Προς το περιεχόμενο

Ξεκινά η λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας για ραντεβού έκδοσης νέων ταυτοτήτων

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν παω για αντικατασταση και εχω δυο ταξιδια που εχω δηλωσει την παλιου τυπου, θα εχω θεμα ή χρησιμοποιουν τα ιδια στοιχεια και αριθμους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Έτσι που είχαν βάλει αραιά τα ραντεβού ήταν τραγικό, φαντάζομαι βέβαια ότι θα μπορούσαν απλώς στην ίδια σελίδα να μειώσουν τους χρόνους του κάθε ραντεβού.

Δεν βλέπω κανένα ιδιαίτερο λόγο βιασύνης πάντως, ας βγάλουν στην αρχή όσοι την χρειάζονται για οποιονδήποτε λόγο, και στην πορεία θα μειωθούν οι αναμονές για όσους θέλουν να βγάλουν νέα για να αυξηθούν το 2026 λίγο πριν λήξει η προθεσμία. 

2 ώρες πριν, xrhstosiak είπε

υπηρχε ενα μαυρο χαλι

που για αθηνα δεν εβρισκες ποτε ραντεβου

που σε αφηνε να βαζεις αλλη περιοχη αν εβρισκες εκει και μετα σε επερναν τηλεφωνο οτι δεν μπορεις να πας αλλου

Δεν ισχυει αυτό. Το καλοκαίρι ειχα κλεισει ραντεβου για την αδερφη μου στο Ξυλόκαστρο ενω μενουμε Πειραια. Μια χαρα εβγαλε ταυτότητα χωρίς να της πουν τίποτα

15 minutes ago, logo15 said:

Αν παω για αντικατασταση και εχω δυο ταξιδια που εχω δηλωσει την παλιου τυπου, θα εχω θεμα ή χρησιμοποιουν τα ιδια στοιχεια και αριθμους?

Εντός Ελλάδας δεν θα έχεις θέμα. Αλλά εξωτερικό μην πας με ταυτότητα, άκουσε με please, τα είχε περάσει όταν είχε λήξει το διαβατήριο μου όσο ήμουνα Γερμανία και είχα την ταυτότητα. 2 ώρες με είχανε κρατήσει για έλεγχο...

• Like 1

Τώρα ξεκίνησε;

Έχει πάνω από ένα χρόνο και δεν υπάρχει ούτε μία μέρα ελεύθερη.

Είναι που κλαίγονται ορισμένοι ότι δεν θέλουν να αλλάξουν να μην έχει τσιπάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γυναίκα μου έκλεισε κανονικά ραντεβού εχθές το βράδυ και μου είπε ότι είχε πολλά διαθέσιμα.

Βέβαια σύμφωνα με το παρακάτω μάλλον δεν πρέπει να βιαστούμε και να τρέξουμε ακόμα.
Μοιάζει λίγο με τις ενημερώσεις των Windows το θέμα, θέλει το χρόνο του μέχρι να στρώσει. :P

https://techmaniacs.gr/prostimo-e150-000-gia-tis-nees-taytotites-apo-tin-archi-prostasias-dedomenon/

Επεξ/σία από dpolal

3 ώρες πριν, apostolis81 είπε

Βγάζεις απλά διαβατήριο και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς μαζί τους με τις παρατυπίες που έχουν κάνει στο θέμα αυτό. Ήδη έχουν φάει προστιμο απο την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα φιλιά μου

Το διαβατήριο όμως κοστίζει 100 ευρώ ενώ η ταυτότητα ένα παράβολο των 10 ευρώ..

1. Φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή
    Η φωτογραφία μπορεί να ληφθεί είτε στις Αρχές έκδοσης είτε από πιστοποιημένο φωτογράφο. Στη δεύτερη περίπτωση, ο φωτογράφος αναρτά τη φωτογραφία στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr και σας δίνει έναν κωδικάριθμο. Εσείς πρέπει να συσχετίσετε αυτόν τον κωδικό με το ΑΦΜ σας μέσω της εφαρμογής και να εξουσιοδοτήσετε την άντληση της φωτογραφίας.
  2. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση
    Χορηγείται από την Αρχή έκδοσης. Με βάση αυτή την αίτηση, γίνεται αυτόματη αναζήτηση των στοιχείων σας από το Μητρώο Πολιτών. Η αίτηση εκτυπώνεται και πρέπει να την υπογράψετε.
  3. Αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας
    Συμπληρώνεται από την Αρχή έκδοσης με τα στοιχεία σας από το Μητρώο Πολιτών ή το πιστοποιητικό του Δήμου σας. Πρέπει να την υπογράψετε ηλεκτρονικά και χειρόγραφα, αφού επιβεβαιώσετε την ορθότητα των στοιχείων.
  4. Ηλεκτρονικό παράβολο 10€ 
    Απαιτείται παράβολο 10€ για την έκδοση του δελτίου. Για πολύτεκνους, το ποσό είναι 5,00€ (απαιτείται αποδεικτικό). Επιπλέον, χρειάζεται ένσημο της Ελληνικής Αστυνομίας αξίας 0,50€. Τα παράβολα εκδίδονται μέσω της υπηρεσίας e-Παράβολο.
  5. Το παλαιού τύπου δελτίο ταυτότητας
    Εάν εκδίδετε ταυτότητα για πρώτη φορά, θα χρειαστείτε επιπλέον έναν μάρτυρα για να βεβαιώσει τα στοιχεία σας.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Αν καταλαβαίνω καλά, όλα βγαίνουν στο τμήμα. Μόνο την παλιά ταυτότητα να έχω μαζί μου;

Φωτογραφία θα με βγάλουν εκεί, αίτηση πάλι εκεί, ηλεκτρονικό παράβολο εκεί;

Ξεχνάω κάτι;

• Super Moderators
1 minute ago, fytotech said:

Αν καταλαβαίνω καλά, όλα βγαίνουν στο τμήμα. Μόνο την παλιά ταυτότητα να έχω μαζί μου;

Ξεχνάω κάτι;

Παλιά ταυτότητα μαζί σου και έτοιμα πληρωμένα τα ηλεκτρονικά παράβολα με την απόδειξη πληρωμής νομιζω.

• Like 2

3 ώρες πριν, PadPoet είπε

Στο εξωτερικό έχουν διαβατήρια. Με αυτά ταξιδεύουν και κάνουν και ταυτοποίηση εντός της χώρας τους. Εφόσον αυτές οι καινούργιες ταυτότητες λειτουργούν και σαν διαβατήριο - έτσι μου είπαν - ποιό το νόημα να έχεις και την καινούργια ταυτότητα αλλά και διαβατήριο; Εξυπηρετεί κάπου η καινούργια αυτή ταυτότητα συγκεκριμένα; Και οι καινούργιες ταυτότητες αλλά και τα διαβατήρια λήγουν σε 10 χρόνια, έχουν 99% το ίδιο layout και τα ίδια στοιχεία απ'ότι βλέπω οπότε ποιός ο λόγος πραγματικά;

Ο λόγος είναι το κόστος απόκτησης, ταυτότητα με 10e, διαβατήριο με 100e, θέλει και ερώτημα?

2 λεπτά πριν, fytotech είπε
  1. Φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή
    Η φωτογραφία μπορεί να ληφθεί είτε στις Αρχές έκδοσης είτε από πιστοποιημένο φωτογράφο. Στη δεύτερη περίπτωση, ο φωτογράφος αναρτά τη φωτογραφία στην εφαρμογή myPhoto του gov.gr και σας δίνει έναν κωδικάριθμο. Εσείς πρέπει να συσχετίσετε αυτόν τον κωδικό με το ΑΦΜ σας μέσω της εφαρμογής και να εξουσιοδοτήσετε την άντληση της φωτογραφίας.
  2. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση
    Χορηγείται από την Αρχή έκδοσης. Με βάση αυτή την αίτηση, γίνεται αυτόματη αναζήτηση των στοιχείων σας από το Μητρώο Πολιτών. Η αίτηση εκτυπώνεται και πρέπει να την υπογράψετε.
  3. Αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας
    Συμπληρώνεται από την Αρχή έκδοσης με τα στοιχεία σας από το Μητρώο Πολιτών ή το πιστοποιητικό του Δήμου σας. Πρέπει να την υπογράψετε ηλεκτρονικά και χειρόγραφα, αφού επιβεβαιώσετε την ορθότητα των στοιχείων.
  4. Ηλεκτρονικό παράβολο 10€ 
    Απαιτείται παράβολο 10€ για την έκδοση του δελτίου. Για πολύτεκνους, το ποσό είναι 5,00€ (απαιτείται αποδεικτικό). Επιπλέον, χρειάζεται ένσημο της Ελληνικής Αστυνομίας αξίας 0,50€. Τα παράβολα εκδίδονται μέσω της υπηρεσίας e-Παράβολο.
  5. Το παλαιού τύπου δελτίο ταυτότητας
    Εάν εκδίδετε ταυτότητα για πρώτη φορά, θα χρειαστείτε επιπλέον έναν μάρτυρα για να βεβαιώσει τα στοιχεία σας.

Ξεχνάω κάτι;

Τα παράβολα εκδίδονται μέσω της υπηρεσίας e-Παράβολο.

• Like 2

2 ώρες πριν, PadPoet είπε

Τα δίνω χθες προκειμένου να μην με ρωτάνε στην κάθε χώρα στο αεροδρόμιο "τι είναι αυτό" και να με κοιτάνε σαν εγκληματία.

Μαζί σου, και εγώ αυτό έκανα, ευτυχώς τώρα τα έκαναν και 10 ετίας γιατί πριν κάνα 2 χρόνια ήταν 5 ετίας..

• Like 1

3 ώρες πριν, apostolis81 είπε

Βγάζεις απλά διαβατήριο και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς μαζί τους με τις παρατυπίες που έχουν κάνει στο θέμα αυτό. Ήδη έχουν φάει προστιμο απο την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα φιλιά μου

Βγάλε και κάρτα YoGiOh αλλα... δεν ειναι εφικτό να μην έχεις ταυτότητα.

Σε έλεγχο αν βρεθείς θα σου ζητήσουν ταυτότητα.

Θεωρώ πως για εντός Ελλάδας και την παλιά να έχεις που ήταν μόνο με ελληνικά γραμμένα στο χέρι θα είσαι κομπλέ και για 100 χρόνια. 

Για ευρωπαϊκή ένωση ξέρει κανείς άμα πας με ταυτότητα με έκδοση το 2008??? 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...