Προς το περιεχόμενο

Χρειαζεται αναβαθμιση?

GT-MAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας,
εχω ενα συστημα με i7-6700k 4ghz
16gb ram
υδροψυξη: CoolerMaster Nepton 240M
καρτα γραφικων: SAPPHIRE RADEON RX 480 4GB
τροφοδοτικο corsair 850 gold

ηδη απο παλιοτερα εχανε fps σε παιχνιδια οπως το gta rp. ειδικα στην οδηγηση. και γενικα για να παιζω αξιπρεπως 1-2 χρονια χωρις ακραια αναβαθμιση, τι θα πρεπει να κοιταξω? και ισως κανω και κανενα stream με games, οποτε θελω να ανταπεξελθει και να μην εχει θεματα!

τι λετε? ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρωτάς αν χρειάζεται αναβάθμιση ή τι αναβάθμιση να κάνεις;

Δεν κατάλαβα...

H αναλογία cpu - gpu φαίνεται οκ. Σίγουρα ένας πιο σύγχρονος επεξεργαστής θα επιφέρει βελτιώσεις στο gameplay.

Τι είναι αυτό που ζητάς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτάω και αν θέλει αναβάθμιση στην ουσία κι αν ναι, σε τι ακριβώς; Ώστε να ανταπεξέρχεται αξιοπρεπώς στα παιχνίδια για 1-2 χρονια ακόμα και σε συνδυασμό με live streaming ενώ παίζω. Είχα παρατηρήσει κάποια πτώση fps σε οδήγηση κυρίως σΤο gta όπως είπα, δεν ξέρω αν ήθελε κάποια ρύθμιση. Να περιμένω και να μην αναβαθμισω ακόμα; Ευχαριστώ  

Επεξ/σία από GT-MAN

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν χρειάζεται ανβάθμιση, το γνωρίζεις εσύ σύμφωνα με τη χρήση που κάνεις.

Αν νιώθεις οτι ο επεξεργαστής φτάνει στο 100% και δε μπορεί να παίξει τα παιχνίδια που ζητάς για παράδειγμα.

Αν τα γραφικά δε σου αρκούν χρειάζεται αναβάθμιση gpu όπου έμεσα σημαίνει και αναβάθμιση συστήματος καθώς θα υπάρξει bottleneck.

Αν αποφασίσεις οτι χρειάζεται αναβάθμιση, τότε πας για ολική cpu-mobo-ram(?). Πες μας ποια μητρική έχεις αλλά κατά 99%, ακόμη κι αν παίρνει 7ης γενιάς cpu, δε θα αξίζει το κόστος αγοράς ενός καλύτερου επεξεργαστή

Η μοναδική αναγκαία αναβάθμιση σε περίπτωση που δεν υπάρχει, είναι η εγκατάσταση os σε ssd αλλά βάσει ηλικίας μηχανήματος θεωρώ οτι υπάρχει ήδη

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/09/2024 at 22:28, GT-MAN said:

Καλησπερα σας,
εχω ενα συστημα με i7-6700k 4ghz
16gb ram
υδροψυξη: CoolerMaster Nepton 240M
καρτα γραφικων: SAPPHIRE RADEON RX 480 4GB
τροφοδοτικο corsair 850 gold

ηδη απο παλιοτερα εχανε fps σε παιχνιδια οπως το gta rp. ειδικα στην οδηγηση. και γενικα για να παιζω αξιπρεπως 1-2 χρονια χωρις ακραια αναβαθμιση, τι θα πρεπει να κοιταξω? και ισως κανω και κανενα stream με games, οποτε θελω να ανταπεξελθει και να μην εχει θεματα!

τι λετε? ευχαριστω!

Καλώς χρυσός ο και παληκάρι ο 6700k αλλά μετράει κοντα 10ετια πλεον...

Για να παίζεις σύγχρονα παιχνίδια + να κανείς και stream* παράλληλα θέλουν όλα αλλαγή.

Οτι και να του κάνεις δεν βγάζει αλλά 1-2 χρόνια για την παραπάνω χρήση.

Οπότε είτε πορευεσε ως έχει, η στήνεις καινούργιο εντελώς μηχάνημα.

Για κάτι "mid" gamming θα πρέπει να υπολογίζεις γύρω στα 1000 (εάν κρατήσεις κουτί/τροφοδοτικό και υδροψυξη-δεν την ξέρω αυτή που έχεις, ούτε ξέρω εάν έχει bracket για am4/am5/b1700-)

Υ.γ Ίσως μπορείς να πουλήσεις ram/μητρική/cpu/GPU κανένα ~150ευρω οπότε να τα προσθέσεις στο budget σου.

Επεξ/σία από @topos

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγω αρχικα ετσι το ειχα στο μυαλο μου. Να τον αφησω μεχρι να μην παει αλλο. και μετα να δω ολικα για νεο συστημα. απλα επειδη εδω και πανω απο δύο - δυόμιση χρόνια δεν ασχολουμαι με το gaming. και πλεον θελω να το ενταξω ξανα αλλα κανοντας και live streaming με το καθε game, δεν ξερω αν θα ειναι οκ το συγκεκριμενο συστημα. καθως θυμαμαι οτι στο gta rp ειδικα στην οδηγηση επεφταν αρκετα τα fps και γινοταν πολυ κουραστικο. πόσο μαλλον αν θες να το προβάλεις κιολας.. και γενικα δεν ξερω πως θα ανταπεξέρχεται και με πιο συγχρονα παιχνιδια και ενδεχομένως και πιο απαιτητικά σε συνδυασμο με live streaming. για αυτο σκεφτηκα μηπως με καποια συγκεκιρμενη αναβαθμιση κι οχι ολικη, μηπως θα μπορουσε να γινει πιο δυνατο για 1-2 ετη και να μην εχει κανενα θεμα πουθενα.

Υ.Γ οταν λες να πουλησω ram/motherboard/cpu/gpu 150 ευρω. εννοεις ολα αυτα μαζι 150???

Επεξ/σία από GT-MAN

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, GT-MAN said:

Υ.Γ οταν λες να πουλησω ram/motherboard/cpu/gpu 150 ευρω. εννοεις ολα αυτα μαζι 150???

Ναι, και κομματι-κομματι γιατί ως συνολο δεν πιάνουν χρήματα.

Δλδη δεν θα υπάρξει κάποιος να αγοράσει ολόκληρο το σύστημα σου.

Αλλά π.χ κάποιος ειχε 6500 και του κάηκε η μητρική.

Κάποιος άλλος είχε Celeron/pentium (θαρρώ βγαίνανε στην πλατφόρμα) να πάρει τον 6700k και ούτε καθεξής...

-Η rx480 υποθέτω θα πιάσει τα ~70-80ευρω από μόνη της.-

Η ραμ είναι πιο δυσκολη γιατί γενικά οι ddr4 είναι πλέον φτηνές και η δική σου είναι αρκετά αργή.(Ίσως καντη πακετο με την μητρική και Βάλτα ~15 παραπάνω).

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...