Προς το περιεχόμενο

Η Sony εξηγεί τους λόγους πίσω από την τιμή του PS5 Pro και την έλλειψη οπτικού δίσκου

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 minutes ago, Chocobo said:

Aυτό το διαβάζουμε απο το 90' για διάφορες συσκευές με την πιο γνωστή περίπτωση φυσικά του Playstation 3 με το BluRay...

Απο το ψάξιμο online πάντως δεν έχω βρει κάποια αξιόπιστη αδιαμφισβήτητη έρευνα που να το αποδεικνύει.Θα μπορούσε δηλαδή μια εταιρία που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο να βγάλει στη φόρα όλο τον τιμοκατάλογο απο όλα τα εξαρτήματα ενός προϊόντος + εργατικά συναρμολόγηση κλπ για να έχουμε πλήρη εικόνα. Το να ακούω απλά ''πουλάμε με χασούρα'' και πληρώνουμε και 5-6 tech sites να παπαγαλίσουν την ανακοίνωση δεν μου λέει κάτι.Εγώ προσωπικά θέλω επίσημα έγγραφα απο την εταιρία για να πιστέψω κάτι.

Υπάρχουν κατά καιρούς βέβαια εξαιρέσεις απο εταιρίες που όντως το αποδεικνύουν.Απλά θεωρώ πως πλέον έχει γίνει καραμέλα στο community αυτό το πράγμα και απλά το αναπαράγεται χωρίς πολύ σκέψη.

Θεωρώ αρκετοί εδώ μέσα έχουμε φτιάξει υπολογιστές στην ζωή μας. Το PS5 το απλό γι αυτά που σου δίνει είναι πολύ φθηνό. Αμφιβάλλω αν μπορείς να φτιάξεις gaming PC στα λεφτά αυτά. Θεωρώ ότι και για το Pro κάτι τέτοιο θα ισχύει και πάλι. Ο συνδυασμός hardware και optimization στο software δίνει αρκετά μεγάλο προβάδισμα στις τιμές αυτές.
Προφανώς δεν έχει νόημα η σύγκριση με κάρτες γραφικών spec προς spec λόγω του ότι τα παιχνίδια στο PS5 είναι πολύ πιο optimized.

Πάντως γενικά με 800€ δεν νομίζω να μπορείς να χτίσεις σοβαρό gaming PC και με 2TB nvme κιόλας όταν μια rtx4060 την βλέπω στα 350-450€ και γρήγορους 2TB nvme στα 140-200€. Και μας λείπουν και όλα τα υπόλοιπα εντόσθια, περιφεριακά, οθόνες κτλ. Με το PS5 το μόνο που θες είναι μια τηλεόραση που όλοι έχουμε στα σαλόνια μας.

Προφανώς αν έχεις gaming PC ήδη, ή κάποιο tower που να μπορείς να το αναβαθμίσεις, μπορείς να πάρεις παραπάνω value βάζοντας απλά μια κάρτα γραφικών των 500-600€ αλλά πλέον νομίζω στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχουν σταθεροί υπολογιστές αλλά λάπτοπ και τάμπλετ.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που τα είδε τα 250 ευρώ διαφορά;;;; Εγώ βλέπω 400 κοστίζει το PS5 Discless. 800 το Ps5 Pro Discless

Στα 400 ευρώ διαφορά λοιπον έχουμε 500GB χώρο εξτρά και οτι επιπλέον έχει να προσφέρει τεχνικά.

ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ξαναλέω.

7 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Θεωρώ αρκετοί εδώ μέσα έχουμε φτιάξει υπολογιστές στην ζωή μας. Το PS5 το απλό γι αυτά που σου δίνει είναι πολύ φθηνό. Αμφιβάλλω αν μπορείς να φτιάξεις gaming PC στα λεφτά αυτά. Θεωρώ ότι και για το Pro κάτι τέτοιο θα ισχύει και πάλι. Ο συνδυασμός hardware και optimization στο software δίνει αρκετά μεγάλο προβάδισμα στις τιμές αυτές.
Προφανώς δεν έχει νόημα η σύγκριση με κάρτες γραφικών spec προς spec λόγω του ότι τα παιχνίδια στο PS5 είναι πολύ πιο optimized.

Πάντως γενικά με 800€ δεν νομίζω να μπορείς να χτίσεις σοβαρό gaming PC και με 2TB nvme κιόλας όταν μια rtx4060 την βλέπω στα 350-450€ και γρήγορους 2TB nvme στα 140-200€. Και μας λείπουν και όλα τα υπόλοιπα εντόσθια, περιφεριακά, οθόνες κτλ. Με το PS5 το μόνο που θες είναι μια τηλεόραση που όλοι έχουμε στα σαλόνια μας.

Προφανώς αν έχεις gaming PC ήδη, ή κάποιο tower που να μπορείς να το αναβαθμίσεις, μπορείς να πάρεις παραπάνω value βάζοντας απλά μια κάρτα γραφικών των 500-600€ αλλά πλέον νομίζω στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχουν σταθεροί υπολογιστές αλλά λάπτοπ και τάμπλετ.

Με 800 ευρω μπορει οχι αλλα με 950 ευρω φτιαχνεις ενα πολυ καλο PC το οποιο ειναι στα επιπεδα του ps5 pro απο θεμα gpu και κανει χιλιαδες ακομα πραγματα περα απο gaming και PC εχουμε ολοι σπιτι μας οποτε μια gpu λειπει. 

Και αν βαλουμε μεσα φθηνοτερα παιχνιδια εχω φτιαξει συλλογη στο steam με 2-3 χιλιαρικα σε κονσολα θα ηθελα τα 5πλασια για τα ιδια παιχνιδια αν βαλουμε πληκτρολογιο+ποντικι+οτι χειριστηριο θελουμε+UW οθονες+mods+επιλογες απο παιχνιδια οσο παλια θελουμε+emulators για οτι κονσολα θελουμε +++ τοτε οπως βλεπεις τα 800 του ps5 pro ειναι απλα no buy συγκριτικα με ενα αξιολογο σημερινο PC σε αυτα τα χρηματα. Το εχει χασει η sony απο παιχνιδια τα ιδια και τα ιδια remastered remakes και δεν ξερω πως θα γινει να γυρισει ολο αυτο. Σιγουρα οχι με το ps5 pro στα 800 ευρω. 

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

• Like 1

1 hour ago, oldnew said:

450€ κάποτε το iphone 3gs που ηταν τοτε ναυαρχίδα και ετη φωτος μπροστά από τον ανταγωνισμό.  Το εβαζες και σε ενα παγιο της πλάκας 18ε και το επαιρνες 300€. Αλλά όταν λες οτι είναι πανάκριβο και δεν αξίζει στην πραγματικότητα ουτε τα μισά λεφτα , σου επιτιθονται 100 μετοχοι, και άλλα 200 φαμποι. Οπότε φατε τωρα ναυαρχίδες στα 1500€, και τα android  σε αντιστοιχες τιμες, και μην απορήσετε καθολου αν αύριο κανουν 1500€ οι κονσόλες.  Εδω που τα λέμε ποιο λογικό θα ηταν αυτο παρα να κανουν τοσο κινητά που στην πραγματικότητα δεν έχουν κανενα innovation,  πλην απλων βελτιώσεων τα τελευταία 10 χρόνια.  Εξαιρώ τα fold που είναι ΤΟ ΜΟΝΟ innovation. 

Ισχύει αυτό που λες γιατί το είχα το 3gs. Τότε όμως ήθελα + 400 ευρώ για μια κάμερα ccd Sony + 200 για ps Vita + το λάπτοπ παντού. Τώρα με το Χ καλο κινητό, τα παραπάνω είναι άχρηστα. Άρα εν μέρει ότι πληρωνες, πληρώνεις. Όχι ότι δικαιολογώ την τιμή μιας ναυαρχίδας, σε καμία περίπτωση. Το ps 2 όμως  αντίθετα, που τότε ήταν πολύ μπροστά και μου αντικατέστησε το dvd, όχι μόνο δεν εξελίχθηκε, αλλά κατέληξε μια πανάκριβη κονσόλα που μάλιστα έκανε βήματα προς τα πίσω ( χωρίς Blu ray ).

• Like 1

2 minutes ago, Arkin said:

Με 800 ευρω μπορει οχι αλλα με 950 ευρω φτιαχνεις ενα πολυ καλο PC το οποιο ειναι στα επιπεδα του ps5 pro απο θεμα gpu και κανει χιλιαδες ακομα πραγματα περα απο gaming και PC εχουμε ολοι σπιτι μας οποτε μια gpu λειπει. 

Και αν βαλουμε μεσα φθηνοτερα παιχνιδια εχω φτιαξει συλλογη στο steam με 2-3 χιλιαρικα σε κονσολα θα ηθελα τα 5πλασια για τα ιδια παιχνιδια αν βαλουμε πληκτρολογιο+ποντικι+οτι χειριστηριο θελουμε+UW οθονες+mods+επιλογες απο παιχνιδια οσο παλια θελουμε+emulators για οτι κονσολα θελουμε +++ τοτε οπως βλεπεις τα 800 του ps5 pro ειναι απλα no buy συγκριτικα με ενα αξιολογο σημερινο PC σε αυτα τα χρηματα. Το εχει χασει η sony απο παιχνιδια τα ιδια και τα ιδια remastered remakes και δεν ξερω πως θα γινει να γυρισει ολο αυτο. Σιγουρα οχι με το ps5 pro στα 800 ευρω. 

950€ με 800€ έχει διαφορά. Και όχι δεν έχουν όλοι PC στο σπίτι τους που απλά του πετάς μια gpu και απλά παίζει. Μπορεί να έχει παλιό επεξεργαστή και να μην μπορεί η κάρτα γραφικών να αποδόσει όσο θα μπορούσε, μπορεί να μην έχουμε χώρο στο σπίτι για γραφείο που θα μπει το PC το monitor και όλα τα γύρω γύρω. Το PS5 θα μπει απλά στο έπιπλο της τηλεόρασης και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Είχα i7-7700k και όταν πήρα την 3080ti, δεν μπορούσε να αποδόσει στο μέγιστο και αναγκαστικά πήρα και επεξεργαστή. Δεν είναι φθηνό χόμπι το gaming, αλλά το πιο φθηνό και βολικό είναι σίγουρα μια κονσόλα.

Επίσης τα παιχνίδια αν τα αγοράζεις όταν βγαίνουν έχουν πάνω κάτω τα ίδια λεφτά. Αν περιμένεις βρίσκεις πιο φθηνά και στο PS5.

Το PS5 Pro θα σημάνει την αρχή του τέλους. Προχειροδουλειά ούτε καν την μακέτα δεν πείραξαν πέρα από τις τρεις γραμμές.

• Haha 2

Μόλις τώρα, KostasKri είπε

950€ με 800€ έχει διαφορά. Και όχι δεν έχουν όλοι PC στο σπίτι τους που απλά του πετάς μια gpu και απλά παίζει. Μπορεί να έχει παλιό επεξεργαστή και να μην μπορεί η κάρτα γραφικών να αποδόσει όσο θα μπορούσε, μπορεί να μην έχουμε χώρο στο σπίτι για γραφείο που θα μπει το PC το monitor και όλα τα γύρω γύρω. Το PS5 θα μπει απλά στο έπιπλο της τηλεόρασης και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Είχα i7-7700k και όταν πήρα την 3080ti, δεν μπορούσε να αποδόσει στο μέγιστο και αναγκαστικά πήρα και επεξεργαστή. Δεν είναι φθηνό χόμπι το gaming, αλλά το πιο φθηνό και βολικό είναι σίγουρα μια κονσόλα.

Επίσης τα παιχνίδια αν τα αγοράζεις όταν βγαίνουν έχουν πάνω κάτω τα ίδια λεφτά. Αν περιμένεις βρίσκεις πιο φθηνά και στο PS5.

150 ευρω διαφορα και περνεις πολυ καλυτερο cpu και καρτα γραφικων επισης καλυτερη συν ολοκληρο pc που κανει χιλιαδες πραγματα και πολυ καλυτερα απο ενα ps5 pro που ειναι μονο για gaming. Η διαφορα ειναι τεραστια και τα 800 ειναι τεραστιο ποσο. Επισης οχι δεν ειναι στα ιδια λεφτα day one. Στο PC παντα θα τα βρεις 20-25 ευρω φθηνοτερα απο τα 60αρια 70αρια του ps5 day one και σε 1-2 μηνες θα τα βρισκεις μιση τιμη.

Προχθες μιλαγα με φιλο που εχει ps4 πηρε την απλη εκδοση του DB kakarot 25 ευρω για PS4 και η legendary ειχε 50 ευρω εγω πηρα την legendary 21 πριν 2 μηνες για steam. Η κονσολα μακροπροθεσμα σου βγαινει πολυ πιο ακριβη με τη συνδρομη με τα πολυ ακριβα παιχνιδια συν οτι εχεις και το θεμα με τα 30fps η 60fps με medium γραφικα κτλ κτλ τα ξερουμε ολα τα χρονια. Ευχομαι να μην πουλησει ουτε 1 το ps5 pro γιατι καπου εχουμε ξεφυγει οπως ευχομαι να μην πουλησουν ουτε μια 5090 εφοσον ερθει στα 2000+ ευρω μιας και και εκει εχουμε ξεφυγει. Καπου πρεπει να μπει ενα οριο στην αισχροκερδεια στα παντα. 

• Like 2

1 minute ago, Arkin said:

150 ευρω διαφορα και περνεις πολυ καλυτερο cpu και καρτα γραφικων επισης καλυτερη συν ολοκληρο pc που κανει χιλιαδες πραγματα και πολυ καλυτερα απο ενα ps5 pro που ειναι μονο για gaming. Η διαφορα ειναι τεραστια και τα 800 ειναι τεραστιο ποσο. Επισης οχι δεν ειναι στα ιδια λεφτα day one. Στο PC παντα θα τα βρεις 20-25 ευρω φθηνοτερα απο τα 60αρια 70αρια του ps5 day one και σε 1-2 μηνες θα τα βρισκεις μιση τιμη.

Προχθες μιλαγα με φιλο που εχει ps4 πηρε την απλη εκδοση του DB kakarot 25 ευρω για PS4 και η legendary ειχε 50 ευρω εγω πηρα την legendary 21 πριν 2 μηνες για steam. Η κονσολα μακροπροθεσμα σου βγαινει πολυ πιο ακριβη με τη συνδρομη με τα πολυ ακριβα παιχνιδια συν οτι εχεις και το θεμα με τα 30fps η 60fps με medium γραφικα κτλ κτλ τα ξερουμε ολα τα χρονια. Ευχομαι να μην πουλησει ουτε 1 το ps5 pro γιατι καπου εχουμε ξεφυγει οπως ευχομαι να μην πουλησουν ουτε μια 5090 εφοσον ερθει στα 2000+ ευρω μιας και και εκει εχουμε ξεφυγει. Καπου πρεπει να μπει ενα οριο στην αισχροκερδεια στα παντα. 

Για να μην σχολιάσω το ότι προφανώς δεν έχουν όλοι την γνώση να στήσουν μόνοι τους υπολογιστές οπότε αναγκαστικά πάνε σε έτοιμες λύσεις που είναι πιο ακριβές ή πληρώνουν κάποιον να τους το στήσει (υπολόγισε ένα ακόμα 50-100άρι στα 950€ σου). Συν το θέμα χώρου που ανέφερα πριν.

Το ότι με τον υπολογιστή κάνεις και άλλα πράγματα δεν μου λέει κάτι. Ο περισσότερος κόσμος όπως είπα πλέον έχει λάπτοπ και τάμπλετ. Πάρα πολλοί λίγοι έχουν πλέον σταθερούς υπολογιστές.

Οι κονσόλες για το κατάλληλο κοινό είναι απίστευτα καλό value ειδικά αν έχεις και ανάλογη τηλεόραση να το υποστηρίξει. Πολλές φορές θέλω απλά να αράξω στην καναπεδάρα και να παίξω στο PS5 στην 65άρα 4k OLED TV και όχι σε μια καρέκλα στο γραφείο μου. Οπότε για άλλη μια φορά, δεν είναι όλα για όλους και μην τα ισοπεδώνουμε. Το γεγονός ότι εσένα για τους λόγους που ανέφερες δεν σου κάνει, είναι απολύτως δεκτό. Αλλά δεν μπορείς να αγνοείς και όλα τα πλεονεκτήματα μιας κονσόλας.

3 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Για να μην σχολιάσω το ότι προφανώς δεν έχουν όλοι την γνώση να στήσουν μόνοι τους υπολογιστές οπότε αναγκαστικά πάνε σε έτοιμες λύσεις που είναι πιο ακριβές ή πληρώνουν κάποιον να τους το στήσει (υπολόγισε ένα ακόμα 50-100άρι στα 950€ σου). Συν το θέμα χώρου που ανέφερα πριν.

Το ότι με τον υπολογιστή κάνεις και άλλα πράγματα δεν μου λέει κάτι. Ο περισσότερος κόσμος όπως είπα πλέον έχει λάπτοπ και τάμπλετ. Πάρα πολλοί λίγοι έχουν πλέον σταθερούς υπολογιστές.

Οι κονσόλες για το κατάλληλο κοινό είναι απίστευτα καλό value ειδικά αν έχεις και ανάλογη τηλεόραση να το υποστηρίξει. Πολλές φορές θέλω απλά να αράξω στην καναπεδάρα και να παίξω στο PS5 στην 65άρα 4k OLED TV και όχι σε μια καρέκλα στο γραφείο μου. Οπότε για άλλη μια φορά, δεν είναι όλα για όλους και μην τα ισοπεδώνουμε. Το γεγονός ότι εσένα για τους λόγους που ανέφερες δεν σου κάνει, είναι απολύτως δεκτό. Αλλά δεν μπορείς να αγνοείς και όλα τα πλεονεκτήματα μιας κονσόλας.

Οι κονσολες ειναι value μαζι σου απλα το ps5 pro δεν ειναι καλο value. Ειναι κακιστο το value που δινει η συγκεκριμενη κονσολα. Εχω και κονσολες και καλο υπολογιστη κρινω καθαρα την παραλογη τιμη για αυτα που προσφερει. 

• Like 1

2 hours ago, kalmik said:

Για να είμαστε δίκαιοι δεν υπάρχει φορητό bluray που να κάνει 15 ευρώ. 

Είχα ξεχάσει που έχει bluray οπότε έχεις δίκιο.

Τα dvd όπως έγραφα, ακομα και τα recorder ειναι πάρα πολύ φτηνά :

https://www.e-shop.gr/asus-drw-24d5mt-dvd-rw-black-bulk-p-PER.330125

Μιλαμε για το PS, πολλες φορες η αρνητικη διαφημιση λειτουργει υπερ σου ειδικα αν εισαι στην κορυφη...

Κοιταξτε την Apple και τι πολεμος της γινεται τοσα χρονια ειδικα για τις τιμες και δειτε ποια ειναι τα αποτελεσματα...

1 hour ago, alex1_kgr said:

Θέλει να κάνει τα pro μια συσκευή για symbol status, όπως αντίστοιχα έκαναν η Apple, η Samsung με τη σειρά S και fold. Δε χρειάζεται να είσαι τόσο μέσα στην αγορά αυτή για να καταλάβεις ότι όλα πλέον γίνονται για 2 ομάδες... Τους έχοντες και τους μη έχοντες! 

Αυτό παίζει να είναι βασικός στόχος, αν και οι περισσότεροι δεν το βλέπουν καν.. 

34 minutes ago, KostasKri said:

Το PS5 θα μπει απλά στο έπιπλο της τηλεόρασης και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο

Και το PC αν το θες για παιχνίδια στο ίδιο σημείο θα μπει. 

23 minutes ago, KostasKri said:

Πολλές φορές θέλω απλά να αράξω στην καναπεδάρα και να παίξω στο PS5 στην 65άρα 4k OLED TV

Μπορείς και με PC. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λυπηρό το γεγονός πως ένα τόσο αγαπημένο και λατρεμένο χόμπυ εκκατομυρίων ανθρώπων έχει γίνει όχι απλά πανάκριβο αλλά είδος πολυτελείας για λίγους.Κάποτε δύο δεκαετίας και βάλε προς τα πίσω, περιμέναμε τα καλάντα να μαζέψουμε 150-200 χιλιάδες δραχμές να πάρουμε Ν64 και Ps1, αργότερα 200-250 ευρώ για Xbox,Ps2 και Game Cube. Πλέον ούτε δύο παιχνίδια δεν αγοράζεις σε retail μορφή ή ένα περιφερειακό αντίστοιχα. Αυτά τα κακά έχει το μονοπώλειο και ο μηδενικός ανταγωνισμός. Μακάρι να γυρίσει την πλάτη ο κόσμος μπας και θυμηθούν σε ποίους απευθύνονται και ποίοι τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Επεξ/σία από Ash

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, kotronas said:

Πω Πω θέμα το κάνατε ένα τηλέφωνο flagship έχει 1000+ , 

Τα flagship είναι αστειότητα στα 1000, πλέον έγινε ΚΑΙ το PS5 αστειότητα, όχι έγινε κανονική η τιμή του PS5, απλά πλέον κανείς δεν ασχολείται με τις τιμές της Apple αφού και 2500 να τα δίνει θα τα αγοράζουν αυτοί που παίρνουν Apple αφού πολύ απλά δεν κοιτάνε καν την τιμή αφού είναι Apple

Επεξ/σία από Hacker?pcs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...