Grenth Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σας! Έχω απορίες σχετίκα με το upscaling σε ταινίες / σειρές σε 4Κ TV όταν η πήγη είναι υπολογιστής. Και θα γίνω άμμεσα πιο συγκεκριμένος. Εχώ έναν υπολογιστή για το σαλόνι. (τον λες και high end) Μέσα στο 2024, θα αγοράσω για πρώτη φορά στη ζωή μου 4Κ TV για gaming και στο σαλόνι. Η TV που έχω τώρα ειναι μια Full HD SHARP 40" του 2020. Γενικά τη τηλεόραση τη χρησημοποιώ μόνο σαν μόνιτορ, δε βλέπω κανάλια , όλα τα κάνω μέσα απ το pc. (Ταινίες / σειρές / gaming / web browsing / youtube κτλ). Για τα games οκ δεν έχω απορία , 4K native και δώσ του να καταλάβει. Για ταινίες / σειρές ομώς? Παράδειγμα 1: Σύνδεση 4Κ native, αλλά θέλω να δώ στο youtube/streamio content που είναι διαθέσιμο max 1080p, θα καταλάβει η τηλεόραση οτί το content είναι 1080p να κάνει Upscale ή όχι αφού η πηγή είναι native 4K? Θα κάνει to upscale μήπως η GPU? Άμα αφήσω το output του υπολογιστή στα 1080p δε θα γίνει αυτόματα upscale και το content σε 4Κ από τον επεξεργαστή της TV? Αυτό έχει σημασία καθώς θα εξαρτήθει η μάρκα TV που θα πάρω, πχ Sony με XR επεξεργαστή. (Που λένε οτί κάνει το καλύτερο Upscale) Κοιτάζω η TV να έχει HDMI 2.1 / VRR / 55" , από πάνελ το oled το φοβάμαι, μάλλον για full array / mini led με κόβω. Όσοι γνώστες προσέλθετε! Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα