Προς το περιεχόμενο

Παρτι σε παιδικες χαρες. Ειναι παρανομα;;

Witcher1st

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλες φορες οταν παω τα παιδια σε παιδικη χαρα, βλεπω οτι γινεται παρτι γενεθλιων. Ειναι παρανομο κατι τετοιο; Διαβαζω για αδειες, αλλα εχω παρατηρησει ακομα και σε πολυ μικρες παιδικες χαρες να γινονται παρτι. Δε νομιζω οτι οι συγκεκριμενες θα ηταν διαθεσιμες απο τον δημο.

• Confused 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κι όμως γίνεται αρκετά. Έτσι γλιτώνουν χρήματα από το να κλείσουν παιδότοπο.

Δεν ξέρω αν είναι παράνομο αλλά σίγουρα δεν μπορούν να πάρουν για πάρτη τους την παιδική χαρά. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συνεχως κανουν σε π. χαρές και σε παρκα/γηπεδακια κτλ. μουσικουλα, κλοουν, μπαλονια... Μαγκια τους που το κανουν σε εξωτερικο χωρο που στην τελικη αυτοι το πληρωνουν. Δεν νομίζω οτι αμα παει και αλλο παιδακι θα το διωξουν, ισα ισα. Αν για καποιο λογο σου αρνηθουν να μπεις με το παιδι σου αλλαζει το πραγμα.

αδεια γιατι να παρουν? τι ακριβως κανουν που θελει αδεια? 

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 6
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν με την παρουσία τους στην παιδική χαρά, απαγορεύουν οι ίδιοι την πρόσβαση σε άλλα παιδιά να κάνουν χρήση της παιδικής χαράς, είναι παράνομοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δε νομίζω ότι είναι παράνομοι. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 17

Αν εμποδίζουν τη είσοδο σε αλλους ή αν κλείνουν τον χώρο με τραπεζοκαθίσματα είναι σίγουρα παράνομο. 

Αλλά, αν βγάλουν έναν τραπέζι για τον μπουφέ όπως γίνεται συνήθως, σέβονται τον χώρο και καθαρίσουν φεύγοντας δεν νομίζω να τους ενοχλήσει και κανένας.

Λάβετε υπόψη ότι σε κάθε παιδική χαρά οι περισσότεροι γονείς και παιδιά είναι θαμώνες. Οπότε όλοι γνωρίζονται και όταν γίνεται πάρτι από κάποιον από αυτούς ειναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Τώρα για αυτούς που θα διαλέξουν μια τυχαία τοποθεσία θα στήσουν την προίκα τους, θα καλέσουν 50 άσχετους και θα κάνουν κατάχρηση του χώρου το θέμα είναι οριακό. Θα εξαρτηθεί από τη  ανοχή της γειτονιάς και πιθανώς του αξιωματικού υπηρεσίας.

Τέλος ίσως να σημειωθεί ότι αυτοί που το κάνουν είναι λιγότερο για τη φάση και περισσότερο από ανάγκη. Και το καταλαβαίνω. Ένα παιδάκι 6 χρόνων έχει 20 συμμαθητές και 10 εξωσχολικούς. 30+ 30 γονείς . Πες 50 άτομα με περικοπές . Το να πας να κάνεις πάρτι και κέρασμα σε 50 άτομα κοστίζει αρκετά. Και τα παιδιά τα βλέπουν συγκριτικά με αλλα πάρτι στα οποία πάνε.

• Like 12

Αναφορά σε κείμενο

Τελειώνοντας, μην ξεχνάμε το παιδικό πάρτυ σε προαύλιο εκκλησίας !! Καθαροί φροντισμένοι χώροι, απλά θα χρειαστείτε άδεια από τον ιερέα.

• Like 2
  • Haha 2

Μια χαρά μου φαίνεται σαν σκέψη/λύση. Και μια ευκαιρία για να μην κλειστεί ο κόσμος μέσα σε κάποιο "παιδότοπο" πολλοί εκ των οποίων είναι πολύ αποπνικτικη φάση. 

Το βασικό όμως που πρέπει να γίνεται (και δυστυχώς δεν γίνεται αρκετές φορές) είναι η καθαριότητα του χώρου. Είναι ελάχιστη υποχρέωση των γονέων που το ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ, να μην αφήσουν πίσω ΤΙΠΟΤΑ. 

Στην καλύτερη όμως περίπτωση θα βρεθούν τουλάχιστον υπολείμματα μπαλονιών που έσκασαν, κονφετί που πετάχτηκαν ή αλουμινόχαρτο που "ξέφυγαν". Για τις χειρότερες περιπτώσεις δεν θα αναφέρω καν αφού όλοι καταλαβαίνουμε (ποιος έχει χρόνο μετά την κούραση του "οργάνωσα πάρτυ στο μικρό" να καθαρίσει) 

• Like 2

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Μια χαρά μου φαίνεται σαν σκέψη/λύση. Και μια ευκαιρία για να μην κλειστεί ο κόσμος μέσα σε κάποιο "παιδότοπο" πολλοί εκ των οποίων είναι πολύ αποπνικτικη φάση. 

Το βασικό όμως που πρέπει να γίνεται (και δυστυχώς δεν γίνεται αρκετές φορές) είναι η καθαριότητα του χώρου. Είναι ελάχιστη υποχρέωση των γονέων που το ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ, να μην αφήσουν πίσω ΤΙΠΟΤΑ. 

Στην καλύτερη όμως περίπτωση θα βρεθούν τουλάχιστον υπολείμματα μπαλονιών που έσκασαν, κονφετί που πετάχτηκαν ή αλουμινόχαρτο που "ξέφυγαν". Για τις χειρότερες περιπτώσεις δεν θα αναφέρω καν αφού όλοι καταλαβαίνουμε (ποιος έχει χρόνο μετά την κούραση του "οργάνωσα πάρτυ στο μικρό" να καθαρίσει) 

προσφατα πηγα στο τοπικο παρκο μετα απο εκδήλωση του δημου. οχι κανενας ασχετου, του ιδιου του δημου. ΟΛΟ το γρασιδι ηταν γεματο κομμενα tie wrap. μιλαμε για εκατοντάδες! ε τα κονφετι απο τα παιδακια ειναι πταισμα. παντως στο παρκο που παω συχνα και εχουν κανει αρκετα τετοια παρτυ δεν εχουν αφησει τιποτα. αντιθετα τα σπασμένα μπουκαλια μπυρας απο μεγαλύτερα "παιδια" ειναι περισσοτερα απο τις πευκοβελόνες.

• Like 8

Αν καθαριζουνε τον χωρο μετα και δεν αποκλειουν παιδια απο παιχνιδια δεν εχω προβλημα.

Πρεπει καπως να χαρουν και τα παιδια αυτων που δεν μπορουν να υποστηριξουν ενα παρτυ ειτε λογω μικρου σπιτιου ειτε λογω περιορισμενων οικονομικων.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον περίγυρό μου τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτό κάνει, παιδική χαρά στη γειτονιά και κοντινά πάρκα. Και τώρα που γράφω μόλις γύρισα από ένα τέτοιο.

Εννοείται ότι δεν απαγόρεψε ποτέ κανείς σε άλλον (μη καλεσμένο) το οτιδήποτε, και ότι μαζεύτηκαν τα πάντα στο τέλος.

Εγώ πλέον απορώ πώς την πάλευαν πριν 10/20/30+ χρόνια και καλούσαν κόσμο στο σπίτι, γιατί ούτε παιδότοποι υπήρχαν τόσοι παλιότερα. Θα πει κάποιος, δεν είχαν κι άλλη επιλογή.

Πάντως είμαι σχεδόν βέβαιος ότι απαγορεύεται, απλά δεν ασχολείται κάποιος με καταγγελίες.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1

34 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εγώ πλέον απορώ πώς την πάλευαν πριν 10/20/30+ χρόνια και καλούσαν κόσμο στο σπίτι, γιατί ούτε παιδότοποι υπήρχαν τόσοι παλιότερα. Θα πει κάποιος, δεν είχαν κι άλλη επιλογή

Ήταν πιο κοινωνικοί οι άνθρωποι και το βλέπανε σαν να θελα να βάλουν στο σπίτι τους τους φίλους των παιδιών τους . Στην πλατεία είχε ένα σωρό περίεργους. Γτ να πας τα παιδιά εκεί? Θυμάμαι τέλη 90s μετά τις 9 το βράδυ μόνο κάτι μπυρομανεις και καμιά ασυνόδευτη γριά βγαίναν στις πλατειες

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω αν απαγορευεται, σιγουρα η μαμα δεν βαζει την ηλεκτρικη να καθαρισει μετα, και καθαριζει…ο κανενας. Σκουπιδαριο που αφηνουν τα παρτι παραλιας…

Σαχλαμαρα ειναι παντως, που θα φανε τι θα φανε, τουαλετα? Κατουρήστε στην γωνια; Μπουρδα.

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...