Pwpwpw Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 26 λεπτά πριν, TO_PAIDI είπε Σήμερα βλέπω να έχουν υπολογιστεί όλα κανονικά. Ισχύει ναι διορθώθηκε μάλλον το οποίο πρόβλημα( αν ήταν προβλημα)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Γενικά οι μετρητές της Εθνικής κολλάνε αρκετές φορές, μην ανησυχείτε 19 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε Ερώτηση. Στο αφορολόγητο περνάμε το πόσο που αναγράφει το τελευταίο μας εκκαθαριστικό, σωστά; Αν ο μισθός σου είναι σταθερός ναι. Αν έχει αλλάξει από το προηγούμενο έτος, τότε χοντρικα υπολογίζεις πόσο είναι το νέο φορολογητέο σου. Αν είσαι μισθωτός τότε ένα καλό estimate είναι να βάλεις στο aftertax το μικτό σου και να αφαιρέσεις τις ασφαλιστικές εισφορές που υπολογιζει η σελίδα
econmis Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Δημοσ. 4 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 30/9/2024 στις 9:24 ΜΜ, Pwpwpw είπε Μα κάθε χρόνο το ποσό που βλέπω εκεί είναι το ίδιο με αυτό που βλέπω και στην φορολογική. Το πεδίο στον κωδικό 049 που είναι οι ηλεκτρονικές αγορές στην φορολογική συμπληρώνεται αυτόματα, από την τράπεζα δεν τα αντλεί αυτόματα ή ΑΑΔΕ; Αυτή την εντύπωση έχω και εγώ. Θεωρητικά οι τράπεζες δίνουν τα στοιχεία των συναλλαγών στην ΑΑΔΕ και από εκεί ενημερώνονται-συμπληρώνονται αυτόματα οι φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο με αφορμή αυτό το πρόβλημα στην επικαιροποίηση των στοιχείων για το αφορολόγητο στο e-banking της τράπεζας ρώτησα για το πως μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα των συναλλαγών που υπολογίζονται για το αφορολόγητο. Η απάντηση της τράπεζας ηταν :"Το αφορόγητο ενημερώνεται όταν εκκαθαρίζονται οι συναλλαγές. Να ξέρετε όμως οτι μέσω internet banking η εικόνα είναι ενδεικτική.Κάποιες συναλλαγές μπορεί να μην τις εμφανίζει. Υπολογίζονται όλες οι συναλλαγές που κάνετε αλλά για να έχετε σαφή εικόνα θα πρέπει να μιλήσετε με τον λογιστή.Ακριβή εικόνα μπορείτε να έχετε μέσω του λογιστή σας και της ΑΑΔΕ." Και η απορία μου είναι η εξής: Πώς γίνεται να μην γνωρίζει επακριβώς τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών η τράπεζα τη στιγμή μάλιστα που αυτή ενημερώνει την ΑΑΔΕ και να μας παραπέμπει σε λογιστή. Τι δουλειά έχει ο λογιστής και πώς μπορεί να έχει πληρέστερη εικόνα από την "πηγή". Επίσης ακόμα κι αν η σχετική εφαρμογή που διαθέτει το e-banking της κάθε τράπεζας, για διάφορους λόγους, δεν δίνει πλήρη εικόνα, τότε θα πρέπει έστω και με αίτηση του πελάτη να του παρέχει την πληροφόρηση για τα στοιχεία των συναλλαγών του που διαθέτει και τροφοδοτεί την ΑΑΔΕ. Διαφορετικά πως αλλιώς ο φορολογούμενος μπορεί να διασταυρώσει αν τα στοιχεία της δήλωσής του είναι σωστά; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου από econmis
Mitskp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Μια χαρά όλα τα εμφανίζει, για να μην τους ζαλίζει ο κόσμος με τα λογιστικά τους τα λένε.
hln3 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 21 ώρες πριν, econmis είπε Αυτή την εντύπωση έχω και εγώ. Θεωρητικά οι τράπεζες δίνουν τα στοιχεία των συναλλαγών στην ΑΑΔΕ και από εκεί ενημερώνονται-συμπληρώνονται αυτόματα οι φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο με αφορμή αυτό το πρόβλημα στην επικαιροποίηση των στοιχείων για το αφορολόγητο στο e-banking της τράπεζας ρώτησα για το πως μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα των συναλλαγών που υπολογίζονται για το αφορολόγητο. Η απάντηση της τράπεζας ηταν :"Το αφορόγητο ενημερώνεται όταν εκκαθαρίζονται οι συναλλαγές. Να ξέρετε όμως οτι μέσω internet banking η εικόνα είναι ενδεικτική.Κάποιες συναλλαγές μπορεί να μην τις εμφανίζει. Υπολογίζονται όλες οι συναλλαγές που κάνετε αλλά για να έχετε σαφή εικόνα θα πρέπει να μιλήσετε με τον λογιστή.Ακριβή εικόνα μπορείτε να έχετε μέσω του λογιστή σας και της ΑΑΔΕ." Και η απορία μου είναι η εξής: Πώς γίνεται να μην γνωρίζει επακριβώς τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών η τράπεζα τη στιγμή μάλιστα που αυτή ενημερώνει την ΑΑΔΕ και να μας παραπέμπει σε λογιστή. Τι δουλειά έχει ο λογιστής και πώς μπορεί να έχει πληρέστερη εικόνα από την "πηγή". Επίσης ακόμα κι αν η σχετική εφαρμογή που διαθέτει το e-banking της κάθε τράπεζας, για διάφορους λόγους, δεν δίνει πλήρη εικόνα, τότε θα πρέπει έστω και με αίτηση του πελάτη να του παρέχει την πληροφόρηση για τα στοιχεία των συναλλαγών του που διαθέτει και τροφοδοτεί την ΑΑΔΕ. Διαφορετικά πως αλλιώς ο φορολογούμενος μπορεί να διασταυρώσει αν τα στοιχεία της δήλωσής του είναι σωστά; Μπορείς να μπεις στην φορολοταρία να δεις τις συναλλαγές που περάστηκαν Επίσης ακόμη και να μην τις περάσουν το πεδίο στην δήλωση τροποποιείται - εσύ απλά πρέπει να κρατάς τα statement ώστε να τα προσκομίσεις σε τυχόν έλεγχο. Γενικά καλό είναι να κρατάτε πάντα τα statement αποθηκευμένα σε δικό σας ασφαλές μέσο γιατί δεν ξέρω για πόσο καιρό( χρόνια) δίνει πρόσβαση η τράπεζα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Προφανώς και γνωρίζει η τράπεζα. Απλά όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αν άρχιζε η τράπεζα να απαντάει λογιστικές ερωτήσεις, θα έπρεπε να προσλάβει ένα τμήμα ολόκληρο για κάτι που δεν είναι δουλειά της. Χρησιμοποιήστε τους μετρητές ως ενδείξεις, απλά αν δείτε ότι ανεβαίνει πολύ ο μετρητής (πολύ πάνω από το 30% του εισοδήματος) ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε Revolut ή μετρητα
Neptu Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Προφανώς και γνωρίζει η τράπεζα. Απλά όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αν άρχιζε η τράπεζα να απαντάει λογιστικές ερωτήσεις, θα έπρεπε να προσλάβει ένα τμήμα ολόκληρο για κάτι που δεν είναι δουλειά της. Χρησιμοποιήστε τους μετρητές ως ενδείξεις, απλά αν δείτε ότι ανεβαίνει πολύ ο μετρητής (πολύ πάνω από το 30% του εισοδήματος) ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε Revolut ή μετρητα Η revolut προφανώς είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο διότι παίζει παντού. Και στη revolut δηλαδή πως θα φτάσουν τα λεφτά; Με φόρτιση μέσω κάρτας; Δηλαδή η εφορία θεωρείτε ότι κοιτάει μόνο τις κινήσεις που μετράνε στο αφορολόγητο και θα αγνοήσει τις φορτίσεις της revolut? Αν εγώ έχω πχ 10,000€ εισόδημα έχω κάνει αγορές 3000€ για να φτάσω το αφορολόγητο και θέλω να ξοδέψω άλλα 5000€, θεωρείτε ότι αν κάνω 5000€ φόρτιση στη revolut είναι οκ? Θα περάσει στο ντούκου; Η εφορία βλέπει κινήσεις, όχι μόνο αγορές. Δε λέω ότι θα έχεις πρόβλημα, αυτό που λέω είναι ότι αν το κάνεις για να αποφύγεις το πρόβλημα, κάνεις μια τρύπα στο νερό. Και δε θα σου πει κανείς τίποτα αν ξοδέψεις το 30-50 ή 90% ή και παραπάνω του εισοδήματος σου. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει θέμα έχει ξοδευτεί ποσό πολλαπλάσιο του εισοδήματος. Να βγάζει ο άλλος 10,000€ και να ξοδεύει 60,000€++
BlackBoldog Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Neptu είπε Η revolut προφανώς είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο διότι παίζει παντού. Και στη revolut δηλαδή πως θα φτάσουν τα λεφτά; Με φόρτιση μέσω κάρτας; Δηλαδή η εφορία θεωρείτε ότι κοιτάει μόνο τις κινήσεις που μετράνε στο αφορολόγητο και θα αγνοήσει τις φορτίσεις της revolut? Αν εγώ έχω πχ 10,000€ εισόδημα έχω κάνει αγορές 3000€ για να φτάσω το αφορολόγητο και θέλω να ξοδέψω άλλα 5000€, θεωρείτε ότι αν κάνω 5000€ φόρτιση στη revolut είναι οκ? Θα περάσει στο ντούκου; Η εφορία βλέπει κινήσεις, όχι μόνο αγορές. Δε λέω ότι θα έχεις πρόβλημα, αυτό που λέω είναι ότι αν το κάνεις για να αποφύγεις το πρόβλημα, κάνεις μια τρύπα στο νερό. Και δε θα σου πει κανείς τίποτα αν ξοδέψεις το 30-50 ή 90% ή και παραπάνω του εισοδήματος σου. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει θέμα έχει ξοδευτεί ποσό πολλαπλάσιο του εισοδήματος. Να βγάζει ο άλλος 10,000€ και να ξοδεύει 60,000€++ Τώρα κοίταξα στην Εθνική στο αφορολόγητο. Δεν συμπεριλαμβάνει τις φορτίσεις στην revolut στο αφορολόγητο (έχω φορτώσει λεφτά στην revolut). Τώρα ΑΝ η τράπεζα είναι πλήρως ενημερωμένη τι θα συμπεριλαμβάνεται και τι όχι από την ΑΑΔΕ τότε η revolut δεν είναι στην λίστα. Αντίθετα η φόρτωση στην skrill συμπεριλαμβάνεται στο χτίσιμο του αφορολόγητου (έχω βάλει λεφτά εκεί και φαίνεται)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Neptu είπε Η revolut προφανώς είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο διότι παίζει παντού. Και στη revolut δηλαδή πως θα φτάσουν τα λεφτά; Με φόρτιση μέσω κάρτας; Δηλαδή η εφορία θεωρείτε ότι κοιτάει μόνο τις κινήσεις που μετράνε στο αφορολόγητο και θα αγνοήσει τις φορτίσεις της revolut? Αν εγώ έχω πχ 10,000€ εισόδημα έχω κάνει αγορές 3000€ για να φτάσω το αφορολόγητο και θέλω να ξοδέψω άλλα 5000€, θεωρείτε ότι αν κάνω 5000€ φόρτιση στη revolut είναι οκ? Θα περάσει στο ντούκου; Η εφορία βλέπει κινήσεις, όχι μόνο αγορές. Δε λέω ότι θα έχεις πρόβλημα, αυτό που λέω είναι ότι αν το κάνεις για να αποφύγεις το πρόβλημα, κάνεις μια τρύπα στο νερό. Και δε θα σου πει κανείς τίποτα αν ξοδέψεις το 30-50 ή 90% ή και παραπάνω του εισοδήματος σου. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει θέμα έχει ξοδευτεί ποσό πολλαπλάσιο του εισοδήματος. Να βγάζει ο άλλος 10,000€ και να ξοδεύει 60,000€++ Οι φορτίσεις Revolut δε μετράνε στο αφορολόγητο και δεν είναι στις κινήσεις που στέλνει η τράπεζα στην εφορία. Δε θα ασχοληθεί η εφορία να κοιτάξει αναλυτικά τις κινήσεις των καρτών σου. Για μισθωτούς ειδικά, θα κρατήσει το ποσό που της έστειλε η τράπεζα και τέλος.
Neptu Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Εφοριακός δεν είμαι, ούτε τραπεζίτης. Έχει βουίξει ο τόπος ότι η εφορία θα τσεκάρει μέχρι και λογαριασμούς κινητής για να βρει φοροφυγάδες και μερικοί πιστεύουν ότι η εφορία θα τσεκάρει μόνο τις κινήσεις που μετάνε στο αφορολόγητο. Δηλαδή εγώ μπορώ να στέλνω εμβάσματα δεξιά κι αριστερά αλλά αφού δε μετράνε στο αφορολόγητο κλάιν... Οτιδήποτε βγάζει μάτι μπαίνει στο στόχαστρο, είτε είναι κίνηση που μετράει στο αφορολόγητο είτε όχι. Η εφορία δε θα κοιτάει αν αγόρασα πασατέμπο με την κάρτα μου ή φόρτισα τη revolut. Η εφορία βλέπει περίεργες κινήσεις που δε κολλάνε με το εισόδημα μου. πχ κάποια στιγμή λέγανε ότι θα τσεκάρουν λογαριασμούς με κινήσεις >100,000€ (εκτός από κινήσεις μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών του κατόχου) Δηλαδή αν εγώ είμαι άνεργος καμια δεκαριά χρόνια και μεταφέρω 100.000€ στη revolut είμαι οκ? Αφού δε μετράει στο αφορολόγητο ναι, δε πάει στην εφορία.
Pwpwpw Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Neptu είπε Δηλαδή αν εγώ είμαι άνεργος καμια δεκαριά χρόνια και μεταφέρω 100.000€ στη revolut είμαι οκ? Αφού δε μετράει στο αφορολόγητο ναι, δε πάει στην εφορία. Ναι αλλά αν ελέγχονται τα πάντα και οτιδήποτε βγάζει μάτι είναι στο στόχαστρο , αν είσαι άνεργος 10 χρόνια και έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό 100κ+ ευρώ, μονο που υπάρχει τέτοιο ποσό στον λογαριασμό κάποιου που δηλώνει 10 χρόνια μηδενικό εισόδημα είναι κάτι που βγάζει μάτι , δεν χρειάζεται να γίνει μεταφορά στη revolut. Απλα το έχω περιέργεια οι καταθέσεις που βγάζουν μάτι συγκρινόμενες με τα δηλωθέντα εισοδήματα δεν ελέγχονται; Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου από Pwpwpw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα