Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον τους καλοκαιρινούς/φθινοπωρινούς μήνες είναι πολλές φορές οδυνηρό να θες να κάνεις κάτι σε εξωτερικό χώρο χάρη σε αυτό το κουνούπι. Απ' ότι έχω δει έχει εφευρεθεί τρόπος (δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας) μια γεννετική μετάλαξη με την οποία εξαπλωθεί ένα γονίδιο στο πλυθυσμό τους και θα σταματήσουν να αναπαράγονται. Αυτός ο τρόπος εφευρέθηκε για τα κουνούπια στην Αφρική όπου είναι και μεγάλη αιτία θανάτου (μαλάρια), αλλά δεν έχει εφαρμοστεί καθώς σκέφτονται το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και το ρόλο των εκει κουνουπιών στο οικοσύστημα τους.

Εδώ στην Ελλάδα όμως το κουνούπι τίγρης είναι υπόθεση τελευταίων δεκαετιών (δε μιλάω για το δικό μας το κουνούπι που είχαμε από πριν), το κουνούπι τίγρης δεν είναι ενδημικό στην Ελλάδα οπότε δεν είναι ότι θα λείψει από το οικοσύστημά μας. Οπότε για να μη το εξαφανίσουμε;

Επεξ/σία από Ruthl3ss
Δημοσ.

Θα ήθελα όσο τίποτα να εξαφανιστούν τα κουνούπια χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ειδικά το τίγρης δεν ανήκει στην πανίδα της Ελλάδας οπότε γιατί όχι.

Δεν περιμένω με τίποτα βέβαια ότι θα κάτσουν οι υπεύθυνοι να ασχοληθούν με τα κουνούπια σε αυτή την χώρα, εδώ δεν ασχολούνται με σημαντικότερα ζητήματα.

Όσο για αυτή την μέθοδο εξολόθρευσης νομίζω είναι αρκετά νέα οπότε ίσως δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς ακόμα. Εγώ πάντως το έχω απορία για το πως δουλεύει σε μεγάλη κλίμακα. Από την στιγμή που τα κουνούπια εξοντώνονται δεν καταλαβαίνω πως η μέθοδος πηγαίνει παραπέρα γεωγραφικά ώστε να συνεχίσει σε άλλη περιοχή. Αν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία πεθάνουν όλα τα κουνούπια αλλά μαζί με αυτά και το γονίδιο, τότε απλά θα μείνει ένα κενό που θα αναπληρωθεί από άλλα κουνούπια μετά από λίγο καιρό και έγινε απλά μια τρύπα στο νερό

Δημοσ.

Αν το εξαφανίσουμε τι μας λέει οτι δεν θα έρθει κάτι νέο πιο ανθεκτικό;

Δεν είναι καλό να το παίζουμε God mode

Δημοσ.

Είχα διαβάσει παλαιότερα ότι με το ddt ο πληθυσμός των κουνουπιών ήταν υπό έλεγχο. Το πρόβλημα ήταν ότι πέθαιναν περίπου μερικές χιλιάδες άνθρωποι το χρόνο απι αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά που καταργήθηκε το ddt και πήγαμε σε πιο ήπια εντομοκτόνα ο πλυθυσμος τους εκτοξεύτηκε στα ύψη και είναι πλέον πέραν κάθε ελέγχου και πεθαίνουν πάνω από 150.000 τον χρόνο από ελονοσία και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ.

Spoiler

Μετά τον Πόλεμο το DDT δοκιμάστηκε σε πολλές χώρες και αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση των κουνουπιών, οπότε και άρχισε να χρησιμοποιείται συστηματικά με ψεκασμούς από αεροπλάνα ή επιγείως. Στην Ελλάδα η συστηματική χρήση του DDT άρχισε από το 1945-46 χάρι στη βοήθεια του Οργανισμού Περίθαλψης και Αποκατάστασης των Ηνωμένων Εθνών (UNRRA). Ψεκασμοί γίνονταν από την 404 Επιδημιολογική Μονάδα του Αμερικανικού Ναυτικού αλλά και από εδάφους. Από τα πρώτα χρόνια των ψεκασμών μειώθηκε εντυπωσιακά η ελονοσία στην Ελλάδα, η οποία ήταν πάντοτε ενδημική.[2]

Βέβαια δεν είναι αθώο σε καμία περίπτωση και προκαλούσε βλάβες και προβλήματα σε όλη την πανίδα γιατί είναι βιοδιασπομενο. Αντί όμως να το βελτιώσουν και να λύσουν τα προβλήματα του και να βρουν τρόπους χρήσης που να δημιουργεί λιγότερα προβλήματα   προτίμησαν να το καταργήσουν.

Δημοσ.

Ένα τέτοιο σκότωσα πριν καμια βδομάδα στο σπίτι με είχε φάει, γέμισε ο τοίχος αίμα. Αλλά δεν έχω κάποιο σύμπτωμα.

Δημοσ.

Παιδιά μιλάμε για είδος κουνουπιού που έχει γίνει πολύ προβληματικό λόγω της ανθεκτικότητάς και της ικανότητάς να προσαρμόζεται σε διάφορα περιβάλλοντα. Επίσης έχει ελάχιστους φυσικούς εχθρούς , ειδικά μέσα σε πόλεις που δύσκολα θα βρεις πουλιά ή λιβελουλες. Τα κοτσυτφια πχ δεν πολυάσχολουνται με κουνούπια. Τελος είναι και φορέας ασθενειών (πχ ιός του Δυτικού Νείλου) κάτι που καθιστά την καταπολέμησή του κρίσιμη και δεν είναι καθόλου εύκολο.

Θέλει συντονισμενη προσπάθεια ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους. Ειδικά σε σπίτια ή πολυκατοικίες με κήπο ή λιμνάζοντα νερά θα πρέπει να ψεκάζουν ανά βδομάδα απλά για να μειωθεί ο πληθυσμός τους. Κάποτε ψεκαζαν συνέχεια με συντονισμένες προσπάθειες σε κρατικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια δε ξέρω τι έχει γίνει.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/9/2024 στις 4:48 ΜΜ, Ruthl3ss είπε

Εδώ στην Ελλάδα όμως το κουνούπι τίγρης είναι υπόθεση τελευταίων δεκαετιών (δε μιλάω για το δικό μας το κουνούπι που είχαμε από πριν), πιο πριν δεν υπήρχε οπότε δεν είναι ότι θα λείψει από το οικοσύστημά μας. Οπότε για να μη το εξαφανίσουμε;

Την ιδια σκεψη εχω κανει και για διαφορες ομαδες ανθρωπων. 

 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/9/2024 στις 9:51 ΜΜ, sdikr είπε

Αν το εξαφανίσουμε τι μας λέει οτι δεν θα έρθει κάτι νέο πιο ανθεκτικό;

Δεν είναι καλό να το παίζουμε God mode

 

Στις 28/9/2024 στις 9:58 ΜΜ, Nabuko είπε

Παιδιά δε μιλάω να εξαφανίσουμε όλα τα κουνούπια, μιλάω για ένα συγκεκριμένο είδος κουνουπιού το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει έρθει Ελλάδα, πιο πριν για χιλιάδες χρόνια ΔΕΝ υπήρχε εδώ, οπότε τι god mode.

Ίσα ισα το god mode το παίξαμε όταν το φέραμε. Ο άνθρωπος το έφερε εδώ μέσω του εμπορίου με Ασία. Δεν ήταν εδώ από τη φύση του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

 Κάποτε ψεκαζαν συνέχεια με συντονισμένες προσπάθειες σε κρατικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια δε ξέρω τι έχει γίνει.

Φαγανε κραξιμο για το ψεκασμα γιατι αρχισαν και ψεκαζαν κι εμας😛

Επεξ/σία από czarjuly
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...