Προς το περιεχόμενο

Παρτι σε παιδικες χαρες. Ειναι παρανομα;;

Witcher1st

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, JakeKaufman said:

Ας έβαζαν ένα qr code για το site. Η ταμπέλα παραμένει άκυρη 

Απο την στιγμή που υπάρχει κανονισμός, σύμφωνα με το σύνταγμα, είναι υποχρέωση του Ελληνα πολίτη να τον γνωρίζει, ο δήμος διευκολύνει προσθέτοντας μια ταμπελίτσα ότι απαγορεύεται, με την υπογραφή του.

Αν κάποιος πάει να κάνει πάρτι σε αυτή την παιδική, μπορει να μπλέξει, αλλά το χειρότερο, θα χαλάσει το πάρτι του παιδιού του..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 minutes ago, Simeon said:

Το ζουμί του λινκ ξέρεις ποιό είναι εν τέλει; Ότι επιτρέπονται τα πάρτυ -στις τρεις "παιδικές χαρές"- εφόσον στείλεις αίτημα για να πάρεις άδεια. Μου ακούγεται λογικό. 

Όπως βλέπετε δεν υπάρχουν τέτοιες απαγορεύσεις για πάρκα, μόνο για χώρους περιορισμένους που η χρήση τους προβλέπεται για ανήλικους, μιλάμε για παιδιά ή και βρέφη. Αυτονόητα πράγματα. 

Ορίστε ένα σενάριο: αν κάνω πάρτυ σε πάρκο, έξω από αλλά δίπλα σε "παιδική χαρά", μπορούν να με εμποδίσουν; Όχι βέβαια. Οπότε θα έρχονται τα παιδιά να τσιμπάνε κάτι και μετά να μπαίνουν στην παιδική για να παίξουν. Όλα αυτά δεν τα γράφω για να αμφισβητήσω τους κανόνες -που είναι απαραίτητοι- αλλά για να δείξω τα αυτονόητα. Πρώτο αυτονόητο ο σεβασμός στον άλλο, δεύτερο αυτονόητο η εκτίμηση των παιδιών ως μέλλον της κοινωνίας.

Φυσικά και δεν έχει, δεν αποφασίζει ο δήμος ό,τι επιφοίτηση έχει ο δήμαρχος ή το δημοτικό συμβούλιο. 

Ναι καλά! Νόμος είναι το τι σκαριφίζει το δικό σου μυαλό. Σ' αρέσει ή όχι η λειτουργία και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ο νόμος του κράτους σου επιβάλει να σεβαστείς τους κανονισμούς του δήμου. Αν δεν σ' αρέσει μπες για δήμαρχος κι όταν βγεις με το καλό άλλαξέ τα κατά το δοκούν.

• Haha 1

Πάντως το να κάνει κάποιος πάρτυ ΜΕΣΑ σε παιδική χαρά μου φαίνεται παράξενο και δεν το έχω δει ποτέ. Θα το απέφευγα για λόγους συνωστισμού. Σε ένα μεγάλο πάρκο που έχει άνεση χώρου είναι καλύτερα για όλους.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kotsoz είπε

2024-08-24.webp

Σε τέτοια περιπτωση, αφού δεν υπάρχει νόμος να το απαγορεύει. Αν κληθεί η αστυνομία θα έχουν πρόβλημα, η αστυνομία θα λάβει υπόψην της την πινακίδα και την θέση του δ

6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Θα τους έκραζαν και οι πέτρες αν γινόταν έτσι. Απλά ο χώρος μετά δεν είναι τόσο ειδυλλιακά καθαρός όσο μου λέτε. Κι εννοείται πως δεν μιλάω για το πατατάκι ή την πίτσα που έπεσε, που στην τελική μπορούμε να το δούμε και σαν giveaway για γατόσκυλα, μυρμήγκια ή πουλιά (λέμε τώρα).

Με δεδομένο δε πως ΟΤΙ χρησιμοποιείται σε αυτά τα πάρτυ, από διακόσμηση μέχρι κουταλοπήρουνα, δεν κατατάσσεται στα "φιλικά" για το περιβάλλον προϊόντα, ότι μείνει...μένει.

Πχ Αφού ξέρουμε τι μπορούμε να μαζέψουμε και τι όχι, τί δουλειά έχουν εκεί τα "κανονάκια" κονφετί, που οι περισσότεροι θα "σκοτώνανε" το παιδί τους αν το έφερνε σπίτι; Και πώς ακριβώς μπορεί αυτό να μαζευτεί μετά;

Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Θα τους έκραζαν και οι πέτρες αν γινόταν έτσι. Απλά ο χώρος μετά δεν είναι τόσο ειδυλλιακά καθαρός όσο μου λέτε. Κι εννοείται πως δεν μιλάω για το πατατάκι ή την πίτσα που έπεσε, που στην τελική μπορούμε να το δούμε και σαν giveaway για γατόσκυλα, μυρμήγκια ή πουλιά (λέμε τώρα).

Με δεδομένο δε πως ΟΤΙ χρησιμοποιείται σε αυτά τα πάρτυ, από διακόσμηση μέχρι κουταλοπήρουνα, δεν κατατάσσεται στα "φιλικά" για το περιβάλλον προϊόντα, ότι μείνει...μένει.

Πχ Αφού ξέρουμε τι μπορούμε να μαζέψουμε και τι όχι, τί δουλειά έχουν εκεί τα "κανονάκια" κονφετί, που οι περισσότεροι θα "σκοτώνανε" το παιδί τους αν το έφερνε σπίτι; Και πώς ακριβώς μπορεί αυτό να μαζευτεί μετά;

Δδήμου ακόμα κι αν η απαγόρευση δεν προβλέπεται από νόμο. Θα ήταν μια καλή ιδέα να αναζητηθεί αν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας των δημοσίων παιδικών χαρών, μπορεί ο κάθε δήμος να έχει τον δικό του. 

Sorry δεν ξέρω γιατί βγήκε έτσι το Post, πάτησα καταλαθος κάτι και δεν μπορώ να το διορθώσω. Τα τρία quote στον haris 216 έγιναν κατά λάθος. 

Επεξ/σία από mariosnik_

10 hours ago, Simeon said:

Ορίστε ένα σενάριο: αν κάνω πάρτυ σε πάρκο, έξω από αλλά δίπλα σε "παιδική χαρά", μπορούν να με εμποδίσουν; Όχι βέβαια. Οπότε θα έρχονται τα παιδιά να τσιμπάνε κάτι και μετά να μπαίνουν στην παιδική για να παίξουν. Όλα αυτά δεν τα γράφω για να αμφισβητήσω τους κανόνες -που είναι απαραίτητοι- αλλά για να δείξω τα αυτονόητα. Πρώτο αυτονόητο ο σεβασμός στον άλλο, δεύτερο αυτονόητο η εκτίμηση των παιδιών ως μέλλον της κοινωνίας.

Με τον ιδιο τροπο μπορει και ενας personal trainer να μαζεψει 20 ατομα και να τους κανει γυμναστικη στο παρκο, να βγαλει ευκολα ενα χιλιαρικο, χωρις να εχει να πληρωσει το δικο του χωρο..

Ή να φερω την 80αρα μου τηλεοραση στο παρκο, να στησω ηχεια και να το μετατρεψω σε θερινο κινηματογραφο. Προφανως μπορουν να υπαρξουν και αλλα δεκαδες παραδειγματα..

Το θεμα ειναι να τηρουμε τους κανονες. Και εγω λοιπον, εαν προκειται να κανω καποιο παιδικο παρτι για τα παιδια μου σε παιδικη χαρα, θα φροντισω να ειμαι 100% νομιμος.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Με τον ιδιο τροπο μπορει και ενας personal trainer να μαζεψει 20 ατομα και να τους κανει γυμναστικη στο παρκο, να βγαλει ευκολα ενα χιλιαρικο, χωρις να εχει να πληρωσει το δικο του χωρο..

Ή να φερω την 80αρα μου τηλεοραση στο παρκο, να στησω ηχεια και να το μετατρεψω σε θερινο κινηματογραφο. Προφανως μπορουν να υπαρξουν και αλλα δεκαδες παραδειγματα..

Το θεμα ειναι να τηρουμε τους κανονες. Και εγω λοιπον, εαν προκειται να κανω καποιο παιδικο παρτι για τα παιδια μου σε παιδικη χαρα, θα φροντισω να ειμαι 100% νομιμος.

το πρωτο συμβαινει ηδη παντου.

παντως γινονται τοσα πολλα πλεον που απορω πως δεν πεφτουν το ενα παρτι πανω στο αλλο τις κυριακες. αυτη την κυριακη ειχε παρτι και στην ΠΧ κοντα στο σπιτι μου, και στο ενα παρκο, και στο 2ο παρκο και στην πλατεια λιγο πιο περα! χαμος

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 2

15 ώρες πριν, Simeon είπε

Ορίστε ένα σενάριο: αν κάνω πάρτυ σε πάρκο, έξω από αλλά δίπλα σε "παιδική χαρά", μπορούν να με εμποδίσουν; Όχι βέβαια.

Ορίστε ένα σενάριο: αν κάνω πάρτυ σε πάρκο έξω από αλλά δίπλα από "νεκροταφείο", μπορούν να με εμποδίσουν; Όχι βέβαια.

2 ώρες πριν, Lucifer είπε

Ορίστε ένα σενάριο: αν κάνω πάρτυ σε πάρκο έξω από αλλά δίπλα από "νεκροταφείο", μπορούν να με εμποδίσουν; Όχι βέβαια.

Ναι φυσικά μπορούν να σε εμποδίσουν αν κάνεις κατάληψη δημόσιου χώρου.

• Like 1

4 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Δεν υπάρχει κάποια κατάληψη. 

Αν έχεις βάλει ένα τραπέζι πχ υπάρχει. Αν πάλι έχουν μαζευτεί πολλοί με μια κόκα κόλα στον χερι μπορεί να γινουν "συστάσεις" λόγω παρακολούθησης πχ κάποιων να περνάνε από το πεζοδρόμιο κλπ.

7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

παντως γινονται τοσα πολλα πλεον που απορω πως δεν πεφτουν το ενα παρτι πανω στο αλλο τις κυριακες. αυτη την κυριακη ειχε παρτι και στην ΠΧ κοντα στο σπιτι μου, και στο ενα παρκο, και στο 2ο παρκο και στην πλατεια λιγο πιο περα! χαμος

Στο λόφο Πανί γίνεται χαμός, πας να στήσεις και συνήθως είναι πιασμένα.

• Like 1

9 ώρες πριν, Witcher1st είπε

8 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

το πρωτο συμβαινει ηδη παντου.

what he said

3 ώρες πριν, Lucifer είπε

Μην λέμε ότι να ναι χωρίς λόγο... Δε θα σε εμποδίσουν αλλά γιατί να κάνεις παιδικό πάρτυ δίπλα σε νεκροταφείο;

1 ώρα πριν, DrLo είπε

Αν έχεις βάλει ένα τραπέζι πχ υπάρχει. Αν πάλι έχουν μαζευτεί πολλοί με μια κόκα κόλα στον χερι μπορεί να γινουν "συστάσεις" λόγω παρακολούθησης πχ κάποιων να περνάνε από το πεζοδρόμιο κλπ.

Αυτό είναι σωστό. Είναι όλα σχετικά, πχ αν κάνω πάρτυ σε ένα αστικό πάρκο μισό στρέμα και έρθουν 500 άτομα λογικό δεν είναι να έρθει η αστυνομία; 

Αυτά συμβαίνουν ήδη εν τω μεταξύ, μαγαζιά-δήμοι-πανηγύρια-ιδιώτες μαζεύουν κόσμο ανεξέλεγκτα κατά περιπτώσεις αλλά εμάς μας ενοχλεί το παιδικό πάρτυ που θα μαζευτούν 20-30 παιδάκια 2-10 ετών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Witcher1st είπε

το πρώτο γίνεται πιο εύκολα. ο trainer δεν θα έχει τραπέζια, φαγητό, σκουπίδια, μουσική. Δεν μπορούν να απαγορέψουν 20 άτομα να γυμνάζονται εφόσον δεν εμποδίζουν. Το μόνο πρόβλημα του είναι ο έλεγχος από την εφορία 😄

Στην 2η περίπτωση υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα, άδειες λειτουργίας κλπ.

Για το πάρτι όπως ειπώθηκε, σχεδόν σίγουρα θα υπάρχει φαγητό, μουσική, πολλά σκουπίδια κλπ οπότε και εκεί αλλάζουν τα πράγματα.

Επεξ/σία από The_Judas

Εμείς εδώ στο χωριό έχουμε μια παιδική χαρά η οποία έχει φτιαχτεί από ιδιώτη, ο οποίος είναι και συγγενής μου, φυσικά με την κατάλληλη άδεια από τον δήμο κα ακολουθεί τα πρότυπα ασφαλείας. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης έριξε πολλά λεφτά στην παιδική χαρά, και μπορώ να πω ότι ίσως να είναι και η καλύτερη παιδική χαρά σε όλο τον δήμο, μην σας πω και σε όλο τον νομό. Ε λοιπόν, να σας πω, επειδή όπως είπα ίσως να είναι και η καλύτερη παιδική χαρά στην περιοχή, κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν παιδικά πάρτυ εκεί. Έχω ρωτήσει τον συγγενή μου και μου έχει πει ότι δεν τον έχει ρωτήσει ποτέ κανείς αν μπορεί να κάνει πάρτυ εκεί, και πιθανώς δεν έχουν ρωτήσει ούτε τον δήμο. Τώρα αν είναι ή αν δεν είναι παράνομο, δεν ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...