Προς το περιεχόμενο

Χάνω το web interface όταν γυρίζω router σε Bridge mode

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Είπα πρόσφατα να βάλω σε λειτουργία έναν δικό μου router και να γυρίσω το Speedport Plus του ΟΤΕ σε bridge mode. Όλα καλά, κάνει κλήση το δικό μου, δουλεύει, αλλά χάνω τελείως την πρόσβαση στο Speedport Plus. Ούτε ping, ούτε web interface, περίπου ένα λεπτό από τη στιγμή που θα κάνω save στο Bridge mode (και με υπολογιστή κουμπωμένο πάνω του, με στατική ip).

Δοκίμασα αρκετές φορές, ο μόνος τρόπος να "συνέλθει" είναι με reset. Δοκίμασα 5-6 φορές το bridge mode, πάντα το ίδιο θέμα. Δοκίμασα με ανοιχτό το Wifi, και το δίκτυο φαίνεται κανονικά στα διαθέσιμα, παρ' όλο που δεν δίνει ip!

Η απορία μου είναι εάν έχει συμβεί σε κάποιον το ίδιο, εάν είναι ελαττωματικό το router του παρόχου, εάν βάζω λάθος ρυθμίσεις. Μίλησα με το τεχνικό τους τμήμα, το μόνο που μου είπαν είναι ότι κι από εκεί δεν έχουν πρόσβαση (δεν ξέρω εάν λειτουργεί το πρωτόκολλο tr-69 σε αυτή τη φάση).

• Λύση
Δημοσ.

Είναι τυπική λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των απλών Router (παρόχων ή εμπορίου) αυτό που αναφέρεις, όταν αυτός στον οποίο συνδέεται ο υπολογιστής κάνει την κλήση ΡΡΡ και ο άλλος έχει τον ρόλο απλού Modem (είναι σε Bridge Mode). Μόνον σε κανονικά Router υπάρχει δυνατότητα ορισμού του Ethernet Interface και κανόνων δρομολόγησης από την WAN θύρα.

Μόνη λύση που υπάρχει είναι να συνδέσεις τα 2 Router μεταξύ τους και με δεύτερο καλώδιο μεταξύ θυρών LAN και είτε να έχουν ο καθένας μία ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο (π.χ. ο ένας που κάνει την κλήση ΡΡΡ να έχει 192.168.1.1 και ο άλλος που παίζει ως Modem την 192.168.1.254), είτε σε διαφορετικό υποδίκτυο (π.χ. ο ένα 192.168.1.1 και ο άλλος 192.168.2.1) αλλά υποχρεωτικά η κάρτα δικτύου του υπολογιστή να έχει χειροκίνητα 2 διευθύνσεις, από μία σε κάθε υποδίκτυο.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Είναι τυπική λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των απλών Router (παρόχων ή εμπορίου) αυτό που αναφέρεις, όταν αυτός στον οποίο συνδέεται ο υπολογιστής κάνει την κλήση ΡΡΡ και ο άλλος έχει τον ρόλο απλού Modem (είναι σε Bridge Mode). Μόνον σε κανονικά Router υπάρχει δυνατότητα ορισμού του Ethernet Interface και κανόνων δρομολόγησης από την WAN θύρα.

Μόνη λύση που υπάρχει είναι να συνδέσεις τα 2 Router μεταξύ τους και με δεύτερο καλώδιο μεταξύ θυρών LAN και είτε να έχουν ο καθένας μία ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο (π.χ. ο ένας που κάνει την κλήση ΡΡΡ να έχει 192.168.1.1 και ο άλλος που παίζει ως Modem την 192.168.1.254), είτε σε διαφορετικό υποδίκτυο (π.χ. ο ένα 192.168.1.1 και ο άλλος 192.168.2.1) αλλά υποχρεωτικά η κάρτα δικτύου του υπολογιστή να έχει χειροκίνητα 2 διευθύνσεις, από μία σε κάθε υποδίκτυο.

Ευχαριστώ για την επισήμανση, αλλά θα το θέσω διαφορετικά. Δοκίμασα να γυρίσω σε bridge mode τον router του ΟΤΕ με μόνα καλώδια το ρεύμα και ένα LAN απ' ευθείας σε PC. Μετά από λίγο, χάνω το web interface. Αυτό θέλω να μάθω εάν είναι φυσιολογικό.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Koopas είπε

Ευχαριστώ για την επισήμανση, αλλά θα το θέσω διαφορετικά. Δοκίμασα να γυρίσω σε bridge mode τον router του ΟΤΕ με μόνα καλώδια το ρεύμα και ένα LAN απ' ευθείας σε PC. Μετά από λίγο, χάνω το web interface. Αυτό θέλω να μάθω εάν είναι φυσιολογικό.

Στο εξήγησε ήδη, έτσι είναι ο τρόπος που λειτουργεί όταν επιλέξεις το bridge mode.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Koopas είπε

Bridge Mode είναι η κατάσταση κατά την οποία ένας DSL Router (Modem/Router) παίζει μόνον ως Modem οπότε όλες οι λειτουργίες του Router σταματούν, μία εκ των οποίων είναι ο DHCP Server που δίνει αυτόματα διευθύνσεις στις συσκευές που συνδέονται πάνω του.

Για να έχεις πρόσβαση στον Router όταν είναι σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να ορίσεις χειροκίνητα στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή μια διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με το Modem.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια. Όντως το έκανα με δύο θύρες lan, απλά για να παίξει, έπρεπε να φτιάξω ένα επιπλέον "wan profile" και να ρίξω σε αυτό τη μια lan θύρα. Γύρισα το άλλο προφίλ σε bridge και όλα καλά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...