vlandakos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Χαιρετώ την παρέα. Εχω κανει συνδεση vodafone (δεν ηξερες δεν ρωταγες?)και δεν μπορω με τιποτα να αλλαξω dns στο λαπτοπ.Με εχουν σπασει τα νευρα.Προτεινετε καποιο αλλο ρουτερ που να μπορω να το κανω? Δεν με πειραζει αν δεν θα εχω τηλ. Ευχαριστω
Neda7325 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τί μου λες... χάλια οι συνδέσεις Vodafone! Να φανταστείς τέτοια έχω τώρα, και μια χαρά έχω αλλάξει DNS στο λάπτοπ το δικό μου... Άσ'τα ! Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2024 από Neda7325
vlandakos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, Neda7325 είπε Τί μου λες... χάλια οι συνδέσεις Vodafone! Να φανταστείς τέτοια έχω τώρα, και μια χαρά έχω αλλάξει DNS στο λάπτοπ το δικό μου... Άσ'τα ! Το ειπα γιατι ειχα nova και δεν ειχα κανενα προβλημα στην αλλαγη dns.Στο H300 S της vodafone δεν μπορω με τιποτα.Εχεις να μου προτεινεις κατι που να μπορω να κανω?
jkoukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Στο μενού Internet -> DNS & DDNS, απενεργοποιείς την επιλογή "Ασφάλεια DNS" κι έτσι δουλεύουν μια χαρά αυτοί που ορίζεις στο laptop.
vlandakos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 23 λεπτά πριν, jkoukos είπε Στο μενού Internet -> DNS & DDNS, απενεργοποιείς την επιλογή "Ασφάλεια DNS" κι έτσι δουλεύουν μια χαρά αυτοί που ορίζεις στο laptop. To εχω κανει αυτο και δεν αλλαζει με τιποτα.
jkoukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Τι και που δεν αλλάζει; Ορίζεις χειροκίνητα DNS Server στο laptop και δεν την δέχεται; Που το ελέγχεις;
vlandakos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Η ρυθμιση που με ειπες να κανω ηταν ηδη απενεργοποιημενη.Βζαω χειροκινητα dns.Μπορω να καταλαβω οτι δεν τις δεχεται επειδη δεν μου ανοιγει καποιες σελιδες που με ανοιγαν οταν ειχα nova και σκεφτηκα μηπως εχει τιποτα κλειδωμενο η vodafone για να κοιταξω σε αλλο ρουτερ
infin1tyGR Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Έχεις αλλάξει και τους DNS στο IPv6;
vlandakos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 40 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Έχεις αλλάξει και τους DNS στο IPv6; Το εχω κανει και αυτο αλλα μαλλον βρηκα τι φταιει.Το secure net της vodafone.Εχω παρει τηλ να με το απενεργοποιησει και θα ξαναδοκιμασω. Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας. 1
Neda7325 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, vlandakos είπε Το εχω κανει και αυτο αλλα μαλλον βρηκα τι φταιει.Το secure net της vodafone.Εχω παρει τηλ να με το απενεργοποιησει και θα ξαναδοκιμασω. Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας. Ήμουν έτοιμος ακριβώς αυτό να σου πω. Και παραπάνω που σου απάντησα, ήταν επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τρία πράγματα κοιτάζεις: τη σύνδεση, το ρούτερ, το λάπτοπ. Και εσύ προφανώς δε μπορούσες να γνωρίζεις τί ακριβώς φταίει από όλα. Στο θέμα σύνδεση και πάροχος, αυτό που βεβαιώνω στη δική μου περίπτωση, είναι πως ο ίδιος πάροχος δεν έχει καμία τεχνική αδυναμία να μου στερεί τη δυνατότητα να αλλάξω DNS. Το ρούτερ ανά πάσα στιγμή μπορούσες να το αλλάξεις δοκιμαστικά με οποιοδήποτε άλλο πάνω στη γραμμή. Η Vodafone δεν κλειδώνει τη γραμμή με συγκεκριμένο ρούτερ, οπότε οποιοδήποτε και να βάλεις θα σου δώσει ίντερνετ, ενώ αν έχεις και κωδικούς VoIP θα παίξουν κι αυτοί με οποιοδήποτε συμβατό ρούτερ. Για το λάπτοπ, είναι δικό σου θέμα. Κι εγώ λάπτοπ έχω, και παίζω με δικό του DNS κανονικότατα. Η διαφορά μας μύριζε από μακριά πως ήταν ότι έχεις ενεργοποιημένο το SecureNet. που πολύ λάθος τακτική έχει η Vodafone να το έχει ενεργό από προεπιλογή στον απλό ιδιώτη καταναλωτή, ή τουλάχιστον αφού το παρέχει δωρεάν και ενεργό, ας ενημερώνει κιόλας περί τίνος πρόκειται. Αν δε στο απενεργοποιήσουν από το τηλέφωνο, αναφέρει και αυτό: https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/oroi-chrisis/vodafone-secure-net--oroi-amp-proypotheseis Αναφορά σε κείμενο Απενεργοποίηση της υπηρεσίας Secure Net Για να αποσυνδεθείτε από την υπηρεσία Secure Net, ακολουθείτε την δικτυακή διεύθυνση (https://securenet.vodafone.gr/deactivate). Η υπηρεσία Secure Net θα εξακολουθήσει να ισχύει, εάν δεν επιλέξετε να αποσυνδεθείτε μέσω του παραπάνω συνδέσμου. Μπορείτε επίσης να αποσυνδεθείτε από την Υπηρεσία ανά πάσα στιγμή μέσω της σελίδας ρυθμίσεων του Secure Net. Σε περίπτωση που έχετε προστεθεί ως προστατευόμενο μέλος του Διαχειριστή κατά λάθος ή χωρίς τη συγκατάθεσή σας, επικοινωνήστε με της Εταιρείας στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών για ιδιώτες 13830 ή 1399 για Εταιρικούς πελάτες. Η Εταιρεία δικαιούται να διεξάγει έλεγχο των στοιχείων σας και με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου, να σας αφαιρέσει από τον εν λόγω λογαριασμό. 1
vlandakos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Neda7325 είπε Ήμουν έτοιμος ακριβώς αυτό να σου πω. Και παραπάνω που σου απάντησα, ήταν επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τρία πράγματα κοιτάζεις: τη σύνδεση, το ρούτερ, το λάπτοπ. Και εσύ προφανώς δε μπορούσες να γνωρίζεις τί ακριβώς φταίει από όλα. Στο θέμα σύνδεση και πάροχος, αυτό που βεβαιώνω στη δική μου περίπτωση, είναι πως ο ίδιος πάροχος δεν έχει καμία τεχνική αδυναμία να μου στερεί τη δυνατότητα να αλλάξω DNS. Το ρούτερ ανά πάσα στιγμή μπορούσες να το αλλάξεις δοκιμαστικά με οποιοδήποτε άλλο πάνω στη γραμμή. Η Vodafone δεν κλειδώνει τη γραμμή με συγκεκριμένο ρούτερ, οπότε οποιοδήποτε και να βάλεις θα σου δώσει ίντερνετ, ενώ αν έχεις και κωδικούς VoIP θα παίξουν κι αυτοί με οποιοδήποτε συμβατό ρούτερ. Για το λάπτοπ, είναι δικό σου θέμα. Κι εγώ λάπτοπ έχω, και παίζω με δικό του DNS κανονικότατα. Η διαφορά μας μύριζε από μακριά πως ήταν ότι έχεις ενεργοποιημένο το SecureNet. που πολύ λάθος τακτική έχει η Vodafone να το έχει ενεργό από προεπιλογή στον απλό ιδιώτη καταναλωτή, ή τουλάχιστον αφού το παρέχει δωρεάν και ενεργό, ας ενημερώνει κιόλας περί τίνος πρόκειται. Αν δε στο απενεργοποιήσουν από το τηλέφωνο, αναφέρει και αυτό: https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/oroi-chrisis/vodafone-secure-net--oroi-amp-proypotheseis Tελικα αυτο ηταν φιλε μου.Ευχαριστω για τις πληροφοριες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα