36, Sorath said:

Ναι εννοείται. Δεν αντιδρά καθόλου, όση ώρα και να κρατήσω πατημένο το reset.

μονο με κανα καλωδιο serial αν κανεις δουλεια αλλα δεν ξερω αν αξιζει το χρονο σου

On 31/10/2024 at 21:29, uniquegr said:

Ξεκίνησα να ψάχνομαι με το firewall στα πλαίσια του pfSense και ειδικά στο τομέα του diy με χρήση υπολογιστή και όχι έτοιμου router / switch. Είναι και ο λόγος που αγόρασα τον Fujitsu Futro S920, για να του βάλω κάρτα δικτύου και να το κάνω firewall. Εντυπωσιάστηκα λοιπόν απο τη πρώτη δοκιμή και άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να εγκατασταθεί το pfSense σε routers του εμπορίου. Και τότε ανακάλυψα το openwrt και βλέποντας τις συμβατές συσκευές, έστησα καρτέρι στο νήμα που χαρίζαμε αντικείμενα. Στάθηκα τυχερός και βρήκα το TpLink WD8980 μπρικαρισμένο, στο οποίο πέρασα το εν λόγω λογισμικό και το ανέστησα. Ως γνωστόν, έχει τέσσερις θύρες gigabit ethernet ( καλύπτει τις ανάγκες μου προς το παρόν ) και το throughput του ( πως το λεν, τέλος πάντων ) δείχνει να υποστηρίζει full duplex μεταφορά δεδομένων σε όλες τις θύρες ταυτόχρονα σε gigabit ταχύτητες, άρα δείχνει να είναι καλό. Η μνήμη του δεν ξέρω μήπως δεν είναι αρκετή, αλλά θα το δω στη πράξη, ενώ πάντα υπάρχει η εναλλακτική του Futro με τα 8GB DDR3 και τον τετραπύρηνο AMD GX415. Άσε δε που οι έτοιμες υλοποιήσεις firewall σε pfSense είναι πανάκριβες και δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω απο το Futro.

Όπως έχω πει και σε άλλα νήματα, δεν σκεφτόμουν αυτές τις παραμέτρους αν και ομολογώ ότι μου αρέσει να ασχολούμαι με τους υπολογιστές και πάντα θαύμαζα το στήσιμο δικτύων. Ήταν η στιγμή που έφαγα την επίθεση ransomware που με έκανε να αναθεωρήσω αρκετά πράγματα και να αρχίσω να ασχολούμαι με την ασφάλεια του δικτύου μου, δεν θα μου άρεσε καθόλου για παράδειγμα να ερχόταν ένας επιτειθέμενος και να μου κλείδωνε τις φωτογραφίες των παιδιών μου.

Και η συμπάθειά μου, το zyxel, στη πραγματικότητα δεν έχει - τουλάχιστον όχι μέσω του gui του - τρελές δυνατότητες ως προς το firewall και τα vlans του. Έχω δει στο terminal ότι έχει iptables που μπορούν να δεχτούν αρκετά καλή παραμετροποίηση, ενώ μπορεί να συνεργαστεί με vlans που θα έχουν κοπεί απο κάποιο firewall πριν απο αυτό. Δεν έχω ψάξει αν μέσω του terminal μπορεί να δημιουργήσει vlans, αν και ανάμεσα στο πλήθος των διαθέσιμων εντολών, δεν μου φαίνεται απίθανο.

αν εχεις χρονο και ορεξη αξιζουν τα custom και απο πλευρα κοστους.γιατι να παει καποιος σε κατι καλο θα ανεβει το ποσο.ειτε cisco ειτε τα πολυ πιο φτηνα mikrotik.τωρα για firewall παλι πολλες ετοιμες λυσεις αλλα ναι ολα κοστιζουν. οπως λεγαμε και στο αλλο θεμα ορεξη και χρονο να εχεις.και οι εταιρειες πονταρουν οτι δεν εχεις τιποτα απο αυτα παρα μονο χρηματα για να το παρεις ετοιμο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν εχεις χρονο και ορεξη αξιζουν τα custom και απο πλευρα κοστους.γιατι να παει καποιος σε κατι καλο θα ανεβει το ποσο.ειτε cisco ειτε τα πολυ πιο φτηνα mikrotik.τωρα για firewall παλι πολλες ετοιμες λυσεις αλλα ναι ολα κοστιζουν. οπως λεγαμε και στο αλλο θεμα ορεξη και χρονο να εχεις.και οι εταιρειες πονταρουν οτι δεν εχεις τιποτα απο αυτα παρα μονο χρηματα για να το παρεις ετοιμο

Όταν άρχισα να ασχολούμαι και είδα τα πρώτα videos, κατάλαβα ότι ουσιαστική διαφορά δεν έχουν έναντι των έτοιμων συσκευών. Σίγουρα θέλουν χρόνο να τα στήσεις, αλλά υποθέτω ότι και έτοιμο μηχάνημα να πάρεις, πάλι θα πρέπει να ασχοληθείς, εκτώς και αν πληρώσεις για support. Βέβαια, βλέπω ότι υπάρχουν τόσα πολλά πρόσθετα που για να βγάλεις άκρη, θέλει αρκετή μελέτη. Αλλά για μια τυπική οικιακή υλοποίηση και για τις βασικές λειτουργίες, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο. Σε λίγο καιρό που θα βάλω σε λειτουργία τα Futro σαν firewall, θα ενημερώσω!

Δημοσ.

καποια firewall που ειχα δει (ARBOR) στην ουσια ειναι ετοιμα pc που η καθε εταιρεια τα εχει παρει και τα εχει προσαρμοσει με το δικο της software.ειναι κανονικος server δηλαδη με 2-3 καρτες δικτυου που απλα bootarei σε ενα χ software. απο πισω μπορει να τρεχει οτιδηποτε.απλα στο δινουν ετοιμο και σαν hardware και σαν software και σαν υποστηριξη βεβαια αλλα και μελλοντικα updates.και η εταιρεια θα το παρει ετοιμο εννοειται.για σπιτι μπορεις να παιξεις οσο θες.

ακομα και καποια anayzer που χρησιμοποιω στην δουλεια ειναι κανονικα πχ με atom processor κτλ κτλ απλα σε μινι εκδοση για να χωρεσουν μεσα σε ενα μικρο σασι τρεχουν windows xp ,windows 10 και μετα απλα φορτωνει το software.

πχ

ayto παρακατω τρεχει windows 10.κανεις updates κανεις τα παντα. mini pc μεσα.

ακομα και hp controller που ειχαμε παρει για hot spotαν το ανοιγες μεσα ηταν ενα κανονικο pc με mobo cpu, ,μνημη κτλ

s-l960.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...