Dr_Pepper Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Είπα να γράψω τον πόνο μου ξανά με αφορμή το advertorial που σήκωσε το insomnia για το proart που και αυτό δεν έχει numpad... Επίσης κανένα λαπτοπ asus με AMD Ryzen AI 9 300 δεν έχει Numpad!!! Ούτε αυτά με 16,9" οθόνη (που έχουν μπόλικο χώρο δηλαδή για ένα). Για εμένα αν το λαπτοπ (αλλά και το οποιοδήποτε PC ) δεν προορίζεται καθαρά 100% gaming * και άντε και για κάνα FB/ΙG κτλ το πολύ, η απουσία numpad ειναι αδικαιολόγητη Πχ τα windows σου βάζουν να θέσεις ένα pin γράψε τώρα εσύ το pin σου πάνω στην γραμμή με τα νούμερα πάνω απο το qwerty... δεν λέω ότι δεν γίνεται αλλά πχ πες ειναι αυτό το pin σου 28647391 (σταυρός + και x σαν μοτίβο όσο αφορά την διάταξη numpad) μιλάμε για μπαμ μπαμ δουλειά πληκτρολόγησε το ίδιο στην γραμμή των αριθμών τώρα.. Επίσης κανένας δεν δουλεύει excel ; θέλω να πω τους φαίνεται περίεργο αυτοί που περνάνε συναρτήσεις και νούμερα σε κελιά κτλ να βολεύονται ΠΟΛΥ παραπάνω (και να κερδίζουν χρόνο πέρα απο κόπο) με το numpad;;; Προγραμματιστές δεν χρειάζεται συχνά να βάζουν αριθμητικές τιμές; Αυτοί που επεξεργάζονται βίντεο ; όσα περισσότερα έξτρα κουμπιά (που να ειναι macro ή κατευθείαν να εκτελούν μια εντολή) τόσο το καλύτερο δεν ειναι για αυτούς; Πολλοί μάλιστα αγοράζουν και 2ο πληκτρολόγιο απλά για έξτρα macros... Δηλαδή γιατί τόσο μπασιμο το numpad θέλω πολύ να πάρω AMD Ryzen AI 9 300 λαπτοπ αλλά η απουσία numpad με κρατάει στο να περιμένω μπας και βγεί κάνα άλλο... * ακόμη όμως και οι gamers αν είναι λίγο πιο προχωρημένοι θα τρέχουν προγράμματα όπως πχ cheat engine που επίσης διευκολύνει το να βάζεις τιμές με numpad ΠΟΛΥ περισσότερο... ή και άτομα που παίζουν MMORPG θέλουν έξτρα πλήκτρα για macros κτλ Σαν κερασάκι στην τούρτα η ASUS (αλλά νομίζω αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα απειροελάχιστα μοντέλα με AMD Ryzen AI 9 300 ) δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λαπτοπ με την συγκεκριμένη σειρά και κάρτα γραφικών καλύτερη απο 4070... ποια η λογική; Ο ταχύτερος και πιο efficient επεξεργαστής μέχρι στιγμής να μην έχει έκδοση με την ταχύτερη κάρτα γραφικών ; Επίσης όχι μόνο αυτό αλλά δεν έχει κανένα λάποπ έστω με 4070 σε εκδόσεις με οθόνες 16,9" Δηλαδή τι να την κάνω την 4070 αν ειναι να βγάζω τα μάτια μου με τις μικρές οθόνες; Πιο "πατ κιούτ" εκδόσεις για έναν κατά τα άλλα τόσο φανταστικό επεξεργαστή δεν έχω ξαναδεί... Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2024 από Dr_Pepper 1
mphxths Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 To Asus που αναφερεις , προοριζεται για αλλου ειδους επαγγελματιες απο αυτους που αναφερεις , οπου η υπαρξη numpad δεν ειναι και ιδιαιτερα πρωτη προτεραιοτητα. Cheat codes κανενας δεν χρησιμοποιει πια ... εχεις μενει σε αλλες εποχες Γενικως επαγγελματιες που χρησιμοποιουν πολυ συχνα νουμερα ναι θα τους βολευε το numpad. Αλλα ολοι αυτοι θα παρουν αλλου ειδους μηχανημα. ΥΓ : Η πλακα ειναι οτι εχω gaming laptop ... που εχει numpad 1
Dr_Pepper Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, mphxths είπε To Asus που αναφερεις , προοριζεται για αλλου ειδους επαγγελματιες απο αυτους που αναφερεις , οπου η υπαρξη numpad δεν ειναι και ιδιαιτερα πρωτη προτεραιοτητα. Δεν νομίζω γιατί είπαμε ακόμη πχ και σε επεξεργασία video χρειάζεσαι πολλά κουμπιά δες πως είναι ένα σύνηθες πληκτρολόγιο κάποιου που επαγγελματικά επεξεργάζεται βίντεο Κάποιοι παίρνουν και έξτρα τέτοια Θέλω να πω σίγουρα θα τους φαινόταν χρήσιμο το έξτρα set ενός numpad. Επίσης ξέχασα να αναφέρω και την κατηγορία των streamer/content creator που και αυτοί θέλουν μάκρος για εφφέ κτλ στο OBS και όπου αλλου. 48 λεπτά πριν, mphxths είπε Cheat codes κανενας δεν χρησιμοποιει πια ... εχεις μενει σε αλλες εποχες Cheat engine https://www.cheatengine.org/ είναι πρόγραμμα που χακάρεις παιχνίδια (και όχι μόνο) αλλάζοντας δεκαεξαδικές τιμές στην μνήμη του παιχνιδιού κ.α και τέλος όπως έγραψα ΟΛΗ η σειρά της ASUS ειναι έτσι δεν ειναι μόνο το συγκεκριμένο απλά το συγκεκριμένο αποτέλεσε αφορμή (και όχι αιτία) για το ποστ μου δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ λαπτοπ ASUS (αλλα νομίζω γενικά ) που να έχει την συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών και να έχει numpad. καθώς και όλα τα άλλα που περιέγραψα (σχετικά με τις κάρτες γραφικών) Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
mphxths Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 1 minute ago, Dr_Pepper said: Δεν νομίζω To review αναφερει ... "Είναι αρκετά σύνηθες άλλωστε φωτογράφοι, μοντέρ, σχεδιαστές, γραφίστες, vloggers και λοιποί συναφείς επαγγελματίες να εργάζονται από διαφορετικό μέρος κάθε μέρα, ανάλογα με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, οπότε ως εκ τούτου, ένα laptop στιβαρό μεν αλλά συμπαγές και αρκούντως ελαφρύ δε, με άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά τελευταίας γενιάς και λειτουργίες AI, μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο συνεργάτη." Λες αυτοι που υπογραμμισα , οταν ειναι και on-the-move να ασχολουνται με εξτρα εξιδεικευμενο hardware ? 3 minutes ago, Dr_Pepper said: Cheat engine https://www.cheatengine.org/ είναι πρόγραμμα που χακάρεις παιχνίδια (και όχι μόνο) αλλάζοντας δεκαεξαδικές τιμές στην μνήμη του παιχνιδιού κ.α Kαταλαβες απο αυτα που εγραψα οτι δεν ξερω τι ειναι cheat engine ? Εγω εγραψα οτι αυτα ειναι μιας αλλης εποχης. Τωρα τι να cheat-αρεις ? Τα μισα ειναι always-online παιχνιδια που δεν χακαρονται και τα αλλα κυκλοφορουν crack-αρισμενα σε διαφορα σαιτ. Δεν νομιζω να κατσει κανεις να χακαρει με cheat engines... Οσο για την καρτα γραφικων , τι να σου πω... οταν λεπταινεις το φορητο , εχεις και περιορισμους ... ισως βγαλουν κανα μοντελο αργοτερα. Παντως χωρις nvidia καρτα , υπαρχει asus με αυτον τον επεξεργαστη και numpad.
KyrGR Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μήπως έχουν το NumberPad στο touchpad; Περίεργο μου φαίνεται... εγώ π.χ. χρησιμοποιώ το Blender και χωρίς numpad δεν γίνεται. Αλλά και excel να χρησιμοποιείς είναι απαραίτητο. https://www.asus.com/us/support/faq/1038283/ https://apps.microsoft.com/detail/9nxhjfppzn31?hl=en-US&gl=US https://sourceforge.net/projects/numpad-emulator/ 1
Dr_Pepper Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, mphxths είπε φωτογράφοι, μοντέρ, σχεδιαστές, γραφίστες χρειάζονται έξτρα κουμπιά Στο σημείο που υπάρχουν επιχειρήσεις που πουλάνε αυτοκόλλητα για το κάθε shortcut να τα βάζεις πάνω στο πλητρκολόγιο σου... Ενδεικτικά: https://www.sideshowfx.net/buy/photoshop-shortcut-icons-cc 24 λεπτά πριν, mphxths είπε Παντως χωρις nvidia καρτα , υπαρχει asus με αυτον τον επεξεργαστη και numpad. Ναι δεν το πρόσεξα το συγκεκριμένο αλλά δεν έχει κάρτα γραφικών οπότε ειναι κυρίως για office κτλ τεσπα με εξαίρεση αυτό δεν έχει κανένα άλλο όμως και μιλάμε για καμιά 20ριά μοντέλα τώρα που δεν έχουν δεν ειναι ότι βγάλανε 3 και έχει το 1 και τα άλλα όχι. Όσο για το cheat engine ειναι δημοφιλές αλλά φυσικά για προχωρημένους πχ αν πάρουμε google trends και το συγκρίνουμε με OBS θα δεις ότι έχει αρκετή κίνηση ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι το OBS δεν αποτελεί πρόγραμμα με το οποίο ασχολούνται μόνο όσοι παίζουν games αλλά μια ευρεία γκάμα ατόμων που δεν κάνουν streams απαραίτητα αλλά θέλουν να σηκώσουν ή να μοιραστούν video κτλ. https://trends.google.com/trends/explore?date=now 1-d&geo=US&q=%2Fm%2F026my5n,%2Fg%2F12dpx55pv&hl=en Στην Ρωσία μάλιστα δίνει και λίγο ξύλο το cheat engine https://trends.google.com/trends/explore?date=now 1-d&geo=RU&q=%2Fm%2F026my5n,%2Fg%2F12dpx55pv&hl=en Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Παγκοσμιως δεν ασχολειται κανενας. Το να βαζεις μια χωρα και μια μερα δεν λεει ολη την αληθεια. Παγκοσμιως , τους τελευταιους 12 μηνες εδω. Και μιλαμε για "searches" , οχι για χρηση. Τελοσπαντων , ειμαστε εκτος θεματος Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2024 από mphxths
Dr_Pepper Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 35 λεπτά πριν, mphxths είπε Παγκοσμιως δεν ασχολειται κανενας. Το να βαζεις μια χωρα και μια μερα δεν λεει ολη την αληθεια. Παγκοσμιως , τους τελευταιους 12 μηνες εδω. Και μιλαμε για "searches" , οχι για χρηση. Τελοσπαντων , ειμαστε εκτος θεματος Έβαλα δύο απο τις πιο relevant και πιο μεγάλες χώρες (επίσης μέχρι και στην ψωροκώσταινα έχει hits lol) δηλαδή ΗΠΑ και Ρωσία απο που ήθελες να βάλω Αφγανιστάν; Και το ότι τα αποτελέσματα είναι τελευταίας μέρας ειναι ακόμη πιο σημαντικό γιατί δείχνει πόσο "ζωντανό" ειναι το ενδιαφέρον και δεν ειναι ότι έψαξαν πχ έναν μήνα κάποιοι και μετά νέκρωσε.. (επίσης και τα παιχνίδια ειναι πρόσφατα αν τσεκάρες με τι συσχετίζονται οι αναζητήσεις) εννοείται ότι έχει φίλτρο και για παραπάνω απο μια μέρα και φυσικά και Τέλος καθώς βλέπεις και ένας άλλος φίλος που λέει ότι ασχολείται με το blender βρίσκει το numpad απαραίτητο το λέω γιατί λίγο κάνεις να υπονοηθεί ότι τα βγάζω απο το μυαλό μου χαχαχαχα ... Αλλά αφού δεν σε πείθει αυτό τσέκαρε πόσα download έχει αυτό το mirror (ουτε καν η επίσημη σελίδα ή το GIT όπου συνήθως κάποιος το κατεβάζει απλά δεν βάζω αυτές γιατί εκει δεν δείχνουν κάποιο counter με downloads) https://cheat-engine.en.uptodown.com/windows/download 35.5 εκατομμύρια 3+ φορές ο πληθησμός της ελλάδας δηλαδή μόνο απο αυτό το mirror! Υ.Γ ξεπετάχτηκε και ένα ASUS TUF Gaming A16 FA608 με numpad + κάρτα γραφικών !! Την τελευταία φορά που τσέκαρα δεν υπήρχε, αλλά δεν το πουλάνε ακόμη στην ελλάδα μόνο γερμανία (με γερμανικό qwertz πληκτρολόγιο 😕 ) . Αλλά ούτε και αυτό δεν ειναι και πολύ της προκοπής όσο αφορά τα λοιπα spec... αλλά απο το ολότελα... τέσπα ελπίζω έως τέλος του χρόνου να βγεί κάνα πιο ενδιαφέρον κομμάτι για να το τσιμπήσω. 1 ώρα πριν, KyrGR είπε Μήπως έχουν το NumberPad στο touchpad; Περίεργο μου φαίνεται... εγώ π.χ. χρησιμοποιώ το Blender και χωρίς numpad δεν γίνεται. Αλλά και excel να χρησιμοποιείς είναι απαραίτητο. https://www.asus.com/us/support/faq/1038283/ https://apps.microsoft.com/detail/9nxhjfppzn31?hl=en-US&gl=US https://sourceforge.net/projects/numpad-emulator/ Να σου πω την αλήθεια δεν το σκέφτηκα και δεν το ξέρω αλλά συνήθως το διαφημίζουν αν έχει και επίσης, τουλάχιστον προσωπικά, δεν μου φαίνεται καλή λύση.
mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εφαγες σκαλωμα με τα cheat engines ε ? Δεν πειραζει , και εγω τα χρησιμοποιουσα ... πριν 20 χρονια Οσο για το numpad κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι βολικο. Απλα καποιοι κατασκευαστες εχουν συγκεκριμενο target group και ταξινομουν τις αναγκες αυτων ως προς το πως θα σχεδιασουν το φορητο. Εμενα πιο πολυ με καιει να αρχισουν να πουλανε φορητα με 2.5αρα lan και να μην χρειαζεται να παιρνει καποιος αναγκαστικα συγκεκριμενα πανακριβα gaming laptops για να βρει τετοιο port. Το numpad κλαιν ... παιρνεις και κατι τετοιο στην τελικη O καθενας θετει τις προτεραιοτητες του σε τελικη αναλυση και για αυτο εχουμε 200 μαρκες και 1000 μοντελα Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2024 από mphxths
Dr_Pepper Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mphxths είπε Εφαγες σκαλωμα με τα cheat engines ε ? Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό; 1 ώρα πριν, mphxths είπε σο για το numpad κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι βολικο. Απλα καποιοι κατασκευαστες εχουν συγκεκριμενο target group και ταξινομουν τις αναγκες αυτων ως προς το πως θα σχεδιασουν το φορητο. Αυτό θα έβγαζε νόημα αν είχαμε για θεσφατο ότι στα λαπτοπ εκλείπουν τα numpad ή ότι στα ταργκετ γρκουπ δεν χρειάζονται numpad Ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει το πρόβλημα ειναι στα laptop (λιγοστά και κυρίως απο asus) που κυκλοφορούν έως τώρα και φοράνε AMD Ryzen AI 9 300 και δεν έχουν numpad πλιν 2 εξαιρέσεων και γενικά έχουν θέμα με τα spec τους (ήδη ανέφερα ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απο 4070 και επίσης ακόμη και αυτά που βγαίνουν με 4070 δεν βγαίνουν σε οθόνη μεγαλύτερη των 16" ενώ υπάρχουν με οθόνες μεγαλύτερες των 16" απλά φοράνε μόνο πιο μικρή κάρτα πχ 4060 ή δεν έχουν καν κάρτα... ) Επίσης ειναι λίγο κουλά και τα υπόλοιπα spec πχ refreshrate φωτεινότητα κτλ . Όσο για τα targetgroup αν δεν ειναι πχ η σειρά proart για ανθρώπους που ασχολούνται με photoshop/blener/premierpro τότε για ποιους ειναι; Απλά για κάποιο λόγο κάνανε πατ-κιούτ το λανσάρισμα με λαπτοπ με amd AI επεξεργαστή (για άλλη μια φορά το λιζάκι ντουφεκιάζει το ποδάρι της ίσως να μην φταίει η έρμη και να ειναι άλλα συμφέροντα απο πίσω όμως ποιος ξέρει... ) πχ να ωραιότατο προ αρτ με numpad αλλά σε intel έκδοση (εδώ το target group πως ειναι άλλο ; ) και αυτό πάλι ενδεικτικά δεν ειναι το μόνο. https://www.skroutz.gr/s/41655148/Asus-ProArt-Studiobook-Pro-W7600Z3A-OLED-L961X-16-UHD-i9-12900H-64GB-1TB-SSD-1TB-SSD-RTX-A3000-W11-Pro-Mineral-Black-US-Keyboard.html
micos000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mphxths είπε Εφαγες σκαλωμα με τα cheat engines ε ? Δεν πειραζει , και εγω τα χρησιμοποιουσα ... πριν 20 χρονια Εγώ να πω την αμαρτία μου, το χρησιμοποιώ ακόμα. Επειδή παίζω συνήθως indie πλατφορμάδικα και action/adventure και επειδη πλέων δεν έχω τα αντανακλαστικα που είχα παλιά, χρησιμοποιώ την λειτουργία speed, ιδίως σε τίποτα δύσκολα ...αφεντικά .;) Για να μην είμαι μόνο off topic, Θα συμφωνήσω με τον t.s. στο ότι η απουσία numpad στα λάπτοπ από 15'' και πάνω είναι μεγάλη γυφτιά από μέρους των κατασκευάσω και δεν δικαιολογείται ούτε για τη μείωση του βάρους, ούτε για την καλαισθησία αλλά ούτε και για το target group που μπορεί να απευθύνεται. Αφού χωράει, βάλτο και ας είναι περιττό. 1
mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 25 minutes ago, Dr_Pepper said: εδώ το target group πως ειναι άλλο ; Εδω το target group ειναι ο Ωνασης και η παρεα του. Με 3.5 χιλιαρικα οχι μονο numpad οφειλει να εχει αλλα και εναν υπηρετη να πληκτρολογει για σενα 18 minutes ago, micos000 said: Εγώ να πω την αμαρτία μου, το χρησιμοποιώ ακόμα. Επειδή παίζω συνήθως indie πλατφορμάδικα και action/adventure και επειδη πλέων δεν έχω τα αντανακλαστικα που είχα παλιά, χρησιμοποιώ την λειτουργία speed, ιδίως σε τίποτα δύσκολα ...αφεντικά .;) Συγκεντρωσου λιγο και ελα στο 2024 Τι να χακαρεις την σημερον ημεραν ? LoL ? WoW ? Diablo ? Fortnite ? Ολα ειναι ονλαιν. Και κατι offline να παιξεις , ειναι ολα πλεον easy mode που δεν υπαρχει καν λογος να ασχοληθεις με χακαρισματα. 18 minutes ago, micos000 said: είναι μεγάλη γυφτιά Γυφτια ειναι να εχεις numpad και να εχουν βαλει το num lock στην κατω αριστερη γωνια , αντι για την πανω αριστερη. Δηλαδη απορω ποιος ανωμαλος το σχεδιασε ετσι 1
micos000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, mphxths είπε Και κατι offline να παιξεις , ειναι ολα πλεον easy mode που δεν υπαρχει καν λογος να ασχοληθεις με χακαρισματα. Δεν παίζω Online εκτός ίσως από κανένα mmorpg όταν μου την γκ... (εχμ) δώσει. Παίξε πάντως Timothy and the towers of Mu, Celeste, They Bleed Pixels (ή και άλλα παιχνίδια που απαιτούν συνδυασμούς dubble jump-dash-jumb-shoot-grab) και μετά το συζητάμε πόσο περιττό είναι το speed hack ή τι κάνει (και αν κάνει κάτι) το easy mode. Το ίδιο και σε κάποια bosses και σημεία στο owlboy. Δεν θα αναφέρω καν το Super Meet Boy. Αυτό δεν παίζεται ούτε σε infant mode με 10% speed hack. Αρκετές φορές κόντεψα να πετάξω το πληκτρολόγιο από το παράθυρο.😯 Δεν το έκανα γιατί έπαιζα σε λάπτοπ. Spoiler btw σκέφτομαι εδώ και καιρό να ανοίξω ένα thread για τέτοιου είδους παιχνίδια (platform, action/adventure) αλλά μόνο για την indie σκηνή. Θέλω να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον, οπότε να προτείνω αυτά που μου άρεσαν και να βρω καινούργιες προτάσεις. 9 ώρες πριν, mphxths είπε Γυφτια ειναι να εχεις numpad και να εχουν βαλει το num lock στην κατω αριστερη γωνια , αντι για την πανω αριστερη. Δηλαδη απορω ποιος ανωμαλος το σχεδιασε ετσι Όντως, πολύ ...bizarre η τοποθέτηση του πλήκτρου. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2024 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα