Προς το περιεχόμενο

Η Sony εξηγεί τους λόγους πίσω από την τιμή του PS5 Pro και την έλλειψη οπτικού δίσκου

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Ανάλογα πόσα είναι διατεθιμένη η Sony να χάσει σε κάθε πώληση. Επίσης δεν μπορείς να συγκρίνεις και οικονομία 2016 με οικονομία 2024. Είμαστε, και κατ επέκταση και οι εταιρίες, σε πολύ χειρότερη μοίρα από τότε.

Εγω εχω καταλαβει οτι πολλες εταιριες προτιμανε να πουλησουν πχ 1000 κομματια στα 1000 ευρω παρα 2000 κομματια στα 500 ευρω. Μονο που θα μπορουσαν να πουλησουν 50000 κομματια στα 400 ευρω και να βγαλουν παραπανω. Αλλα απο οτι φαινεται δεν θελουν. Οποτε μενει να δουμε τι θα πουλησει στα 800 ευρω η πιο ακριβη κονσολα μεχρι σημερα παγκοσμιως γιατι Ελλαδα δεν περιμενω πολλα. Επισης συγκρινα οικονομια 2020 που βγηκε το ps5 με αυτη του 2024. Ελπιζω να μην τους βγει οπως και να εχει γιατι το ps6 θα ερθει στα 1200 και θα πει και ευχαριστω ο κοσμος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, Arkin said:

Εγω εχω καταλαβει οτι πολλες εταιριες προτιμανε να πουλησουν πχ 1000 κομματια στα 1000 ευρω παρα 2000 κομματια στα 500 ευρω. Μονο που θα μπορουσαν να πουλησουν 50000 κομματια στα 400 ευρω και να βγαλουν παραπανω. Αλλα απο οτι φαινεται δεν θελουν. Οποτε μενει να δουμε τι θα πουλησει στα 800 ευρω η πιο ακριβη κονσολα μεχρι σημερα παγκοσμιως γιατι Ελλαδα δεν περιμενω πολλα. Επισης συγκρινα οικονομια 2020 που βγηκε το ps5 με αυτη του 2024. Ελπιζω να μην τους βγει οπως και να εχει γιατι το ps6 θα ερθει στα 1200 και θα πει και ευχαριστω ο κοσμος. 

Καταλαβαίνεις τι λες; Όπως είπαμε, στις κονσόλες συνήθως μπαίνουν και μέσα. Αλλά έστω ότι βγάζουν ένα πολύ μικρό κέρδος, πώς ακριβώς θες να στο πουλήσει από 800€ στα 400€; Μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη ζημία; Το λες τόσο απλά λες και δεν τους κοστίζει τίποτα να να φτιάξουν μια κονσόλα, να γράψουν τον κώδικα, να βάλουν νέες τεχνολογίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπαίνει στο κοστολόγιο.

Μόλις τώρα, KostasKri είπε

Καταλαβαίνεις τι λες; Όπως είπαμε, στις κονσόλες συνήθως μπαίνουν και μέσα. Αλλά έστω ότι βγάζουν ένα πολύ μικρό κέρδος, πώς ακριβώς θες να στο πουλήσει από 800€ στα 400€; Μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη ζημία; Το λες τόσο απλά λες και δεν τους κοστίζει τίποτα να να φτιάξουν μια κονσόλα, να γράψουν τον κώδικα, να βάλουν νέες τεχνολογίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπαίνει στο κοστολόγιο.

Δεν μπαινουν μεσα. Μια φορα ειχε γινει αναφορα πριν 15 χρονια με το πρωτο ps3 οτι μπαινουν μεσα και απο τοτε δεν ξανα εχει αναφερθει κατι. Μονο μεσα που δεν μπαινουν ειδικα στα 800 ευρω. Η τεχνολογια που βαζουν 4 χρονια μετα το ps5 μονο καινουργια δεν ειναι υπαρχει ηδη 2-3 χρονια στους υπολογιστες δεν ειναι κατι νεο δηλαδη οπως και οι nvme που η sony δεν θα παρει τον 2tb 120 ευρω οσο τον περνουμε εμεις αλλα πολυ πολυ φθηνοτερα. Απλα εκει που εβγαζε ενα 20-30% θελει να το παει στο 50% με το ps5 pro στα 800 γιατι απο οτι φαινεται με τα remastered και τα remakes δεν γινεται δουλεια και δεν πουλανε οσο θα ηθελαν. 

18 ώρες πριν, KostasKri είπε

Θεωρώ αρκετοί εδώ μέσα έχουμε φτιάξει υπολογιστές στην ζωή μας. Το PS5 το απλό γι αυτά που σου δίνει είναι πολύ φθηνό. Αμφιβάλλω αν μπορείς να φτιάξεις gaming PC στα λεφτά αυτά. Θεωρώ ότι και για το Pro κάτι τέτοιο θα ισχύει και πάλι. Ο συνδυασμός hardware και optimization στο software δίνει αρκετά μεγάλο προβάδισμα στις τιμές αυτές.
Προφανώς δεν έχει νόημα η σύγκριση με κάρτες γραφικών spec προς spec λόγω του ότι τα παιχνίδια στο PS5 είναι πολύ πιο optimized.

Πάντως γενικά με 800€ δεν νομίζω να μπορείς να χτίσεις σοβαρό gaming PC και με 2TB nvme κιόλας όταν μια rtx4060 την βλέπω στα 350-450€ και γρήγορους 2TB nvme στα 140-200€. Και μας λείπουν και όλα τα υπόλοιπα εντόσθια, περιφεριακά, οθόνες κτλ. Με το PS5 το μόνο που θες είναι μια τηλεόραση που όλοι έχουμε στα σαλόνια μας.

Προφανώς αν έχεις gaming PC ήδη, ή κάποιο tower που να μπορείς να το αναβαθμίσεις, μπορείς να πάρεις παραπάνω value βάζοντας απλά μια κάρτα γραφικών των 500-600€ αλλά πλέον νομίζω στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχουν σταθεροί υπολογιστές αλλά λάπτοπ και τάμπλετ.

Έχεις κάνει παράθεση το σωστό άτομο ? Δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό που έγραψα με την απάντηση σου.

19 ώρες πριν, KostasKri είπε

Εγώ πάντως που έχω το digital, χαίρομαι που δεν με αναγκάζουν να πάρω σόνι και ντε PS5 Pro με δίσκο και να επωμιστώ το έξτρα κόστος.

Για να μην σχολιάσω αυτούς που λένε ότι θα είναι οικονομική επιτυχία. Λες και βγάζουν κέρδος από τις κονσόλες οι εταιρίες. Τις περισσότερες φορές πουλάνε με χασούρα και περιμένουν να βγει κέρδος από τις πωλήσεις παιχνιδιών.

Εδώ και χρόνια οι εταιρείες τεχνολογίας κόβουν διαφορα στάνταρ λέγοντας ότι είναι για να μειώσουν τιμές ενώ ταυτόχρονα οι τιμές τους πάνε μόνο πάνω. 

Η εταιρική απληστία έχει ξεφύγει μετά από εποχή κοβιντ. 

• Like 1

Απο οπου και αν το πιασεις η μη συμπεριληψη του drive ειναι ξεφτιλα στην υπαρχουσα τιμη. Η τιμη στην Ελλαδα για παραδειγμα ειναι 120€. Για κατι που εχει μεσα ξεχωριστα το κερδος, την συσκευασια και τα shipping cost δλδ το να συμπεριλαμβαναν την συσκευη στο τελικο πακετο θα τους κοστιζε ελαχιστα. Πραγματικα το ολο θεμα ειναι για την μεγιστοποιηση του κερδους εις βαρος του καταναλωτη και οτι και να βγαινουν να λενε ορθα τους εκραξε ολο το συμπαν. 

• Like 2

"Τα πρώτα previews που δημοσιεύτηκαν υποδεικνύουν ότι η κονσόλα θα μπορούσε να αξίζει κάθε ευρώ για το κοινό που βάζει σε προτεραιότητα τις επιδόσεις"

Ε αφού τα σάιτ με τα reviews μας λένε πως αξίζει την 800άρα τι συζητάμε; Όταν βγει το 6 στα 1200 πάλι τα ίδια θα μας λένε. Ποιούς δουλεύουν θέλω να ξέρω

• Like 1
  • Confused 1

1 hour ago, KostasKri said:

Φαντάζομαι μπορείς με μεγάλη ευκολία και οικονομικά να φτιάξεις ένα build να είναι εξίσου ευπαρουσίαστο (προσωπικά μου αρέσει το PS5 όπως και τα προηγούμενα) και ΌΧΙ γκουμούτσα με μια κονσόλα που έχει φτιαχτεί να είναι σε ένα έπιπλο σαλονιού; Γιατί προσωπικά το PC μου για να το φτιάξω να "βλέπετε" έσκασα πολλά λεφτά σε κουτί και cablemod καλώδια. 

Επίσης αν ξεπεράσεις τα παραπάνω και βάλεις ένα ότι να 'ναι χάνεις σε πολύ μεγάλο βαθμό το υπόλοιπα perks του να έχεις υπολογιστή και μάλιστα τόσο καλό. Εκτός αν κάθεσαι να το μεταφέρεις κάθε φορά.

Το τι είναι ευπαρουσίαστο είναι σχετικό για τον καθένα. Για κάποιον ένα σκέτο μαύρο κουτί είναι μια χαρά για κάτω από την τηλεόραση και για κάποιον άλλον το PS5 είναι ένα άσχημο άσπρο πράγμα. 

Γεγονός είναι πως μπορείς να βάλεις ένα PC στην τηλεόραση και εκεί στάθηκα. 

Χάνεις κάποια πράγματα, κερδίζεις κάποια άλλα. Ο καθένας τα βλέπει και αποφασίζει. 

4 ώρες πριν, jacksfr είπε

Εγώ θα έλεγα να βάλουμε την 1050 ti με ένα καλό overclocking θα είσαι κοντά στην απόδοση του PS5 pro 😁. Ξέρετε για τι μιλάτε ή έτσι τα λέτε χωρίς να έχετε δει τίποτα. Η κάρτα του PS5 pro έχει τα ίδια cu's με την 6800 και είναι πιο ψηλά χρονισμένη έχει νεότερη αρχιτεκτονική με ray tracing απόδοση που δεν υπάρχει ακόμα σε κάρτα της amd και με το PSSR που είναι αντίστοιχο του dlls και θα βελτιωθεί κι άλλο με τον καιρό, πια 3060 και 6650xt ονειρεύεσαι, αυτές είναι χειρότερες από το απλό ps5, έχει βίντεο στο DF που δείχνει το απλό ps5 να τρέχει καλύτερα από τις κάρτες που λες.

Ναι. Ακριβώς έτσι.

Η cpu του PS5 είναι 8πύρηνη Zen2 στα 3,5GHz, δηλαδή σαν έναν υποκλοκαρισμένο 3700Χ, άρα περιπου σαν έναν 5600Χ.

Η gpu είναι στα 10,28Tflops, άρα σαν μία 6650Xt ή περίπου 20% κάτω από μία 3060 (12,4Tflops) και με παλιότερη αρχιτεκτονική.

Το 6800 στον ύπνο σου. Πιο πολύ κοντά σε μία 6650XT είναι:

https://gr.ign.com/playstation-5/77408/news/apokaluphthekan-ta-tekhnika-kharakteristika-tou-playstation-5

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6800.c3713

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6650-xt.c3898

Το PSSR είναι καλύτερο από fsr, αλλά όχι από dlss ακόμα. Μιλάω πάντα για το απλό PS5. ΑΠό την αρχή γι αυτό μιλούσα.

Αν θέλεις για το pro να πούμε για το pro, αλλά στα χρήματά του φτιάχνεις pc με αντίστοιχες δυνατότητες. Το PC που πρότεινα στα 600-650€ ήταν για το PS5. κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά κάνει και πολλές άλλες εργασίες και υπολόγισα ότι κάποιος δεν έχει καθόλου PC, ώστε να θέλει κάποια αναβάθμιση ή δεν θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένα εξαρτήματα. Στα χρήματα PS5 pro + blue-ray (για να έχω κάποιες επιπλέον επιλογές που στο pc τις έχω έτσι κι αλλιώς) φτιάχνω pc με παρόμοιες επιδόσεις και μπορώ να κάνω και δουλειά, όχι μόνο gaming. Μπορώ να δω και ταινίες από τον ενσωματωμένο SSD. Μπορώ να αλλάξω τον SSD αν χαλάσει και άλλα... 

Το PS δεν είναι VFM πλέον.

3 ώρες πριν, KostasKri είπε

Δεν ανέφερα ότι είναι καλύτερο από PC. Αλλά γνωρίζεις φαντάζομαι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν είναι tech savvy και δεν θα ασχοληθεί. Εκεί πουλάνε οι κονσόλες και όπως ανέφερα και πιο πάνω, έχεις το πλεονέκτημα ότι είναι φτιαγμένες για σαλόνι. Δεν θα έβαζα με καμία δύναμη ένα tower κάτω από την τηλεόραση εκτός αν έφτιαχνα κάτι εξωπραγματικό με water loops και χρώματα κτλ για να είναι στολίδι για το σαλόνι.

Απλά έγραψα ότι δεν είναι vfm. Κάποτε ήταν. 

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα στη μέχρι τώρα ζωή μου είναι: "ότι δε γνωρίζεις το ρωτάς/ψαχνεις/πληρώνεις να στο πουν". Κανείς δεν τα ξέρει όλα και δε χρειάζεται καν. Το λάθος είναι ότι δεν ρωτάνε, όχι το ότι δεν ξέρουν.

Υπάρχουν και mini pc, δεν χρειάζονται πύργοι με water loops. Το ίδιο κάνει και ένας φίλος, απίστευτος fan του PS. Με έλεγε ότι αγόρασε το PS5, γιατί μια rtx 3080 κάνει τα διπλάσια και δεν είναι καν ένα ολόκληρο pc... Λες και το PS5 πλησιάζει την απόδοση μια 3080... 

Στολίδι είναι και ένα όμορφο mini tower που μπορείς να το κάνεις να κάνει παπάδες και όχι απλά να παίζει παιχνίδια.

Ότι το PS5 είναι πιο τεμπέλικο και απλό για τον καναπέ το δέχομαι. Για όποιον μετράει αυτό τόσο πολύ ας το πάρει. Δεν είπα ότι δεν αξίζει για κανένα. Είπα ότι δεν είναι η βέλτιστη λύση για όλους και ότι έχει χάσει κάποια από τα πλεονεκτήματα του παρελθόντος απέναντι στα PCs.

• Like 2

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Arkin, δυστυχώς τα νούμερα δεν βγαίνουν έτσι. Με σταθερό κόστος παραγωγης (ας πουμε 250) , συμφέρει να πουλήσεις 1000 κομματια στα 1000 ευρώ, παρά 2000 κομματια στα 500 ευρώ. 

Τα 50.000 που λες δεν υφίστανται. Δεν θα πενηνταπλασιαστούν οι πωλησεις του ps5 ακόμα και 200 ευρω να πάει. Το μονοπώλιο τείνει να πάει τις τιμές ψηλότερα, εκεί είναι το κέρδος, και είναι και η οικονομική αρχή που οδηγει στη δημιουργία των καρτέλ. 

Βάλε τώρα στο παιχνίδι οτι μιλάμε για είδη που ακόμα και φτωχοί νομίζουν ότι μπορούν να αγοράσουν,  εστω και με δόσεις (δεν είναι σπίτια ή αμάξια που το μέγεθος της τιμής σε κανει να αντιληφθείς  οτι δεν μπορεις) και θα καταλάβεις ότι όλοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν στον ορισμό  τιμής. 

57 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Υπάρχουν και mini pc, δεν χρειάζονται πύργοι με water loops. Το ίδιο κάνει και ένας φίλος, απίστευτος fan του PS. Με έλεγε ότι αγόρασε το PS5, γιατί μια rtx 3080 κάνει τα διπλάσια και δεν είναι καν ένα ολόκληρο pc... Λες και το PS5 πλησιάζει την απόδοση μια 3080... 

Στολίδι είναι και ένα όμορφο mini tower που μπορείς να το κάνεις να κάνει παπάδες και όχι απλά να παίζει παιχνίδια.

Ότι το PS5 είναι πιο τεμπέλικο και απλό για τον καναπέ το δέχομαι. Για όποιον μετράει αυτό τόσο πολύ ας το πάρει. Δεν είπα ότι δεν αξίζει για κανένα. Είπα ότι δεν είναι η βέλτιστη λύση για όλους και ότι έχει χάσει κάποια από τα πλεονεκτήματα του παρελθόντος απέναντι στα PCs.

Το PS5 σε ολομαυρο ειναι πανεμορφο.

Εαν φερεις το pc διπλα-πανω-κατω απο την τηλεοραση στο σαλονι, το κανεις μονο και μονο για τα παιχνιδια.Αρα ακυρωνεις ολα τα αλλα που κανει σε σχεση με το PS5.Γιατι, δεν μπορω να φανταστω καποιον να προσπαθει να πληκτρολογησει με ασυρματο ποντικι-πληκτρολογιο απο τον καναπε, στα γονατα, στην τηλεοραση στα 3 μετρα μακρυα.Ειναι καθαρα μ@λακια.

Σταματηστε να συγκρινεται τι PC φτιαχνεις με τα χρηματα του PS5 PRO.Γιατι; Γιατι, την συντριπτικη πλειοψηφια των αγοραστων απλα δεν τους ενδιαφερει να φτιαξουν PC.Ειτε γιατι εχουν, δεν θελουν, εχουν ενα laptop η ενα απλο πυργο που να κανει σερφαρισμα, yutube, να aκουνε μουσικη, να κατεβασουν κατι κτλ.Που τα κανεις με ενα διπυρυνο δεκαετιας με 8gb και SSD.

Tελος, οι αναλυτες του insomnia,  να μην μαντευουν την τιμη του ps6, γιατι η πρωτη κονσολα της καθε γενιας θα ειναι φθηνη. Γιατι θα πρεπει να εγκαταστησει βαση για τα παιχνιδια.Πιθανως το PS6 μπορει να πωλειται και στο κοστος ισως και κατω απο αυτο.Σε 3-4 χρονια κανες δεν ξερει τον πλυθωρισμο και που θα ειναι οι τιμες των εξαρτηματων.

• Thanks 2

Παιδιά το PS5 Pro είναι για να βγάλουν κάποιο κέρδος απ' την κονσόλα. Με το να σας το βγαζαν στα ~600 ευρώ που φαίνεται ότι το θέλατε θα έμπαιναν μέσα. Και θα έμπαιναν μέσα και στο PS5 Pro και στα PS5 που θα έπρεπε να ρίξουν την τιμή τους. Γιατί να μπούν μέσα; Η κονσόλα αυτή δεν βγαίνει με στόχο να αυξήσει το console market share της Sony (μπαίνοντας μέσα αρχικά) και να βγάλει τα σπασμένα από πωλήσεις παιχνιδιών. Το PS5 Pro στοχεύει σε κανένα 10% top users που ούτως η άλλως είχαν PS5 και ούτως η άλλως θα αγόραζαν όποια παιχνίδια θα αγοράσουν και με το Προ. Οι υπόλοιποι με PS5 τα ίδια παιχνίδια θ' αγοράσουν. Γιατί να σας χαρίσει η Sony έξτρα performance χάνοντας λεφτά; Ποιά εταιρεία το κάνει αυτό; Δίνουν δώρα οι AMD και η NVidia όταν χτίζετε PC? Έχετε χτίσει ποτέ PC σε τιμές κάτω του κόστους;;

Δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση η Sony. Αν αυτό περιμένατε τότε οκ, τι να πω, lesson learned. 

1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Αν θέλεις για το pro να πούμε για το pro, αλλά στα χρήματά του φτιάχνεις pc με αντίστοιχες δυνατότητες. Το PC που πρότεινα στα 600-650€ ήταν για το PS5. κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά κάνει και πολλές άλλες εργασίες και υπολόγισα ότι κάποιος δεν έχει καθόλου PC, ώστε να θέλει κάποια αναβάθμιση ή δεν θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένα εξαρτήματα. Στα χρήματα PS5 pro + blue-ray (για να έχω κάποιες επιπλέον επιλογές που στο pc τις έχω έτσι κι αλλιώς) φτιάχνω pc με παρόμοιες επιδόσεις και μπορώ να κάνω και δουλειά, όχι μόνο gaming. Μπορώ να δω και ταινίες από τον ενσωματωμένο SSD. Μπορώ να αλλάξω τον SSD αν χαλάσει και άλλα... 

Μπορείς να μου φτιάξεις PC στα χρήματα και τις επιδόσεις του PS5 Pro? Βάλε 2ΤΒ NVME φυσικά. Αυτό που λες ότι PS5 Pro θα είναι αντίστοιχο της 6650 ΧΤ δε νομίζω ότι ισχύει. Όλα τα σαητ αναμένουν να είναι σε επίπεδα 6800/7700ΧΤ. Δώσε μου την πηγή σου. Δεν μετράνε μόνο τα teraflops... Αν φτιάξεις PC με 6650 ΧΤ ίσως και να σου βγεί. Αλλά θα είσαι πιο κοντά στο PS5 απ' ότι στο pro...

2 hours ago, Tlykog said:

Ναι. Ακριβώς έτσι.

Η cpu του PS5 είναι 8πύρηνη Zen2 στα 3,5GHz, δηλαδή σαν έναν υποκλοκαρισμένο 3700Χ, άρα περιπου σαν έναν 5600Χ.

Η gpu είναι στα 10,28Tflops, άρα σαν μία 6650Xt ή περίπου 20% κάτω από μία 3060 (12,4Tflops) και με παλιότερη αρχιτεκτονική.

Το 6800 στον ύπνο σου. Πιο πολύ κοντά σε μία 6650XT είναι:

https://gr.ign.com/playstation-5/77408/news/apokaluphthekan-ta-tekhnika-kharakteristika-tou-playstation-5

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6800.c3713

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-6650-xt.c3898

Το PSSR είναι καλύτερο από fsr, αλλά όχι από dlss ακόμα. Μιλάω πάντα για το απλό PS5. ΑΠό την αρχή γι αυτό μιλούσα.

Το PS δεν είναι VFM πλέον.

Απλά έγραψα ότι δεν είναι vfm. Κάποτε ήταν. 

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα στη μέχρι τώρα ζωή μου είναι: "ότι δε γνωρίζεις το ρωτάς/ψαχνεις/πληρώνεις να στο πουν". Κανείς δεν τα ξέρει όλα και δε χρειάζεται καν. Το λάθος είναι ότι δεν ρωτάνε, όχι το ότι δεν ξέρουν.

Τι προσπαθείς να εξηγείς και εσύ τώρα.... Ανάθεμα εάν ένας στους 100 καταλαβαίνει τι έχεις γράψει... Και είμαστε και σε τεχνολογικό φόρουμ..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, filip123go είπε

Τι προσπαθείς να εξηγείς και εσύ τώρα.... Ανάθεμα εάν ένας στους 100 καταλαβαίνει τι έχεις γράψει... Και είμαστε και σε τεχνολογικό φόρουμ..

Εσύ και ο Tlykog που τα καταλαβαίνετε καλύτερα απ' όλους και είστε διάνοιες της τεχνολογίας, δείξτε μια πηγή που λέει ότι η GPU του PS5 Pro θα είναι σε επίπεδα 6650ΧΤ. Και φτιάξτε και επιτέλους ένα PC που να είναι στα επίπεδα και στην τιμή του PS5 Pro να το δούμε κι εμείς πόσο κάνει και τι PC εννοείτε. 

Επεξ/σία από Babis_allos

Λίγο πολύ όλοι έχουμε ένα PC στο σπίτι για βασικές εργασίες, όχι δλδ κάτι εξειδικευμένο που να απαιτεί δυνατό hardware άρα μπορούμε να ζήσουμε και με αυτό ή αν δεν έχουμε να αγοράσουμε ένα φθηνό laptop ή να στήσουμε ένα νέο φθηνό PC και να κάνουμε την δουλειά μας τέλος πάντων με αυτό.

Δεν καταλαβαίνω όμως ποιες ακριβώς είναι αυτές οι εργασίες ή η δουλειά που θα κάνουμε αγοράζοντας ένα PC ισοδύναμο του PS5 ή του PS5 Pro ώστε αυτό να αποτελεί το βασικό μας κίνητρο για να το προτιμήσουμε από την κονσόλα ξοδεύοντας τα ίδια περίπου χρήματα. Αν το χρειαζόμαστε ως εργαλείο δουλειάς από την οποία βγάζουμε χρήματα, το καταλαβαίνω. Αν όμως το θέλουμε για ms office, web serfing, youtube, movies κτλ τότε τι να το κάνουμε το gaming pc? Ένα tablet, ένας φορητός, ένα κινητό τηλέφωνο που όλοι λίγο πολύ έχουμε στα σπίτια μας την κάνουν την δουλειά αυτή, τα δε movies τα παίζουν πλέον και μάλιστα πολύ καλά οι εφαρμογές των smart τηλεοράσεων μας που όλοι έχουμε σίγουρα στο σπίτι.

Για να πάω από κονσόλα σε PC χρειάζομαι αληθινό κίνητρο και σίγουρα αυτό δεν είναι το ότι ένα PC κάνει πολλές άλλες δουλειές. Κίνητρο είναι να παίζω σε αυτό καλύτερα τα videogames μου, γιατί μην ξεχνάτε το Pro απευθύνεται σε τέτοιους ανθρώπους, που τους ενδιαφέρουν καλύτερες επιδόσεις, όχι να γράφουν word και excel ή να βλέπουν ταινίες. Οπότε εγώ ο ας πούμε "ενθουσιασμένος" χρήστης το να πάω να φτιάξω ένα ισοδύναμο PC με το PS5 Pro δεν μου λέει απολύτως τίποτα γιατί δεν θέλω να κάνω άλλες δουλειές με αυτό παρά μόνο να παίζω videogames. Άρα αληθινό κίνητρο για μένα είναι να παίζω καλύτερα σε γραφικά, frames, αναλύσεις κτλ και όχι ισάξια με μια κονσόλα και για να το πετύχω αυτό θα πρέπει να φτιάξω ένα δυνατότερο PC από το PS5 Pro ξοδεύοντας φυσικά και περισσότερα χρήματα.

Συμπερασματικά, ένας χρήστης σαν εμένα που ενδιαφέρεται για καλύτερες επιδόσεις (όχι μέγιστες, απλά καλύτερες) που σε αυτόν στοχεύει το Pro, για να συγκινηθεί και να φτιάξει PC θα πρέπει αυτό να είναι καλύτερο από την κονσόλα του αλλιώς δεν βρίσκει νόημα να μεταβεί σε αυτό γιατί δεν τον ενδιαφέρει να κάνει οτιδήποτε άλλο από το να παίζει videogames οπότε του είναι και αδιάφορο το επιχείρημα ότι το PC κάνει ένα σωρό άλλες δουλειές που δεν τον ενδιαφέρουν ούτως ή άλλως.

Προσωπικά λοιπόν, επειδή αρνούμαι να δώσω 920 ευρώ για κονσόλα, επιλέγω να μεταβώ σε gaming pc, δυνατότερο από αυτήν άρα και ακριβότερο αλλά future proof, γύρω στα 1500 ευρώ συγκεκριμένα με 7800x3d, b650 mobo, 32gb ddr5 ram, 1000w psu, 2gb ssd gen5, 4070 ti super 16gb κτλ κτλ. (τούμπανο δλδ χαχα). Να πάω να φτιάξω ένα gaming PC στα 900 και να παίζω ισοδύναμα με το Pro γιατί? Επειδή μπορεί να κάνει και ένα σωρό άλλες δουλείες που δεν τις κάνω ούτως ή άλλως με αυτό? Άχρηστο μου φαίνεται. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει καλύτερα το PC για να το προτιμήσω και αυτό είναι να παίζει games σε μεγαλύτερη ποιότητα και να αναβαθμίζεται μελλοντικά. Άρα για μένα οι επιλογές είναι δύο, ή καλύτερο PC ή μένω με το απλό PS5 μέχρι να έρθει το PS6.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...