Προς το περιεχόμενο

Η Sony εξηγεί τους λόγους πίσω από την τιμή του PS5 Pro και την έλλειψη οπτικού δίσκου

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Λίγο πολύ όλοι έχουμε ένα PC στο σπίτι για βασικές εργασίες, όχι δλδ κάτι εξειδικευμένο που να απαιτεί δυνατό hardware άρα μπορούμε να ζήσουμε και με αυτό ή αν δεν έχουμε να αγοράσουμε ένα φθηνό laptop ή να στήσουμε ένα νέο φθηνό PC και να κάνουμε την δουλειά μας τέλος πάντων με αυτό.

Δεν καταλαβαίνω όμως ποιες ακριβώς είναι αυτές οι εργασίες ή η δουλειά που θα κάνουμε αγοράζοντας ένα PC ισοδύναμο του PS5 ή του PS5 Pro ώστε αυτό να αποτελεί το βασικό μας κίνητρο για να το προτιμήσουμε από την κονσόλα ξοδεύοντας τα ίδια περίπου χρήματα. Αν το χρειαζόμαστε ως εργαλείο δουλειάς από την οποία βγάζουμε χρήματα, το καταλαβαίνω. Αν όμως το θέλουμε για ms office, web serfing, youtube, movies κτλ τότε τι να το κάνουμε το gaming pc? Ένα tablet, ένας φορητός, ένα κινητό τηλέφωνο που όλοι λίγο πολύ έχουμε στα σπίτια μας την κάνουν την δουλειά αυτή, τα δε movies τα παίζουν πλέον και μάλιστα πολύ καλά οι εφαρμογές των smart τηλεοράσεων μας που όλοι έχουμε σίγουρα στο σπίτι.

Για να πάω από κονσόλα σε PC χρειάζομαι αληθινό κίνητρο και σίγουρα αυτό δεν είναι το ότι ένα PC κάνει πολλές άλλες δουλειές. Κίνητρο είναι να παίζω σε αυτό καλύτερα τα videogames μου, γιατί μην ξεχνάτε το Pro απευθύνεται σε τέτοιους ανθρώπους, που τους ενδιαφέρουν καλύτερες επιδόσεις, όχι να γράφουν word και excel ή να βλέπουν ταινίες. Οπότε εγώ ο ας πούμε "ενθουσιασμένος" χρήστης το να πάω να φτιάξω ένα ισοδύναμο PC με το PS5 Pro δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί δεν θέλω να κάνω άλλες δουλειές με αυτό παρά μόνο να παίζω videogames. Άρα αληθινό κίνητρο για μένα είναι να παίζω καλύτερα σε γραφικά, frames, αναλύσεις κτλ και όχι ισάξια με μια κονσόλα και για να το πετύχω αυτό θα πρέπει να φτιάξω ένα δυνατότερο PC από το PS5 Pro ξοδεύοντας φυσικά και περισσότερα χρήματα.

Συμπερασματικά, ένας χρήστης σαν εμένα που ενδιαφέρεται για καλύτερες επιδόσεις (όχι μέγιστες, απλά καλύτερες) που σε αυτόν στοχεύει το Pro, για να συγκινηθεί και να φτιάξει PC θα πρέπει αυτό να είναι καλύτερο από την κονσόλα του αλλιώς δεν βρίσκει νόημα να μεταβεί σε αυτό γιατί δεν τον ενδιαφέρει να κάνει οτιδήποτε άλλο από το να παίζει videogames οπότε του είναι και αδιάφορο το επιχείρημα ότι το PC κάνει ένα σωρό άλλες δουλειές που δεν τον ενδιαφέρουν ούτως ή άλλως.

Προσωπικά λοιπόν, επειδή αρνούμαι να δώσω 920 ευρώ για κονσόλα, επιλέγω να μεταβώ σε gaming pc, δυνατότερο από αυτήν άρα και ακριβότερο αλλά future proof, γύρω στα 1500 ευρώ συγκεκριμένα με 7800x3d, b650 mobo, 32gb ddr5 ram, 1000w psu, 2gb ssd gen5, 4070 ti super 16gb κτλ κτλ. (τούμπανο δλδ χαχα). Να πάω να φτιάξω ένα gaming PC στα 900 και να παίζω ισοδύναμα με το Pro γιατί? Επειδή μπορεί να κάνει και ένα σωρό άλλες δουλείες που δεν τις κάνω ούτως ή άλλως με αυτό? Άχρηστο μου φαίνεται. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει καλύτερα το PC για να το προτιμήσω και αυτό είναι να παίζει games σε μεγαλύτερη ποιότητα και να αναβαθμίζεται μελλοντικά. Άρα για μένα οι επιλογές είναι δύο, ή καλύτερο PC ή μένω με το απλό PS5 μέχρι να έρθει το PS6.

Μα και στα ιδια χρηματα με το ps5 pro ενα ισοδυναμο Pc παιζει πολυ καλυτερα παιχνιδια απο οτι η κονσολα. Ultrawide/mouse keyboard/reshade/mods/emulators/compatibility με οτι παιχνιδι θελεις παλιο η μη/χρηση χειριστηριου οποιου θελεις εσυ οχι αποκλειστικα της sony/unlimited frames/οτι αναλυση θελεις/κλεισιμο motion blur chromatic dof/φθηνοτερα παιχνιδια μεσα απο τα πολλα bundles που βγαινουν/παιζεις point and click strategy οπως πρεπει και οχι με χειριστηριο. Δηλαδη και στα ιδια χρηματα να παρεις ενα pc μονο για gaming με ιδιες ακριβως επιδοσεις οπως το ps5 pro παλι εχεις κλασεις ανωτερη εμπειρια στα παντα. Και ας μην κανεις τιποτα αλλο περα απο gaming. 

Επισης δεν θες 7800x3D στα εχω ξανα γραψει εχω 4080super και 5700x3D και απλα την παει τρενο επεξεργαστης των 195 ευρω εχω ram που εχουν σημερα 70 ευρω και μητρικη που εχει 150 αλλα και με 100 ευρω μητρικη κανεις τελεια τη δουλεια σου εγω ηθελα τα παραπανω μπιχλιμπιδια. Ουτε θες 4080super με μια 4070super στα 500 η 7800xt εισαι ηδη πολυ καλυτερα απο ps5 pro και σε γραφικα και παντου. 

Οι κονσολες αξιζαν για τα exclusives. Εφοσον δεν υπαρχουν πια ολα ερχονται pc περα απο switch χαθηκε και το νοημα ενος ps5 και ενος xbox. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, Babis_allos said:

Εσύ και ο Tlykog που τα καταλαβαίνετε καλύτερα απ' όλους και είστε διάνοιες της τεχνολογίας, δείξτε μια πηγή που λέει ότι η GPU του PS5 Pro θα είναι σε επίπεδα 6650ΧΤ. Και φτιάξτε και επιτέλους ένα PC που να είναι στα επίπεδα και στην τιμή του PS5 Pro να το δούμε κι εμείς πόσο κάνει και τι PC εννοείτε. 

Σου έχουν απαντήσει ήδη πιο πάνω, αλλά ποιος κάθεται να διαβάσει τώρα 11 σελίδες thread ε...;

3 minutes ago, Arkin said:

Μα και στα ιδια χρηματα με το ps5 pro ενα ισοδυναμο Pc παιζει πολυ καλυτερα παιχνιδια απο οτι η κονσολα. Ultrawide/mouse keyboard/reshade/mods/emulators/compatibility με οτι παιχνιδι θελεις παλιο η μη/χρηση χειριστηριου οποιου θελεις εσυ οχι αποκλειστικα της sony/unlimited frames/οτι αναλυση θελεις/κλεισιμο motion blur chromatic dof/φθηνοτερα παιχνιδια μεσα απο τα πολλα bundles που βγαινουν/παιζεις point and click strategy οπως πρεπει και οχι με χειριστηριο. Δηλαδη και στα ιδια χρηματα να παρεις ενα pc μονο για gaming με ιδιες ακριβως επιδοσεις οπως το ps5 pro παλι εχεις κλασεις ανωτερη εμπειρια στα παντα. Και ας μην κανεις τιποτα αλλο περα απο gaming. 

Επισης δεν θες 7800x3D στα εχω ξανα γραψει εχω 4080super και 5700x3D και απλα την παει τρενο επεξεργαστης των 195 ευρω εχω ram που εχουν σημερα 70 ευρω και μητρικη που εχει 150 αλλα και με 100 ευρω μητρικη κανεις τελεια τη δουλεια σου εγω ηθελα τα παραπανω μπιχλιμπιδια. Ουτε θες 4080super με μια 4070super στα 500 η 7800xt εισαι ηδη πολυ καλυτερα απο ps5 pro και σε γραφικα και παντου. 

Οι κονσολες αξιζαν για τα exclusives. Εφοσον δεν υπαρχουν πια ολα ερχονται pc περα απο switch χαθηκε και το νοημα ενος ps5 και ενος xbox. 

Όχι, το ps5 είναι καλύτερο. Τι δεν καταλαβαίνεις κ εσύ;;;;

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κάτσε να δούμε βρε συ πως θα παίζει το Pro και το ξανασυζητάμε, ακόμη δεν το είδαμε, μην το βαφτίσουμε από τώρα "Γιάννη" 😆

Μόλις τώρα, music_lover είπε

Κάτσε να δούμε βρε συ πως θα παίζει το Pro και το ξανασυζητάμε, ακόμη δεν το είδαμε, μην το βαφτίσουμε από τώρα "Γιάννη" 😆

Τι εννοεις? 

Θα αποκτησει ultrawide?

Θα αποκτησει reshade?

Θα αποκτησει mouse/keyboard?

Θα μας αφηνει να κλεισουμε το motion blur?

Θα εχει emulators?

Θα παιζει παιχνιδια απο το 2000 η ακομα και το 2010?

Θα μπορω να δουλεψω xbox one controller με το ps5 pro? 

Θα μπορω να βαζω mods?

Θα πληρωνω 10 ευρω και θα περνω 10-15 παιχνιδια να τα κρατησω για παντα απο καποιο bundle?

Θα εχουμε δωρεαν online?

Αν σκεφτουμε οτι το ps5 το απλο πεφτει μεχρι 640p σε καποια παιχνιδια πχ jedi survivor στα 30fps low τοτε και το 50% πανω του ps5 pro δεν θα λεει πολλα. Ναι θα παει απο τα 30 στα 60fps με το ps upscaling αλλα μεχρι εκει μην περιμενουμε 120fps και πανω η οποιαδηποτε αλλη παραμετροποιηση. Στα 400 μια κονσολα ειναι κομπλε στα 800 αρχιζει να μπαινει επικινδυνα στα μονοπατια ενος υπολογιστη οπου καπου χανετε το νοημα να εχεις κονσολα. 

16 λεπτά πριν, Arkin είπε

To ultrawide δεν είναι απαραίτητα επιχείρημα όταν έχει να συγκριθεί με τηλεόραση

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

To ultrawide δεν είναι απαραίτητα επιχείρημα όταν έχει να συγκριθεί με τηλεόραση

Ενταξει μην στεκεσαι εκει εγραψα αλλα 10 πραγματα και μπορω να αναφερω 50 αν χρειαστει. 

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Τι εννοεις? 

Θα αποκτησει ultrawide?

Θα αποκτησει reshade?

Θα αποκτησει mouse/keyboard?

Θα μας αφηνει να κλεισουμε το motion blur?

Θα εχει emulators?

Θα παιζει παιχνιδια απο το 2000 η ακομα και το 2010?

Θα μπορω να δουλεψω xbox one controller με το ps5 pro? 

Θα μπορω να βαζω mods?

Θα πληρωνω 10 ευρω και θα περνω 10-15 παιχνιδια να τα κρατησω για παντα απο καποιο bundle?

Θα εχουμε δωρεαν online?

Αν σκεφτουμε οτι το ps5 το απλο πεφτει μεχρι 640p σε καποια παιχνιδια πχ jedi survivor στα 30fps low τοτε και το 50% πανω του ps5 pro δεν θα λεει πολλα. Ναι θα παει απο τα 30 στα 60fps με το ps upscaling αλλα μεχρι εκει μην περιμενουμε 120fps και πανω η οποιαδηποτε αλλη παραμετροποιηση. Στα 400 μια κονσολα ειναι κομπλε στα 800 αρχιζει να μπαινει επικινδυνα στα μονοπατια ενος υπολογιστη οπου καπου χανετε το νοημα να εχεις κονσολα. 

Όχι αλλά όποιος ενδιαφέρεται για αυτά δεν πιστεύεις ότι εξαρχής θα είχε αγοράσει pc και όχι κονσόλα?

Μόλις τώρα, music_lover είπε

Όχι αλλά όποιος ενδιαφέρεται για αυτά δεν πιστεύεις ότι εξαρχής θα είχε αγοράσει pc και όχι κονσόλα?

Στα 400 τα ξεχνας αυτα εφοσον δεν θες να πας σε gaming pc στα 800 ομως που θα εχει το ps5 pro αλλαζουν τα πραγματα και αυτο συζηταμε. 

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Στα 400 τα ξεχνας αυτα εφοσον δεν θες να πας σε gaming pc στα 800 ομως που θα εχει το ps5 pro αλλαζουν τα πραγματα και αυτο συζηταμε. 

Εγώ απλά ήθελα να σου πω ότι ναι μεν όλα αυτά τα έχεις σε ένα gaming pc αλλά δεν συγκινούν τους console gamers. Δεν αποτελούν δλδ ισχυρά επιχειρήματα για να κάνουν την μετάβαση εκεί. Όχι όλα αλλά τα περισσότερα τέλος πάντων πχ είναι όντως ισχυρό κίνητρο οι χαμηλότερες τιμές των τίτλων ας πούμε. Αν ήθελαν να ασχοληθούν όμως με mods,emulators,reshade,motion blur,αναλύσεις ultrawide,ποντίκι-πληκτρολόγιο κτλ θα επέλεγαν εξαρχής το pc, δεν θα έπαιζαν σε κονσόλα.

• Like 1

2 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Μπορείς να μου φτιάξεις PC στα χρήματα και τις επιδόσεις του PS5 Pro

Δεν μπορεί. Εδώ προηγουμένως έβαλε generic 1tb και ram, ενώ ξέχασε το psu και τα περιφερειακά (ναι, πρεπει να υπολογίσεις και πληκτρολόγιο/ποντίκι (όχι τα πιο φθηνά) αφού η κονσολα έρχεται με χειριστήριο) 

3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εσυ δηλαδη στα 800 τι PC χτιζεις; Καντο λινκ ρε παιδι μου. Εστω απο de.pcpartpicker, δεν χρειαζεται απο Ελλαδα. Το νημα δεν ειναι PC VS κονσολας και ποσα παραπανω κανει το PC.

Το νημα ειναι οτι το PS5 Pro που ειναι για gaming ειναι πιο ακριβο απ οτι θα πρεπε. Αυτο ισχυριζονται πολλοι εδω. Περιμενω PC λοιπον στα 800€ αντιστοιχο του PS5 Pro. Με 5700X3D και 4070 Super που ανεφερες πιο πανω εχεις ξεπερασει ηδη τα 800 χωρις τροφοδοτικο, RAM, Motherboard,  cooler, σκληρο δισκο, θηκη, λογισμικο, πληκτρολογιο+mouse (ή χειριστηριο).  Οποτε ας κατεβουμε να δουμε τι χτιζεις με 800€. 

1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Εγώ απλά ήθελα να σου πω ότι ναι μεν όλα αυτά τα έχεις σε ένα gaming pc αλλά δεν συγκινούν τους console gamers. Δεν αποτελούν δλδ ισχυρά επιχειρήματα για να κάνουν την μετάβαση εκεί. Όχι όλα αλλά τα περισσότερα τέλος πάντων πχ είναι όντως ισχυρό κίνητρο οι χαμηλότερες τιμές των τίτλων ας πούμε. Αν ήθελαν να ασχοληθούν όμως με mods,emulators,reshade,motion blur,αναλύσεις ultrawide,ποντίκι-πληκτρολόγιο κτλ θα επέλεγαν εξαρχής το pc, δεν θα έπαιζαν σε κονσόλα.

Αρκετοι δεν μπορουν να πανε σε gaming pc ομως και συμβιβαζονται με κονσολα των 300-400 ευρω και λενε και ευχαριστω. Δεν ειναι οτι δεν θελουν ενα καλο gaming pc αλλα απλα δεν μπορουν. PS3 ειχα παλιοτερα γιατι δεν μπορουσα να παω σε καλο PC δεν ειναι οτι ειχα επιλογη. Και αυτο ακριβως κρινουμε και συζηταμε. Το 800αρι μιας κονσολας που εχει διπλασια τιμη απο το ps5 και που αν καποιος ηθελε Pc αλλα δεν μπορουσε να παει λογο χρηματων αν παλεψει για να δωσει 800 ευρω καλυτερα να παει σε pc και να εχει το απολυτο και ολα τα παραπανω. Οι κονσολες ειναι ενας φθηνος τροπος gaming και για αυτο αγαπηθηκαν απο τον κοσμο συν τα exclusives αλλα στα 800 μονο φθηνος δεν ειναι. 

Μόλις τώρα, Babis_allos είπε

Εσυ δηλαδη στα 800 τι PC χτιζεις; Καντο λινκ ρε παιδι μου. Εστω απο de.pcpartpicker, δεν χρειαζεται απο Ελλαδα. Το νημα δεν ειναι PC VS κονσολας και ποσα παραπανω κανει το PC.

Το νημα ειναι οτι το PS5 Pro που ειναι για gaming ειναι πιο ακριβο απ οτι θα πρεπε. Αυτο ισχυριζονται πολλοι εδω. Περιμενω PC λοιπον στα 800€ αντιστοιχο του PS5 Pro. Με 5700X3D και 4070 Super που ανεφερες πιο πανω εχεις ξεπερασει ηδη τα 800 χωρις τροφοδοτικο, RAM, Motherboard,  cooler, σκληρο δισκο, θηκη, λογισμικο, πληκτρολογιο+mouse (ή χειριστηριο).  Οποτε ας κατεβουμε να δουμε τι χτιζεις με 800€. 

Εβαλα πιο πισω πανε 5 6 σελιδες πιο πισω full build στο ιδιο επιπεδο με ps5 pro στα 900 ευρω που εχει μεσα 2tb nvme 32gb ram 7700xt και ανωτερο cpu απο του ps5 pro και 750αρι τροφοδοτικο. Το ps5 pro θα ειχε νοημα μεχρι 500αρι και αυτο παιζετε γιατι ειναι ηδη αρκετα χαμηλα σε επιδοσεις συγκριτικα με οτι κυκλοφορει σε gpu και θα παει ακομα πιο χαμηλα με τη νεα γενια που ερχεται αρχες του χρονου και θα ριξει και αλλο τις τιμες στις καρτες γραφικων. 

Ένα σοβαρό επιχείρημα είναι πχ το ότι με ένα gaming pc σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στην τεράστια βιβλιοθήκη του gamepass. Αλλά εγώ έχω ήδη πρόσβαση σε αυτήν λόγω του Series X οπότε.. 😝

9 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Το ign έκανε κάτι αρκετά κοντά στις επιδόσεις και το hardware του pro:

https://www.ign.com/articles/you-can-build-a-pc-equivalent-to-the-ps5-pro-heres-how

Είναι ακριβότερο βέβαια, αλλά αν σε συγκινούν τα επιχειρήματα που θέτει στο τέλος τότε ίσως ενδιαφερθείς να στήσεις ένα τέτοιο..

9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εβαλα πιο πισω πανε 5 6 σελιδες πιο πισω full build στο ιδιο επιπεδο με ps5 pro στα 900 ευρω που εχει μεσα 2tb nvme 32gb ram 7700xt και ανωτερο cpu απο του ps5 pro και 750αρι τροφοδοτικο. Το ps5 pro θα ειχε νοημα μεχρι 500αρι και αυτο παιζετε γιατι ειναι ηδη αρκετα χαμηλα σε επιδοσεις συγκριτικα με οτι κυκλοφορει σε gpu και θα παει ακομα πιο χαμηλα με τη νεα γενια που ερχεται αρχες του χρονου και θα ριξει και αλλο τις τιμες στις καρτες γραφικων. 

Το βρηκα λοιπον το build σου στα 950€. Και οντως ειναι το build που ειναι οσο πιο κοντα στο PS5 pro περιμενουμε να ειναι κατι. 

Το Motherboard σου δεν εχει Wifi και Bluetooth. Το PC δεν εχει πληκτρολογιο και mouse ή χειριστηριο, ουτε λογισμικο.  Ο SSD ειναι αργοτερος, αλλα παει στο καλο δεν θα δει κανεις διαφορα σ αυτο. Ο 7700XT θα εχει χειροτερο FSR απο PSSR και χειροτερο RT. Το PC ειναι 150€ ακριβοτερο και δεν ανταποκρινεται στο ιδιο κοινο, εκτος αν θεωρεις οτι θα βαλει το PC στο σαλονι ο αλλος και θα τρεχει τα windows για να παιζει παιχνιδια. Εφοσον το PC παει σε γραφειο, χρειαζομαστε επισης χωρο για γραφειο, γραφειο, καρεκλα, monitor (υποθετουμε οτι ο οποιος αποφασιζει μεταξυ κονσολα ή PC εχει ηδη τουλαχιστον σαλονι και τηλεοραση, αλλα δε νομιζω οτι ολοι εχουν τα υπολοιπα). 

Το παραπονο εδω ειναι οτι το PS5 pro ειναι πολυ ακριβο, αλλα εφτιαξες το αντιστοιχο PC 150€ πιο ακριβο με καποιες ελλειψεις, το χειριστηριο αρκετα σημαντικη γιατι κανει μονο του τουλαχιστον 50€. Πως καταληγουμε οτι το PS5 Pro ειναι ακριβο συγκριτικα; Με ποια λογικη; 

• Like 1

11 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ένα σοβαρό επιχείρημα είναι πχ το ότι με ένα gaming pc σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στην τεράστια βιβλιοθήκη του gamepass. Αλλά εγώ έχω ήδη πρόσβαση σε αυτήν λόγω του Series X οπότε.. 😝

Το ign έκανε κάτι αρκετά κοντά στις επιδόσεις και το hardware του pro:

https://www.ign.com/articles/you-can-build-a-pc-equivalent-to-the-ps5-pro-heres-how

Είναι ακριβότερο βέβαια, αλλά αν σε συγκινούν τα επιχειρήματα που θέτει στο τέλος τότε ίσως ενδιαφερθείς να στήσεις ένα τέτοιο..

Δεν υπαρχει συγκριση οπως αναφερουν και στο ign πιο κατω. Η κονσολα εχει νοημα στα 400 γιατι οκ σε αυτα τα λεφτα δεν φτιαχνεις κατι αξιολογο σε pc. Στα 800 δεν εχει νοημα. Και θα το δουμε και απο το τι θα πουλησει σε κανα χρονο. Το κραξιμο ειναι τρελο παντως απο ολο τον κοσμο παγκοσμιως και ειναι απολυτα λογικο. 

Is It Worth It?

All together, this system will set you back about $863, which is more expensive than the $699 PS5 Pro. But you really do get more for your money with this gaming PC, even if all you want to do is play games on the thing. Not only do most PS5 games come to PC these days, but you also get access to pretty much any game on the Xbox Series X. A gaming PC inherently has a bigger library of games than any console on the planet.

When the PS5 generation ends, as they all do, your PC will still play new games. Plus, because of the modularity of desktop PCs, you can upgrade any component that’s holding you back, without having to buy an entirely new system like what you’d have to do with the PS5. That’s also true if something breaks. If your PS5 Pro breaks and it’s out of warranty, it’s dead. It’s a block of plastic and metal that’ll never do anything useful again. But if part of your PC breaks, you can open it up and repair or replace whatever component is causing you problems.

A lot has been said about console gaming versus PC gaming, but even if it’s technically less expensive than the PC that we’ve built here, I don’t know if the PS5 Pro is necessarily the cheaper option anymore, especially in the long-term.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...