Sorath Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Εδώ και αρκετά χρόνια (πάνω απο 10), έχω το TP-Link TD-W8970 και έπαιζε μια χαρά στην ADSL 24 γραμμή μου μέχρι την περασμένη Κυριακή. Έγινε μεταφορά γραμμής λόγω μετακόμισης (και μάλιστα στο ίδιο σπίτι που ήμουν παλαιότερα), και απο σήμερα, που ενεργοποιήθηκε η γραμμή στο νέο σπίτι, το router ενώ συχρονίζει, δεν μπορεί να συνδεθεί/να πάρει IP. Στο PPoE δηλαδή, μένει στο "Connecting". Ο τεχνικός μίλησε με τα κεντρικά, επιβεβαιώσαμε τα credentials, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Δοκίμασε ένα δικό του router, συνδεθηκε με την μια! Μου είπε οτι κάποιες φορές τα TP-Link δεν είναι συμβατά με κάποια dslam του ΟΤΕ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να συμβαίνει αυτό, απο την στιγμή που συχρονίζει η γραμμή. Όταν έφυγε, δοκίμασα κι ένα παλιό, που είχα κρατήσει της Nova, το ZXHN H108N V2.5. Με το που το κούμπωσα, συνδέθηκε κανονικά, πράγμα που με προβλημάτισε, καθώς δεν είχα βάλει καν το νέο password. της σύνδεσης. Έχω δοκιμάσει τα πάντα με το TP-Link αλλά αρνείται να συνδεθεί. Κι έχω ξενερώσει απίστευτα - και μου το είπε και ο τεχνικός - που απο ένα καλό router θα πάω στο σάπιο που θα μου στείλουν. Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο θέμα; Καμία ιδέα μπας και το κάνω να δουλέψει; Υπάρχει περίπτωση να είναι απο πλευράς τους το θέμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MindMaker Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Είχα αυτό το θέμα με το συγκεκριμένο, αλλά σε εμένα υπήρχε θέμα ότι συνδεόταν με χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζεις να έχεις ADSL ή έβαλες VDSL; Ρωτάω γιατί το συγκεκριμένο ρούτερ δεν υποστηρίζει VDSL και vectoring/super vectoring και είναι άχρηστο σε VDSL συνδέσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Έχω παραμείνει προς το παρόν σε ADSL. Μετά απο άπειρες προσπάθειες, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει IP. Τελικά μου δώσανε άλλο router απο την Nova. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από Sorath Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου On 21/10/2024 at 10:33, Sorath said: Έχω παραμείνει προς το παρόν σε ADSL. Μετά απο άπειρες προσπάθειες, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει IP. Τελικά μου δώσανε άλλο router απο την Nova. to 8970 ετσι και αλλιως για πεταμα ειναι.ειναι πολυ παλιο router πλεον οποτε εστω και adsl να εχεις αξιζει να πας σε ενα πιο νεο που να ειναι και dual band. και σιγουρα αυτο που σου δωσαν τωρα. zte 288, zyxel,huawei θα ειναι καλυτερο απο το tp link ασυμβατοτητες παντα υπαρχουν δυστυχως.firmware ειχες το τελευταιο> ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ναι το τελευταίο είχα. Δοκίμασα έτσι πειραματικά να πάω και στο προηγούμενο, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Το zyxel ναι έχει dual band, αλλά το κυριότερο είναι οτι κι αυτό έχει όλες τις ethernet πόρτες στα 1000Mbps που το ήθελα πολύ αυτό το χαρακτηριστικό. Απο εκεί και πέρα δεν συγκρίνεται με τις δυνατότητες του 8970. Καμία σχέση. Μόνο και μόνο το UI του είναι άθλιο. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από Sorath Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου το zyxel εχω και εγω και δεν εχω παραπονο.σηκωνω και voip και ειναι και dual band.δεν ξερω τι σου λειπει συγκριτικα με το tp link σιγουρα το interface του ειναι πιο δυσκολο αλλα οκ. 20 minutes ago, Sorath said: Ναι το τελευταίο είχα. Δοκίμασα έτσι πειραματικά να πάω και στο προηγούμενο, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Το zyxel ναι έχει dual band, αλλά το κυριότερο είναι οτι κι αυτό έχει όλες τις ethernet πόρτες στα 1000Mbps που το ήθελα πολύ αυτό το χαρακτηριστικό. Απο εκεί και πέρα δεν συγκρίνεται με τις δυνατότητες του 8970. Καμία σχέση. Μόνο και μόνο το UI του είναι άθλιο. προτιμω την zyxel απο την tp link και με διαφορα. η tp link με χαλαει σε πολλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Το W8970 υποστηρίζεται και απο το openwrt, το οποίο έχει τρελές δυνατότητες ( για όποιον έχει τη διάθεση και τις ικανότητες να περάσει το λογισμικό ), ειδικά για κάποιον που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια του δικτύου του. Δεν λέω, αρέσουν και σ'εμένα τα Zyxel, αλλά το openwrt κάνει παπάδες. https://openwrt.org/toh/tp-link/td-w8970_v1 Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από uniquegr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2 hours ago, uniquegr said: Το W8970 υποστηρίζεται και απο το openwrt, το οποίο έχει τρελές δυνατότητες ( για όποιον έχει τη διάθεση και τις ικανότητες να περάσει το λογισμικό ), ειδικά για κάποιον που ενδιαφέρεται για την ασφάλεια του δικτύου του. Δεν λέω, αρέσουν και σ'εμένα τα Zyxel, αλλά το openwrt κάνει παπάδες. https://openwrt.org/toh/tp-link/td-w8970_v1 αν βαλεις openwrt αλλαζει το πραγμα (για οποιον ξερει).απλα παλι ειναι πλεον ενα παλιο μοντελο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 6 ώρες πριν, poulinos είπε αν βαλεις openwrt αλλαζει το πραγμα (για οποιον ξερει).απλα παλι ειναι πλεον ενα παλιο μοντελο. Εντάξει, το μόνο μελανό σημείο είναι το αργό ( για τις μέρες μας ) wifi, αλλά ούτως ή άλλως μετά απο ένα firewall συνηθίζεται να μπαίνει ένα switch, καθώς και access points ( ή ένα νεότερο router ). Γιατί νομίζεις ότι πήρα το 8980 απο το νήμα με τις δωρεές, ακόμα και που ήταν μπρικαρισμένο; :D 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 22 minutes ago, uniquegr said: Εντάξει, το μόνο μελανό σημείο είναι το αργό ( για τις μέρες μας ) wifi, αλλά ούτως ή άλλως μετά απο ένα firewall συνηθίζεται να μπαίνει ένα switch, καθώς και access points ( ή ένα νεότερο router ). Γιατί νομίζεις ότι πήρα το 8980 απο το νήμα με τις δωρεές, ακόμα και που ήταν μπρικαρισμένο; αν εχεις τις γνωσεις και δεν εχεις θεμα να τα εχεις ξεχωριστα δγλσδη switch firewall,ap κτλ τοτε ναι.απλα λιγοι το κανουν αυτο. προσωπικα εχω πεταξει πανω του παροχου και τερμα. καποτε ειχα ορεξη να ασχοληθω και δοκιμαζα διαφορα.πλεον.... δοκιμες μονο στα review που κανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Στις 29/10/2024 στις 9:30 ΜΜ, poulinos είπε αν εχεις τις γνωσεις και δεν εχεις θεμα να τα εχεις ξεχωριστα δγλσδη switch firewall,ap κτλ τοτε ναι.απλα λιγοι το κανουν αυτο. προσωπικα εχω πεταξει πανω του παροχου και τερμα. καποτε ειχα ορεξη να ασχοληθω και δοκιμαζα διαφορα.πλεον.... δοκιμες μονο στα review που κανω Σίγουρα. Μια χαρά είναι και το router του παρόχου, αλλά είτε με ένα ξεχωριστό firewall, είτε με ένα router που τρέχει openwrt, υπάρχουν σαφώς περισσότερες δυνατότητες κυρίως προς τη κατεύθυνση της ασφάλειας του δικτύου. Π.χ. εγώ τρελάθηκα να πάρω το tplink και να του περάσω το openwrt επειδή θέλω μέσω των vlans να διαχωρίσω τις ασφαλείς απο τις επισφαλείς συσκευές. Οπότε, ακόμα και αργό που είναι το wifi του tplink ( σχετικά ), μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας και να ανατεθεί αυτό το έργο σε ένα δεύτερο router ή σε ένα ( σετ ) access points τα οποία κι αυτά μπορούν να λειτουργούν σε δικό τους vlan και άσε μετά τα malware να ψάχνουν για άλλες συσκευές μέσα στο δίκτυο για να τις προσβάλουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2 hours ago, uniquegr said: Σίγουρα. Μια χαρά είναι και το router του παρόχου, αλλά είτε με ένα ξεχωριστό firewall, είτε με ένα router που τρέχει openwrt, υπάρχουν σαφώς περισσότερες δυνατότητες κυρίως προς τη κατεύθυνση της ασφάλειας του δικτύου. Π.χ. εγώ τρελάθηκα να πάρω το tplink και να του περάσω το openwrt επειδή θέλω μέσω των vlans να διαχωρίσω τις ασφαλείς απο τις επισφαλείς συσκευές. Οπότε, ακόμα και αργό που είναι το wifi του tplink ( σχετικά ), μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας και να ανατεθεί αυτό το έργο σε ένα δεύτερο router ή σε ένα ( σετ ) access points τα οποία κι αυτά μπορούν να λειτουργούν σε δικό τους vlan και άσε μετά τα malware να ψάχνουν για άλλες συσκευές μέσα στο δίκτυο για να τις προσβάλουν. πως και δεν πηγες σε καποιο mikrotik, ubiquiti , draytek? καταλαβα το σκεπτικο σου απλα λιγοι θα το κανουν αυτο αφου οπως εχει δει δεν εχουν ολοι τις απαραιτητες γνωσεις. εδω σε πολλους λες να αλλαξουν ενα channel στο wifi και σου λενε πως γινεται. αν καποιος μπορει να φτιαξει κατι Custom αξιζει αρκει να εχει χρονο ορεξη και γνωσεις για να το κανει. για τα router του παροχου τα θεωρω πολυ basic.εχουν δωσει κατα καιρους καλα router(draytek,fritz,zyxel) αλλα εχουν δωσει και πατατες που οχι μονο εχουν θεματα με τo software αλλα και με το hardware βλεπε crypto,siemens. vlans αν θυμαμαι σωστα σε αφηνε και το draytek να κοψεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 8 ώρες πριν, poulinos είπε πως και δεν πηγες σε καποιο mikrotik, ubiquiti , draytek? καταλαβα το σκεπτικο σου απλα λιγοι θα το κανουν αυτο αφου οπως εχει δει δεν εχουν ολοι τις απαραιτητες γνωσεις. εδω σε πολλους λες να αλλαξουν ενα channel στο wifi και σου λενε πως γινεται. αν καποιος μπορει να φτιαξει κατι Custom αξιζει αρκει να εχει χρονο ορεξη και γνωσεις για να το κανει. για τα router του παροχου τα θεωρω πολυ basic.εχουν δωσει κατα καιρους καλα router(draytek,fritz,zyxel) αλλα εχουν δωσει και πατατες που οχι μονο εχουν θεματα με τo software αλλα και με το hardware βλεπε crypto,siemens. vlans αν θυμαμαι σωστα σε αφηνε και το draytek να κοψεις. Ξεκίνησα να ψάχνομαι με το firewall στα πλαίσια του pfSense και ειδικά στο τομέα του diy με χρήση υπολογιστή και όχι έτοιμου router / switch. Είναι και ο λόγος που αγόρασα τον Fujitsu Futro S920, για να του βάλω κάρτα δικτύου και να το κάνω firewall. Εντυπωσιάστηκα λοιπόν απο τη πρώτη δοκιμή και άρχισα να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να εγκατασταθεί το pfSense σε routers του εμπορίου. Και τότε ανακάλυψα το openwrt και βλέποντας τις συμβατές συσκευές, έστησα καρτέρι στο νήμα που χαρίζαμε αντικείμενα. Στάθηκα τυχερός και βρήκα το TpLink WD8980 μπρικαρισμένο, στο οποίο πέρασα το εν λόγω λογισμικό και το ανέστησα. Ως γνωστόν, έχει τέσσερις θύρες gigabit ethernet ( καλύπτει τις ανάγκες μου προς το παρόν ) και το throughput του ( πως το λεν, τέλος πάντων ) δείχνει να υποστηρίζει full duplex μεταφορά δεδομένων σε όλες τις θύρες ταυτόχρονα σε gigabit ταχύτητες, άρα δείχνει να είναι καλό. Η μνήμη του δεν ξέρω μήπως δεν είναι αρκετή, αλλά θα το δω στη πράξη, ενώ πάντα υπάρχει η εναλλακτική του Futro με τα 8GB DDR3 και τον τετραπύρηνο AMD GX415. Άσε δε που οι έτοιμες υλοποιήσεις firewall σε pfSense είναι πανάκριβες και δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω απο το Futro. Όπως έχω πει και σε άλλα νήματα, δεν σκεφτόμουν αυτές τις παραμέτρους αν και ομολογώ ότι μου αρέσει να ασχολούμαι με τους υπολογιστές και πάντα θαύμαζα το στήσιμο δικτύων. Ήταν η στιγμή που έφαγα την επίθεση ransomware που με έκανε να αναθεωρήσω αρκετά πράγματα και να αρχίσω να ασχολούμαι με την ασφάλεια του δικτύου μου, δεν θα μου άρεσε καθόλου για παράδειγμα να ερχόταν ένας επιτειθέμενος και να μου κλείδωνε τις φωτογραφίες των παιδιών μου. Και η συμπάθειά μου, το zyxel, στη πραγματικότητα δεν έχει - τουλάχιστον όχι μέσω του gui του - τρελές δυνατότητες ως προς το firewall και τα vlans του. Έχω δει στο terminal ότι έχει iptables που μπορούν να δεχτούν αρκετά καλή παραμετροποίηση, ενώ μπορεί να συνεργαστεί με vlans που θα έχουν κοπεί απο κάποιο firewall πριν απο αυτό. Δεν έχω ψάξει αν μέσω του terminal μπορεί να δημιουργήσει vlans, αν και ανάμεσα στο πλήθος των διαθέσιμων εντολών, δεν μου φαίνεται απίθανο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Μετά απο 3 συνεχόμενες μέρες που το Zyxel δεν μπορούσε να συγχρονίσει με τίποτα, σήμερα παρέδωσε πνεύμα. Ανάβει μεν, αλλά αναβοσβήνει το power λαμπάκι, και δεν κάνει τίποτα. Ούτε IP μοιράζει, ούτε WiFi δίνει. Μάλιστα... ούτε μήνα έβγαλε 😅 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου επειδή δεν έχω καταλάβει ποιο μοντέλο είναι, μπορείς να μας υπενθυμήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα