aggelos74 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Καλημέρα σε όλους. Εδώ και 2 χρόνια νοικιάζω ένα σπίτι και από τη πρώτη στιγμή βγαίνουν διάφορες φυσικές φθορές που ο ιδιοκτήτης όμως τα έχει πληρώσει. Πρόσφατα ανανέωσα για ένα χρόνο και του χρόνου κλείνω τα τρία χρόνια. Όταν έχει αέρα όμως αλλά και τον χειμώνα έχω απώλειες θέρμανσης που οφείλονται σε παλιά και φθαρμένα κουφώματα, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, τζακι κτλπ τα οποία δεν μπορούσα να δω όταν υπογράψαμε το συμβόλαιο. Υπόψη επίσης ότι το σπίτι πριν μπω εγώ ήταν κλειστό για περίπου 10 χρόνια. Με μια πρώτη συζήτηση όταν του ανέφερα ότι τα κουφώματα θέλουν αντικατάσταση αυτός το απέφυγε και ζούμε με μεσοβέζικες και προσωρινές λύσεις πχ αεροστοπ. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Τα ενοίκια τα παίρνει στην ώρα του και δεν έχω χρέη.
Haldol Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Με τι θερμαίνεσαι αυτή τη στιγμή; Δε μπορείς να κάνεις πολλά. Μη σου πω ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Το κόστος γι' αντικατάσταση κουφωμάτων είναι τεράστιο. Ακόμα και να θέλει να τα διαθέσει, μπορεί να μη τα έχει! Δε μιλάμε για 1 - 2 χιλιάρικα αλλά για πολύ παραπάνω. Στη λήξη του συμβολαίου, βρες κάτι άλλο, εφόσον δε σ' ικανοποιεί. Κατά τ' άλλα τ' αεροστόπ (αφροί) είναι μία τίμια προσωρινή λύση. Κι εγώ που το σπίτι είναι δικό μου, επειδή δεν ήθελα να διαθέσω 10+ χιλιάρικα, έβαλα απλά αφρούς. Δε βελτίωσαν τρομερά τα πράγματα, αλλά σταμάτησαν τα ενοχλητικά ρεύματα αέρα κοντά σε πόρτες κ' παράθυρα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Κατά τ' άλλα τ' αεροστόπ (αφροί) είναι μία τίμια προσωρινή λύση. Κι εγώ που το σπίτι είναι δικό μου, επειδή δεν ήθελα να διαθέσω 10+ χιλιάρικα, έβαλα απλά αφρούς. Δε βελτίωσαν τρομερά τα πράγματα, αλλά σταμάτησαν τα ενοχλητικά ρεύματα αέρα κοντά σε πόρτες κ' παράθυρα. + βαριές κουρτίνες.
aggelos74 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Haldol Η θέρμανση γίνεται με φυσικό αέριο και κλιματισμό. Σίγουρα έχω μια μικρή αύξηση στο κόστος θέρμανσης αλλά και εγώ όπως καταλαβαίνω δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα λόγω του υψηλού κόστους όπως λες Ukforthemoment έχεις δίκιο. Τις κουρτίνες αυτές δεν τις είχα σκεφτει Οπότε θα παραμείνω στις απλές και τίμιες λύσεις
thermaikos4 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 παρομοια προβληματα εχω και εγω: ειμαι 4ο οροφο και το γωνιακο σπιτι κοιταει ΒΔ. Με τον βαρδαρη(φτασαμε και 9μποφορ θερμαικο) που εχουμε το τελευταιο 48ωρο εχω κατεβασει τα στορια γιατι μπαινει ο αερας απο τα κουφωματα. Προσπαθω να κλεισω τρυπες με χαρτι! Περυσι ειχε μπει νερο απο μια μπαλκονοπορτα που δεν εχω καταλαβει ακομα που δεν κανει καλη επαφη. Επισης προσπαθω να κλεισω και την τρυπα απο το τζακι(ανουσιο κατασκευασμα). Φανταζομαι αν φερω εναν μαστορα για να τα δει, θα μου βγαλει μεγαλο κοστος. Πιο μεγαλο και απο διορθωση σιτας.
Haldol Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 6 minutes ago, aggelos74 said: Haldol Η θέρμανση γίνεται με φυσικό αέριο και κλιματισμό. Σίγουρα έχω μια μικρή αύξηση στο κόστος θέρμανσης αλλά και εγώ όπως καταλαβαίνω δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα λόγω του υψηλού κόστους όπως λες Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα με τα «μέτρια» κουφώματα. Αν η «ζημιά» σου είναι π.χ. 20 ευρώ το μήνα, θα διέθετες 5 χιλιάρικα για να τη σταματήσεις; Γι' αυτό δε τ' άλλαξα ούτε κι εγώ. Δεν άξιζε.
aggelos74 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 4 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε παρομοια προβληματα εχω και εγω: ειμαι 4ο οροφο και το γωνιακο σπιτι κοιταει ΒΔ. Με τον βαρδαρη(φτασαμε και 9μποφορ θερμαικο) που εχουμε το τελευταιο 48ωρο εχω κατεβασει τα στορια γιατι μπαινει ο αερας απο τα κουφωματα. Προσπαθω να κλεισω τρυπες με χαρτι! Περυσι ειχε μπει νερο απο μια μπαλκονοπορτα που δεν εχω καταλαβει ακομα που δεν κανει καλη επαφη. Επισης προσπαθω να κλεισω και την τρυπα απο το τζακι(ανουσιο κατασκευασμα). Φανταζομαι αν φερω εναν μαστορα για να τα δει, θα μου βγαλει μεγαλο κοστος. Πιο μεγαλο και απο διορθωση σιτας. Μάλλον μένουμε στην ίδια περιοχή. Περαία είμαι. Ακριβώς όπως είσαι εσύ είμαι και εγώ. Ακριβώς τα ίδια. 4ος και ΒΔ. Αυτό το τζάκι μεγάλος μπελάς όντως. Κάποτε τα έφτιαχναν σε κάθε διαμέρισμα αλλά χωρίς σχέδιο. Δεν ξέρω τι να πρωτοκλείσω. Πόρτες και παράθυρα μπαζουν γύρω γύρω
hp8 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, aggelos74 είπε τζάκι αν το τζάκι τραβάει αέρα καύσης μέσα από το σπίτι κλεισε το ταμπερ γιατί κανει συφωνισμο και σου βγαζει την ζεστη εξω, ανεξάρτητα με το αν δουλεύει η όχι Εννοείται αν το λειτουργείς το ανοίγεις Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2024 από hp8
basilis_k6 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Αν αλλαξει τα κουφώματα θα σου ανεβασει το ενοίκιο+100 χαλαρα. Αν συμφωνεις με αυτο αλλαξτε τα μαζι. Βαλτε τα λεφτα μισα μισα τωρα και μετα πληρώνεις λιγα στην αρχη μεχρι να παρεις πίσω το ποσο οου διεθεσες και οταν τελειωσει το ενοίκιο συν το κατοσταρικο. Με pvc θα βγει σχετικα οικονομικα. Προς το παρον κλεισε το τζάκι τελείως αν δεν το αναβεις.
Give-me-a-hit Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 4 ώρες πριν, aggelos74 είπε Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Haldol Η θέρμανση γίνεται με φυσικό αέριο και κλιματισμό. Σίγουρα έχω μια μικρή αύξηση στο κόστος θέρμανσης αλλά και εγώ όπως καταλαβαίνω δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα λόγω του υψηλού κόστους όπως λες Ukforthemoment έχεις δίκιο. Τις κουρτίνες αυτές δεν τις είχα σκεφτει Οπότε θα παραμείνω στις απλές και τίμιες λύσεις https://www.temu.com/gr-en/1pc-pu-door-curtain-thickened-cold-resistant-waterproof--and-warm--curtain---winter-warm-door-curtain-home-decor-g-601099526960611.html?_oak_mp_inf=EOPrnZ6m1ogBGiBhODBlM2Q3YWMyMWM0MTdkYmZjMDg0Y2YxNjM0YWNlYyDitazCpDI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2Fmarket%2Fbcd4d82e837ee96cc8663633b4d49a39_aJsxujWjxigKu.jpg&spec_gallery_id=1&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=NDYxOQ&_oak_gallery_order=849661464%2C532365536%2C404998569%2C1228283995%2C778368301&search_key=courtains for winter&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=6qxq3iwq9r&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1727789734996_2c9g5f0p2s 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα