dhmm Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Γεια σας, Σκέφτομαι να ξεκινήσω μια εταιρεία λογισμικού και ενδιαφέρομαι να μάθω ποιες εταιρείες hosting χρησιμοποιείτε για τις ιστοσελίδες σας. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε την εμπειρία σας σχετικά με τις θετικές και αρνητικές πλευρές των παρόχων που έχετε χρησιμοποιήσει; Επίσης, θα με ενδιέφερε να μάθω για την απόδοση των υπηρεσιών τους όσον αφορά: Την ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων Την αξιοπιστία (uptime) και τις διακοπές υπηρεσίας Την τεχνική υποστήριξη Τις δυνατότητες για κλιμάκωση (scalability) Την ασφάλεια (π.χ. SSL, DDoS προστασία) Τέλος, πιστεύετε ότι είναι καλύτερη επιλογή να ξεκινήσω με Reseller hosting, VPS ή Dedicated server, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη της επιχείρησης; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας!
konet Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Αν θες να κάνεις focus στις πωλήσεις και να μην ασχολείσαι καθόλου με το hosting, πας σε Reseller πακέτο που μπορεί να το υποστηρίξει αυτό. Αν θες να δομήσεις δικά σου πακέτα, πας σε VPS ή Dedicated Server. Θα πρότεινα αδιαμφισβήτητα, εφόσον ξεκινάς τώρα, να κατευθυνθείς σε ένα Reseller πακέτο μέχρι να μάθεις περισσότερα πάνω στο Hosting. Πάρε κάποιο πληρέστατο πακέτο από άποψη software και hardware για να μπορείς να προσφέρεις λύσεις με τεχνολογία αιχμής στον πελάτη σου. Το να γίνεις ένας Reseller σαν όλους τους άλλους (Plesk, Nginx, SSD, προβλήματα και περιορισμοί εδώ και εκεί) δεν θα σε διαφοροποιήσει, θα εξυπηρετείς μόνο τους πολύ γνωστούς σου και δεν θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις ένα καλό όνομα στην αγορά. Το δικό σου κόστος θα είναι 2-3€/μήνα ανά λογαριασμό. Αν πουλάς προς 15-18€/μήνα, όπως είναι οι τιμές της αγοράς σήμερα, θα έχεις αυτομάτως ένα κέρδος 600-750% το οποίο μπορείς να διαθέσεις όπως θέλεις και να σε βοηθήσει να αναπτυχθείς αρκετά μέσω επανεπενδύσεων. Δημιουργείς ένα ωραίο, σταθερό cash flow κάθε μήνα και συνεχίζεις με την προσέλκυση νέων επαφών. Μόλις αποκτήσεις μια καλή βάση πελατών, κάνεις το επόμενο βήμα για VPS ή Dedicated Server. Από εκεί και πέρα, στοχεύεις σε μεγαλύτερα projects που είναι customized και συνδυαστικά.
dhmm Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 @konet Καλημέρα, Έχω σε μία εταιρία Ελληνική ήδη κάποια sites / eshops. Δεν θέλω να κάνω μεταπώληση. Ο σκοπός μου δεν είναι να γίνω εταιρία hosting ( τουλάχιστον στην αρχή ). Θέλω να είμαι σαν agency. Φυσικά θα έχω και τα δικά μου πρότζεκτ αλλά εκεί θα πάνω ανάλογα των απαιτήσεων καθώς θα είναι startups. Η εταιρία που συνεργάζομαι Έχει καλή υποστήριξη και καλές ταχύτητες. Αλλά Για κάθε domain πληρώνω SSL ( ~ 13 ΕΥΡΩ το χρόνο ) Είναι λίγο ακριβή σε σχέση με τα άλλα ( ~350 ΕΥΡΩ το χρόνο για 25 GB χώρο.... ). Μιας που θα λήξει το reseller που έχω θέλω να πάω αλλού. Τουλάχιστον να είναι ποιο οικονομική και να έχει και LetsEncrypt free SSL. Στη συνέχεια σκέφτομαι να γίνω και επίσημος καταχωρητής domain για να γλιτώσω και από κει κάποια λεφτά.
konet Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Ως Agency προτείνω να πας σε Reseller. Αυτό είχα κατά νου. VPS/Dedicated που θα δίνει "απεριόριστα" τα πάντα, δεν θα έχει σοβαρή υποστήριξη και management, θα πέφτει, θα κολλάει, θα... θα... θα..., θα έχουν για ασφάλεια ένα απλό CSF, Nginx, κλπ κλπ σε κάνουν έναν Hosting Provider σαν όλους τους άλλους. Αν δεν διαφοροποιηθείς με ένα unique value proposition σου, ή θα "σκοτώσεις" τις τιμές για να πάρεις πελατεία (κάτι που θα "σκοτώσει" την τσέπη σου σύντομα), ή θα "κλειδώσεις" τους πελάτες σου όπως κάνουν δυστυχώς κάποιοι, ή θα έχεις πελάτες μόνο τους γνωστούς που θα προτιμήσουν άλλον μόλις γίνουν πιο "γνωστοί" με εκείνον. Εμπειρικά το λέω, εκεί καταλήγει η κατάσταση. Αν φτιάχνεις μεγαλύτερα Projects, ασυζητητεί να πας σε VPS/Dedicated. Αν όμως φτιάχνεις τις normal ιστοσελίδες, άνετα σε καλύπτει ένα Reseller πακέτο. Επί των SSL, όπως καταλαβαίνω θέλεις DV SSL απλά για να υπάρχει το https. Γιατί πληρώνεις SSL για κάθε domain εν έτει 2024 αφού δεν θες/χρειάζεσαι τις λύσεις που προσφέρουν οι SSL εταιρείες; 🤔 Από το 2018, δεν θυμάμαι να έχω ασχοληθεί 1 φορά με τα Free SSL... Τα βγάζει αυτόματα το cPanel και είναι το μυαλό ήσυχο. Όσο για να γίνεις Καταχωρητής. Αν δεν μιλάμε για πάνω από 500 domains, δεν θα έμπαινα στον κόπο. Για 100-200 domains να στήσεις δικό σου Online σύστημα συνδεδεμένο με το Μητρώο; Δεν αξίζει ο κόπος. Σκέψου ότι ως καταχωρητής, αν δεν έχεις Online σύστημα με αυτοματισμούς σήμερα, είσαι εκτός ανταγωνισμού. Μπορείς εύκολα να πάρεις προσφορές για ανταγωνιστικές τιμές στα παράβολα (αν θες στείλε PM να το συζητήσουμε). Θεωρώ κοροϊδία να δίνεις 30€ σε ανανεώσεις αλλά από το να γίνεις καταχωρητής όταν μπορείς να βρεις τιμές κοντά σε αυτές των καταχωρητών, απέχει πολύ... Αν όμως έχεις πάνω από 500 domains, ναι σίγουρα αξίζει να γίνεις καταχωρητής.
CyberCr33p Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μόνο έναν ελληνικό webhost γνωρίζω που δεν παρέχει Let's Encrypt. Όπου αλλού και να κοιτάξεις το υποστηρίζουν οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις κάποιον να καλύπτει αυτό το απαιτούμενο. Σχετικά με τα domains, επειδή υπάρχουν καταχωρητές που χρεώνουν πολύ κοντά στο κόστος τότε χρειάζεται να έχεις υπό τη διαχείριση σου αρκετά domains για να αρχίσει να σε συμφέρει να γίνεις ο ίδιος καταχωρητής. Ας υποθέσουμε ότι τα παίρνεις από καταχωρητή που τα χρεώνει 13,28 ευρώ τότε έχουμε: 257 domains x 13,28 ευρώ = 3.412,50 ευρώ / 2 έτη = 1.706,25 ευρώ κόστος ανά έτος Εάν γίνεις ο ίδιος καταχωρητής: 257 domains x 12,50 ευρώ + 200 ευρώ (τα τέλη) = 3.412,50 ευρω / 2 έτη = 1.706,25 ευρώ κόστος ανά έτος Επομένως στα 257 domains είσαι ίσα βάρκα ίσα πανιά. Ας υποθέσουμε τώρα ότι έχεις 500 domains και τα παίρνεις από άλλον καταχωρητή που τα χρεώνει 13,28 ευρώ: 500 domains x 13,28 ευρώ = 6.640 ευρώ / 2 έτη = 3.320 ευρώ κόστος ανά έτος Και εάν γίνεις ο ίδιος καταχωρητής: 500 domains x 12,50 ευρώ + 200 ευρώ (τα τέλη) = 6.450 ευρώ / 2 έτη = 3.225 ευρώ κόστος ανά έτος Και έτσι θα έχεις όφελος: 3.320 ευρώ - 3.225 ευρώ = 95 ευρώ όφελος ανά έτος, δηλαδή κάτι λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα. Καταλαβαίνεις ότι πρέπει να έχεις πολλά domains για να αρχίσει να συμφέρει να είσαι καταχωρητής χωρίς να υπολογίζουμε και το ετήσιο κόστος για άδεια χρήστης του λογισμικού που θα χρειάζεσαι για τη διαχείριση των domains ή του χρόνου που θα απαιτηθεί για να φτιάξεις δικό σου και να το αναβαθμίζεις όταν θα απαιτηθεί κάποια αλλαγή (π.χ. όπως για τελευταία φορά έγινε στις 25/08/2024). Και επίσης υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις που μπορείς να τις διαβάσεις στο άρθρο 17 του ΦΕΚ που ανέβασα. Επίσης κάποιοι καταχωρητές παρέχουν API που μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε εφαρμογή ή ακόμα και WHMCS module για να έχεις την διαχείριση των domains (καταχωρήσεις, ανανεώσεις, αλλαγή στους nameservers, αλλαγή στα στοιχεία ιδιοκτήτη, κλπ) μέσα από δικό σου WHMCS. 2908-B-2024.pdf Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2024 από CyberCr33p 2
changlee Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Για σωστή φιλοξενία ιστοσελίδας χρειάζεσαι: ασφάλεια server (updates, firewall) ασφάλεια site (updates, firewall) καθημερινό scan malware άριστη επιλογή κατάλληλων πόρων CPU/RAM Χωρίς αυτά, δεν μπορεί ένα site να κάνει expand κατά τη γνώμη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα