Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 7 minutes ago, Ntinaras said: Για εντος χωρας, το κινητο ειναι αρκετο. Για εκτος χωρας το διαβατηριο. Προφανώς κι είναι αρκετό το κινητό, αλλά θα "δείχνει" την παλιά ταυτότητα, όχι το διαβατήριο. Η οποία παλιά έχει ημερομηνία λήξης... 6 minutes ago, PadPoet said: Σπανίως χρησιμοποιείται καθημερινά το διαβατήριο. Για ταυτοποίηση έχουνε την άδεια οδήγησης που πλέον και εδώ την έχουμε σε μια πλαστική κάρτα. Σπανίως, αλλά εσύ έγραψες ότι το χρησιμοποιούν και για ταυτοποίηση εντός της χώρας τους. Το θέμα είναι ότι δεν βγάζουμε την νέα ταυτότητα μόνο για ταξίδια εντός ΕΕ, αλλά και γιατί λήγει η παλιά, λόγω μεγέθους, λόγω μεγαλύτερης δυσκολίας για δημιουργία πλαστών κι ακόμα και λόγω χαμηλότερου κόστους έκδοσης από την έκδοση διαβατηρίου ή την έκδοση νέου τύπου διπλώματος οδήγησης σε περίπτωση που έχουμε ακόμα το παλιό ροζ χάρτινο. 😛 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abudi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου "Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας". Κι εγώ πριν 5 μήνες πώς έκλεισα και έβγαλα νέα ταυτότητα; Ταξίδεψα στον χρόνο; Το "ξεκινά η πλατφόρμα" είναι ανόητος τίτλος. Ή ξεκινά η λειτουργία μιας ΝΕΑ πλατφόρμας ή κάτι άλλο παρεμφερές. Οπότε εκεί το άρθρο οφείλει να μας πει ποιά είναι η διαφορά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, Thresh said: Προφανώς κι είναι αρκετό το κινητό, αλλά θα "δείχνει" την παλιά ταυτότητα, όχι το διαβατήριο. Η οποία παλιά έχει ημερομηνία λήξης... Σπανίως, αλλά εσύ έγραψες ότι το χρησιμοποιούν και για ταυτοποίηση εντός της χώρας τους. Το θέμα είναι ότι δεν βγάζουμε την νέα ταυτότητα μόνο για ταξίδια εντός ΕΕ, αλλά και γιατί λήγει η παλιά. Οι παλιές ταυτότητες έχουν ημερομηνία λήξης τυπικά τα 15 χρόνια, άτυπα δεν λήγουν ποτέ. Ανανέωσα την "παλιά" ταυτότητα το 2019, όταν καταλήξουν τι ακριβώς θέλουν θα δω τι θα κάνω. Μέχρι το 2034 να είμαστε καλά και βλέπουμε. Προσωπικός αριθμός πολίτη, παλιά ταυτότητα, κανούργια ταυτότητα και πάει λέγοντας. Μετά θα τα αλλάξουν πάλι και πάλι θα τρέχουμε. Στην Ελλάδα αλλάζουν οι νόμοι για τα πάντα σχεδόν κάθε 2-3 χρόνια. Έγραψα ότι το χρησιμοποιούν για ταυτοποίηση για θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος/δημόσιο. Στην καθημερινότητα τους για θέματα του στυλ "με σταματάει η αστυνομία να κάνει έλεγχο στοιχείων", να μπω στο club και να δείξω επίσημο έγγραφο, να ταυτοποιήσω με κάποια τρίτη υπηρεσία κάτι online και πάει λέγοντας, το 90% χρησιμοποιούν άδεια οδήγησης. Έπρεπε να το εξηγήσω καλύτερα και εγώ αλλά οκ, υπέθεσα ότι το γνωρίζουν αρκετοί. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου από PadPoet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maxx71 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου ah this? last year ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 6 minutes ago, PadPoet said: Οι παλιές ταυτότητες έχουν ημερομηνία λήξης τυπικά τα 15 χρόνια, άτυπα δεν λήγουν ποτέ. Άτυπα ναι, γιατί μέχρι πρότινος δεν είχαμε νέου τύπου. Αν όμως πχ το 2027 μετά το τέλος της διορίας για τις νέες αποφασίσουν επιτέλους να εφαρμόσουν/τηρήσουν την λήξη, θα τρέχεις με 1002 άλλους μαζί. 5 minutes ago, PadPoet said: Έγραψα ότι το χρησιμοποιούν για ταυτοποίηση για θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος/δημόσιο. Στην καθημερινότητα τους για θέματα του στυλ "με σταματάει η αστυνομία να κάνει έλεγχο στοιχείων", να μπω στο club και να δείξω επίσημο έγγραφο, να ταυτοποιήσω με κάποια τρίτη υπηρεσία κάτι online και πάει λέγοντας, το 90% χρησιμοποιούν άδεια οδήγησης. Έπρεπε να το εξηγήσω καλύτερα και εγώ αλλά οκ, υπέθεσα ότι το γνωρίζουν αρκετοί. Τίποτα δεν έγραψες πέρα από αυτό που έκανα quote, τέσπα. Το point μου δεν ήταν αν το κάνουν πράγματι ή όχι, αλλά ότι ακόμα και να το έκαναν κάποιες χώρες, σιγά μην κουβαλάγαμε το γομάρι μαζί μας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δεν συμφέρει το διαβατήριο και απο άποψη κόστους (περίπου 100€) και λόγω μεγέθους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Just now, Thresh said: Άτυπα ναι, γιατί μέχρι πρότινος δεν είχαμε νέου τύπου. Αν όμως πχ το 2027 μετά το τέλος της διορίας για τις νέες αποφασίσουν επιτέλους να εφαρμόσουν/τηρήσουν την λήξη, θα τρέχεις με 1002 άλλους μαζί. Θα τρέξω τότε. Ελπίζω μέχρι τότε τουλάχιστον να έχουν καταλήξει σε κάποιο τελικό έγγραφο. Δηλαδή στην Ελλάδα που κινείται με ταχύτητα βραδύπους σε τέτοια θέματα θέλεις να μου πεις πως θα τηρήξουν την λήξη το 2027 με ένα σωρό εκατομμύρια παπούδια - μην ξεχνάς είμαστε έθνος πολύ μεγάλο σε μέσο όρο ηλικίας - να έχουν τις παλιές και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή λήξανε; Το βρίσκω πολύ δύσκολο να γίνει αυτό και το ξέρουν και οι ίδιοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Famous last words. 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nat10 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, xrhstosiak είπε υπηρχε ενα μαυρο χαλι που για αθηνα δεν εβρισκες ποτε ραντεβου που σε αφηνε να βαζεις αλλη περιοχη αν εβρισκες εκει και μετα σε επερναν τηλεφωνο οτι δεν μπορεις να πας αλλου οταν πηγαινες να γκρινιαξεις οτι βιαζοσουν σου ελεγαν απλα δηλωσε απωλεια και σου εκλειναν αυτοι ραντεβου πιο γρηγορα γενικα ενα μπαχαλο οποτε μενει στην πραξη να δουμε αν θα αλλαξει τιποτα παντως με 2 υπαλληλους που φτιαχνουν 10 ταυτοτητες στο 8ωρο στον δημο (4ος-5ος στην ελλαδα) μου δεν βλεπω και πολυ φως... Έτσι ακριβώς ήταν..εγώ από τον Φεβρουάριο έψαχνα ραντεβού κ μου έλεγε για τον Ιούλιο.. Κ πήγα από κοντά στο αστυνομικό τμήμα κ δεν είχε ούτε ένα άτομο που να περιμένει στην ουρά..κ τους ελεγα..αφού δεν υπάρχει κανένας γτ δεν μπορείτε να με εξυπηρετησετε;; Μπαίνω για να κλείσω ραντεβού κ μου λέει μη διαθέσιμο.. Κάποιο μπαγκ θα έχει το σαιτ ή απλά δεν μας αφήνετε να έρθουμε πιο νωρίς..γιατί αν είχα κλειστει όλα τα ραντεβού, τους ανθρώπους θα τους βλέπαμε τους είπα.. Δεν ξέρουμε κτλπ.. Κ σε άλλες περιοχές σε αστυνομικό τμήμα έλεγε το ίδιο ότι δεν υπάρχουν ραντεβού κ αν έβρισκα δεν γινόταν να πάω (δεν σε αφήσουν)γτ δεν είναι στον τόπο κατοικίας (άλλη μλκ από εκεί..λες κ κ κάνω αίτηση για δάνειο ή δεν ξέρω κ γω τι) για μια ταυτότητα να μην γίνεται να πας σε άλλο αστυνομικο τμήμα..δλδ αν χάσω την ταυτότητα πχ σε νησί ή σε άλλη πόλη..τι θα μου πουν αν πάω στο τάδε αστυνομικό τμήμα, να το δηλώσω στον τόπο κατοικίας μου; δεν βγάζει λογική κ νόημα όλο αυτό.. Και ξανά λέω..πήγα από κοντά 3 φορές σε διαφορετικές μέρες μπας κ βγάλω άκρη κ με αφήσουν καθώς το χρειαζόμουν αλλά αυτοί ακάθεκτη, έλεγαν ότι μόνο με ραντεβού λειτουργουν Κ ΚΌΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΕΙ ΚΑΘΌΛΟΥ.. ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΆΝΤΑ Κ ΜΕ ΌΛΟΥΣ..ΓΑΜ.. ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΓΜΩ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 6 minutes ago, Thresh said: Famous last words. 😛 Ο παθών είναι μαθών. Έκανα κτηματολόγιο το 2006 και το ξαναέκανα το 2016 για ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και κοίτα να δεις που θα το ξανακάνουμε γιατί από αυτά που ακούγονται πάλι μαντάρα τα έχουν κάνει. Αυτή η δουλειά θα γίνεται ρε συ με την κάθε υπηρεσία; Τα έχουνε κάνει σαν τα μούτρα τους με το να κάνουν introduce το ίδιο πράγμα ελάχιστα αλλαγμένο κάθε φορά και εμείς τρέχουμε επειδή δεν το έχουν καλοσκεφτεί ποτέ καμία φορά. Ελλάδα 2.0 beta. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Socratis_g Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Και εγώ είχα σκεφτεί την λογική του διαβατηρίου, αλλά σε ένα χρόνο που λήγει το δικό μου, για να εκδόσω καινούριο θα χρειαστώ ταυτότητα. Γενικά για εκδοση διαβατηρίου θες ταυτότητα μικρότερη της 10ετίας. Οπότε για 10ευρώ που είναι το κόστος της νέας, την βγάζεις και τελειώνεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 4 minutes ago, PadPoet said: Ο παθών είναι μαθών. Έκανα κτηματολόγιο το 2006 και το ξαναέκανα το 2016 για ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και κοίτα να δεις που θα το ξανακάνουμε γιατί από αυτά που ακούγονται πάλι μαντάρα τα έχουν κάνει. Αυτή η δουλειά θα γίνεται ρε συ με την κάθε υπηρεσία; Τα έχουνε κάνει σαν τα μούτρα τους με το να κάνουν introduce το ίδιο πράγμα ελάχιστα αλλαγμένο κάθε φορά και εμείς τρέχουμε επειδή δεν το έχουν καλοσκεφτεί ποτέ καμία φορά. Ελλάδα 2.0 beta. Διαφορετικές περιπτώσεις, τέσπα, δικό σου θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nat10 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, PadPoet είπε Ο παθών είναι μαθών. Έκανα κτηματολόγιο το 2006 και το ξαναέκανα το 2016 για ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και κοίτα να δεις που θα το ξανακάνουμε γιατί από αυτά που ακούγονται πάλι μαντάρα τα έχουν κάνει. Αυτή η δουλειά θα γίνεται ρε συ με την κάθε υπηρεσία; Τα έχουνε κάνει σαν τα μούτρα τους με το να κάνουν introduce το ίδιο πράγμα ελάχιστα αλλαγμένο κάθε φορά και εμείς τρέχουμε επειδή δεν το έχουν καλοσκεφτεί ποτέ καμία φορά. Ελλάδα 2.0 beta. Ούτε beta δεν είναι γτ σε beta λειτουργεί άψογα το κάθετι..εδώ πέρα είναι σαν να βάζουν παιδι από το νηπιαγωγείο που σου παίρνει το κινητό για να παίξει παιχνίδια κ πατάει ότι κουμπιά να ναι, χωρίς να ξέρει σε τι λειτουργεί το καθενα ( έτσι ακριβώς ήταν κ με τα ραντεβού..σου έλεγε στο σαιτ δεν υπάρχει ΚΑΝΈΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΎ ΕΠΊ ΜΉΝΕΣ) λες κ όλη η περιοχή μου έκαναν ραντεβού για τις ταυτότητες.. Κ από κοντά όταν πήγαινα θα ήταν μαξ 1 άτομο που ήταν για άλλο λόγο(τους ρωτούσα έτσι για το γαμωτο να δω αν θα πούνε ότι περιμένουν για την νέα ταυτότητα) Πλήρης απογοήτευση κ ξεφτιλικια..για κάτι που το χρειάζεσαι άμεσα..αν όχι σε μερικές μέρες..μαξ 1-2 εβδομάδες να πω οκ θα κάνω υπομονή.. Τώρα από τον Φεβρουάριο..να σου λένε ότι τέλος Ιουνίου έχει 1 μοναδικό ραντεβού στο σαιτ.. ΕΕ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΠΟΛΎ ΜΥΑΛΌ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΌΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΚΑΛΆ ΜΕ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ή γενικά με το όλο θέμα των ραντεβού 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smart4ever Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 🤣 Ανυπομονώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2 minutes ago, Thresh said: Διαφορετικές περιπτώσεις, τέσπα, δικό σου θέμα. Συμφωνώ, διαφορετικές περιπτώσεις μεν, ίδια αντιμετώπιση και σχεδιασμός από την μεριά του κράτους δε, στο πόδι όλα δηλαδή. Ακόμα δεν ξέρουμε αν οι καινούργιες ταυτότητες θα παίρνουν τον προσωπικό αριθμό του πολίτη και να δεις ότι αν δεν τον παίρνουν για τον Α/Β λόγο, τότε θα βγάλουν άλλες ταυτότητες πάλι μετά. Οπότε το να περιμένω λίγο ακόμα - όχι απαραίτητα μέχρι το 2027 - δεν νομίζω προσωπικά ότι έχει κάποιο μειονέκτημα, ίσα-ίσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα