Προς το περιεχόμενο

Παρτι σε παιδικες χαρες. Ειναι παρανομα;;

Witcher1st

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη Γερμανια το να κανεις παιδικο παρτυ σε παιδικη χαρα ειναι το πιο συνηθισμενο πραγμα του κοσμου. Η παιδικη χαρα ανηκει σε ολα τα παιδια της πολης/χωρας κι οχι μονο της γειτονιας. Οταν τελειωσει το παρτι, δεν μενει ιχνος απο σκουπίδι, γονεις και παιδακια τα κανουν ολα λαμπικο. Εννοειται οτι τα παιχνιδια ειναι προσβασιμα σε όποιο θελει να παει στο παρκο. Πολλες φορες υπαρχουν 2 παιδικα παρτυ ταυτοχρονα. Πού είναι το πρόβλημα και γιατι καποιος να χρειαζεται αδεια? 

• Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ασχολείστε με τρολοπόστ από γνωστά trolls γιατί ξεφεύγει η κουβέντα και είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν.

Στη δική μας γειτονιά πάντως, μαζευόμαστε συγκεκριμένες οικογένειες ως επί το πλείστον, οπότε κάθε φορά που κάποιος κάνει πάρτι εκεί, το μόνο που αλλάζει είναι ότι βάζει σε μια γωνία 1-2 μικρά τραπέζια και καλεί και 1-2 οικογένειες που δεν είναι της γειτονιάς. Για τα παιδιά είναι σχεδόν σαν κάθε μέρα.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 5

37 minutes ago, tasoe said:

Δεν είναι κλέφτες, είναι επαγγελματίες. Συζητάτε και σου κάνουν μια προσφορά, τη δέχεσαι ή την αρνείσαι και προχωράς. Δε μπορείς να λες κλέφτη έναν επαγγελματία.

Αυτό έκανα ψηλέ μου. Πήρα προσφορά, ζήτησαν 1200 ευρώ για ένα παιδικό πάρτυ, τους είπα όχι ευχαριστώ και το έκανα στην πλατεία που έχει παιδική χαρά και περάσαμε όλοι υπέροχα.

Το κλέφτης λέγεται και κατ’εφημισμον στην ελληνικη, μη μου πεις ότι δεν το έχεις ξανακούσει 

• Like 10

1 ώρα πριν, tasoe είπε

Αν δεν έχει λεφτά, να μην το κάνει το πάρτι στον παιδότοπο. Όχι όμως να πάει να κατακλύσει την παιδική χαρά της γειτονιάς και να χαλάσει την επίσκεψη που θα έκαναν αρκετοί γονείς την ίδια μέρα στον χώρο. Να πάει σε ένα πάρκο με άπλετο υπαίθριο χώρο να το κάνει εκεί. Οι παιδικές χαρές είναι περιορισμένες σε χώρο. Όσες φορές έχω δει τραπεζάκια με χυμούς και τούρτα πιάνουν το μισό χώρο της παιδικής χαράς άνετα. Άμα ήταν να το κάνει όλος ο κόσμος εκεί τότε κάθε μέρα θα είχαμε πάρτι.

Τα παιδάκια που δεν "ανήκουν" στο πάρτι μια χαρά συμμετέχουν και αυτά και τρώνε και παίζουν. Οχι άλλη μιζέρια σε αυτό.

• Like 9

Κάθε Σάββατο απόγευμα οι παιδικές χαρές είναι γεμάτες από πάρτι γενεθλίων. Στην αρχή δεν με πείραζε ιδιαίτερα, αλλά μετά άρχισε να γίνεται ενοχλητικό, αφού σε μία μικρή παιδική χαρά μαζεύονται 30 τουλάχιστον παιδιά συν 50 γονείς και επικρατεί χάος και βαβούρα. Αυτό βέβαια σε ενοχλεί εάν δεν είσαι καλεσμένος στο πάρτυ.

Επίσης το αν απαγορεύεται ή όχι μπορεί να το δει κανείς στις πινακίδες που έχουν οι καινούριες παιδικές χαρές που αναφέρουν τι απαγορεύεται και τι όχι.

Τέλος πάντων το σημαντικό για μένα στις παιδικές χαρές είναι το πρόβλημα που δημιουργείται όταν έρχονται μεγαλύτερα παιδιά και παίζουν ποδόσφαιρο κάνοντας τις τσουλήθρες ή τις κούνιες δοκάρια για τέρμα. Έχω δει να χτυπάει η μπάλα δύο χρονών παιδάκι και να το εκσφενδονίζει, εννοείται ότι έγινε χαμός με τη μητέρα του, η οποία φώναξε και την αστυνομία. Σε εμένα έσκασε με φόρα ένα πιτσιρίκι με ποδήλατο πάνω μου και κόντεψε να με ρίξει, ενώ ακριβώς δίπλα μου είχα τον μικρό μου.

Εννοείται ότι υπάρχουν σημάνσεις που απαγορεύουν ποδόσφαιρο, ποδήλατα, πατίνια κτλ, αλλά δεν τα σέβονται αφού "και πού να τα πάω να παίξουν τα δικά μου που είναι μεγαλύτερα".

• Like 6

Θα πω πολύ απλά ότι έχω πάει σε τέτοια πάρτυ και ήταν απλά υπέροχο υπήρχε ένας μικρός χώρος με απλή σήμανση ταινίας μόνο και μόνο να γνωρίζουν τον χώρο τα παιδιά ένα τραπεζι για τα βασικά πράγματα…. Και φυσικά στο τέλος επειδή ήταν παιδικό πάρτυ γονείς… όλοι καθάρισαν και μάζεψαν τα πάντα… και να συμπληρώσω ότι την προηγούμενη μερα είχαν πάει κάποιες μαμάδες και είχαν κάνει καθαριότητα σχεδων σε όλο το χώρο…

Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνεται κάτι τέτοιο υπό τέτοιες προϋποθέσεις…

• Like 5

To πιο βασικό είναι η καθαριότητα μετά.

Με μεγάλη λύπη μου έχω δει να αφήνουν συνέχεια σκουπίδια και αυτά τα καταραμένα κονφετί που δεν μαζεύονται με τίποτα από το γρασίδι.

Έπειτα θα πρέπει να είναι open party. Sorry, αλλά άμα θες κλειστό, πήγαινε σε μη δημόσιο χώρο.

Γενικά είμαι υπέρ, αλλά ο βλαχοελληνας έχει μάθει στα παιδιά του ότι τα σκουπίδια είναι δουλειά του καθαριστή του Δήμου, τι, θα κάθονται αυτά τα ρεμάλια;

Δεν ισοπεδώνω, το ξέρω ότι υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι. Εγώ βλέπω τις συνέπειες στα πάρκα κοντά μου. Δεν είναι καλές.

Μακάρι να είμασταν όλοι σοβαροί και να γέμιζαν τα πάρκα με χαρούμενες φωνές παιδιών και να τα έβλεπες και άκουγες και να χαιρόσουν, αντί να λες ωχ, πάλι σκουπιδότοπος θα γίνει η φάση.

Ελπίζω σε άλλες περιοχές να γίνονται αυτά! Και ακόμα περισσότερο ελπίζω να γίνουν και στη δική μας.

• Like 5

Δεν ξέρω τι ισχύει σε άλλους δήμους αλλά στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κάνεις μια αίτηση ηλεκτρονικά και σου δίνει να διαλέξεις μία από τις 3 παιδικές χαρές 

• Like 9

Τα απορρίματα πάντως είναι ψιλοδικαιολογία, και εξηγούμαι.

Στη δική μας παιδική χαρά τις μέρες που δε γίνεται πάρτι κάποιοι γονείς αγοράζουν ούτως ή άλλως ποπ κορν/γαριδάκια/πατατάκια και λοιπές βλακειούλες, κάποια από τα οποία πέφτουν κάτω έτσι όπως τα μοιράζονται τα παιδιά και τρέχουν/παίζουν.

Κάποιοι γονείς θα κάνουν παρατήρηση, κάποιοι θα μαζέψουν κάτι, αλλά επειδή δε γίνεται στα πλαίσια ενός πάρτι, δε θα ασχοληθούν και πολύ. Όταν γίνεται πάρτι όμως θα ασχοληθούν περισσότερο.

• Like 5

17 hours ago, Grfoxz said:

Ένα παιδάκι 6 χρόνων έχει 20 συμμαθητές και 10 εξωσχολικούς. 30+ 30 γονείς .

3 hours ago, Fan said:

μαζεύονται 30 τουλάχιστον παιδιά συν 50 γονείς και επικρατεί χάος και βαβούρα.

Τι δουλειά έχουν οι γονείς σε παιδικό παρτι; 🫤

• Confused 2

5 ώρες πριν, tasoe είπε

Αν δεν έχει λεφτά, να μην το κάνει το πάρτι στον παιδότοπο. Όχι όμως να πάει να κατακλύσει την παιδική χαρά της γειτονιάς και να χαλάσει την επίσκεψη που θα έκαναν αρκετοί γονείς την ίδια μέρα στον χώρο. Να πάει σε ένα πάρκο με άπλετο υπαίθριο χώρο να το κάνει εκεί. Οι παιδικές χαρές είναι περιορισμένες σε χώρο. Όσες φορές έχω δει τραπεζάκια με χυμούς και τούρτα πιάνουν το μισό χώρο της παιδικής χαράς άνετα. Άμα ήταν να το κάνει όλος ο κόσμος εκεί τότε κάθε μέρα θα είχαμε πάρτι.

Δεν είναι κλέφτες, είναι επαγγελματίες. Συζητάτε και σου κάνουν μια προσφορά, τη δέχεσαι ή την αρνείσαι και προχωράς. Δε μπορείς να λες κλέφτη έναν επαγγελματία.

κατακλυσει για εσενα σημαινει να πανε 0-15 "ξενα" παιδακια στην παιδικη χαρα που σου "ανηκει" ?

Παρε το λιγο αλλιως γιατι χαλας την κοινωνια....

3 ώρες πριν, Fan είπε

Κάθε Σάββατο απόγευμα οι παιδικές χαρές είναι γεμάτες από πάρτι γενεθλίων. Στην αρχή δεν με πείραζε ιδιαίτερα, αλλά μετά άρχισε να γίνεται ενοχλητικό, αφού σε μία μικρή παιδική χαρά μαζεύονται 30 τουλάχιστον παιδιά συν 50 γονείς και επικρατεί χάος και βαβούρα. Αυτό βέβαια σε ενοχλεί εάν δεν είσαι καλεσμένος στο πάρτυ.

Επίσης το αν απαγορεύεται ή όχι μπορεί να το δει κανείς στις πινακίδες που έχουν οι καινούριες παιδικές χαρές που αναφέρουν τι απαγορεύεται και τι όχι.

Τέλος πάντων το σημαντικό για μένα στις παιδικές χαρές είναι το πρόβλημα που δημιουργείται όταν έρχονται μεγαλύτερα παιδιά και παίζουν ποδόσφαιρο κάνοντας τις τσουλήθρες ή τις κούνιες δοκάρια για τέρμα. Έχω δει να χτυπάει η μπάλα δύο χρονών παιδάκι και να το εκσφενδονίζει, εννοείται ότι έγινε χαμός με τη μητέρα του, η οποία φώναξε και την αστυνομία. Σε εμένα έσκασε με φόρα ένα πιτσιρίκι με ποδήλατο πάνω μου και κόντεψε να με ρίξει, ενώ ακριβώς δίπλα μου είχα τον μικρό μου.

Εννοείται ότι υπάρχουν σημάνσεις που απαγορεύουν ποδόσφαιρο, ποδήλατα, πατίνια κτλ, αλλά δεν τα σέβονται αφού "και πού να τα πάω να παίξουν τα δικά μου που είναι μεγαλύτερα".

Εγωιστικο πολυ το να μην εισαι καλεσμενος στο παρτυ....Αμα εισαι να πανε να γμθουν ολοι ε?

Εσυ θυμασαι τι εκανες στις διαφορες φασεις ηλικιας σου?

10 λεπτά πριν, Speculoos είπε

ενα παιδι 5 χρονων το αφηνεις μονο του και φευγεις?Λογικο να καθονται και γονεις.

• Like 2
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Τα πάρτυ των παιδιών τα κάνω πάντα στην τοπική παιδική χαρά. Φυσικά αφήνουμε χώρο για όλους και εννοείται όποιο άλλο παιδάκι θέλει μπορεί να παίξει μαζί μας, να φάει κλπ. Συνήθως 1-2 «εξωτερικά» παιδακια έρχονται γι αυτό, τα υπόλοιπα είναι πιο ντροπαλά.

φυσικα αφήνουμε τον χώρο πεντακάθαρο, εξάλλου πηγαίνω 2 ώρες πριν το πάρτυ και καθαρίζω διεξοδικά, μέχρι και γοπινγκ.

καποιοι καλοπροαίρετοι συνδημότες ζητάνε να απαγορευτούν, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο νομικά εφόσον τηρείς ώρες κοινής ησυχίας και δεν λερώνεις 

Είσαι και σίγουρος τρομάρα σου 😀

και για να λύσω 1-2 απορίες, που θα φάνε: κομμάτια πίτσα που κρατάει κάθε παιδί στο χεράκι του

Που θα κατουρήσουν: όπου πάνε τα παιδιά τουαλέτα στην παιδική χαρά γενικά 

Που ειναι η τουαλέτα παιδικη χαρα  «γενικά»; Ντρεπεσαι να απαντήσεις;  Δεν είναι αδέσποτα σκυλια που μπορουν να κατουρανε οπου γουσταρουν τα «παιδακια» που το ειδατε αυτο;
καμια απορια δεν μπορεις να μου λύσεις, κοιτα να συνελθεις. Να πατε σε ενα παιδοτοπο και να αφησετε τις γυφτιες και τις παιδικες χαρες.

ακου λεει θα τα δωσουμε,,,pizza. 

Επεξ/σία από Vault13
  • Confused 3
  • Sad 2

47 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Στα μικρά δεν γίνεται να μην έχεις και τους γονείς. Απλά κάποιοι διαχωρίζουν το μενού. Πχ καφέ για τους γονείς, φαγητό για τα παιδιά.

Σε παιδική χαρά έχω πάει δύο φορές (οι ίδιοι το κάνανε) και ήταν πολύ ωραία. Βοηθούσε και το περιβάλλον, ήταν μια παιδική χαρά μέσα στο δάσος. Διαφορετικά και πιο ωραία από παιδότοπο.

Σκουπίδια πάντα βλέπουμε όταν πάμε σε παιδικές χαρές έτσι κι αλλιώς, στο πάρτυ είναι και πιο πιθανό να μαζευτούν.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...