Προς το περιεχόμενο

Αγορά Ελαιόλαδου από γνωστή αλυσίδα σούπερ μαρκετ

Panagispar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας!

Σε χθεσινή επίσκεψη σε μεγαλή αλυσιδα σούπερ μάρκετ, παρατήρησα ότι είχε εξαιρετικο παρθένο ελαιολαδο σε 5 λιτρο δοχειο με τιμη 8ευρω /λιτρο, παρα πολυ καλή τιμή για τα δεδομένα της εποχής. Το λαδι αναφέρει οτι είναι απο τα Χανια της Κρήτης.

Κοιτώντας την ετικέτα του δεν βρηκα καποια αλλη πληροφορια πέραν της διατροφικής αξίας και της ημερομηνίας λήξης που ειναι τον 5/25.

Θεωρείται ότι είναι εξαιρετικο παρθένο ελαιολαδο; Λογο της χαμηλης τιμης, με βαζει σε σκέψης. Επίσης αν περασει η ημερομηνια που αναφέρει και δεν εχει καταναλωθεί, όμως ειναι αποθηκευμένο σε σκοτεινο και ξηρο μερος θα είναι κατάλληλο προς κατανάλωση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η ένδειξη εξαιρετικό παρθένο ελαιολαδο σημαίνει αυτό.

Αναφορά σε κείμενο

Η κουβέντα βέβαια γίνεται πάντα για το χαρακτηριζόμενο ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», αυτό που πωλείται καλά στο εξωτερικό. Για να πάρει όμως τέτοια ταμπέλα ένα ελαιόλαδο πρέπει να είναι όπως βγαίνει από το ελαιοτριβείο, χωρίς επεξεργασία και με οξύτητα κάτω από 0,8%. Αν η οξύτητα είναι πάνω από 0,8% αλλά δεν υπερβαίνει το 2% τότε χαρακτηρίζεται απλά «παρθένο» και πάνω από 2% έχει τον χαρακτηρισμό «βιομηχανικό», που αντικατέστησε τα παλαιότερα «λαμπάντε», «κουπέ» και σε τελευταίο στάδιο το «ραφινέ».

Τίποτε περισσότερο. Μπορεί να είναι φθηνό επειδή το σούπερ μάρκετ παίρνει ποσότητα, δεν λέει κάτι για τη γεύση του ή τη διατροφική αξία του.

Βέβαια δεν μας αναφέρεις ούτε το σούπερ μάρκετ ούτε τη μάρκα οπότε τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε;

Ευχαριστω για την απαντηση, αν και ήδη ειχα βρει το διαχωρισμο που αναφέρεις σε παλιότερο θέμα στο φορουμ. 

Από περιέργεια, θα ήθελα να μου πεις πως θα βοηθούσε το όνομα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο όποιο συμπέρασμα.

Φιλικά!

Θα επισημάνω κι εγώ αυτό που είπε ο Narayan. Το «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» σημαίνει μόνο ότι το λάδι έχει οξύτητα < 0,8% και δεν έχει υποστεί επεξεργασία (π.χ. ραφινάρισμα για τεχνητή μείωση της οξύτητας). Ούτε αν είναι αρωματικό, ούτε από ποια ποικιλία προέρχεται, ούτε αν ο καρπός έχει ψεκαστεί με οτιδήποτε (ή όχι), ούτε τίποτε άλλο. 

Δε τ' αναφέρω ως κακό τα παραπάνω, αλλά περισσότερο για να γνωρίζεις τι αφορά η ετικέτα «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο». Έχοντας σαν οικογένεια ελιές και λάδι, αλλά και αρκετοί συγχωριανοί μας, θα αρκεστώ στο ότι αυτή η ταμπέλα μπορεί να μη σημαίνει και πολλά ως προς το τελικό προϊόν.

Να τονίσω επίσης ότι αυτά δε τα λέω για να «σπρώξω» το δικό μας (που έχει τελειώσει εδώ και πολλούς μήνες), αλλά γνωρίζοντας απλά 2 πράγματα από την όλη διαδικασία, απ' την αρχή ως το τέλος.

:)

• Like 6

52 λεπτά πριν, Panagispar είπε

Ευχαριστω για την απαντηση, αν και ήδη ειχα βρει το διαχωρισμο που αναφέρεις σε παλιότερο θέμα στο φορουμ. 

Από περιέργεια, θα ήθελα να μου πεις πως θα βοηθούσε το όνομα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο όποιο συμπέρασμα.

Φιλικά!

Αν είναι μάρκα αποκλειστική του συγκεκριμένου σούπερ πιθανότατα να αλλάζει ο προμηθευτής από παρτίδα σε παρτίδα οπότε δεν μπορούμε να βρούμε την προέλευση, π.χ. τα υπερμάρκετ της αλυσίδας Σκλαβενίτη έχουν αποκλειστικά την μάρκα "Μαράτα" στα ηλιέλαια και ελαιόλαδα.

51 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

απο το γερμανικο μαρκετ ειναι ρε παιδια των χανιων.

Εκείνο με το πρώτο και το δευτερο κεφαλαίο γράμμα της ΑλφαΒήτου; 

τρομοκρατια καταναλωτων...! κριμα να φοβομαστε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους (κυριολεκτικα):P

38 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εκείνο με το πρώτο και το δευτερο κεφαλαίο γράμμα της ΑλφαΒήτου; 

Γερμανικό έγραψε ο συμφορουμίτης. Προφανώς για το Lidl αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αυτό που εννοεί ο ts.

Kαι γενικά υπάρχει μια ακατανόητη μυστικοπάθεια στο νήμα χωρίς προφανή λόγο. 

2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Γερμανικό έγραψε ο συμφορουμίτης. Προφανώς για το Lidl αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αυτό που εννοεί ο ts.

Kαι γενικά υπάρχει μια ακατανόητη μυστικοπάθεια στο νήμα χωρίς προφανή λόγο. 

• Haha 2

Γράψτε ρε το όνομα του σούπερ μάρκετ.... Όσο δεν το λέτε δημόσια, τόσο προστατεύετε τις εταιρείες .. και όχι τον καταναλωτή.

Τώρα στο θέμα μας, ποιο ελαιόλαδο θεωρείται το πιο νόστιμο? Το αλτις?

καλα παει το νημα,πρωτη φορα βλεπω να μην αναφερεται ενα ονομα..για τον φιλο ,που εχει απορια,ολα τα σουπερ μαρκετ μολις τελειωνει το καλοκαιρι βγαζουν προσφορες γιατι θελουν να σπρωξουν το αποθεμα.εγω πηρα απο αυτο το σουπερ μαρκετ με την αλφαβητο🤣 3 , 3λιτρα XENIA με 9 και κατι το λιτρο τιμη. 

οσον αφορα  οτι ειναι περσυνο λαδι,που ειναι δεν λεω,νομιζετε οτι το φετινο θα ειναι φετινο? παλι το περσυνο ,μοστραρισμενο για φετινο θα δουμε στο ραφι τον φλεβαρη..

τωρα για νοστιμια εγω προτιμω το XENIA , το ΜΥΡΤΙΑ και του ΑΒ το δικο του λειμπελ που πρεπει να ειναι παλι XENIA,ειμαι σιγουρος .αυτο το εχει στανταρ τιμη στα 10.85 το λιτρο στο 2λιτρο. γενικα προτιμω απο μεσσηνια λαδι και χαλκιδικη.χαλκιδικη δυσκολα βρισκω γιατι τα εξαγουν η' τα εχουν ακριβα.εχουν και μικροτερη παραγωγη.

παλιαοτερα που ειχαμε περισοτερο χρημα μου αρεσε και της gaia.τωρα ειναι απιαστο.

ο μσσουτης εχει του λατζιμα σαν λειμπελ δικο του με τιμη 10.45 στο 4λιτρο νομιζω.αλλα δεν τον εμπιστευομαι τον λατζιμα μετα το σκανδαλο που ειχε.επισης ειναι λιγο πιο πικρο σαν γευση,

Το καλυτερο οικονομικο ελαιολαδο γευστικα στα γουστα μου ειναι το molon lave που το εχει ο σκλαβενιτης στα 10.90 το λιτρο σορρυ αν ειμαι οφ τοπικ 

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...