Προς το περιεχόμενο

Opel Corsa C 1.4, κατάλληλο λάδι για Z14XE

geopro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το Opel Corsa C 1.4, Z14XE χρησιμοποιώ το γνωστό οπελόλαδο 10W-40.

Δεν καίει σταγόνα στα 140.000 Km . Θέλω να πάω σε 5W-30 για να στροφάρει κάπως καλύτερα.

Αν υπάρχει γνώστης σε opel ας μου πει λεπτομέρειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αδερφέ ότι και να σου πει ο καθένας, που ειδικά στα λάδια βλέπω τους πάντες να λένε ότι βάζουν το καλύτερο, δεν έχει απολύτως ΚΑΜΙΑ αξία. Εκτός και αν έχουν στείλει δείγματα σε εργαστήριο ανάλυσης και έχουν κάνει και τεστάκια φθοράς στο καθένα. 

Εγώ λοιπόν δεν θα σου προτείνω λάδι, θα σου δώσω το εργαλείο για να ψάξεις εσύ: https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1fbb9qtL-yWlzDPLzvxzpF01gRRtH8fKxeVtXt6HPpgg/htmlview

Ο τύπος έχει κάνει ακριβώς αυτά που αναφέρω πιο πάνω και αυτά είναι τα αποτελέσματα. Με βάση αυτό επιλέγω και εγώ τα λάδια μου.

Τώρα το πόση διαφορά κάνει το Helix Ultra που βάζω σε σχέση με αυτό της GM, εγώ δεν μπορώ να πω πως έχω δει κάτι και αμφιβάλω και αν μπορεί κανείς άλλος. Εμπιστευόμαστε τον φίλο Πολωνό λοιπόν!

1 ώρα πριν, geopro είπε

Δεν καίει σταγόνα στα 140.000 Km . Θέλω να πάω σε 5W-30 για να στροφάρει κάπως καλύτερα.

Αμα περιμένεις να στροφάρεις καλύτερα επειδή θα του βάλεις πιο λεπτά στο κρύο λάδια...................σώθηκες.

• Like 5

16 ώρες πριν, geopro είπε

Σε Z12XE Corsa C βάζω 10/40  Liqui Moly Super Low Friction ή Texaco. Αλλαγή κάθε 7500-8000 (με φίλτρο). 320,000 χιλιόμετρα σύνολο 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Σε Z12XE Corsa C βάζω 10/40  Liqui Moly Super Low Friction ή Texaco. Αλλαγή κάθε 7500-8000 (με φίλτρο). 320,000 χιλιόμετρα σύνολο 

Σκεφτόμουν να δοκίμαζα 5W-30 εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έχει λίγα χιλιόμετρα και δεν"καίει" σταγόνα λάδι.

Το 10W-40 μια χαρά του πέφτει αλλά είναι,πως να το κάνουμε, στην "βαριά " πλευρά.

Θα το ήθελα να στροφάρει λίγο καλύτερα μειώνοντας μια ιδέα και την κατανάλωση.

Το Corsa C 1.4 90ps το πήρα πριν ενάμιση χρόνο σαν δεύτερο τρίτο ,για να μάθει και η κόρη, και έχει καταλήξει να είναι πρώτο δεύτερο.

Ο κινητήρας Z14 XE κινεί με αξιώσεις το Corsa. Με εξέπληξε ευχάριστα.

Επεξ/σία από geopro

18 ώρες πριν, geopro είπε

Φίλε vectra z16xe 2005. Του βάζω το  κλασικό 10W40 opelολαδο που είπες πολλά χρόνια και μάλιστα για 200.000 χιλιόμετρα περίπου παίρνω το 10/40 από το lidl.. Ακούω και γω που μιλάνε για το θαυματουργό 5W30. Μην ακούς ρε συ κανέναν  και τρελλαίνεσαι. 388.000 χιλιόμετρα έχει το δικό μου (ta 250.000 με υγραέριο) δεν καίει σχεδόν τίποτε από αλλαγή σε αλλαγή.

Για το ζεστό κλιμα της χώρας μας μια χαρά είναι το 10/40 . Να έμενες Σουηδία , Νορβηγία οκ να έψαχνες κάτι πιο λεπτό. Θα σου πω συνέχισε με το ίδιο και κάνε όσο πιο συχνά μπορείς τις αλλαγές σου και μην ακούς τι λεει η opel και οι δήθεν "ειδικοί" που για μένα είναι επιδοτούμενα παπαγαλάκια των εταιρειών.. Εγώ στα 6 με 7 χιλ. χιλιόμετρα κάνω πάντα αλλαγή μαζί με φίλτρο.

• Like 1

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Φίλε vectra z16xe 2005. Του βάζω το  κλασικό 10W40 opelολαδο που είπες .. Εγώ στα 6 με 7 χιλ. χιλιόμετρα κάνω πάντα αλλαγή μαζί με φίλτρο.

2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Οπότε να παραμείνω στο 10W-40

Δεν είμαι έμπειρος σε Opel πάντως το οπελόλαδο δείχνει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Είναι και φθηνό, μόλις 25€ (και λιγότερο) το πεντόλιτρο.Για περισσότερο από 7.500 Km δεν το βλέπω να αντέχει αλλά και τόσο να πηγαίνει δεν είναι και άσχημα.

• Like 1

Για παραπάνω χλμ δεν είναι το συγκεκριμένο όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των 10W40 που κυκλοφορούν ευρέως. Την δουλειά του την κάνει μια χαρά. Αφού δεν έχεις πρόβλημα μείνε φυσικά με το ίδιο που το έχει "συνηθίσει" και το μοτέρ. Είναι φθηνό επίσης και αν κάνεις λίγα χλμ και ίσως πιάνουν τα χέρια σου και κάνεις τις αλλαγές μόνος σου τότε θα μπορούσες στις 5000 χλμ να το αλλάζεις.

• Like 2

3 ώρες πριν, geopro είπε

Σκεφτόμουν να δοκίμαζα 5W-30 εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έχει λίγα χιλιόμετρα και δεν"καίει" σταγόνα λάδι.

Το 10W-40 μια χαρά του πέφτει αλλά είναι,πως να το κάνουμε, στην "βαριά " πλευρά.

Θα το ήθελα να στροφάρει λίγο καλύτερα μειώνοντας μια ιδέα και την κατανάλωση.

Το Corsa C 1.4 90ps το πήρα πριν ενάμιση χρόνο σαν δεύτερο τρίτο ,για να μάθει και η κόρη, και έχει καταλήξει να είναι πρώτο δεύτερο.

Ο κινητήρας Z14 XE κινεί με αξιώσεις το Corsa. Με εξέπληξε ευχάριστα.

Μείνε όπως έχει και κάθε 7500 χιλιόμετρα αλλαγή με φίλτρο . Επίσης στο Service δες και το αντιψυκτικό του σε τι κατάσταση είναι . Αυτά τα μοτέρ δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επιπλέον κάνε και έλεγχο στη βαλβίδα πίεσης λαδιού συχνό φαινόμενο στα συγκεκριμένα. Εάν έχει διαρροή άλλαξε γιατί το λάδι προχωράει σε αισθητήρες λ & εγκέφαλο.

• Like 2

1 ώρα πριν, geopro είπε

Είναι και φθηνό, μόλις 25€ (και λιγότερο) το πεντόλιτρο.Για περισσότερο από 7.500 Km δεν το βλέπω να αντέχει αλλά και τόσο να πηγαίνει δεν είναι και άσχημα.

Ναι εγω 19 το επαιρνα τελευταία από το lidl και αλλάζω μόνος. Παλαιότερα ήταν ημισυνθετικό τώρα το φέρνει σε συνθετικό αντέχει και παραπάνω όπως το βλέπω αλλά και γω στα 6 με 7 χιλ το αλλάζω. Δεν παίρνουν και πολύ λάδι αυτά τα μοτέρ εμένα 3,5 λίτρα μαζί με το φίλτρο θέλει.

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Για παραπάνω χλμ δεν είναι το συγκεκριμένο όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των 10W40 που κυκλοφορούν ευρέως. Την δουλειά του την κάνει μια χαρά. Αφού δεν έχεις πρόβλημα μείνε φυσικά με το ίδιο που το έχει "συνηθίσει" και το μοτέρ. Είναι φθηνό επίσης και αν κάνεις λίγα χλμ και ίσως πιάνουν τα χέρια σου και κάνεις τις αλλαγές μόνος σου τότε θα μπορούσες στις 5000 χλμ να το αλλάζεις.

Σωστό αλλά και το 5000 λίγα είναι , τώρα  οπως είπα το βγάζουν σε συνθετικό και αντέχει περισσότερο.

• Like 1

1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Επίσης στο Service δες και το αντιψυκτικό του σε τι κατάσταση είναι . Αυτά τα μοτέρ δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Όταν το ειχα πάρει το αυτοκίνητο το αντιψυκτικό δεν ήταν και στα καλύτερά του οπότε το άλλαξα με dexcool της opel.

Τώρα όμως το dexcool δεν υπάρχει πλέον (ένα μπλε πουλάνε τώρα) και την επομένη φορά θα βάλω G12/G12+

• Like 1

Στις 28/9/2024 στις 10:30 ΜΜ, geopro είπε

Οτιδήποτε βάλεις εκτός προδιαγραφών του αυτοκινήτου είναι λάθος. Μην ακούς κανέναν, άνοιξε το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου σου, δες τι προτείνει ο κατασκευαστής (συνήθως δίνει 2 επιλογές σε SAE) και βάλε το λάδι που έχει τον αριθμό έγκρισης του ,ανεξαρτήτως μάρκας.

Τώρα αν το βαρέθηκες το αμάξι , μπορεί να βρεις άριστα λάδια ίσως και στο jumbo δίπλα στα απορρυπαντικά...  

Στις 28/9/2024 στις 10:30 ΜΜ, geopro είπε

Αυτο το μοτερ παιρνει κανονικα 5w30 api sn,dexos 2. Ενα τετοιο ιξωδες κανει πολυ καλο στις κρυες εκκινησεις!  Να κοιτας να βαζεις παντα full synth. 5/40 ή 5/30.  Πρακτικα για να εχεις το μοτερ σε καλη κατασταση/συντηρηση να κοιτας στην αλλαγη τα λαδια σου να μην ειναι μαυρα απλα να εχουν σκουρυνει ελαφρως..  

Ισχυει οτι με 5/30 εχει καλυτερη ευστροφια με χαμηλοτερη καταναλωση ολα αυτα βεβαια σε καποιο μικρο ποσοστο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Αυτο το μοτερ παιρνει κανονικα 5w30 api sn,dexos 2. Ενα τετοιο ιξωδες κανει πολυ καλο στις κρυες εκκινησεις!  Να κοιτας να βαζεις παντα full synth. 5/40 ή 5/30.  Πρακτικα για να εχεις το μοτερ σε καλη κατασταση/συντηρηση να κοιτας στην αλλαγη τα λαδια σου να μην ειναι μαυρα απλα να εχουν σκουρυνει ελαφρως..  

Ισχυει οτι με 5/30 εχει καλυτερη ευστροφια με χαμηλοτερη καταναλωση ολα αυτα βεβαια σε καποιο μικρο ποσοστο.

13 ώρες πριν, northjohn είπε

Οτιδήποτε βάλεις εκτός προδιαγραφών του αυτοκινήτου είναι λάθος. Μην ακούς κανέναν, άνοιξε το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου σου, δες τι προτείνει ο κατασκευαστής (συνήθως δίνει 2 επιλογές σε SAE) και βάλε το λάδι που έχει τον αριθμό έγκρισης του ,ανεξαρτήτως μάρκας.

Τώρα αν το βαρέθηκες το αμάξι , μπορεί να βρεις άριστα λάδια ίσως και στο jumbo δίπλα στα απορρυπαντικά...  

Η φωτογραφία είναι από το βιβλίο του κατασκευαστή.

Opel_Corsa_C_2000-2003_.jpg.c32e0bab236ef9da3d27b843eb7bc876.jpg

Πρακτικά με αφήνει να βάλω από μια ευρεία γκάμα λιπαντικών αρκεί να ακολουθεί τις προδιαγραφές acea A3/B3

Στο ιξώδες επιτρέπει 0W-30 , 0W-40  ,5W-30 , 5W-40 ,10W-40 , 10W-50 ανάλογα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Επεξ/σία από geopro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...