Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤV

misterman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,έχουμε 3 τηλεοράσεις στο σπίτι και το τελευταίο διάστημα έχουν κακό σήμα με σπαστική αλλοιωση εικονας και ηχου.Οκ στη μία είναι συνδεδεμένο το cosmote tv οπότε το πρόβλημα παραμένει για τις άλλες δύο.Κατα καιρούς υπήρχαν μικροθεματακια με την έλευση της εποχής digea αλλά πλέον έχει ξεφύγει το πραγμα.

Μάστορας μου είπε δε μπορεις να κάνεις τίποτα,το θέμα είναι δορυφορικό και ότι παρά πολλοί του εκφράζουν το ίδιο πρόβλημα.

Οπότε δύο ερωτήσεις:

1)Είναι δυνατόν να μη μπορείς να κάνεις ουσιαστικά τίποτα;μου φαίνεται αδιανόητο.

2)Ένας ψηφιακός αποκωδικοποιητής θα βοηθούσε ή θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα;

Επεξ/σία από misterman
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερη κεραία και καλύτερος ενισχυτής ίσως.

Αν το σπίτι είναι παλιό μπορεί να έχει αρχίσει να τα φτύνει και ο παλιός ενισχυτής/διαμοιραστής του σήματος.

Δες το παρακάτω βίντεο:

kai

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

Δες αν κάποια απο τις τηλεοράσεις έχει κάποιο μενού που να δείχνει ποιότητα και ισχύ σήματος. 

Αφησε μονο την συγκεκριμένη τηλεόραση και δες τις μετρήσεις. Αν είναι καλές πχ ισχύ πανω απο 50-60% και ποιότητα πάνω απο 80-90% τότε όντως έχει πρόβλημα η αναμετάδοση (που όντως γίνετε παίρνοντας απο δορυφόρο και εκπέμποντάς τα επίγεια).

Αλλά πολύ αμφιβάλω...

• Like 1

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.Ουσιαστικα είναι αυτό που μου είπε και ο αδερφός μου:άσε τον χαζό τον μάστορα και φώναξε άλλον να μετρήσει το σήμα της κεραίας και γενικά να δει που είναι το πρόβλημα γιατί αυτός που μίλησα ούτε καν να έρθει δεν ήθελε,έβγαλε το πόρισμα αμέσως.

5 minutes ago, misterman said:

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.Ουσιαστικα είναι αυτό που μου είπε και ο αδερφός μου:άσε τον χαζό τον μάστορα και φώναξε άλλον να μετρήσει το σήμα της κεραίας και γενικά να δει που είναι το πρόβλημα γιατί αυτός που μίλησα ούτε καν να έρθει δεν ήθελε,έβγαλε το πόρισμα αμέσως.

Αυτό πρακτικά σου λέω και εγώ αλλά για να μην πληρώνεις, μπορείς να το κάνεις εφόσον η τηλεόραση έχει μετρητή.. νομίζω οι περισσότερες, εκεί που συντονίζεις τα κανάλια, έχουν...

5 minutes ago, NikosKallithea said:

Ρωτα τον μαστρομητσο τι σχεση εχει η  Digea και η otetetv με τους δορυφόρους.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχει πρόβλημα λήψης ο τοπικός αναμεταδότης... 

Το έκανα φίλε.

Ισχύς σήματος 100

Ποιότητα σήματος 100

Στα κανάλια που υπάρχει θέμα η ποιότητα σήματος παίζει ανάμεσα σε 80-100 και στο mega που παίζει εντελώς χαλια ανάμεσα σε 35-100

52 minutes ago, misterman said:

Το έκανα φίλε.

Ισχύς σήματος 100

Ποιότητα σήματος 100

Στα κανάλια που υπάρχει θέμα η ποιότητα σήματος παίζει ανάμεσα σε 80-100 και στο mega που παίζει εντελώς χαλια ανάμεσα σε 35-100

80-100 δεν θα έπρεπε να είχε πρόβλημα, αλλά δεν σημαίνει οτι η τηλεόραση δείχνει και σωστά.. μια ιδέα παίρνεις..

οπότε βεβαιώνεις κάπως ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα λήψης και φέρνεις καποιον που να έχει πεδιόμετρο για να μετρήσει όντως τι γίνετε.. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...