Προς το περιεχόμενο

Κατά πόσο είναι εφικτό να βρείς remote εργασία στο εξωτερικό σαν entry level?

Annaa1
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Annaa1,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα/Καλησπέρα σε όλους! Βρίσκομαι στην φάση της αναζήτησης εργασίας καθώς σε 1-2 μήνες θα πάρω πτυχίο πληροφορικής. 'Εχω δεξιότητες στην γλώσσα προγραμματισμού Python, HTML,CSS. Πιο επεξηγηματικά έχω φτιάξει δικά μου προτζεκτ(μικρές εφαρμογές) χρησιμοποιώντας back end frameworks (Flask), front end (Boostrap), και template engine Jinja, και τώρα μαθαίνω Django.Επίσης στην πτυχιακή μου έχω εστιάσει στην κατασκευή μιας εφαρμογής χρησιμοποιώντας τις παραπάνω τεχνολογίες που ανέφερα. Τέλος, έχω βασικές γνώσεις SQL(SQLite,Postgres), Linux και cloud (από cloud έχω χρησιμοποιήσει μόνο το heroku, το οποίο δεν βρίσκεται σε ζήτηση), στα οποία όλα αυτά έχω και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Η δουλειά μου είναι  ανεβασμένη στο GitHub και σε portfolio.Πρακτική δέν έχω κάνει καθώς στο τμήμα μου έιναι μονο το καλοκαίρι για 2 μήνες και δέν πιστέυω ότι προλαβαίνει κάποιος να μάθει κάτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος πάντων μην πολυλογώ, το θέμα είναι οτι ψάχνω δουλειά στέλνω βιογραφικά εδώ στην ελλάδα περίπου 3 μήνες και δεν με έχουν καλέσει σχεδόν σε καμία συνέντευξη μέχρι τώρα και το  μόνο που δέχομαι είναι απορρίψεις. Επειδή έχω απελπιστεί και χάνω κάθε ελπίδα για να ξεκινήσω, σκεφτομαι σοβαρά να κατευθυνθώ προς το εξωτερικό. Αλλά κυρίως remote να δουλεύω από ελλάδα καθώς αυτή την στιγμή δεν θα μπορούσα να μεταναστέυσω σε άλλη χώρα. Έχει βρεί κάποιος remote δουλειά, διαμένοντας εδώ, σαν προγραμματιστής στο εξωτερικό σαν entry level? Κατά πόσο είναι δυσκολο/εφικτό αυτό?Θα το εκτιμούσα πολύ θα πει κάποιος την δικιά του εμπειρία και να προτείνει μερικά jobsites πέρα από το linkedin! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Annaa1 είπε

Καλημέρα/Καλησπέρα σε όλους! Βρίσκομαι στην φάση της αναζήτησης εργασίας καθώς σε 1-2 μήνες θα πάρω πτυχίο πληροφορικής. 'Εχω δεξιότητες στην γλώσσα προγραμματισμού Python, HTML,CSS. Πιο επεξηγηματικά έχω φτιάξει δικά μου προτζεκτ(μικρές εφαρμογές) χρησιμοποιώντας back end frameworks (Flask), front end (Boostrap), και template engine Jinja, και τώρα μαθαίνω Django.Επίσης στην πτυχιακή μου έχω εστιάσει στην κατασκευή μιας εφαρμογής χρησιμοποιώντας τις παραπάνω τεχνολογίες που ανέφερα. Τέλος, έχω βασικές γνώσεις SQL(SQLite,Postgres), Linux και cloud (από cloud έχω χρησιμοποιήσει μόνο το heroku, το οποίο δεν βρίσκεται σε ζήτηση), στα οποία όλα αυτά έχω και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Η δουλειά μου είναι  ανεβασμένη στο GitHub και σε portfolio.Πρακτική δέν έχω κάνει καθώς στο τμήμα μου έιναι μονο το καλοκαίρι για 2 μήνες και δέν πιστέυω ότι προλαβαίνει κάποιος να μάθει κάτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος πάντων μην πολυλογώ, το θέμα είναι οτι ψάχνω δουλειά στέλνω βιογραφικά εδώ στην ελλάδα περίπου 3 μήνες και δεν με έχουν καλέσει σχεδόν σε καμία συνέντευξη μέχρι τώρα και το  μόνο που δέχομαι είναι απορρίψεις. Επειδή έχω απελπιστεί και χάνω κάθε ελπίδα για να ξεκινήσω, σκεφτομαι σοβαρά να κατευθυνθώ προς το εξωτερικό. Αλλά κυρίως remote να δουλεύω από ελλάδα καθώς αυτή την στιγμή δεν θα μπορούσα να μεταναστέυσω σε άλλη χώρα. Έχει βρεί κάποιος remote δουλειά, διαμένοντας εδώ, σαν προγραμματιστής στο εξωτερικό σαν entry level? Κατά πόσο είναι δυσκολο/εφικτό αυτό?Θα το εκτιμούσα πολύ θα πει κάποιος την δικιά του εμπειρία και να προτείνει μερικά jobsites πέρα από το linkedin! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Καλησπέρα, επειδή και εγώ έψαχνα δουλειά στον χώρο της Πληροφορική κατά τον Μάρτιο αυτού του χρόνου (με 3 μήνη πρακτική μόνο ως προϋπηρεσία) μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο το ότι εδώ και 3 ολόκληρους μήνες δεν είχες σχεδόν καθόλου συνεντεύξεις. Μήπως χρειάζεται βελτιώσεις το CV το οποίο στέλνεις; Το τροποποιείς σε κάθε διαφορετική θέση στην οποία κάνεις αίτηση; Μένεις σε πόλη μακριά από Αθήνα/Θεσσαλονίκη;

Για την πρακτική θεωρώ λάθος την λογική σου ακόμα και 2 μήνες είναι κάτι πέρα ότι μπορεί να σου ανοίξει απευθείας μια πόρτα πριν πάρεις το πτυχίο στην εταιρεία που θα την έκανες. Φαντάζομαι για να είναι 2μηνη θα ήταν μέσω ΕΣΠΑ οπότε θα έπαιρνες και κάποια λίγα χρήματα.

Όσο αφορά την remote εργασία μιας και για εμένα σε αυτή την φάση θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο μου φάνηκε ότι κανείς δεν την θέλει πλέον ειδικά στην Ελλάδα και πόσο μάλλον για να προσλάβουν remote κάποιον με μηδενική εμπειρία. Ακόμα και ένας recruiter που μου έστειλε στο linkedin από Γαλλία αφού βρήκα δουλειά Ελλάδα ήθελε υποχρεωτικά relocation. Και όπως θα δεις στις remote θέσεις εξωτερικό στο linkedin σε μερικές ώρες έχει εκατοντάδες αιτήσεις οπότε καταλαβαίνεις τον ανταγωνισμό ειδικά για κάποιον χωρίς προϋπηρεσία.

Όπως και να έχει όπως είπα και προηγουμένως ίσως πριν αρχίσεις να στέλνεις και στο εξωτερικό να κοιτάξεις την αιτία που δεν είχες σχεδόν καμία συνέντευξη στην Ελλάδα. Σίγουρα μην απελπίζεσαι πάντως για όλους που βγαίνουν τώρα από τμήματα Πληροφορικής είναι αρκετά δύσκολο να βρουν την πρώτη τους δουλειά.

Επεξ/σία από stefanos50

• Λύση

Μένω στην Θεσσαλονίκη. Έχω στείλει και στην Αθηνα και στην Θεσσαλονικη αλλα σχεδόν καμια απάντηση δεν πήρα. Δεν ξέρω, θα αποκτήσω και άλλα πιστοποιητικά και θα φτιάξω και αλλο προτζεκτ. Απο την άλλησκεφτομουν ίσως φταίει και το ότι έχω εστιάσει σε μία μονο γλώσσα προγρμματισμού. Ευχαριστω πολύ για την απάντηση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Annaa1 είπε

Μένω στην Θεσσαλονίκη. Έχω στείλει και στην Αθηνα και στην Θεσσαλονικη αλλα σχεδόν καμια απάντηση δεν πήρα. Δεν ξέρω, θα αποκτήσω και άλλα πιστοποιητικά και θα φτιάξω και αλλο προτζεκτ. Απο την άλλησκεφτομουν ίσως φταίει και το ότι έχω εστιάσει σε μία μονο γλώσσα προγρμματισμού. Ευχαριστω πολύ για την απάντηση!

Και εγώ έμενα δίπλα στην Θεσσαλονίκη. Ότι αίτηση έκανα σχεδόν στην Θεσσαλονίκη είχα συνέντευξη. Στην Αθήνα δεν κατάφερα να πάρω καμία συνέντευξη, γ΄αυτό και η ερώτηση μου.  Πάντως τα projects μην νομίζεις ότι τα κοιτάνε πάντα ή ότι απαραίτητα κάποιος από την εταιρεία θα μπει στο GitHub σου. Καλύτερα να αρχίσεις με το CV σου.

Επεξ/σία από stefanos50
  • Like 1

Πιασε το google και βρες οτι εταιρια πληροφορικης/web agency/πες το οπως θες υπαρχει στη θεσαλονικη και στελνε βιογραφικα. ΜΗΝ σε νοιαζει εαν κανουν προσληψεις ή οχι, εσυ στειλε εμαιλ με το cv σου και ενα-δυο λογια. Θα σου παρει 1-2 μερες να στειλεις σε ολες. 

Για remote κοιτα angel.co (wellfound πλεον) αν και απο οτι θυμαμαι δεν εχουν πολλες junior αγγελιες, ισως να εχει αλλαξει αυτο. Προσοχη μονο στις εταιριες και ο μισθος να ειναι σε ντολαρς, ευρω ή λιρες.

51 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

Πιασε το google και βρες οτι εταιρια πληροφορικης/web agency/πες το οπως θες υπαρχει στη θεσαλονικη και στελνε βιογραφικα. ΜΗΝ σε νοιαζει εαν κανουν προσληψεις ή οχι, εσυ στειλε εμαιλ με το cv σου και ενα-δυο λογια. Θα σου παρει 1-2 μερες να στειλεις σε ολες. 

Για remote κοιτα angel.co (wellfound πλεον) αν και απο οτι θυμαμαι δεν εχουν πολλες junior αγγελιες, ισως να εχει αλλαξει αυτο. Προσοχη μονο στις εταιριες και ο μισθος να ειναι σε ντολαρς, ευρω ή λιρες.

Ακόμα και αυτό που ειπες το έχω κάνει δηλαδή να στείλω βιογραφικά σε ότι agency/εταιρία βρω και να με εξυπηρετεί ταυτόχρονα συγκοινωνιακά αλλά είτε δεν είχα απάντηση είτε η απάντηση που πήρα ήταν τύπου "Αυτή την στιγμή δεν βρισκόμαστε σε αναζήτηση προσωπικού, θα έχουμε υποψην το βιογραφικό μελλοντικα". Ίσως είμαι αυτή την περίοδο και κακότυχη. Όσον αφορά το jobsite που πρότεινες θα το ψάξω, χίλια ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...