Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, avacan23 είπε

στα 500 ευρώ σοβαρη μηχανη δυσκολα να βρεις καινούργια.

αντι για αυτοματη θα προτεινα με συμβιβασμούς αυτες  με ενσωματωμένο μύλο. ιδιες εταιρεια στην ουσία ειναι με τη Breville αλλά ειναι πιο φθηνη και με χειροτερο μύλο

1)Sage Barista Pro or Sage Barista Express,

2)Breville Barista Max

παιζουν καλες προσφορες απο αμαζον.

Ο καλός μαυροσ χρυσός θελει θυσίες. στα 1000 ευρώ που έχω όριο πιστευω η lelit ειναι η καλύτερη επιλογή αλλά ακουω προτάσεις ευχαρίστως. Τελη νοεμβρη θα γινει η αγορά.

https://www.instagram.com/sho_billions/reel/CqlIw-6gS-c/

γενικά συμφωνώ αλλά οι περισσότεροι δύσκολα απο το μηδέν να πάμε στα 1500€ (όχι οτι είναι κακό 😋) , θέλει σιγά σιγά να ψηθεί μέσα σου και αν δεν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα ανεβαίνεις, κατα την άποψη μου απο ένα ποσό και μετά οι διαφορές που καταλαβαίνεις είναι μικρές στη γεύση, υποκειμενικό βέβαια αυτό .

Δυστυχώς ισχύει αυτό που είπαν και πιο πριν όσο μαθαίνεις να πίνεις πιο σωστό καφέ δύσκολα γυρίζεις πίσω 😅

για sage μύλο δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα αλλά στα λεφτά τους είναι οκ, για όποιον θέλει ευκολία και all-in-one αξίζουν

εγώ κοιτάω και τις flair για 2η μηχανή πιο μερακλίδικη

on topic, παρέλαβα σε 2 μέρες απο handpickers, για να δούμε τι λέει..

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, avacan23 είπε

αντι για αυτοματη θα προτεινα με συμβιβασμούς αυτες  με ενσωματωμένο μύλο. ιδιες εταιρεια στην ουσία ειναι με τη Breville αλλά ειναι πιο φθηνη και με χειροτερο μύλο

2)Breville Barista Max

Ο καλός μαυροσ χρυσός θελει θυσίες. στα 1000 ευρώ που έχω όριο πιστευω η lelit ειναι η καλύτερη επιλογή αλλά ακουω προτάσεις ευχαρίστως. Τελη νοεμβρη θα γινει η αγορά.

Ξαναλέω με Bambino plus αν είσαι άσχετος και θέλεις την ευκολία στο αφρογαλο στα 500 ευρώ και αλά 450 για mignion specialita,είσαι super.

Μηχανές με ενσωματωμένο μύλο δεν λένε...χαλάει κάτι από τα δύο πετάς και τα δύο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, avacan23 είπε

2)Breville Barista Max

Παθών σε αγορά αυτών των μηχανών. 

Sage barista express και sage barista pro. Σε λιγότερο από έτος οι μύλοι off. Δυσκολία επισκευής τους τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. 

Στο τέλος επιστροφή χρημάτων από το μαγαζί που τις αγόρασα. Ταλαιπωρία κράτησε από Αύγουστο 2022 έως Ιανουάριο 2023 με την πρώτη και Αύγουστο 2023 με Σεπτέμβριο του 2023 με τη δεύτερη. 

Τελικά κατέληξα σε ότι μου πρότειναν σε φορά του εσπρέσο πολλά παιδιά... 

Αγορά ενός αξιόλογου μυλου και μιας αξιόλογης μηχανής. 

Κατέληξα τέτοια εποχή πέρσι να πάρω μύλο τον mignon zero και μηχανη lelit pl41tem pid. 

Από τότε κανένα μα κανένα πρόβλημα 1 χρόνο τώρα με πάνω από 15 περίπου  κιλά καφέ κομμένα φτιαγμενα. 

Χαμένα χρήματα όλες οι ενδιάμεσες λύσεις που έκανα. 

Δυστυχώς ένα minimum budget 800 - 1000 euro  απαιτείται για να πιεις καφέ που δεν φαντάζεσαι ότι υπήρχε. 

Προφανώς αξίζει εάν φτιάχνονται 2 τουλάχιστον καθημερινά καφέδες Espresso. 

Και μην τρέχετε να τα πάρετε. Μαζέψτε με υπομονή τα χρήματα. 

Δεν είναι λίγα τα χρήματα αυτά για... Καφέ. 

Ή τρελά πληρώνεται πάντα χαχαχα

Επεξ/σία από miltostammy
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

αγόρασα την αυτόματη De'Longhi Magnifica start και οι πρώτοι καφέδες που έβαλα είναι Handpickes H.P και τώρα ξεκίνησα τον Dark Sparrow. πολύ πίκρα και οι 2.... 🥲

Δημοσ.
16 minutes ago, valantis123 said:

αγόρασα την αυτόματη De'Longhi Magnifica start και οι πρώτοι καφέδες που έβαλα είναι Handpickes H.P και τώρα ξεκίνησα τον Dark Sparrow. πολύ πίκρα και οι 2.... 🥲

δεν ξερω τι ρυθμίζει η μηχανη. αν ειναι πικρος δοκιμασε ενα απο τα 3: περισσότερο καφε, μικρότερη θερμοκρασία μικροτερη εκχείλιση 

• Thanks 1
Δημοσ.

Βάλε εμφιαλωμένο νερό. Άλλαξε ρύθμιση στο μύλο . Νομίζω στο 5 είναι το καλύτερο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, virginkiller είπε

δεν ξερω τι ρυθμίζει η μηχανη. αν ειναι πικρος δοκιμασε ενα απο τα 3: περισσότερο καφε, μικρότερη θερμοκρασία μικροτερη εκχείλιση 

Καφέ δεν μπορώ να ρυθμίσω ποσότητα, θερμοκρασία χαμηλή το έχω, θα δοκιμάσω να το σταματήσω όταν βγάζει καφέ νωρίτερα.

20 λεπτά πριν, avacan23 είπε

Βάλε εμφιαλωμένο νερό. Άλλαξε ρύθμιση στο μύλο . Νομίζω στο 5 είναι το καλύτερο. 

Εμφιαλωμένο βάζω και έχω και το φίλτρο στο δοχείο νερού, παίζει να τον είχα πειράξει το μύλο στην αρχή που την εστηνα και να είναι καπου στο 4-3 θα δοκιμάσω να την βάλω στο 5.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/coffeemakers/afalatosi-katharismos-mixanwn-kafe/217151-delonghi-μπίλιες-αφαλάτωσης-καφετιέρας

πάρε και αυτές τι μπίλιες να βάλεις μέσα στο νερό. Βοηθανε στο τελικό αποτέλεσμα 

Επεξ/σία από avacan23
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, avacan23 είπε

https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/coffeemakers/afalatosi-katharismos-mixanwn-kafe/217151-delonghi-μπίλιες-αφαλάτωσης-καφετιέρας

πάρε και αυτές τι μπίλιες να βάλεις μέσα στο νερό. Βοηθανε στο τελικό αποτέλεσμα 

το αφηνω μεσα στο δοχειο νερου οπως ειναι? 

Για κανα 2μηνο το καθε σακουλακη οπως το φίλτρο?

Δημοσ.

https://www.delonghi.com/el-gr/softball-sfairίdia-katά-tōn-alάtōn-gia-mīchanές-kafέ-2-syskeyasίeς/p/DLSC551

Μέχρι 90 μέρες μπορείς να τις κρατήσεις. 
τρέχει μια προσφορά και για εκπτώσεις στις καφετιέρες 

https://www.delonghi.com/el-gr/proϊόnta/events/campaigns/aytόmateς-mīchanές-kafέ/c/dl-flash-sales-fully-gr

• Like 1
Δημοσ.
On 06/10/2024 at 08:35, souvlakomanis said:

Επειδή κοιτάω και εγώ για αναβάθμιση μηχανής φέτος. Έχετε να προτείνετε κάποια με κάτω απο 800-900 ευρώ να έχω στον νου μου για καμιά προσφορά στην black friday ? 

https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t

Νομίζω είναι από τις καλύτερες single boiler μηχανές που παίζουν.  Έχω την PL81T που την έβρισκα γύρω στα 150ευρώ πιο κάτω και έχει 57mm portafilter και μικρότερο boiler. Στα + είναι όμορφη και βολική, είναι user friendly, με pre-infussion, PID, έχει αυτοματισμό για το backflushing και φυσικά κάνεις ωραίο καφέ πολύ γρήγορα. Στα - την βρίσκω λίγο θορυβώδη (σε σύγκριση με μια απλή μηχανή των 100-150 ευρώ που είχα), το pre-infusion δε ρυθμίζεται σε χρόνο, και ότι μου χάλασε το κουμπί του on-off στον χρόνο και η αντιπροσωπεία δε το κάλυψε στην εγγύηση γιατί το θεωρεί αναλώσιμο...  Το Single boiler σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις εναλλαγή από καφές σε ατμο και τούμπαλιν. 

ps: H Ascaso Duo όντως φαίνεται φοβερή αλλά ανεβαίνει πολύ βλέπω... Νομίζω ότι το μέλλον στις καλές οικιακές θα είναι με δυο thermoblocks σαν την duo ή boiler + thermoblock για ατμό.   

Δημοσ.

είναι ένας γνωστός τυπάς του χώρου που έχει κάποια ενδιαφέρον review για όποιον θέλει:

έχει ένα συγκριτικό για μηχανές στα ~500€ (σε λίρες είναι βέβαια οπότε περίπου)

και ένα έως ~1500€

+1 για την ascaso όποιος έχει τέτοιο budget

Δημοσ.

Εδω από οτι βλέπω συνεχίζεται το -50% αν και σε περιορισμένη γκάμα.

https://roastingpl.gr/shop/

από ό,τι κατάλαβα πρόκειται για θυγατρική της Delmocca μ εο,τι αυτό συνεπάγεται. 

Αν κάποιος έχει γνώση ας διαφωτίσει και τους υπόλοιπους....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 07/10/2024 at 12:30, valantis123 said:

Dark Sparrow πήρα και εγώ με την προσφορά, φοβερός καφές. Αρκετά φρουτώδης και ευκολοπιοτος χωρίς πίκρα. Οπότε όπως είπαν και παραπάνω πρέπει να πειραματιστείς με τις ρυθμίσεις (δες αν θες κάποιο video για fixing bitter espresso), όσο στο επιτρέπει η μηχανή. Νομίζω όμως ότι ο κανόνας είναι πως υπεραυτόματες δυσκολέυονται σε light roasted καφέδες. 

Επεξ/σία από tzampatzis
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzampatzis είπε

Darks Sparrow πήρα και εγώ με την προσφορά, φοβερός καφές. Αρκετά φρουτώδης και ευκολοπιοτος χωρίς πίκρα. Οπότε όπως είπαν και παραπάνω πρέπει να πειραματιστείς με τις ρυθμίσεις (δες αν θες κάποιο video για fixing bitter espresso), όσο στο επιτρέπει η μηχανή. Νομίζω όμως ότι ο κανόνας είναι πως υπεραυτόματες δυσκολέυονται σε light roasted καφέδες. 

Τώρα είμαι στον Dark sparrow, να πω την αλήθεια μου κάθεται λίγο καλύτερα από τους άλλους 2 αλλά δεν νιώθω και ουαου.

Ε τώρα με την αυτόματη ψαχνω λίγο περισσότερο τι πρέπει να παίρνω, ποιοί ειναι light κτλ δεν τα ξέρω ιδιαίτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...