Προς το περιεχόμενο

Παρτι σε παιδικες χαρες. Ειναι παρανομα;;

Witcher1st

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, JakeKaufman said:

1200 ευρώ, Χολαργός.

υποχρεωτικά με δική τους τούρτα, (άρα δεν μπορείς να κάνεις κάποια εξοικονόμηση) και με τιμή καφέ για τους γονείς 4-4,5 ευρώ.

Ρωτήστε εντός για περισσότερες πληροφορίες 😀

Ok, ρωτά και αλλού. Εγώ δλδ πως βρίσκω με 280 ευρώ; Προφανώς χωρίς dj, ανιματερ και ταχυδακτυλουργο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 minutes ago, Witcher1st said:

Ok, ρωτά και αλλού. Εγώ δλδ πως βρίσκω με 280 ευρώ; Προφανώς χωρίς dj, ανιματερ και ταχυδακτυλουργο.

Θες να μου πεις που είναι αυτό με τα 280 ευρώ και τι περιλαμβάνει; Πόσα παιδιά και πόσοι γονείς;

1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Δεν είπα ότι δεν έχω παιδιά, είπα ότι δεν έχω ζήσει σκηνικό να είναι σε παιδικό πάρτι 20 παιδιά και 30 γονείς.

Σε αρκετά θέματα όπως έχω ξαναπεί δεν ξέρω ποια είναι η ελληνική κατάσταση και νοοτροπία για αυτό πιθανότατα μου φαίνεται ως ξένο κάτι που είναι φυσιολογική πρακτική για τους περισσότερους που γράφουν εδώ.

Έξω αφήνουν τα παιδιά 5-6 χρονών μόνα τους και φεύγουν;

Οι γονείς πλέον θέλουν να αποφύγουν το πάρτυ στο σπίτι. Το πιο σωστό έιναι αυτό που γράφτηκε για την ταλαιπωρία του ζευγαριού για το πριν-μετά το πάρτυ (καθάρισμα, φτιάξιμο σαλονιού-μπαλκονιού κλπ.)

Η εναλλακτική του παιδότοπου φτάνει μέχρι κάποια ηλικία του παιδιού. Αλλά αν η παιδική χαρά/πάρκο είναι αρκετά μεγάλη όλοι οι καλοί χωράνε.

Έχω πάει σε αρκετά τέτοια πάρτυ και δεν υπήρξε ουδέποτε δυσαρέσκεια. Όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι μπορούσαν να φάνε από το πάρτυ ήταν δεν ήταν καλεσμένοι. Όλοι ήταν μια χαρά!

Επίσης, αν πηγαίνεις πάντα στην παιδική χαρά της γειτονιάς σου, τότε θα ξέρεις το 80% των οικογενειών που πάνε εκεί. Αφού όλοι στο ίδιο σχολείο θα πηγαίνουν ;)

Τέλος, αν κάποιος είναι α-κοινωνικός, όπως δήλωσε ο TS, τότε θα δυσανασχετήσει οπουδήποτε έχει πολύ κόσμο.

• Like 3

Στις 29/9/2024 στις 10:52 ΠΜ, dtk-386 είπε

Τα παιδάκια που δεν "ανήκουν" στο πάρτι μια χαρά συμμετέχουν και αυτά και τρώνε και παίζουν. Οχι άλλη μιζέρια σε αυτό.

Θα μπορουσε να γινει ανετα ταινια - prequel του επους :

Wedding Crashers (2005) - IMDb

10 minutes ago, zio10 said:

Προφανώς δεν ξέρω τι γίνεται σε κάθε χώρα του εξωτερικού αλλά εδώ που ζω αυτή είναι η πρακτική ειδικά όταν τα παιδιά είναι 6 χρονών, παιδιά δημοτικού δηλαδή. Αντε να καθίσουν 2-3 γονείς που είναι κυρίως φίλοι των διοργανωτών αλλά αν δεν σας συνδέει κάποια φιλία θα αφήσεις το παιδί και θα πας να το πάρεις μετά. Το σχολείο ξεκινάει υποχρεωτικά από την στιγμή που το παιδί γίνεται δυόμισι οπότε από τα τρεισίμισι τέσσερα αρχίζουν και διοργανώνονται τα πάρτι που καλείς την τάξη. Μέχρι τότε είναι κυρίως μεταξύ οικογενειακών φίλων που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν παιδιά.

Αν ο χώρος το επιτρέπει μπορείς να μείνεις αλλά αν δε στο ζητήσουν οι διοργανωτές φαίνεται λίγο περίεργο. Αρκετές φορές σε αυτά τα πάρτι λένε στους γονείς να πάνε μισή ώρα πριν τελειώσει το πάρτι για να πιουν μια μπύρα ή ένα κρασί ή να μείνουν παραπάνω μετά το τέλος των δραστηριοτήτων. Όταν ο καιρός είναι καλός και επιτρέπει το πάρτι να γίνει σε κάποιο πάρκο τότε μπορεί να μείνουν περισσότεροι γονείς για να πιουν τις μπύρες ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό.

• Like 2

3 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Προφανώς δεν ξέρω τι γίνεται σε κάθε χώρα του εξωτερικού αλλά εδώ που ζω αυτή είναι η πρακτική ειδικά όταν τα παιδιά είναι 6 χρονών, παιδιά δημοτικού δηλαδή. Αντε να καθίσουν 2-3 γονείς που είναι κυρίως φίλοι των διοργανωτών αλλά αν δεν σας συνδέει κάποια φιλία θα αφήσεις το παιδί και θα πας να το πάρεις μετά. Το σχολείο ξεκινάει υποχρεωτικά από την στιγμή που το παιδί γίνεται δυόμισι οπότε από τα τρεισίμισι τέσσερα αρχίζουν και διοργανώνονται τα πάρτι που καλείς την τάξη. Μέχρι τότε είναι κυρίως μεταξύ οικογενειακών φίλων που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν παιδιά.

Αν ο χώρος το επιτρέπει μπορείς να μείνεις αλλά αν δε στο ζητήσουν οι διοργανωτές φαίνεται λίγο περίεργο. Αρκετές φορές σε αυτά τα πάρτι λένε στους γονείς να πάνε μισή ώρα πριν τελειώσει το πάρτι για να πιουν μια μπύρα ή ένα κρασί ή να μείνουν παραπάνω μετά το τέλος των δραστηριοτήτων. Όταν ο καιρός είναι καλός και επιτρέπει το πάρτι να γίνει σε κάποιο πάρκο τότε μπορεί να μείνουν περισσότεροι γονείς για να πιουν τις μπύρες ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό.

Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζεις τώρα, αλλά στη Μπανανία εδώ πέρα, είσαι πανταχού παρών με το ένα μάτι κολλημένο στο παιδί. Αν και έχω άγνοια κινδύνου και μεγάλωσα σε γειτονιά μόνο με φίλους έξω όλη μέρα, ξέρω πως έχουν αγριέψει τα πράγματα αρκετά. Και μεταξύ μας, προτιμώ να είναι συνέχεια έξω το παιδί να παίζει, παρά σε μπαλκόνια που βλέπω συνέχεια στις γύρω πολυκατοικίες.

Στο θέμα τώρα, μια χαρά το βρίσκω να κάνουν τα πάρτι και στην τελική, μόδα είναι, θα κάνει τον κύκλο της. Σε λίγο καιρό πάλι θα μαζεύονται όλα στο σπίτι, όπως παλιά (εμείς σπίτι κάνουμε το πάρτι).

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Με κίνδυνο να εκτροχιαστεί το νήμα, στο παρελθόν, με πιο μικρά σπίτια, όλες οι γιορτές και τα πανηγύρια (γενέθλια, ονομαστικές, πάρτυ παιδιών) γίνονταν στο σπίτι. Και μάλιστα αρκετά από τα "καλούδια" (στο πιο μακρινό παρελθόν ΟΛΑ) γίνονταν στο σπίτι. Τώρα, με αρκετά μεγαλύτερα/άνετα σπίτια στην πλειονότητά μας, φοβόμαστε τις φθορές, την κούραση, κλπ. Και κατά συνέπεια, εκτός σπιτιού και όπου θες ας είναι

ΥΓ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και ως προς τις φιλοξενίες/διανυκτερεύσεις συγγενών και φίλων. Παλιά φεύγαμε από το κρεβάτι μας για το φίλο/συγγενή, σήμερα ακόμα και να υπάρχει το ελεύθερο δωμάτιο του γιου φοιτητή σε άλλη πόλη δεν είναι διαθέσιμο αφού "δεν ξέρω μήπως έρθει ξαφνικά"

Έχει συζητηθεί ξανά, όντως έχουν αλλάξει οι συνήθειες, έχουν αλλάξει όμως και τα δεδομένα.

Πλέον όχι απλά έχουμε κλειστεί σπίτια μας, αλλά αρκετοί και σε δικό τους δωμάτιο, γιατί δε βλέπουν όλοι τα ίδια, άλλος θέλει να δει σειρά, άλλος να χαζέψει στο YouTube, άλλος στο PC κ.λπ..

Παλιότερα δεν υπήρχε internet, στα περισσότερα σπίτια υπήρχε μία τηλεόραση και τα κανάλια ήταν λίγα, οπότε μαζεύονταν πιο εύκολα όλοι μαζί και δεν υπήρχε αυτή η αποξένωση.

Έχουν αλλάξει και οι ρυθμοί όμως, κάποτε κάποιοι ξενυχτούσαν και πήγαιναν απευθείας για δουλειά, σήμερα πόσοι το κάνουν;

Εμείς πάντως που καλούμε κόσμο στο σπίτι κανά Σάββατο, συνήθως γύρω στα 15 άτομα συμπεριλαμβανομένων των παιδιών 6-7 ετών πλέον), ε γίνεται μάχη και μετά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις να μαζεύεις. Δεν ξέρω πώς την πάλευαν παλιότερα, πάντως πλέον οι περισσότεροι αποφεύγουν όχι απλά να κάνουν πάρτι στο σπίτι, αλλά ακόμα και να καλέσουν 1-2 ζευγάρια με τα παιδιά τους, μερικοί στην παρέα μάλιστα δεν ντρέπονται να πηγαίνουν πάντα στους άλλους όταν δέχονται πρόσκληση, αλλά οι ίδιοι δεν καλούν ποτέ.

41 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν ξέρω για το Βέλγιο που ζει ο Speculoos, πάντως στη Σκανδιναβία επικρατεί πολύ διαφορετική νοοτροπία.

• Like 1

8 minutes ago, Speculoos said:

Δεν υπάρχει αυτό που λες, τα πράγματα ήταν έτσι πριν 20 χρόνια τώρα είναι τελείως διαφορετικά.
Πλέον κανένας γονιός δεν θα αφήσει παιδι 6 χρονών σε ένα πάρτυ χωρίς να είναι εκεί τουλάχιστον ένας από τους 2 γονείς ή τουλάχιστον αν υπάρχει τέτοιος γονιός είναι η εξαίρεση. Αυτό το λέω σαν fact από εναν πολύ ευρύ κύκλο οικογενειών που γνωρίζω. Και γνώμη μου, πολύ καλά κάνουν και δεν τα αφήνουν τα παιδιά έτσι πως έχουμε γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, *nenya* said:

Ρε θυμαστε που στα ορθοδοξα τα χρονια τα πασοκικα καναμε τα παιδικα παρτυ σπιτια μας; Και μαζευαν οι γονείς τα κομφετι κάτω απο τους καναπεδες για μηνες. 

και τα καναπεδακια σαντουιτσ, και λουκανικοπιτακια, τυροπιτακια, ΑΠΕΙΡΑ γαριδακια. Κλασσικα δηλητρητιαση απο παρτυ (μια φορα ολη η ταξη)

2 hours ago, leolipop said:

Αν δεν έχεις 300 τετραγωνικά σπίτι με κήπο και πισίνα που θα χωρέσεις 60 άτομα; Δεν είναι εδώ usa όπως βλέπουμε στις ταινίες.

Μια χαρα χωραγαν, εβγαζες επιπλα εξω, και ολα τα παιδακια που ηθελες χωραγαν. Η μανα μαζευε παντα οτι ηταν για να σπάσει. Γονείς ολων των παιδιών εγω δεν θυμαμαι, μας αφηναν και ερχοντουσαν καθορισμενη ωρα να μας παρουν.

Επεξ/σία από great
  • Like 2

Άλλες γενιές. Ένας έχει μείνει στον κύκλο μου που κάνει γιορτές σπίτι, βοηθάει και το σπίτι που είναι τεράστιο αλλά είναι και στον άνθρωπο.

Επίσης βλέπω συχνά, ειδικά σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά, να κλείνουν γηπεδάκια ποδοσφαίρου ή πισίνες σε κολυμβητήρια για πάρτυ.

8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Άλλες γενιές. Ένας έχει μείνει στον κύκλο μου που κάνει γιορτές σπίτι, βοηθάει και το σπίτι που είναι τεράστιο αλλά είναι και στον άνθρωπο.

Επίσης βλέπω συχνά, ειδικά σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά, να κλείνουν γηπεδάκια ποδοσφαίρου ή πισίνες σε κολυμβητήρια για πάρτυ.

Με το υπογραμμισμένο τα είπες όλα (με λίγη διόρθωση :P).

Όλα τα άλλα είναι για να 'χουμε να λέμε.

• Like 2

37 minutes ago, zio10 said:

ή πισίνες σε κολυμβητήρια για πάρτυ

δεν θα αφηνα το παιδι σε πισίνα-κολυμβητηριο παρτυ με τίποτα! Ενα δεκατο του δευτερολεπτου ειναι μεχρι να γινει το κακό.

• Like 2

16 ώρες πριν, tasoe είπε

Θα μου άρεσε η παιδική χαρά να εξυπηρετεί αποκλειστικά τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει.

Δηλαδή ένα πάρτυ σε παιδική χαρά πως ακριβώς αλλάζει τον σκοπό για το οποίο υπάρχει ; Παιδιά που παίζουν και ψιλο τρώνε ή πίνουν κανα χυμό κτλπ στάνταρ χωρίς το πάρτυ- Παιδιά που παίζουν και επίσης τρώνε ή πίνουν κανα χυμό κτλπ με το πάρτυ.

• Like 6

7 λεπτά πριν, adversus είπε

Δηλαδή ένα πάρτυ σε παιδική χαρά πως ακριβώς αλλάζει τον σκοπό για το οποίο υπάρχει ; Παιδιά που παίζουν και ψιλο τρώνε ή πίνουν κανα χυμό κτλπ στάνταρ χωρίς το πάρτυ- Παιδιά που παίζουν και επίσης τρώνε ή πίνουν κανα χυμό κτλπ με το πάρτυ.

Γιατί μυρίζετε φτώχεια κύριε. Πληρώστε παιδότοπο με φουσκωτές αηδίες και προκάτ τοστ. Αν είναι δυνατόν. :lol:

screenshot-467.png

• Haha 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...