Nickwonders Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας! Έχω ένα ακίνητο που είναι στο όνομα του πατέρα μου. Στη παρούσα φάση έχει παραχωρηθεί σε εμένα. Θα ήθελα να το αξιοποιήσω ώς airbnb αλλά δε γνωρίζω τι συμφέρει περισσότερο στις μέρες μας καθώς ακούγεται και για έναν νέο νόμο για 1ο,2ο και 3ο διαμέρισμα Αθηνών. Το σπίτι μου ανήκει στο 2ο (Παγκράτι) και λένε πως από Ιανουάριο του 2025 δε θα μπορούν να υπάρχουν νέα ακίνητα στη πλατφόρμα από τα παραπάνω διαμερίσματα. Έχω τις εξής απορίες: 1. Θα μπορώ να δικαιούμαι να βρίσκομαι στη πλατφόρμα εάν ξεκινήσω να το μισθώνω άμεσα στη πλατφόρμα καθώς είναι πριν την ημερομηνία έναρξης του νόμου? 2. Συμφέρει περισσότερο ως ιδιώτης ή με έναρξη εταιρείας? Να ληφθούν υπόψιν : Το κόστος ανα ημέρα θα κυμαίνεται στα 70-120 ευρώ.. Επιπλέον θέλω να κάνω και ανακαίνιση (με budget 10.000-15.000) Βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο , κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Αναμένω τη βοήθεια σας καθώς είμαι άσχετος με το συγκεκριμένο θέμα και δε γνωρίζω πως να κινηθώ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
fmarkos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Nickwonders είπε Καλησπέρα σας! Έχω ένα ακίνητο που είναι στο όνομα του πατέρα μου. Στη παρούσα φάση έχει παραχωρηθεί σε εμένα. Θα ήθελα να το αξιοποιήσω ώς airbnb αλλά δε γνωρίζω τι συμφέρει περισσότερο στις μέρες μας καθώς ακούγεται και για έναν νέο νόμο για 1ο,2ο και 3ο διαμέρισμα Αθηνών. Το σπίτι μου ανήκει στο 2ο (Παγκράτι) και λένε πως από Ιανουάριο του 2025 δε θα μπορούν να υπάρχουν νέα ακίνητα στη πλατφόρμα από τα παραπάνω διαμερίσματα. Έχω τις εξής απορίες: 1. Θα μπορώ να δικαιούμαι να βρίσκομαι στη πλατφόρμα εάν ξεκινήσω να το μισθώνω άμεσα στη πλατφόρμα καθώς είναι πριν την ημερομηνία έναρξης του νόμου? 2. Συμφέρει περισσότερο ως ιδιώτης ή με έναρξη εταιρείας? Να ληφθούν υπόψιν : Το κόστος ανα ημέρα θα κυμαίνεται στα 70-120 ευρώ.. Επιπλέον θέλω να κάνω και ανακαίνιση (με budget 10.000-15.000) Βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο , κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Αναμένω τη βοήθεια σας καθώς είμαι άσχετος με το συγκεκριμένο θέμα και δε γνωρίζω πως να κινηθώ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αν το δώσεις σε εταιρία παίρνουν γύρω στο 25% αλλά δεν ασχολείσαι με τίποτα. Αν το κάνεις μόνος σου έχεις την διαχείριση των κρατήσεων, την καθαριότητα, την υποδοχή κι όλα αυτά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις έναν αριθμό μητρώου μακροχρόνιας μίσθωσης από την πλατφόρμα του τάξις, άσχετα αν θα το χρησημοποιήσεις ή όχι. Το αν θα κάνεις ανακαίνιση δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού οι δαπάνες δεν εκπίπτουν αν το κάνεις ως ιδιώτης, ενώ η εταιρία δεν πρόκειτε να το αναλάβει αν δεν της το παραδώσεις 100% έτοιμο.
Nickwonders Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, fmarkos είπε Αν το δώσεις σε εταιρία παίρνουν γύρω στο 25% αλλά δεν ασχολείσαι με τίποτα. Αν το κάνεις μόνος σου έχεις την διαχείριση των κρατήσεων, την καθαριότητα, την υποδοχή κι όλα αυτά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις έναν αριθμό μητρώου μακροχρόνιας μίσθωσης από την πλατφόρμα του τάξις, άσχετα αν θα το χρησημοποιήσεις ή όχι. Το αν θα κάνεις ανακαίνιση δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αφού οι δαπάνες δεν εκπίπτουν αν το κάνεις ως ιδιώτης, ενώ η εταιρία δεν πρόκειτε να το αναλάβει αν δεν της το παραδώσεις 100% έτοιμο. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας! Μια διευκρίνηση. Εννοούσα να κάνω εγώ έναρξη εταιρείας ώς Μονοπρόσωπη ή ότι άλλο συμφέρει περισσότερο (πχ για να έβαζα τα έξοδα της ανακαίνισης και ότι άλλο χρειαστεί)
fmarkos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Nickwonders είπε Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας! Μια διευκρίνηση. Εννοούσα να κάνω εγώ έναρξη εταιρείας ώς Μονοπρόσωπη ή ότι άλλο συμφέρει περισσότερο (πχ για να έβαζα τα έξοδα της ανακαίνισης και ότι άλλο χρειαστεί) Νομίζω πως θα βγει μία η άλλη κι αν βάλεις έξοδα λογιστή κτλ καλύτερα να μην μπεις στην διαδικασία για ένα ακίνητο να κάνεις έναρξη δραστηριότητας.
tjole7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nickwonders είπε Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας! Μια διευκρίνηση. Εννοούσα να κάνω εγώ έναρξη εταιρείας ώς Μονοπρόσωπη ή ότι άλλο συμφέρει περισσότερο (πχ για να έβαζα τα έξοδα της ανακαίνισης και ότι άλλο χρειαστεί) Για ένα ακίνητο δεν χρειάζετε να κάνεις εταιρία . Τσάμπα έξοδα γιατί να κάνεις αφού δεν απαιτείτε. Του βγάζεις ΑΜΑ Καλό λογιστή γιατί κάθε μήνα πρέπει να σου περνάει τις κρατήσεις. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2024 από tjole7
Gataros Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Είναι τόσο εύκολο που δεν χρειάζεται λογιστής να σου περνάει τις κρατήσεις, απαξ και σου φτιάξει τον ΑΜΑ το κάνεις και μόνος σου με μηδεν κόστος.
Nickwonders Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 21 ώρες πριν, fmarkos είπε Νομίζω πως θα βγει μία η άλλη κι αν βάλεις έξοδα λογιστή κτλ καλύτερα να μην μπεις στην διαδικασία για ένα ακίνητο να κάνεις έναρξη δραστηριότητας. Σχετικά με τον νόμο για 60 μέρες πλέον? Εάν είναι στο όνομα μου ισχύει για 60 μέρες το έτος? Εάν είναι στο όνομα του πατέρα μου και λαμβάνει ενοίκιο από μένα και γίνεται εκμίσθωση το airbnb μπορώ ολόχρονα να το έχω στις πλατφόρμες?
fmarkos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2024 Δεν υπάρχει όριο ανά έτος. 60 μέρες ορίζεται ως ο μέγιστος χρόνος ανά μίσθωση ωστέ αυτή να θεωρείται βραχυχρόνια. Αν κάποιος πχ σου ζητήσει το σπίτι για 90 ημέρες θα πρέπει να του κάνεις τρίμηνο συμβόλαιο και να το αναρτήσεις στο taxis σαν μακροχρόνια μίσθωση.
Nickwonders Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2024 Στις 1/10/2024 στις 3:01 ΜΜ, fmarkos είπε Δεν υπάρχει όριο ανά έτος. 60 μέρες ορίζεται ως ο μέγιστος χρόνος ανά μίσθωση ωστέ αυτή να θεωρείται βραχυχρόνια. Αν κάποιος πχ σου ζητήσει το σπίτι για 90 ημέρες θα πρέπει να του κάνεις τρίμηνο συμβόλαιο και να το αναρτήσεις στο taxis σαν μακροχρόνια μίσθωση. Σε ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα