Προς το περιεχόμενο

Ποιό εργαλείο χρησιμοποιείται για Web Design

dhmm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Θα μπορούσατε να μου πείτε ποιο εργαλείο χρησιμοποιείται για web design; Αν είναι εύκολο γράψτε μου και πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα και την γνώμη σας η αυτό που σας αρέσει και δεν σας αρέσει...

Κάποιες φορές ζητάνε custom web design. Είμαι σε αναζήτηση...

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αγορά δουλεύει με Figma κυρίως και κάποιοι ακόμη με Sketch.
Αν δεν γνωρίζεις από design καλύτερα να πας σε templates ή να copιάρεις αρκετά από αυτά.
Το custom είναι καλό όταν γίνεται από επαγγελματίες.

@geomagas Δυστυχώς οι γραφίστες είναι από τους χειρότερους στο web design... αν δεν είναι UI/UX designer ή γραφίστας αλλά να έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό τότε κλάφτα! Μιλάω ως ex-designer νυν developer.

• Thanks 1

Δίκιο έχεις, το έχω βιώσει κι εγώ. Ευτυχώς ξέρω κάνα δυο που σκαμπαζουν λίγο... Οι υπόλοιποι, ειδικά οι μεγαλύτεροι, σου σχεδιάζουν τη σελίδα σαν να ήταν διαφημιστική αφίσα για θεατρική παράσταση...

Αλλά είναι πολύ δύσκολο ρε φίλε να είσαι full stack και επίσης καλός σε όλο το stack. Για αυτό, σε βάθος χρόνου, μοιραία θα κάνεις outsource κάποια κομμάτια, και θα αφοσιωθείς να γίνεις καλύτερος σε αυτά που το 'χεις περισσότερο.

My 2c.

• Thanks 1

@XPHSTOS_, @geomagas

Δεν είμαι γραφίστας παιδιά. Περισσότερο με themes το πάω. Θα ξεκινήσω δικιά μου ατομική επιχείριση και θέλω να κάνω ωραίες και ποιοτικές δουλειές.

Πολύ πιθανών θα παρακολουθήσω UI/UX design σεμινάρια η courses. Απλά ήθελα να δω την τάση και φυσικά οι επαγγελματίες του χώρου ( Web Designers, UI/UX designers ) με ποια εργαλεία παίζουνε.

Το ξέρω ότι το design απαιτεί να έχεις το μάτι. Το ξέρω ότι η καλή δουλειά θα γίνει από τους σωστούς επαγγελματίες. Αλλά για αρχή είναι δύσκολο οικονομικά να συνεργαστώ. Μερικές φορές όμως έρχονται και λένε "θέλω κάτι παρόμοιο"... Τότε φυσικά αν θέλει να πληρώσει θα ήθελα να μπορώ να σχεδιάσω κάτι έστω και παρόμοιο και να μπορώ να του δείχνω πριν το κάνω HTML,CSS,JS κ.τ.λ.

Έχω ακούσει ότι σχεδιάζουν και στέλνουνε link σε πελάτη για να βλέπει σαν demo, χωρίς να είναι HTML, CSS. Αυτό γίνεται στην figma ;

1 ώρα πριν, dhmm είπε

Δεν είμαι γραφίστας παιδιά. Περισσότερο με themes το πάω. Θα ξεκινήσω δικιά μου ατομική επιχείριση και θέλω να κάνω ωραίες και ποιοτικές δουλειές.

Respect. Καλή δύναμη σου εύχομαι!

• Thanks 1

9 hours ago, dhmm said:

@XPHSTOS_, @geomagas

Πολύ πιθανών θα παρακολουθήσω UI/UX design σεμινάρια η courses. Απλά ήθελα να δω την τάση και φυσικά οι επαγγελματίες του χώρου ( Web Designers, UI/UX designers ) με ποια εργαλεία παίζουνε.

Το ξέρω ότι το design απαιτεί να έχεις το μάτι. Το ξέρω ότι η καλή δουλειά θα γίνει από τους σωστούς επαγγελματίες. Αλλά για αρχή είναι δύσκολο οικονομικά να συνεργαστώ. Μερικές φορές όμως έρχονται και λένε "θέλω κάτι παρόμοιο"... Τότε φυσικά αν θέλει να πληρώσει θα ήθελα να μπορώ να σχεδιάσω κάτι έστω και παρόμοιο και να μπορώ να του δείχνω πριν το κάνω HTML,CSS,JS κ.τ.λ.

Έχω ακούσει ότι σχεδιάζουν και στέλνουνε link σε πελάτη για να βλέπει σαν demo, χωρίς να είναι HTML, CSS. Αυτό γίνεται στην figma ;

Ναι γίνεται και λέγεται prototype, με animations και τα πάντα όλα, αλλά έχε υπόψιν σου ότι κανένα από τα 2 που ανάφερα δεν είναι Free.
Free alternative του Figma είναι το penpot, απλά δεν το έχω ψάξει για να σου πω αν τα παρέχει όλα, σίγουρα πάντως καλύπτει ένα 80-90% των αναγκών σου.

Μπορείς να βρεις κάποιον φθηνό εξωτερικό συνεργάτη από upwork / koalla (ελληνικό είναι αυτό) για την αρχή.
Καλό βεβαια είναι για σένα να είσαι ενήμερος για trends και γενικά γιαυτό που αποκαλουμε UI/UX αλλά ως εκεί θα έλεγα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...