Προς το περιεχόμενο

Ξεκινά η λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας για ραντεβού έκδοσης νέων ταυτοτήτων

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Alexrose είπε

Θεωρώ πως για εντός Ελλάδας και την παλιά να έχεις που ήταν μόνο με ελληνικά γραμμένα στο χέρι θα είσαι κομπλέ και για 100 χρόνια. 

Για ευρωπαϊκή ένωση ξέρει κανείς άμα πας με ταυτότητα με έκδοση το 2008??? 

Καταρχήν εντός ευρωπαϊκής ένωσης περνάμε τα σύνορα χωρίς ελέγχους. Πρέπει όμως να κουβαλάμε ένα έγγραφο ταυτοποίησης καλού κακού. Αν η ταυτότητα σου έχει λατινικούς χαρακτήρες τότε δεν θα έχεις πρόβλημα, αν δεν έχει τότε θα έχεις πρόβλημα όσον αφορά τις υποψίες του υπαλλήλου που κάνει τον έλεγχο και θα καθυστερείς άσκοπα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, PadPoet είπε

Εντός Ελλάδας δεν θα έχεις θέμα. Αλλά εξωτερικό μην πας με ταυτότητα, άκουσε με please, τα είχε περάσει όταν είχε λήξει το διαβατήριο μου όσο ήμουνα Γερμανία και είχα την ταυτότητα. 2 ώρες με είχανε κρατήσει για έλεγχο...

Πάνε πολλά χρόνια και είχα πάει Αγγλία. Την είχα βγάλει λίγο μικρός την ταυτότητα αλλά οκ θεωρώ ότι εβγαζες ότι είμαι εγώ. Δεν μου είχαν πέσει ακόμη τα μαλλιά όπως τώρα. Της υπόλοιπης οικογένειας ήταν κάπως νεότερες, πέρασαν και από άλλο υπάλληλο και δεν είχαν κάποιο πρόβλημα πέρα από ένα ξίνισμα στην μούρη του υπαλλήλου.

Εγώ όμως δεν είχαν την ίδια τύχη. Την πήρε ένας τύπος μου είπε <<ευγενικά>> "Τι είναι αυτό το σκουπίδι;" πήγα να του πω "Την Ελληνική ταυτότητα δεν θα την ξαναπιάσεις στο στόμα σου... " αλλά δίκιο είχε και έτσι φώναξε τον προϊστάμενο του. UV light και τα μάτια του τα είχε βάλει μέσα στην ταυτότητα. Εν τέλει μου ζήτησαν και δίπλωμα, είδαν ότι είχαμε έρθει οικογενειακά και ιδιαίτερα για το τελευταίο πιστεύω ότι ήμουν τυχερός και δεν με έστειλαν πακέτο πίσω.

Κάτι που δεν θυμάμαι ακόμα σίγουρα είναι ότι μάλλον η δική μου ήταν χειρόγραφη ( με Αγγλικά ).

Οπότε και εγώ θα έλεγα εφόσον σήμερα έχουμε τις νέες ταυτότητες πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή βγάλτε διαβατήριο ή βγάλετε την νέα ταυτότητα, ειδικά τώρα που έφτιαξαν τα ραντεβού.

4 ώρες πριν, mouxaxa είπε

olympiakos-mpezos.gif

Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε όταν διάβασα τον τίτλο 🤣

6 minutes ago, manolis940 said:

Πάνε πολλά χρόνια και είχα πάει Αγγλία. Την είχα βγάλει λίγο μικρός την ταυτότητα αλλά οκ θεωρώ ότι εβγαζες ότι είμαι εγώ. Δεν μου είχαν πέσει ακόμη τα μαλλιά όπως τώρα. Της υπόλοιπης οικογένειας ήταν κάπως νεότερες, πέρασαν και από άλλο υπάλληλο και δεν είχαν κάποιο πρόβλημα πέρα από ένα ξίνισμα στην μούρη του υπαλλήλου.

Εγώ όμως δεν είχαν την ίδια τύχη. Την πήρε ένας τύπος μου είπε <<ευγενικά>> "Τι είναι αυτό το σκουπίδι;" πήγα να του πω "Την Ελληνική ταυτότητα δεν θα την ξαναπιάσεις στο στόμα σου... " αλλά δίκιο είχε και έτσι φώναξε τον προϊστάμενο του. UV light και τα μάτια του τα είχε βάλει μέσα στην ταυτότητα. Εν τέλει μου ζήτησαν και δίπλωμα, είδαν ότι είχαμε έρθει οικογενειακά και ιδιαίτερα για το τελευταίο πιστεύω ότι ήμουν τυχερός και δεν με έστειλαν πακέτο πίσω.

Κάτι που δεν θυμάμαι ακόμα σίγουρα είναι ότι μάλλον η δική μου ήταν χειρόγραφη ( με Αγγλικά ).

Οπότε και εγώ θα έλεγα εφόσον σήμερα έχουμε τις νέες ταυτότητες πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή βγάλτε διαβατήριο ή βγάλετε την νέα ταυτότητα, ειδικά τώρα που έφτιαξαν τα ραντεβού.

Το πρώτο πράγμα που μου πέρασε όταν διάβασα τον τίτλο 🤣

Νομιζω μετα το brexit θελεις διαβατηριο για να πας Αγγλια...

• Like 1

3 hours ago, IcemanGr71 said:

Τρέχα να βγάλεις τώρα ταυτότητα για να πας πάλι να την ξαναβγάλεις όταν θα βγει ο προσωπικός αριθμός...

Ελλάς στο μεγαλείο σου για άλλη μία φορά.... 🤣🤣 🤣🤣 🤣🤣

Πότε θα βγουν με προσωπικό αριθμό? Υποτίθεται ήταν για Ιούλιο....

3 hours ago, Ntinaras said:

10 χρονια ειναι, εδω και καιρο.

Το εχω βγαλει πριν εναμιση χρονο και ηταν 10ετιας.

1 χρόνο ακριβώς 1/1/2023. Από τότε είναι 10ετίας (επιτέλους)

• Like 1

31 λεπτά πριν, Volga είπε

Βγάλε και κάρτα YoGiOh αλλα... δεν ειναι εφικτό να μην έχεις ταυτότητα.

Σε έλεγχο αν βρεθείς θα σου ζητήσουν ταυτότητα.

Δεν νομίζω οτι κερδίζεις κάτι με το να ειρωνευεσαι οποτε παμε παρακατω, η ταυτοτητα ειναι μεσο ταυτοποιησης ΟΠΩΣ και το διαβατηριο, με την μονη διαφορα οτι το διαβατηριο έχει ισχυ παγκοσμια ενω η ταυτοτητα ΜΟΝΟ στη συγκεκριμενη χωρα. Φυσικα και αν βρεθω σε ελεγχο επιδεικνυοντας διαβατηριο ΔΕΝ υπαρχει κανενα προβλημα, οποτε το σχολιο σου ειναι αστοχο και ακυρο.

• Like 3

3 ώρες πριν, PadPoet είπε

Στο εξωτερικό έχουν διαβατήρια. Με αυτά ταξιδεύουν και κάνουν και ταυτοποίηση εντός της χώρας τους. Εφόσον αυτές οι καινούργιες ταυτότητες λειτουργούν και σαν διαβατήριο - έτσι μου είπαν - ποιό το νόημα να έχεις και την καινούργια ταυτότητα αλλά και διαβατήριο; Εξυπηρετεί κάπου η καινούργια αυτή ταυτότητα συγκεκριμένα; Και οι καινούργιες ταυτότητες αλλά και τα διαβατήρια λήγουν σε 10 χρόνια, έχουν 99% το ίδιο layout και τα ίδια στοιχεία απ'ότι βλέπω οπότε ποιός ο λόγος πραγματικά;

λαθος σου είπαν,δεν έχουν την ίδια ισχύ με το διαβατήριο για εκτός Σεγκεν.

Ασε που για να βγάλεις διαβατήριο θα σου ζητήσουν ταυτότητα.

44 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το διαβατήριο όμως κοστίζει 100 ευρώ ενώ η ταυτότητα ένα παράβολο των 10 ευρώ..

Εχω απαντησει παρακατω, 85 ευρω ειναι και φυσικα ειναι θεμα επιλογης, οτι πληρωνεις παιρνεις.

3 ώρες πριν, PadPoet είπε

Πρέπει να έχει γίνει αλλά θα σου πω σίγουρα γιατί θα πάω τις επόμενες μέρες να ανανεώσω. Είμασταν έξυπνοι βλέπεις και το είχαμε 5 χρόνια ενώ όλος ο δυτικός κόσμος το είχε στα 10. Εμ βέβαια, πως θα τα πάρουμε απ' τα κορόιδα...

εδώ και ένα χρόνο έχει πάει στα 10 έτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, PadPoet said:

Στο εξωτερικό έχουν διαβατήρια. Με αυτά ταξιδεύουν και κάνουν και ταυτοποίηση εντός της χώρας τους. Εφόσον αυτές οι καινούργιες ταυτότητες λειτουργούν και σαν διαβατήριο - έτσι μου είπαν - ποιό το νόημα να έχεις και την καινούργια ταυτότητα αλλά και διαβατήριο; Εξυπηρετεί κάπου η καινούργια αυτή ταυτότητα συγκεκριμένα; Και οι καινούργιες ταυτότητες αλλά και τα διαβατήρια λήγουν σε 10 χρόνια, έχουν 99% το ίδιο layout και τα ίδια στοιχεία απ'ότι βλέπω οπότε ποιός ο λόγος πραγματικά;

Και τα διπλώματα οδήγησης είναι πανομοιότυπα, έχουν την φωτογραφία με τα βιομετρικά σου και όλα τα άλλα. Ίδιο μέγεθος, ίδιο layout και σε περιπτώσεις ταυτοποίησης ατόμου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην Ελλάδα.

Είναι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία φτιαγμένα ώστε να αναγνωρίζονται σε όλη την ΕΕ, άρα θα μπορούν να ταυτοποιήσουν και σε χώρες της ΕΕ το άτομο.

Όπως και να χει αν κάποιος ταξιδεύει για το δικό του καλό να έχει και διαβατήριο γιατί οι ταυτότητες είναι για την ΕΕ, τα διαβατήρια είναι παγκόσμια ενώ τα διπλώματα οδήγησης ούτε ξέρω τι ισχύ έχουν για εκτός ΕΕ για ταυτοποίηση.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

4 λεπτά πριν, apostolis81 είπε

Εχω απαντησει παρακατω, 85 ευρω ειναι και φυσικα ειναι θεμα επιλογης, οτι πληρωνεις παιρνεις.

ok αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσω 85 ευρώ όταν πλέον μπορώ να κάνω την ίδια ακριβώς δουλειά με 10.

5 λεπτά πριν, apostolis81 είπε

Βασικά είναι 84,40 ευρώ για τα παράβολά αλλά πρέπει να υπολογίσεις και την φωτογραφία που θα χρειαστείς....

• Like 1

Υπάρχουν και διακρατικές συμφωνίες μέσω των οποίων μπορείς να πας με ταυτότητα αντί για διαβατήριο και ας μην είναι χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, αυτό συνήθως γίνεται με συνορεύουσες χώρες πχ Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια πας και με την ταυτότητα σου, δεν χρειάζεσαι διαβατήριο. Αλλά γενικά στην Ευρώπη ακόμα και χώρες που δεν είναι στην ευρωπαϊκή ένωση, δέχονται τις ταυτότητες της ένωσης λόγω της ασφάλειας που παρέχουν αυτά τα έγγραφα πχ έχω μια ξαδέλφη στην Αυστρία που ταξίδεψε το καλοκαίρι με αυστριακή και νέα ελληνική ταυτότητα περνώντας με το αυτοκίνητο της μέσω Σερβίας που σημαίνει ότι και οι Σέρβοι δέχονται τις ευρωπαϊκές ταυτότητες. Σε γενικές γραμμές, τώρα που και η ελληνική ταυτότητα έγινε ασφαλέστερη, διαβατήριο πλέον αξίζει να βγάλεις μόνο αν είναι να αλλάξεις ήπειρο..πάντως σε κάθε περίπτωση σίγουρα πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, οφείλεις να ρωτήσεις τι δέχονται οι χώρες από τις οποίες θα περάσεις ή θα επισκεφτείς.

• Like 1

Η πλατφόρμα έχει ανοίξει από σήμερα πάντως κι έχει ραντεβού αρκετά και σε δέκα μέρες π.χ.

Θυμίζει την αντίστοιχη για τα εμβόλια.

Στην προηγούμενη όλο το καλοκαίρι είχα μπει 2-3 φορές και ραντεβού δεν γινόταν να κλείσεις.

• Like 1

5 ώρες πριν, PadPoet είπε

εκτος απο το οικονομικο-διαφορα, αν πας σε τραπεζα εδω,διπλωμα δεν δεχονται,διαβατηριο δεν γνωριζω,ταυτοτητα σιγουρα.ολα με ταυτοτητα γινονται εδω γιατι εχουν αυτην την εντολη στο δημοσιο.

4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

10 χρονια ειναι, εδω και καιρο.

Το εχω βγαλει πριν εναμιση χρονο και ηταν 10ετιας.

Για εντος χωρας, το κινητο ειναι αρκετο.

Για εκτος χωρας το διαβατηριο.

ναι αλλα για να εχεις ταυτοτητα στο κινητο χρειαζεται να εχεις βγαλει φυσικη.

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Καταρχήν εντός ευρωπαϊκής ένωσης περνάμε τα σύνορα χωρίς ελέγχους. Πρέπει όμως να κουβαλάμε ένα έγγραφο ταυτοποίησης καλού κακού. Αν η ταυτότητα σου έχει λατινικούς χαρακτήρες τότε δεν θα έχεις πρόβλημα, αν δεν έχει τότε θα έχεις πρόβλημα όσον αφορά τις υποψίες του υπαλλήλου που κάνει τον έλεγχο και θα καθυστερείς άσκοπα.

μα στο αεροδρομιο μαζι με το εισιτηριο θελουν εγγραφο ταυτοποιησης,διαβατηριο η' ταυτοτητα.ακομα και σε αλλη πολη στην ελλαδα να πεταξεις.

1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε

Και τα διπλώματα οδήγησης είναι πανομοιότυπα, έχουν την φωτογραφία με τα βιομετρικά σου και όλα τα άλλα. Ίδιος μέγεθος, ίδιο layout και σε περιπτώσεις ταυτοποίησης ατόμου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην Ελλάδα.

Είναι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία φτιαγμένα ώστε να αναγνωρίζονται σε όλη την ΕΕ, άρα θα μπορούν να ταυτοποιήσουν και σε χώρες της ΕΕ το άτομο.

Όπως και να χει αν κάποιος ταξιδεύει για το δικό του καλό να έχει και διαβατήριο γιατί οι ταυτότητες είναι για την ΕΕ, τα διαβατήρια είναι παγκόσμια ενώ τα διπλώματα οδήγησης ούτε ξέρω τι ισχύ έχουν για εκτός ΕΕ για ταυτοποίηση.

τα διπλωματα δεν αναγνωριζονται σαν ταυτοτποιηση στους δημοσιους οργανισμους η σε πτησεις.ταυτοτητα η" διαβατηριο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...