Vstromrider Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Παντα ειχα απορια , ποιος ανθρωπος μπορει να ψωνιζει στην Ελλαδα λαδι απο το supermarket. Η μιση Ελλαδα εχει ενα λιοστασι. Η αλλη μιση δεν εχει. Σιγουρα γνωριζει καποιον ομως που βγαζει λάδι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 17 hours ago, Panagispar said: Καλησπέρα σας! Σε χθεσινή επίσκεψη σε μεγαλή αλυσιδα σούπερ μάρκετ, παρατήρησα ότι είχε εξαιρετικο παρθένο ελαιολαδο σε 5 λιτρο δοχειο με τιμη 8ευρω /λιτρο, παρα πολυ καλή τιμή για τα δεδομένα της εποχής. Το λαδι αναφέρει οτι είναι απο τα Χανια της Κρήτης. Κοιτώντας την ετικέτα του δεν βρηκα καποια αλλη πληροφορια πέραν της διατροφικής αξίας και της ημερομηνίας λήξης που ειναι τον 5/25. Θεωρείται ότι είναι εξαιρετικο παρθένο ελαιολαδο; Λογο της χαμηλης τιμης, με βαζει σε σκέψης. Επίσης αν περασει η ημερομηνια που αναφέρει και δεν εχει καταναλωθεί, όμως ειναι αποθηκευμένο σε σκοτεινο και ξηρο μερος θα είναι κατάλληλο προς κατανάλωση. Δίνεις μισές πληροφορίες παρολαυτα θέλεις και βοήθεια. Γράψε το όνομα του σούπερ μάρκετ, να βρούμε και το λινκ για το προϊόν και να κρίνουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Φέτος έχουν πέσει οι τιμές. Εγώ από παραγωγό το πήρα 6 ευρώ/λίτρο. Στα s/m έχουν ακόμη παλιό απόθεμα. Το ότι είναι φθηνό δεν σημαίνει ότι είναι κακή ποιότητα(μιλάμε για νορμαλ περιπτώσεις όχι για νοθευμένα). Η διαφορά είναι στο γευστικό κομμάτι που είναι και υποκειμενικό. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από The_Judas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 2/10/2024 στις 7:21 ΠΜ, Vstromrider είπε Παντα ειχα απορια , ποιος ανθρωπος μπορει να ψωνιζει στην Ελλαδα λαδι απο το supermarket. Η μιση Ελλαδα εχει ενα λιοστασι. Η αλλη μιση δεν εχει. Σιγουρα γνωριζει καποιον ομως που βγαζει λάδι. Εγώ. Που ανήκω στην "μισή Ελλάδα που δεν έχει" (όπως ανήκω και στους ελάχιστους που δεν έχει κουμπάρο ή φίλο με εξοχικό να του κατσικωθώ για διακοπές και άρα το καλοκαίρι ή πλερώ ή σπίτι. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Οπότε από τη στιγμή που δεν έχω, πρέπει να αγοράσω. Έλα όμως που δεν έχω και κολλητό που να έχει για να τον εμπιστευθώ. Οπότε θα πρέπει να πάω σε πιο ξε-κολλητό με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το προϊόν που θα μου δώσει και την όποια εμπιστοσύνη μπορεί να του έχω και το οποίο προφανώς δεν θα είναι και φθηνό. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσω και την άγνοιά μου ως προς το λάδι (πέρα από το "μ' αρέσει - δεν μ' αρέσει" δεν ξέρω κάτι άλλο) τότε ΝΑΙ θα καταλήξω στο supermarket. Όπου θα διαλέξω την τιμή που θέλω (όταν την βρω), δεν θα έχω υποχρέωση στο γνωστό του γνωστού, δεν θα χρειαστεί να πάρω μεγάλο τενεκέ και τελικά να μου βγει μάπα και θα κατεβάσω τα "καντήλια" μου ή θα κάνω τις καταγγελίες μου χωρίς να χαλάσουν σχέσεις και φιλίες άλλων (δικές μου στο χώρο είπα ότι δεν έχω) Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου από haris_216 19 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Φέτος απλά τα ελαιόδεντρα έχουν πολλές ελιές, τρομερά πολλές σε όλη την Ελλάδα. Πέρυσι είχαν πολύ μειωμένη παραγωγή. Οπότε γι' αυτό και η "χαμηλή" τιμή. Περσινό απόθεμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
APOMICHALIS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Dynamics είπε Το καλυτερο οικονομικο ελαιολαδο γευστικα στα γουστα μου ειναι το "come and get them" που έχει το πορτοκαλί σούπερ μαρκετ στα 10.90 το λιτρο σορρυ αν ειμαι οφ τοπικ fixed Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Vstromrider είπε Παντα ειχα απορια , ποιος ανθρωπος μπορει να ψωνιζει στην Ελλαδα λαδι απο το supermarket. Η μιση Ελλαδα εχει ενα λιοστασι. Η αλλη μιση δεν εχει. Σιγουρα γνωριζει καποιον ομως που βγαζει λάδι. Αυτος που δεν θελει να παρει νοθευμενο απο τον δηθεν παραγωγο, οπως τα παρισσοτερα κιοσκια που πουλανε μελι στα χωρια πουλανε γλυκοζη.Α ξεχασα.Δεν υπαρχει κρεωπολειο που να μην εχει ντοπια κρεατα.Ασχετα εαν η παραγωγη της Ελλαδος δεν φτανει ουτε για ουτε για μηνες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Το λαδι στην αρχη ειναι πυκνο ειναι πικρο και μυριζει εντονα, οσο περνα ο καιρος αραιωνει ξεπικραινει και γινεται πιο αοσμο. Αν προσθεσεις σε παλιο λαδι καινουργιο ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις το παλιο.Οσο πιο χαμηλη (φυσικη) οξυτητα εχει το λαδι τοσο πιο υγιεινο ειναι. Τις νεες ελιες μικρες τις βλεπω να ειναι φετος θα δουμε τι λαδι θα βγει, βεβαια στην Κρητη παρακαλουν για μαζεμα διαβαζα για τον Πρυτανη Πανεπιστημιου που παροτρυνει τους φοιτητες να πανε να μαζεψουν Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από elgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanosAIAS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου ΟΛΑ είναι νοθευμένα!!!! Το πόσο το καθένα είναι άλλη συζήτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε ΟΛΑ είναι νοθευμένα!!!! Το πόσο το καθένα είναι άλλη συζήτηση. Τουλαχιστον στα σουπερμαρκετ περνανε ελενχο απο κρατικους φορεις και δεν το ρισκαρει καποια βιοτεχνια να κλεισει απο κακη φημη.Τον παραγωγο θα του κλασεις μια μαντρα.Το πολυ-πολυ να μην ξαναπαρεις απο αυτον. Δεν αναφερομαι τοσο στην ποιοτητα-ποικιλια του προιοντος αλλα στην νοθεια.Π.χ με πυρηνελαιο- χρωστικες κτλ.Εχω μιλησει με καθαρα ερασιτεχνη μελισσοπαραγωγο, που φτιαχνει μελι μονο για παρτυ και εμεινα μ@λακας.Δεν τους πιανεις πουθενα.Τι θα κανεις θα πηγαινεις καθε βαζακι μελι-ντενεκε λαδι στο χημειο.Για να μην μιλησω για τα κρεατα, που εχω να φαω καθαρο κρεας απο την παιδικη ηλικια που μεγαλωσαμε το τελευταιο γουρουνακι στο σπιτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrVOID Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 20 ώρες πριν, Panagispar είπε Καλησπέρα σας! Σε χθεσινή επίσκεψη σε μεγαλή αλυσιδα σούπερ μάρκετ, παρατήρησα ότι είχε εξαιρετικο παρθένο ελαιολαδο σε 5 λιτρο δοχειο με τιμη 8ευρω /λιτρο, παρα πολυ καλή τιμή για τα δεδομένα της εποχής. Το λαδι αναφέρει οτι είναι απο τα Χανια της Κρήτης. Κοιτώντας την ετικέτα του δεν βρηκα καποια αλλη πληροφορια πέραν της διατροφικής αξίας και της ημερομηνίας λήξης που ειναι τον 5/25. Θεωρείται ότι είναι εξαιρετικο παρθένο ελαιολαδο; Λογο της χαμηλης τιμης, με βαζει σε σκέψης. Επίσης αν περασει η ημερομηνια που αναφέρει και δεν εχει καταναλωθεί, όμως ειναι αποθηκευμένο σε σκοτεινο και ξηρο μερος θα είναι κατάλληλο προς κατανάλωση. Το μέσο εύρος λήξης προϊόντος σε σκουρόχρωμους περιέκτες (πόσο δε τα tins) είναι οι 18 μήνες. Άρα, για να λήγει τον Μάϊο του 25, σημαίνει πως η παραγωγή του είναι μάλλον τον Νοέμβριο του 2023. Για να λέει EVOO, είναι EVOO — αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από την οξύτητα που φέρει (η οποία και μεταβάλλεται με το πέρασμα των μηνών, έως ότου, μετά τη λήξη του, υποβαθμιστεί). Οργανοληπτικά υπάρχουν άπειρες υποκατηγορίες, εντός εκείνης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, που έχουν να κάνουν με τις στερόλες, τα Κ, το γευστικό προφίλ (οξύτητα / πικρίλα / φρουτώδες), κ.α. 35 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε ΟΛΑ είναι νοθευμένα!!!! Το πόσο το καθένα είναι άλλη συζήτηση. Όχι. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Και τα τυποποιημένα νοθευονται. Ιδίως τώρα που είναι ψηλές οι τιμές το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. https://www.tovima.gr/2023/12/11/finance/efet-kampanaki-kindynou-gia-to-elaiolado-paratypo-to-15/ Καλύτερα δικό σου λάδι ή από γνωστό σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) όποιος θέλει λάδι και δεν εμπιστεύεται κανέναν ή δεν έχει κανέναν να του δώσει, μπορεί να πάει σε ένα λιοτρίβι και να πάρει όσο θέλει, είτε από κάποιον που το βγάζει εκείνη τη στιγμή και πουλάει (για μένα το καλύτερο) είτε να πάρει από το λιοτρίβι αυτό που αφήνουν δικαίωμα οι παραγωγοί (καλό και αυτό αλλά αναμειγμένο από διάφορα λιοστάσια λάδι που έχουν αφήσει για δικαίωμα, αλλά και αυτό φρέσκο) ... δεν συγκρίνεται με κανένα σούπερ μάρκετ ή εμφιαλωμένο, χώρια που η τιμή είναι η μισή (πέρσι η τιμή στο λιοτρίβι ήταν 6,5 τον Νοέμβριο που έβγαλα εγώ το δικό μου)... τέλος να πω ότι πριν ένα μήνα άνοιξα το τελευταίο ανοξείδωτο από το περσινό μου λάδι και μύριζε σαν να το έβγαλα φρέσκο...το βάζω στην σαλάτα και μοσχομυρίζει... Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από kokos23 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanosAIAS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, MrVOID είπε Το μέσο εύρος λήξης προϊόντος σε σκουρόχρωμους περιέκτες (πόσο δε τα tins) είναι οι 18 μήνες. Άρα, για να λήγει τον Μάϊο του 25, σημαίνει πως η παραγωγή του είναι μάλλον τον Νοέμβριο του 2023. Για να λέει EVOO, είναι EVOO — αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από την οξύτητα που φέρει (η οποία και μεταβάλλεται με το πέρασμα των μηνών, έως ότου, μετά τη λήξη του, υποβαθμιστεί). Οργανοληπτικά υπάρχουν άπειρες υποκατηγορίες, εντός εκείνης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, που έχουν να κάνουν με τις στερόλες, τα Κ, το γευστικό προφίλ (οξύτητα / πικρίλα / φρουτώδες), κ.α. Όχι. Και μάλιστα νοθεύονται ακόμη με λάδια που επεξεργάζονται απο τους κινητήρες των αυτοκινήτων. https://www.public.gr/product/books/greek-books/family-home/diet/an-kserame-ti-trome/0835925 Παλιό βιβλίο, οι νοθείες ήταν θέμα απο πάντα. Σε αυτό το βιβλίο ο δημοσιογράφος ερευνά τις νοθείες σε κάποια βασικά τρόφιμα όπως λάδι, κρασί κλπ. Αξίζει να το διαβάσετε. Στα σπορέλαια μάλιστα χρησιμοποιούν βιομηχανικούς διαλύτες για να βγάλουν απο το σπόρο όσο περισσότερο λάδι γίνεται και μετα τα καθαρίζουν αλλα δε φεύγουν όλα. Δε μιλάμε για θρεπτικά συστατικά, είναι ανύπαρκα. Φάτε σκέτες ελιές αν θέλεται να φάτε λίγο ελαιόλαδο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panagispar Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Παιδιά χαλαρώστε, ανοίχτηκε ένα θέμα για να διατυπωθεί η άποψη ή ενδεχόμενη εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος πανω σε αυτό. Το να ασκείται κριτική και κακοπροαίρετα σχόλια , πέρα απο τα να σας κάνει να νιώσετε στιγμιαία λίγο καλύτερα από τα ζόρια που βιώνεται, δε βοηθάει αλλού... Αφού επιτρέπεται να αναφερθούν μπράντες, το προιον είναι στο λιδλ και η επωνυμια του ειναι εντελια, απο την κρετα φουντ αν θυμαμαι καλα. Πληροφοριακά αν καποιος ενδιαφερεται, μπορει να κατεβάσει την εφαρμογή του λιδλ ως νεος χρήστης, να κανει εγγραφη και να παρει 5 ευρω κουπονι για την επομενη αγορα! ΤΣΙΡΣ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα