Προς το περιεχόμενο

Παρτι σε παιδικες χαρες. Ειναι παρανομα;;

Witcher1st

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 hours ago, kotsoz said:

Δεν υπάρχει αυτό που λες, τα πράγματα ήταν έτσι πριν 20 χρόνια τώρα είναι τελείως διαφορετικά.
Πλέον κανένας γονιός δεν θα αφήσει παιδι 6 χρονών σε ένα πάρτυ χωρίς να είναι εκεί τουλάχιστον ένας από τους 2 γονείς ή τουλάχιστον αν υπάρχει τέτοιος γονιός είναι η εξαίρεση. Αυτό το λέω σαν fact από εναν πολύ ευρύ κύκλο οικογενειών που γνωρίζω. Και γνώμη μου, πολύ καλά κάνουν και δεν τα αφήνουν τα παιδιά έτσι πως έχουμε γίνει.

Eίπα δεν γνωρίζω τι γίνεται και γιατί γίνεται όπως γίνεται στην Ελλάδα ή στην Σκανδιναβία που είναι ο phanispal, την εμπειρία μου από τις Βρυξέλλες και το Βέλγιο μοιράστηκα.

Ίσα ίσα εδώ στους γονείς χάρη τους κάνεις αν δεν τους καλέσεις 😆

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, great είπε

δεν θα αφηνα το παιδι σε πισίνα-κολυμβητηριο παρτυ με τίποτα! Ενα δεκατο του δευτερολεπτου ειναι μεχρι να γινει το κακό.

Κι εμένα μου φάνηκε κάπως. Είναι και ο συνδυασμός φαγητό και πισίνα επικίνδυνος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Επειδή βλέπω ότι δεν με πιάνεις, τα παιδιά στην παιδική χαρά πάνε τουαλέτα στα δεντράκια. είτε είναι σε πάρτυ είτε όχι. Οι παιδικές χαρές δεν έχουν τουαλέτες. 

Πίτσα γιατί να μη δώσουμε; Ξέρεις κάνα παιδί που να μην τρώει πιτσα;

Δεν ήξερα ότι είμαι γύφτος που δεν θέλω να δώσω 1200 ευρώ στον παιδότοπο 😀 

Δεν υπαρχει «παιδάκια». Οτι ισχυει για,τους μεγαλους ισχυει και για τα… παιδακια. Ακου εκει. 
ωραια λογικη επισης το «ξερεις κανενα παιδι που δεν τρωει ή δεν κανει κατι». Η μαζα ειναι η σωστη ε;  ‘Το κάνουν πολλοί ας το κανω και εγω’ ωραιος.

η απλη λογικη που φαινεται οτι δεν την καταλαβαινεις, ειναι οτι τα πηγαινεις σε ενα χωρο για παρτι, αρα πολλες ωρες, και ο χορος αυτος δεν τηρει της προυποθεσεις. 
θα δωσουμε πιτσα, θα κατουρησουμε στα δεντρα και θα τα μαζεψουμε τα σκπυπιδια απλα, δεν παιζει. Αντε γεια

Επεξ/σία από Vault13

1 ώρα πριν, Vault13 είπε

Δεν υπαρχει «παιδάκια». Οτι ισχυει για,τους μεγαλους ισχυει και για τα… παιδακια. Ακου εκει. 
ωραια λογικη επισης το «ξερεις κανενα παιδι που δεν τρωει ή δεν κανει κατι». Η μαζα ειναι η σωστη ε;  ‘Το κάνουν πολλοί ας το κανω και εγω’ ωραιος.

η απλη λογικη που φαινεται οτι δεν την καταλαβαινεις, ειναι οτι τα πηγαινεις σε ενα χωρο για παρτι, αρα πολλες ωρες, και ο χορος αυτος δεν τηρει της προυποθεσεις. 
θα δωσουμε πιτσα, θα κατουρησουμε στα δεντρα και θα τα μαζεψουμε τα σκπυπιδια απλα, δεν παιζει. Αντε γεια

Ετσι ακριβως κανουμε και θα συνεχισουμε να κανουμε . Αντε γεια !

υ.γ αν χρειαστει θα τα χεσουμε κιολας για λιπασμα οπως κανουν οι δεσποζομενοι σκυλοι οσων τους παιρνουν λογω μοδας.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Haha 2

12 ώρες πριν, haris_216 είπε

Πριν πολλάάά χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 (προ κρίσης), επειδή τύχαινε και βρισκόμουν κάποιες φορές στο άλσος Συγγρού, πετύχαινα διάφορα παιδικά πάρτυ εκεί. Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα, αφού δεν το έβλεπες αλλού και τα παιδιά ήταν σε κάποιο πιο "φυσικό" περιβάλλον, έτρεχαν, έπαιζαν, φώναζαν. Οι γονείς οργάνωναν τη φάση και όλοι περνούσαν ωραία.

Εκείνο που παρατήρησα είναι ότι αυτό γινόταν (κυρίως) από "αλλοδαπούς" γονείς ή τουλάχιστον από γονείς που τουλάχιστον ο ένας ήταν ξένος (άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι που έλεγε και ο καραγκιόζης) και προφανώς έδειχνε μία τάση/σκεπτικό. Οι έλληνες ήταν απόντες. Για την ακρίβεια ήταν παρόντες σαν καλεσμένοι (έφερναν τα παιδιά τους) αλλά ιδιαίτερα "σπάνιοι" σαν διοργανωτές. Προφανώς τα φράγκα περίσσευαν και τρέχαμε στου παιδότοπους μη μας πούνε και λιγούρια.

Πολλοί το έκαναν και όταν υπήρχαν λεφτά. Επίσης αρκετοί από αυτούς που το κάνουν τώρα, έχουν λεφτά όσο και αν σου φαίνεται περίεργο. Προφανώς αρκετοί θα το κάνουν για λόγους οικονομίας και είναι δικαίωμα τους.

Παλιά οι άνθρωποι ήταν πιο ανοιχτοί και φιλόξενοι, τώρα προτιμούν τις έτοιμες λύσεις που δεν τους εκθέτουν και με κανέναν τρόπο. Τους νοιάζει περισσότερο αν θα σχολιάσουν οι φίλοι τους το ότι έκαναν πάρτυ στο σπίτι αντί για παιδότοπο. Και φυσικά προτιμούν να αποφύγουν την κούραση και το τρέξιμο για τις ετοιμασίες και το καθάρισμα. Ακόμα και αν δεν τους περισσεύουν τα λεφτά για τον παιδότοπο θα το χρεωθούν, για να μην τους χαρακτηρισουν. 

Απλά να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας γιατί το κάνουμε (ΔΕΝ είναι το να είναι τα παιδιά σε πιο χαλαρό περιβάλλον) και να μην αφήνουμε τίποτα πίσω μετά. Το οποίο, άσχετα τι λέτε πολλοί, σαφώς και δεν ισχύει.

Επειδή εσύ θα το έκανες για λόγους οικονομίας δεν σημαίνει ότι όλοι το κάνουν γι αυτό.

Σημ. Άσχετα από το αν οι τιμές που παίζουν στους παιδότοπους είναι 300 ή 1200 (όλος ο κύκλος μου πια απέχει ηλικιακά από αυτή τη φάση για να ξέρω) είναι κανείς που θα μπορούσε να δώσει άνετα αυτό το ποσό και να "κλείσει" τα παιδιά στον παιδότοπο και αυτός να πίνει καφέ και προτιμάει να πάρει πάνω του το βάρος όλης της διοργάνωσης από τούρτα και κονφετί μέχρι πίτσες και παιχνίδια;;; Σίγουρα είναι κάποιοι αλλά μάλλον δεν "γεμίζουνε ταξί"

Ναι υπάρχουν τέτοιοι τρελοί, και χαίρομαι ειδικά με αυτούς που έχουν φαντασία και διοργανώνουν δημιουργικά πάρτυ. Κάποιοι άνθρωποι γεμίζουν εσωτερικά με τη δημιουργικότητα και δεν έχουν σχέση τα λεφτά με αυτό. Όπως τους αρέσει να επισκευάζουν τα παιχνίδια των παιδιών τους, έτσι γουστάρουν να φτιάξουν/διακοσμήσουν μόνοι τους την τούρτα του παιδιού τους.

• Like 1

2 hours ago, Vault13 said:

Άσε τα άντε γεια και προσγειώσου στη πραγματικότητα. Τα παιδιά κατουράνε στα δέντρα και δεν ανοίγει μύτη. Πάντα έτσι ήταν στις παιδικές χαρές και πάντα έτσι θα είναι. Εκτός κι αν είσαι ο Κωνσταντίνος Κατακουζινος δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

και επειδή από τα λεγόμενα σου είναι σαφές ότι δεν έχεις παιδιά να είσαι σίγουρος ότι αν αποκτήσεις τα υγειονομικά σου στάνταρ θα πέσουν.

• Like 2
  • Haha 1

Παντως στις παιδικες χαρες που παω στην Αργυρουπολη υπαρχει στην πορτα ταμπελα που λεει οτι απαγορευονται τα παρτι συμφωνα με το ταδε νομο. Εχω δει πολλες φορες και αστυνομια να κανει συστασεις, λογικα πεφτουν τηλεφωνα.

Δε ξερω τι παζει σε αλλους δημους βεβαια.

Το ενοχλητικό είναι τα φορητά ηχεία στην διαπασών και οι πινιάτες που κάποιες φορές σπάνε απρόβλεπτα και εκσφενδονίζονται τα θραύσματα και οι καραμέλες σαν χειροβομβίδες(υπερβάλω προφανώς).

Κατά τα άλλα αν ο καιρός είναι καλός και οι καλεσμένοι λίγοι, είναι πιο ωραία και χαλαρωτικά από παιδότοπους.

0 παιδότοπος είναι γενικά χωρος ψυχρός που αποξενώνει

Παραδίνεις τα παιδιά σου και πίνεις τον καφέ σου, δεν συμμετέχεις και δεν χαιρεσαι μαζί τους

Οι παιδικές χαρές γενικά είναι λίγες, μικρές και προφανώς χωρίς υποδομές

Ότι ισχύει για τα παρτυ ισχύει και για τις υπόλοιπες μέρες  ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ

Συνήθως τα παιδιά είναι από το ιδιο σχολείο ή παιδικό σταθμό αρα μένουν σχετικά κοντά αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα

Ολες οι συμπεριφορές είναι θέμα παιδείας …..

• Like 5

10 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Παντως στις παιδικες χαρες που παω στην Αργυρουπολη υπαρχει στην πορτα ταμπελα που λεει οτι απαγορευονται τα παρτι συμφωνα με το ταδε νομο. Εχω δει πολλες φορες και αστυνομια να κανει συστασεις, λογικα πεφτουν τηλεφωνα.

Δε ξερω τι παζει σε αλλους δημους βεβαια.

Μήπως μπορείς να στείλεις φωτό με την ταμπέλα;

πιστεύω αν δεν εμποδίζουν η αποκλείουν αλλά παιδάκια δεν υπάρχει πρόβλημα

και επιπλέον αν είναι και κάποια ας δώσουν ένα γλυκό και σε αυτά η να συμμετάσχουν και ας μην τα ξέρουν

αν απαιτείται άδεια για να βάλουν 2 -3 πλαστικά τραπέζια ας τη πάρουν από το δήμο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εκδήλωση σε δημόσιο χώρο χρειάζεται άδεια από τον δήμο.

Φαντάσου να έκαναν όλοι παιδικά πάρτι στον δρόμο... θα γινόταν χαμός κάθε μέρα. Βρωμιά, σκουπίδια, παρακώλυση συγκοινωνιών, ηχορύπανση κλπ. Στην Ελλάδα ζούμε, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να καθαρίσει κανείς τον χώρο ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Πολλοί κλείνουν χώρο σε καφετέριες, εκεί έχει πιο χαμηλό κόστος, απλά πληρώνεις τον καφέ/χυμό του κάθε θαμώνα που φέρνεις. Κόβεις και την τούρτα και την σερβίρεις εκεί.

Στις 28/9/2024 στις 9:58 ΜΜ, sdikr είπε

Σίγουρα πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα κάνει καταγγελία   για το κάθε τι

μακάρι να υπήρχε, δυστυχώς υπάρχει ωχαδερφισμός και ανομία.

Επεξ/σία από The_Judas

Έχω πάει σε αρκετά πάρτι σε παιδική χαρά και πάρκα, κάθε φορά οι γονείς αλλά και οι υπόλοιποι καθόμαστε και μαζεύουμε.

Δε λέω ότι θα μαζευτεί και η τελευταία νιφάδα ποπ κορν, αλλά αυτό δε γίνεται ποτέ ακόμα και πάρτι να μη γίνεται, οπότε δε βλέπω καμία κοροϊδία.

• Like 2

8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Έχω πάει σε αρκετά πάρτι σε παιδική χαρά και πάρκα, κάθε φορά οι γονείς αλλά και οι υπόλοιποι καθόμαστε και μαζεύουμε.

Δε λέω ότι θα μαζευτεί και η τελευταία νιφάδα ποπ κορν, αλλά αυτό δε γίνεται ποτέ ακόμα και πάρτι να μη γίνεται, οπότε δε βλέπω καμία κοροϊδία.

Ενδεχομένως (απαντώ στο "κάθε φορά") ο συγκεκριμένος κύκλος που κινείσαι να είναι αυτός. Και μπράβο τους.

Το γεγονός ότι δεν είναι παντού-πάντα-όλοι στα αρ...δια τους δεν σημαίνει όμως ότι ζούμε στη βάση του ουράνιου τόξου.

Υπάρχουν άνθρωποι φιλότιμοι και σωστοί; Σίγουρα. Και ίσως αποτελούν ένα στοιχείο που δίνει την όποια αισιοδοξία.

Αλλά μην μου λέτε ότι γίνονται πάρτυ και κάθονται και μαζεύουν όλοι μετά. Ζω σε περιοχή που έχει 2 παιδικές χαρές, 1-2 πλατείες και ένα (ας το πούμε) αλσύλιο στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης έχω την παραξενιά να περπατάω αρκετά. Είτε για τις οικογενειακές υποχρεώσεις είτε για βόλτα. Οπότε θα μου επιτραπεί να έχω μία εικόνα για την...εικόνα που παρουσιάζουν οι παραπάνω χώροι μετά από "γιορτούλες".

Δεν ξέρω. Ίσως στην περιοχή μου να βρίσκονται μόνο αντικοινωνικοί και σταρχιδιστές. Τί να πω;

Φαντάζομαι θα συμβαίνει κι αυτό, αλλά αναρωτιέμαι, δε μαζεύουν τίποτα μα τίποτα; Πιάτα/ποτήρια/πηρούνια μιας χρήσης, κουτιά από χυμούς/αναψυκτικά, όλα τα αφήνουν εκεί;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...